Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Moet een kind bij jullie altijd een heel sportseizoen afmaken?

ook als hij/zij echt niet meer wil?

Onze zoon is absoluut geen 'sportzwalker'' maar heeft deze week opgebiecht dat ie eigenlijk met veel tegenzin naar zijn huidige teamsport gaat, en veel liever terug zou gaan naar zijn oude individuele sport. Ergens voelde ik het al aan, maar om wat voor reden dan ook durfde hij het ons niet eerder te vertellen. Bang ons teleur te stellen? Hij kon het zelf ook niet goed uitleggen. Hij was er echt verdrietig van, bijna overstuur. Dacht dat we erg boos zouden worden. (?? Snap ook niet precies waarom)

We hebben natuurlijk net contributie voor het komend jaar betaald. Tja.

Ter info: Zoon (9) is geen zwalker die steeds iets anders wil qua sport. Hij heeft vanaf zijn 6e aan een individuele sport gedaan, en is ongeveer 1 1/2 jaar terug geswitcht naar zijn huidige teamsport.

Wat zouden jullie doen? (ik heb al wel een idee, maar zeg nog even niks)

Ingrid

Dat hangt er vanaf...

je geeft al wat details, maar ik zou niet iets algemeens willen zeggen.

Toevallig hadden man en ik vorige week een rustig gesprek waarin we evalueerden hoe verwend onze kinderen zijn en waar we strikt/minder strikt in willen zijn. Valkuil is vooral dat we de laatste jaren veel meer geld en veel minder tijd hebben gekregen. Dan moet je af en toe weer even ijken.

Zoals ik het begrijp is jullie situatie tamelijk rustig, overzichtelijk en well-to-do. Je hebt in ieder geval geen financiele reden om niet toe te geven vermoed ik. Ik denk ook dat het niet alleen een probleem van je kind is omdat jij zelf al een voorgevoel had.. dat je zo te horen niet besproken hebt met je kind.

Ik zou dus aansluiten bij hoe jullie hier verder mee om gaan, en of je zoon mocht verwachten dat dit ff snel te regelen valt...

Benieuwd wat het wordt!

Afhankelijk

van oa. hoe nodig hij nu is in zijn team. Gaat het bijvoorbeeld om voetbal en hebben ze zonder hem te weinig kinderen om normaal wedstrijden te kunnen spelen dan zou hij van mij minimaal tot de winterstop moeten spelen. Dan wel nu al aangeven aan de trainer/vereniging wat er aan de hand is en dat hij na de winterstop gaat stoppen met voetballen. Dan hebben zij de tijd om een nieuwe speler te regelen. Hebben ze genoeg kinderen en missen ze hem in die zin niet dan zou ik doen waar jullie je allemaal goed bij voelen en tot jullie mogelijkheden behoort.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 16:01

Izar

die extra spelers zijn er eerder om ziektes, vakanties, feestjes en weekendjes weg te kunnen overbruggen. Stel je hebt 9 spelers voor een voetbalteam waarbij je er dus 7 nodig hebt en er zegt er eentje aan het begin al af dan wordt het erg krap. Meeste voetbalteams hebben echt maar 2 of uiterlijk 3 reserves (ook logisch anders kun je te weinig spelen)

Ik zou dus zelf wel iets hebben dat ze rekening moeten houden met het team. Voor mij zou dus tot de winterstop spelen bespreekbaar zijn maar meteen aan het begin stoppen ben ik geen voorstander van.

Tirza G.

Tirza G.

25-08-2009 om 16:18

Een ander regelen

moeten ze tóch. Of dat nou voor of na de winterstop is. Dus daar zou ik niet mee zitten. IngridT, lekker switchen. Hop. Sport is voor je lol.

Tirza

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 16:59

Maar

vaak komt er nog nieuw aanwas dus na de winterstop is een minder groot probleem als meteen in het allereerste begin. Of ze hebben juist veel afmeldingen (voor na de winterstop) en kunnen na de winterstop met 1 team minder gaan spelen en dan 1 team opsplitsen onder de andere teams (en dus 1 team minder inschrijven voor wedstrijden)

Ik vind toch echt bij teamsporten dat je ook rekening dient te houden met het team.

