Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Kinderschoenen die de winter doorkomen

Ieder seizoen vind ik het weer lastig om goede schoenen te kopen voor de meiden.  Het gaat allemaal zo snel stuk! 
Ritsen, klittenband, neuzen... de schoenen van de Decathlon overleven wel, maar die zijn niet echt leuk natuurlijk.
Wat kopen jullie? Wat overleeft?


Geen tips, ik lees graag mee. Vorig jaar dure laarsjes gekocht en die waren binnen een paar weken alweer stuk.

Onze kinderen en wij vinden de schoenen van decathlon wel leuk. Die hebben ze dus ook regelmatig 

Na vijf kinderen weet ik inmiddels dat de schoenen van merken als Blue Box ed sneller stuk gaan dan bijv Nike of Hush Puppy. 
Hoe oud zijn je kinderen? 
Voor zoon kocht ik vaak schoenen met een verstevigde neus. Die zat altijd op de grond te spelen. En in de winter ook twee paar schoenen. Goed schoonhouden scheelt ook in duurzaamheid (maar ben ik niet zo goed in 😇). 
Bij regen lekker op (gevoerde) regenlaarzen laten lopen en op school sloffen aan. Voor de meiden had ik altijd een paar sneakers en een paar leuke laarsjes (nu willen ze geen laarsjes meer) en regenlaarzen. 

In ieder geval schoenen zonder klittenband. Dat is hier altijd in no-time stuk. Hier is kind inmiddels al wat ouder, dus is er ook niet zoveel aanbod meer met klittenband.
Ervaring leert wel dat de betere merken ook echt wat langer mee gaan. Nike's gaan over het algemeen goed mee hier en Puma en Adidas ook (kind wil alleen maar sneakers aan). Vorige winter had kind hele leuke gevoerde Puma's, die heeft hij heel veel aan gehad en hebben de winter goed overleefd. 
Voor buiten heeft hij gevoerde regenlaarzen en snowboots voor de echt koude dagen.

hier eigenlijk alleen de bergschoenen overleven. Dus begin seizoen koop ik wel winterschoenen maar halverwege is het toch over op de bergschoenen

Voor alle kinderen koop ik dr. Martens. Van alle schoenen die ze hebben gehad, blijven die het mooist en het langste heel.

Wij hebben hele goede ervaringen met schoenen van Clarks. Al moet ik er wel bij zeggen dat de meeste Clarks hier zijn gedragen door zoon, en die weet al zijn hele leven om onduidelijke redenen best lang met schoenen te doen. Maar hoe dan ook: ook na een jaar (ja, dat is wel eens voorgekomen, zelfs op de basisschool) waren Clarks schoenen nog prima. 
Niet erg goedkoop helaas, maar soms zijn er goede aanbiedingen te vinden.

Niet doen: BärenSchuhe (oid), eigen merk bij Van Haren. Spotgoedkoop, maar de kwaliteit is dan ook bagger.

toen dochter nog zo’n raggende peuter/kleuter was hadden wij altijd Bisgaard. Niet goedkoop, zitten wel goed in elkaar. Veel van de kleinere maatjes hebben wat extra rubber over de neus en ze kon er ook uren mee in de natuurspeeltuin op het kleuter plein (in de winter een modderbad🙈)
Af en toe likje vet over het leer en ze leken weer als nieuw. 
Inmiddels kan ze iets netter met de schoenen omgaan en remt ze op de fietsjes op een normale manier ipv de neuzen te gebruiken haha

Evaluna

Evaluna

20-09-2023 om 12:31 Topicstarter

Dank, wat een tips al! Ze zijn 9 & 11, dus dragen ook niet alles meer 😉
Ze willen graag sneakers, Scapino is verschrikkelijk inderdaad. Goed te lezen dat andere merken wel langer mee gaan. Sketchers zag ik laatst, gaan die lang mee?
Dr Martens ook goede ervaringen mee.

Evaluna schreef op 20-09-2023 om 12:31:

Dank, wat een tips al! Ze zijn 9 & 11, dus dragen ook niet alles meer 😉
Ze willen graag sneakers, Scapino is verschrikkelijk inderdaad. Goed te lezen dat andere merken wel langer mee gaan. Sketchers zag ik laatst, gaan die lang mee?
Dr Martens ook goede ervaringen 

Sketchers gaan hier zo'n 6 maanden mee. (Kinderen 6 en 4)

Ik had laatst eens een paar Skechers vast, ik vond ze zo enorm licht! Zijn die wel warm en waterafstotend genoeg in de winter? 

Evaluna

Evaluna

20-09-2023 om 13:52 Topicstarter

absor schreef op 20-09-2023 om 11:06:

hier eigenlijk alleen de bergschoenen overleven. Dus begin seizoen koop ik wel winterschoenen maar halverwege is het toch over op de bergschoenen

Herkenbaar, maar dat levert nu dus luid gemopper op en lopen ze nog liever op teenslippers 🙈


Je hebt heel veel verschillende soorten skechers. Hier zijn ze op zich wel lang meegegaan maar wel afhankelijk van het model. De zwarte varianten met gladde bovenkant gingen langer mee dan de stoffen. Ze hadden dan toch wel vrij snel dat de zool op de neus aan de voorkant los ging. Niet helemaal maar net zo’n randje. 
Bij Schuurman Schoenen heb je vaak wel goede keus. 

Ik denk dat ik een paar sneakers met klittenband doe deze winter en eventueel gevoerde laarzen (kind heeft nooit koude voeten, dus waarschijnlijk is dikke sokken in regenlaarzen voldoende). Vorig jaar had ik laarsjes met een rits gekocht en dat was een ramp. Zelf aan doen lukte nog niet en de rits ging heel snel stuk. Misschien niet de handigste optie voor het lang mee gaan, maar zelf aan en uit kunnen trekken vind ik belangrijker. Daar doe ik vast de juf ook een plezier mee met gym en onszelf met dansles en zwemles. Ze is 4 dus grote kans dat het uiteindelijk iets met lichtjes wordt  .

Toen ze nog klein waren hadden we de Elefanten schoenen van Van Haren, die gingen wel lang mee. Maar ze remden ook niet met hun voeten, dat scheelt wel natuurlijk. Later kochten we vaak schoenen bij Topmerkschoenen, dan zijn de duurdere merken wat goedkoper want collectie van vorig jaar oid. Nu zijn ze 13 en 15 en lopen jaarrond op sneakers. En ja, dan hebben ze natte voeten op school en nee, daar heb ik niks over te zeiken (hun woorden). 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.