Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Elisa Gemani

Elisa Gemani

27-03-2009 om 19:56

Mobieltje?

Vanaf welke leeftijd ongeveer "kan" een mobieltje? Ik zie best veel kinderen van 11 en 12 (en jonger) met een gsm en natuurlijk wil zoonlief er volgend jaar als hij in de bovenbouw zit ook graag een;-) Kan best handig zijn realiseer ik me en dan natuurlijk een simpele telefoon met pre-paid en een aantal nummers laten blokkeren. Maar wat is nou een geschikte leeftijd vinden jullie? Ik ben zelf niet zo van het mobiel bellen (heb er een hekel aan) maar laatst zaten we in een situatie dat ik dacht: had zoonlief nu maar een mobieltje.

Dropke

Dropke

27-03-2009 om 23:58

12 jaar

De oudste heeft dus nu een mobiel. Niet om mee te doen waar hij zin in heeft, maar om bereikbaar te zijn als hij op de fiets wat verder weg moet/mag. Idd dus, voor het gevoel en noodsituaties. Voor ons was dat niet eerder nodig, maar dat kan bij jullie dus anders liggen,

gr Dropke

goedkope reservemobiel

krijgt dochter hier mee als het nodig is.
En verder niet, dadelijk als ze naar de middelbare gaat wel.

Vic

Vic

28-03-2009 om 12:42

Ben er nog niet uit

Ik heb tegen mijn dochter gezegd dat ze een mobiel krijgt als ze naar de middelbare school gaat, maar ik weet niet of ik dat ga volhouden. Volgens haar heeft 'iedereen in de klas' (groep 6) al een mobiel en dat lijkt me niet onwaarschijnlijk. Eerlijk gezegd lijkt het me ook best handig. Ze wordt steeds meer uithuizig, op de fiets naar vriendinnetjes enzo, en soms wil ik dan toch even weten waar ze uithangt. Ook handig voor als ze bij haar vader is, om even te smsen als ik iets wil weten.

jow

jow

28-03-2009 om 14:14

Prepaid

Onze 9 jarige kinderen hebben beide een mobieltje, een prepaid. De één moet ver fietsen van en naar school, en moet ivm het taxivervoer van zijn broer altijd alleen naar huis huis fietsen. Hij belt nooit voor de lol, maar toen laatst zijn band lek was belde ie ff om te laten weten waarom hij laat was. Tegenwoordig belt hij soms ook wel eens om te laten weten dat hij bij iemand gaat spelen na half 4. In hun telefoon staan alleen de nummers van mij, mijn man, en ons thuistelefoon en 112.
Wanneer een mobieltje 'kan' dat weet ik niet, maakt me ook niet zoveel uit, maar ik vind het verrekte makkelijk dat ze er één hebben. Ze zijn er zuinig op, verspillen geen beltegoed en lopen er niet mee te koop.

Hier vanaf brugklas

Hier de kids vanaf dat ze naar de brugklas gaan een mobieltje. Een prepaid. Eenmalig krijgen ze beltegoed van ons (ongeveer 20 euro) en daarna moeten ze deze zelf van hun zakgeld betalen. Ze hebben hem eigenlijk gekregen om te kunnen bellen/sms'en als het echt nodig is. En dat ik ze kan bereiken als het nodig is. Want als ze eenmaal naar de middelbare school gaan, is fietsen toch stuk verder en zijn ze vaak langer van huis. Vind het ook wel handig als oudste met zijn kameraden op stap gaat.
Gr, Rymcke

Dirkje

Dirkje

29-03-2009 om 14:00

Ook brugklas

Wij hebben afgesproken dat onze kinderen vanaf het moment dat ze naar de brugklas gaan een eigen mobiel krijgen. Nu doen ze het met een oudje van ons. Krijgen ze alleen mee als het echt nodig is, als ze ergens alleen naar toe mogen en ze moeten melden dat ze er zijn aangekomen of iets dergelijks.
Groet,
Dirkje

Mamba

Mamba

29-03-2009 om 14:39

Hier met 10 jaar

Een mobiel van de AH voor ik meen 25 euro inclusief 10 euro beltegoed. Ik vind het praktisch om hem te kunnen bereiken zonder de halve stad te moeten afstruinen of de jongere kinderen alleen te laten. Ook vind ik het belangrijk dat hij mij kan bellen als dat nodig is. Hij krijgt 2x per jaar 10 euro beltegoed. Als hij meer nodig heeft, moet hij het zelf betalen. Gaat prima!

Mamba

Maylise

Maylise

29-03-2009 om 14:52

Brugklas of iets eerder

Ik vind de brugklas wel een mooi moment voor een mobiel. De middelbare school is wat verder weg, er kunnen uren uitvallen, kinderen worden sowieso wat zelfstandiger en beslissen spontaan om nog even bij een schoolkameraad langs te gaan enzovoorts. Dus allemaal gelegenheden waarbij een mobiel handig is.
Mijn dochter in groep 8 heeft echter al een mobiel. Ze heeft de oude mobiel van haar oudere zus gekregen die een nieuwe kocht. Ze is er heel blij mee maar practisch heeft het nog niet echt veel nut. Ze neemt hem niet meer naar school. Wel is het soms handig als ze naar een sportclub is omdat ze dan even kan bellen of sms'en als het later wordt.
Mijn zoon van 9 gaat nog nergens zelfstandig heen dus die krijgt ook geen mobiel.

Maylise

Hier

heeft zoonlief sinds ong. driekwart jaar een mobieltje. De eerste heeft hij zelf gekocht (kon niet wachten tot deze zomer als hij naar de middelbare gaat) en is hij kwijtgeraakt (gestolen?) op de basisschool. Tweede heeft hij gekregen van zijn neef, beltegoed is spoorloos verdwenen. Heeft momenteel geen geld om beltegoed te kopen dus hij is er nu al achter dat een mobiel ook nadelen heeft. De handigheid die er zou moeten zijn ivm met het hebben van een mobiel heeft hij nog niet ervaren tenminste. Maar het is hem al wel duidelijk geworden waarom hij geen dure mobiel van ons mag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.