Hmmm

Ik ben erg van: waar je aan begint maak je ook af. Maarrrr, in dit geval? Ik zou er niet zo'n moeite mee hebben als hij dan weer met lol naar sport gaat. Vraag je je toch af waarom het in deze teamsport niet lukt en waarom hij zo overstuur is. Geen teamplayer? Vervelende kinderen erbij gekomen? Presteert zoon minder goed dan vriendjes en vindt hij dat vervelend? Als ouder zou ik dat toch wel willen weten, en als zoon daar zelf niet mee komt toch eens een balletje opgooien bij de trainer. En verder: Realiseert jouw zoon zich ook dat zijn oude sport nu misschien ook kan tegenvallen? Hij denkt misschien dat hij er zo weer instapt waar hij eruit is gestapt, maar ook dat kna tegenvallen. Andere trainers, andere trainingstijden, er wordt van een anderhalf jaar ouder kind misschien meer verwacht? Ook iets om eens uit te zoeken.

En waarom werd er zo geschoven met kinderen?? Misschien wel juist omdat kinderen die nog ingeschreven stonden en ingedeeld waren toch opeens niet meer kwamen. Dan kan het inderdaad zo zijn dat ze door moeten gaan schuiven en uiteindelijk héél veel kinderen er "last" van hebben.

Gerdien

Gerdien

25-08-2009 om 18:40

Duidelijk

Hoi Ingrid,

Uit je berichtje lees ik overduidelijk dat je hem zijn zin gaat geven. Het staat er niet zo maar je voert daarvoor alle argumenten al aan. Ik ben benieuwd naar je oplossing:-))
Ik zou er trouwens niet moeilijk over doen. Van zijn huidige sport afhalen en m.i.v. het nieuwe seizoen weer inschrijven bij zijn oude sport. Dan heeft hij eventjes niks maar dat moet hij er voor over hebben denk ik en zo hoef je ook niet dubbel te betalen.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 21:17

Niet helemaal mee eens

een negen jarige is geen zes of zeven jarige meer vind ik. Je kunt best vlak voor een seizoen (of aan het eind) checken met je kind of hij/zij nog een seizoen wilt voetballen/volleyballen etc. Zegt hij na het begin nee ik wilt toch niet meer dan vind ik dat hij/zij toch minstens een half jaar nog moet vol maken. Bij een 15/25 jarige zou ik zeggen het hele seizoen, bij een 9 jarige toch echt wel een half seizoen en eigenlijk zelfs bij mijn zoontje van 7 zou ik toch echt een half seizoen aanhouden. Ik vind dus wel dat je het een 9 jarige kan aanrekenen (dat is wat anders dan kwalijk nemen) en kunt zeggen dat hij zich aan zijn/haar belofte moet houden. Hij /zij heeft beloofd aan zijn team dat ie mee doet dan vind ik ook dat ie dat voor een bepaalde periode moet doen. Ik vind een negenjarige echt geen kleuter meer.

Behalve als er zwaar wegende redenen zijn zoals pesten of niet mee mogen doen/buiten sluiten o.i.d. maar anders is een half jaar best te overzien en vind ik het ook een leermoment. Namelijk dat als je beloofd aan een team om mee te doen dat men ook op je rekent en dat aan sporten ook een prijskaartje hangt.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 21:23

P.s.

ik neem trouwens aan dat IngridT aan het eind en vlak voor het begin van het seizoen gecheckt heeft bij zoonlief of hij wilde blijven sporten bij ....

Als ze dat niet heeft gedaan en een kind dus geen weet van heeft dat er een nieuw seizoen aankomt/is begonnen waarbij je je dus voor een bepaald tijd vastlegt dan is het natuurlijk weer een ander verhaal. Dan vind ik dat je van een negenjarige nog niet kan verwachten daar rekening mee te houden. Ik check namelijk voor de zekerheid altijd even of mijn kinderen er nog wel zin in hebben voordat ik ze voor een nieuw seizoen/periode op geef.

