Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Groeikramp wie nog meer

Hallo, mijn zoontje 5 en een half,heeft vaak last van groeikramp, huisarts en omgeving reageren allemaal vrij lakoniek dat het ene kind hier meer last van heeft als het andere, gelukkig is het altijd ook zo weer over, alleen zowiezo vervelend, en ook vaak snachts. herkent iemand dit

Toke

Toke

27-04-2009 om 22:06

Kramp

Ik herken het in zoverre dat ik een zoon heb met (idd vooral 's nachts) vaak kramp. Hij heeft ook altijd ijskoude handen en voeten, dus ik laat hem met sokken aanslapen, dat scheelt ook in de kramp. Zelf dacht ik dat het met tekort aan bep stoffen (magnesium?) te maken had, dus hij krijgt ook tabletjes met die vitaminen. Maar of dat nou helpt...
Wat is specifiek aan groeikramp? Is dat hetzelfde of is het echt verschillend?

succesmom

succesmom

27-04-2009 om 22:08 Topicstarter

Inderdaad

ik weet nog dat mijn broertje hier ook veel meer last van had als ik, vitaminen en motoriek is in orde, sporten helpt wel, merk ik.

Annet

Annet

27-04-2009 om 23:11

Groeipijn tube

Wij hebben een tube met creme die warm wordt als die wordt aangebracht (soort Midalgan denk ik, de tube is gekocht op vakantie in buitenland)
Die creme gaat op de groeipijnplek met wat massage. Zoon wordt hier heel tevreden van. Hij voelt de warmte, dat is goed voor de groeipijn èn goed voor zijn gevoel. Ik masseer de plek, dat heeft hetzelfde effect. En zo gaat hij weer tevreden slapen.
Bij ons is de groeipijn dus goed te hanteren zo.

angel3

angel3

28-04-2009 om 10:38

Hier overdag

toevallig heeft zoon het nu alweer een tijd niet gehad nu ik erover nadenk. Zoon van 6 heeft dit altijd overdag en niet s nachts. Hij zakt dan ineens bij wijze van door zijn benen en heeft dan echt pijn, soms huilt hij ook. Dit is vaak wel aan het eind van de dag. Ik masseer hem dan en dan gaat het weer. Deze periodes kunnen weken duren en dat maakte me wel bezorgd. Volgens arts is het echt onschuldige groeipijn. Er was verder niks bij hem te vinden. Dus ja herkenbaar maar hier nooit s nachts. Typisch he?

Hier ook

Wij smeren gewoon met bodymilk, masseren zijn kuitjes gewoon even. Als hij nu heel veel spookt 's nachts, dan krijgt hij gewoon een paracetamol en dan horen we hem niet meer. Ik heb het ook als kind gehad en weet hoeveel pijn het doet.

Het gaat inderdaad vanzelf weer over, maar het is even wachten...

Linda

Mamba

Mamba

28-04-2009 om 22:15

Wat hier goed helpt

Is een extra banaan eten, goed op het drinken te letten en een klein beetje extra zout. Als één van deze drie dingen niet op orde is hebben we 's nachts bal.

Hier

voelt ze het vaak 's avonds aan, dan even masseren met lekker ruikende olie of bodymelk. Dat is eigenlijk een beetje een placebo. Als ze het echt erg heeft krijgt ze een paracetamol, en een hittepit-kussentje tegen haar knieen of voeten.

mama 78

mama 78

30-04-2009 om 18:28

Als het echt niet helpt

dan geven wij een kwart of halve paracetamol.
Maar eerst probeer ik het met masseren. het is zo zielig he.Maar als ze maar blijft komen dan is dat een optie voor haar. (liever zonder natuurlijk)
Mijn dochter is 5 en heeft er ook erg last van, vooral s'avonds in bed.

succesmom

succesmom

03-05-2009 om 22:37 Topicstarter

Herkenning

fijn om te weten dat het vaker voorkomt alleen niet in onze directe omgeving, ga masseren proberen, groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.