Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Polly Shearman

Polly Shearman

20-10-2009 om 12:14

Gezocht griezelverhaal

as vrijdagavond hebben we een griezelfeest van zoonlief, hij is 8 geworden tijdje terug.
We besluiten het feestje bij het kampvuur met warme chocolade melk. Ik zou dan graag een griezelverhaal willen voorlezen. De leeftijden lopen uit een van 6 tot 8 jaar, Ik wil graag een griezelverhaal maar met een leuke twist, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat kinderen daar echt nare gevoelens van over houden.
Iemand een idee? of een site waar ik dit soort verhalen kan vinden?

groet, polly

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Polly Shearman

Polly Shearman

21-10-2009 om 17:19

Helaas

nog steeds geen geschikt verhaal gevonden!
iemand anders misschien???
ben bijna wanhopig!

Lou

Lou

21-10-2009 om 19:13

Het gevaarlijke venster

van Tonke Dragt misschien? Ik weet niet meer precies hoe het gaat, maar het is een mooi geheimzinnig verhaal over een ridder die een pact sluit met de duivel. Aan het eind komt het goed Lees eerst zelf maar even.

groet,

Lou

Paul van loon

Bijna alles van Paul van Loon is wel geschikt volgens mij. Jij zoekt natuurlijk een verhaal dat in een redelijke tijd is te behappen. Iets over Hugo en een vampier is volgens mij van een klein formaat. Ook een klein zelfleesboekje over Tante Agaat is denk ik wel geschikt.
Succes ermee!

groetjes,
Gera

Pippin

Pippin

22-10-2009 om 08:50

Is het niet de toon?

Volgens mij is het vooral de toon die verhalen meer of minder griezelig kan maken. Ik zou hier overigens heel erg mee op passen. Het ene kind van acht is veel gevoeliger dan het andere. Als een kind er slecht tegen kan, kan het nog maanden lang last houden van een verhaal. (dat had ik als kind ten minste, echt niet leuk, al die nachtmerries )
Ik zou het persoonlijk meer zoeken in een onbekend sprookje, met een goed afloop. In 'Misschien wel echt gebeurd' van annie m.g. Schmidt staan bijvoorbeeld sprookjes die ook leuk zijn voor jongens. En dan dat sprookje op een spannende toon voorlezen. Met veel pauzes en dergelijke.

Bastet

Bastet

22-10-2009 om 17:51

Heksen en zo

Er is ook een leuk sprookjesboek Heksen en Zo van Annie MG Schmidt,met vrij absurdistische sprookjes,het was mijn favoriet op die leeftijd,ik heb 'm nog steeds.
Groetjes,bastet

Polly Shearman

Polly Shearman

22-10-2009 om 21:00

Gevonden

Heb een verhaal gevonden van Annie MG schmidtL het meisje dat haar naam niet meer wist. behoorlijk spannend, maar erg onschuldig. Soort alice in wonderland.

bedankt voor het meedenken,
griezelvoorbereidingen zijn in volle gang... wat is nog meer vies om in te voelen?

groet, polly

Vera*

Vera*

22-10-2009 om 21:26

Voelen

Een bak gelatine pudding voelt errug lekker en als je geblinddoekt met je vinger een afgehakte arm voelt (halve sinasappel) is dat ook eng/vies/griezelig. Of een schaal met snoepgebitten en dan zeggen dat ze in de bak met kunstgebitten de goede eruit moeten halen.
Veel plezier met je feestje.

Pippin

Pippin

22-10-2009 om 23:03

Polly

Mooi verhaal is dat, van dat meisje dat haar naam niet meer wist.
En over voelen, koude gekookte spagetti, brrrr. En uitgeplozen wol met een plastic spin erin.
Veel plezier

Polly Shearman

Polly Shearman

23-10-2009 om 11:08

Heel druk met de voorbereidingen

dit word het:
eerst gaan we kinderen sminken als ze dat willen, dan mogen ze toverdrank maken ( spa rood met kleurtje en bruistablet)met heksen nagels ( bugels) dan doen we een tovertruc : het laten smelten van een heks ( een heks tekenen op koffie filter en in het water hangen) Dan mogen ze van elkaar mummy's maken met toilet papier, dan eten we afgehakte vingers, met botsplinters met bloed en heksenpus ( knakworst, friet, ketchup en mayo) Dan maken we een heksen puzzel, en eten we nog wat spinrag ( suikerspin) Dan mogen ze nog voelen in de voeldoos (koude spagettie: hersens, bonen in gelatine, natte peperkoek, ragebol enz) daarna gaan we een speurtoch lopen met lampionnen ( die ik net in 1,5 uur heb uitgezet en die ze vast in 20 minuten hebben gelopen) en dan tot slot bij het kampvuur in de tuin, warme choco met slagroom en een griezelverhaal.

pffff ben er druk mee!

groet, polly

Lou

Lou

23-10-2009 om 12:31

Polly

Klinkt superleuk! En voldoende ook wel

groet,

Lou

Spookverhaal

Kijk eens op deze site: www.christienboomsma.nl

Deze verhalen zijn gebruikt voor de spelweek van Visvliet. En ik ken meer mensen die ze voorgelezen hebben aan kinderen van rond een jaar of acht. Spannend! En de kinderen genoten ervan.

Polly Shearman

Polly Shearman

24-10-2009 om 13:47

Feest was groot succes!

Maar !!!
aan het enge verhaal zijn we niet eens toegekomen!
Toen we net allemaal zaten bij het kampvuur en warme choco hadden kwamen de ouders al! De kregen ook nog choco of gluwwein, of port.. het was heeeeeeel gezellig!

maar we waren dus wat uitgelopen, zelfs de speurtocht hebben we ingekort, want we waren te laat vertrokken.
Alle kids vonden het heel erg leuk in iedergeval, en vooral zoonlief!!
dus het was een goed feestje.

groet, polly

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.