Akkemarie

Akkemarie

25-08-2009 om 22:05

Ik wist het wel...

snel er afhalen. Ik merk wel dat ik op dit gebied een beginneling ben. Ik heb er nooit aan gedacht om aan het eind/begin seizoen te vragen of de sporten waarop onze zoon zit nog zijn interesse hebben. Hij gaat op vrijdag naar 2 sporten achter elkaar. Nu blijkt hij op vrijdag ook nog schoolsport te hebben, dus de ene sport op vrijdag hebben wij opgezocht. En wanneer ik kijk naar mezelf en anderen op de sportschool: met ons abo. kunnen we alles doen, het fitnessgebeuren maar ook de groepslessen. Ik heb ook niet altijd zin in hetzelfde gebeuren en switch daarom ook rustig. Mijn zoon heeft ook geen idee over tijdstip betalen contributie, wie weet de jouwe ook niet.

Mvrgr,

Akkem.

Nasha 1st

Nasha 1st

25-08-2009 om 22:12

Tegenovergestelde mening

ik vind namelijk wel dat de kinderen hier "iets" moeten afmaken, en dat kan inderdaad een seizoen of deel van een seizoen zijn....Sporthoppen ok, maar niet 3 keer gaan en dan al weer roepen, geen zin....mijn moeder zei altijd, dan maak je maar zin. Bij teamsport vind ik inderdaad ook nog, je benadeeld je team ermee.

Zoon zat eerst op judo, vond hij niet zo geweldig meer, maar heb hem toen wel het jaar laten afmaken. Dat vond hij zelf ook wel eerlijk eigenlijk (en toen was hij nog jonger dan Ingrids zoon)....

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2009 om 22:27

Sport

Hangt er vanaf. In principe vind ik wel dat op zijn minst een heel seizoen afgemaakt moet worden, zeker als er al voor betaald is maar het gaat om de reden(en) waarom een kind het niet leuk (meer) vindt. Als een kind legitieme redenen heeft of problemen die niet opgelost kunnen worden zou ik wel overwegen om hem er halverwege een seizoen vanaf te halen. Maar allereerst vind ik dat de ouder(s) en het kind samen ruim voor de start van ieder seizoen moeten bespreken of er met een bepaalde activiteit/sport doorgegaan wordt of dat er aan iets anders wordt begonnen. Mijn zoontje van acht heeft drie jaar judo gedaan; hij vond het heel leuk (heeft slechts een paar keer verzuimd vanwege ziekte), hij ging ook heel goed en had er wel mee door willen gaan maar hij wilde ook graag op voetbal. Hij mag van mij op 1 sport anders wordt het teveel dus hij moest echt kiezen. Na een paar trainingen te hebben meegedaan voor de zomer besloot hij dat hij toch echt voor voetbal wilde kiezen en sinds vorige week zit hij dus (met veel enthousiasme) op voetbal. Ik heb hem ook heel duidelijk gemaakt dat ik van hem verwacht dat hij dan ook een heel seizoen blijft voetballen ook al zou het straks misschien toch tegenvallen (als het straks kouder wordt bijvoorbeeld). Daarnaast is hem ook duidelijk uitgelegd dat je als je een teamsport doet je rekening hebt te houden met je team dus dat er meer verantwoordelijkheid bij je ligt dan bij een individuele sport. Je kan niet zomaar een keertje thuis blijven van een training en al helemaal niet bij een wedstrijd. Dat geldt uiteraard ook voor mij als ouder: ik moet het twee keer per week trainen en de wedstrijden op zaterdag inplannen dus het kost mij ook veel tijd en energie. Ik vind persoonlijk dat je ook jonge kinderen die commitment kan leren en ook moet leren. Gelukkig kan je vaak wat proeflessen/trainingen bijwonen zodat je vantevoren een idee krijgt van een bepaalde sport/activiteit. Het gaat uiteraard vooral om het plezier maar ook om doorzetten, verantwoordelijkheid en het leren omgaan met anderen, hoe om te gaan met conflicten etc. Ik zou als ik jou was eerst willen weten waarom hij met tegenzin naar zijn huidige sport gaat en kijken of daar iets aan valt te veranderen voordat ik hem weer terug zou doen op zijn oude sport.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 22:30

Akkem

maar switchen qua les bij de sportschool (dus wel blijven sporten bij de sportschool) of nadat je een duur jaarabonnement hebt aangeschaft bij de sportschool na drie keer sporten besluiten maar te stoppen en daarvoor in de plaats maar te gaan handballen is toch iets heel anders. Nou en dat laatste vind ik erg zonde en laat zien dat je 1. niet hebt nagedacht of de sportschool iets voor je is en 2. getuigen van geen doorzettingsvermogen en in geval van een teamsport laat je ook nog eens je team vallen.

Ik vind het belangrijk dat een kind te leren dus vraag ik ze specifiek wil je die sport blijven beoefenen of wil je liever wat anders voordat ik ze voor een nieuw seizoen opgeef.

Maar goed ik zal wel ouderwets zijn.

p.s. op het inschrijfformuliertje van blokfluitles op school staat zelfs specifiek vermeld dat het de bedoeling is dat een kind in ieder geval een half jaar blijft blokfluiten (je betaald ook per half jaar) nouja dat vind ik dus ook niet meer dan logisch.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 22:34

Elisa

helemaal mee eens dus. En inderdaadzelf ik moet inderdaad ook mee naar trainingen en wedstrijden (brr a.s. zaterdag om 7.45 verzamelen) en ik probeer ook zoveel mogelijk rekening te houden met wedstrijden bij het inplannen van onze agenda.

IngridT

IngridT

25-08-2009 om 22:39 Topicstarter

Interesting.

Ik had (samen met man) min of meer al besloten dat hij van basketbal (dat was de teamsport) afmocht om terug te gaan naar atletiek.

De gedachten die ik daarbij had waren overigens niet echt gerelateerd aan 'het in de steek laten van het team' Kweenie of dat bij basketbal wat minder leeft dan bij voetbal, maar ze spelen bij basketbal met erg veel wisselspelers (ze hebben rustig 10 jongens per team, en ze spelen 5 tegen 5. Het is een nogal intensieve sport en er wordt elke paar minuten wel gewisseld. 1 kind meer of minder zal niet echt veel uitmaken)

Waar ik wel aan dacht was inderdaad het 'verwende' 'gemakkelijke'...kind heeft geen zin meer dus hoppa. Wisselen. Aan de ene kant ben ik daar erg voor, want sporten doe je voor je lol. Zolang kind niet iedere 3 maanden wat anders wil (en dat wil ie niet) vind ik dat je best mee mag gaan in de voorkeuren van je kind.

Timing is idd knullig. Qua contributie en zo. Maar als ie ECHT niet meer wil ga ik hem niet dwingen om naar de trainingen en wedstrijden te gaan. Het blijft een hobby toch? En het teamding speelt dus niet.

Dan zou ik ik kind dus 'straffen' door te zeggen dat ie dan maar sportloos door het leven moet dit schooljaar, en volgend jaar na de vakantie weer mag gaan verspringen en rennen.

En ja, ik twijfelde al eerder aan zijn 'match' met basketball. Heb hem idd voor de zomer gevraagd of ie door wilde. De teamindeling was toen nog wat onduidelijk, maar toen bleek dat zijn makkers en hij toch in hetzelfde team kwamen wilde hij er wel voor gaan.

Maar nu, na 2 trainingen in het nieuwe seizoen heeft ie eindelijk eerlijk opgebiecht wat ik in mijn achterhoofd al wel een beetje vermoedde...hij vindt in een tam spelen gewoon niet leuk. Hij is een hele sportieve knul, maar hij wordt als hij in een team moet spelen heel voorzichtig en terughoudend, bang om dingen niet goed te doen, en dat is niet bevorderlijk voor het speelplezier. Heeft ook wat moeite met het fanatisme tijdens de wedstrijden. Dat zag ik wel, maar ik dacht dat hij er aan moest wennen. Ik denk nu dat dat niet gaat gebeuren. Dat heeft ie zelf besloten. En dat vind ik knap van een 9 jarige (al is de timing wat lullig). Ik heb het gevoel dat ie om een of andere reden tegen heug en meug heeft geprobeerd er wat van te maken, maar dat het nu 'op' is of zo.

Komt bij dat ik stiekem niet rouwig ben om weer van de zaterdagwedstrijden af te zijn. Alle 3 de kinderen doen hier ook nog een andere sport, die een week of 20 per jaar zondagochtend trainingen met zich mee brengt. Hat werd me afgelopen voorjaar/zomer bijna te gortig, de hoeveelheid verplichtingen in het weekend.

Overigens gaat ie eerst weer een paar keer proeftrainen bij atletiek om te zien of hij er idd blij van wordt, en zal ik van nu af aan idd jaarlijks op een tactisch moment checken hoe stemming is. Maar met 3 kinderen tussen de 7 en 12, die allemaal vanaf hun zwemdiploma's sporten is dit de eerste keer dat we tegen zoiets aanlopen. Ik vind het een gevalletje 'nou ja, jammer, maar het kan een keer gebeuren.'. Die basketbalschoenen kan ie op schoolgym verder verslijten, en de paal op de oprit blijft vast wel voor de gezelligheid in gebruik (en anders gaat ie op marktplaats) Atletiekschoenen staan hier in alle maten klaar van zijn ouder broer, dus qua outfit hoeven we niet echt te investeren....

Ingrid (die gewoon nieuwsgierig was naar andere meningen en argumenten. Die waren interessant, maar hebben geen grote verschuivingen in mijn gedachtenkronkels opgeleverd)

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2009 om 22:55

Teamsport

Hmm tja, je bent een teamplayer of niet. Dat is gewoon erg persoonlijk en karakter-afhankelijk. In dit geval denk ik dat je dan toch de juiste beslissing neemt. Een team valt of staat met het "zwakste" lid en een niet gemotiveerd of angstig teamlid is ook niet leuk voor het team. En voor je zoontje is het natuurlijk al helemaal niet leuk als hij er niet aardt. Hij voelt zich dan gewoon lekkerder in zijn vel bij een individuele sport. In dit geval, gewoon fijn weer terug naar atletiek!

Tirza G.

Tirza G.

25-08-2009 om 22:55

Een seizoen afmaken

En seizoen is voor mij dan "schooljaar". Enig idee hóe lang dat is voor een kind? Weet je nog van jezelf vroeger hoe lang het duurde voordat je weer eens een keertje jarig was? Nou, toch echt maar 12 maanden hoor. Weet je nog hóe eindeloos lang een schooljaar bij een stomme leerkracht duurde? Nou, toch echt maar 40 weken hoor. Een seizoen is voor ons "effe tikken", maar voor een kind? On-ein-dig lang volgens mij.

Tirza

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2009 om 23:01

Fraz

Tja, ook moeders staat straks te blauwbekken aan de zijlijn;-) Maar goed, ik heb het er voor over. Het was wel jammer van het judo; ook zijn leraren vonden het echt jammer dat hij stopte maar ze zagen ook wel in dat zoonlief voetbaltalent heeft (twee van zijn leraren zijn ex-voetballers) en dat hij met zijn fanaticisme en enthousiasme het heel goed zou doen met voetbal. Dat is ook wel gebleken tijdens de proeftrainingen; laat ik het zo zeggen dat de voetbalvereniging enorm blij is met de nieuwe aanwinst;-) En ach, hij kan later altijd nog judo doen of kickboksen of basketbal of een van die andere sporten die hij ook leuk vond... Maar als het straks koud is en regent zal ik ongetwijfeld terugverlangen naar die warme judozaal, hehe.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 23:07

Daarom tirza

ben ik bij een jong kind minder streng en mag hij/zij dan wel stoppen na een half seizoen en dat is best te overzien.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 23:12

Elisa

ach vaak genoeg valt het weer ook wel weer mee en sta je lekker in het zonnetje te genieten.
Ik sta eigenlijk liever buiten dan in een lawaaierige sporthal (bij dochter met volleybal) of een benauwd zwembad en tja soms is het erg vroeg en dan ijzig koud maarja we moeten het er maar voor over hebben he. Maar het is ook wel weer een leuk gezicht hoor al die fanatieke jochies.

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 23:17

Ingridt

denk dat dit uiteindelijk toch dan de goede beslissing is. Het is ook nou weer niet de bedoeling dat een kind echt ongelukkig wordt. Ik denk dat ik dan hetzelfde zou doen maar dan wel even over zou praten met mijn zoontje en dat een tweede keer niet zo makkelijk geswitched kan worden.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2009 om 23:19

Fraz

Och ja, dat is ook zo. Dat zwembad op zaterdagochtend vroeg was ook niet te harden... En ja, ik geniet van het kijken naar die jochies! Echt, super. Zoonlief maakte een doelpunt en hij werd platgeknuffeld en was meteen de bink; doet ook wonderen voor zijn ego;-) Ik moet wel zeggen dat ik zelf ook veel van voetbal hou dus van een vreemde heeft hij het niet;-) Ik hoop gewoon dat hij net zo enthousiast blijft als hij nu is. Maar dat zal wel; hij kreeg gisteren een elleboog in zijn oog en een bal tegen zijn kruis (au!) en voetbalde gewoon vrolijk verder na een traantje te hebben weggepinkt. "Ik ben geen watje mama". En dat terwijl hij tot voor kort best wel een pieperd was...

Fraz

Fraz

25-08-2009 om 23:29

Elisa

ikzelf vind het ook erg leuk en opa gaat ook altijd mee. Mijn zoontje is keeper en dan staan we altijd achter zijn doel . Mijn vader coacht hem dan (heeft ook altijd gekeeped) en is supertrots op hem (en ik ook). Hij zit nu bij de selectie van de f-jes van zijn club dus dat wordt al wat fanatieker (op een leuke manier) en het spel wordt al beter dus nog leuker om te zien.

Tis alleen op woensdag wel wat veel want dan heeft hij eerst gewone training en daarna keeperstraining. Even kijken hoe dat gaat anders gaat hij woensdag alleen naar keeperstraining en vrijdags naar gewone training.

Nou zaterdag de eerste bekerwedstrijden maar ik heb er weer zin in ;-)

Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2009 om 23:38

Fraz

O, wat leuk! Mijn vader is ook supertrots op hem (is ook voetbalgek). Helaas kan hij hem niet zien voetballen want hij is terminaal ziek;-( Zoonlief zegt wel tegen iedereen: "ik voetbal ook een beetje voor opa". Wat gaaf, keepen. Dat wilde mijn zoontje ook heel graag doen maar hij is nu ingedeeld als middenvelder. Bij F1 inderdaad. Dat team schijnt tot nog toe onverslagen te zijn in de regio dus hij kan vol aan de bak, hehe. Ik geloof dat er a.s. zaterdag al een wedstrijd is. Ik ben heel benieuwd en laat het ook allemaal maar op me afkomen, want voor mij is het hele jeugdvoetbal ook maar nieuw... Wat ik echt hoop is dat opa nog een keertje hem kan aanmoedigen aan de zijlijn...

Elk half jaar

wij 'evalueren' elk half jaar de 'clubs'. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Zomervakantie en kerstvakantie 'hebben' we het er even over. Willen ze blijven dan maken ze het af ook. Niet eens voor het geld, maar meer voor de 'les', dat je moet weten wat je wil, je (eventuele) twijfels op tafel moet leggen en ook om de club/team niet te laten vallen. Mochten ze twijfelen dan wordt het anders, maar hier twijfelen ze nooit, en áls ze eraf willen geven ze dat ruimschoots vóor de zomer aan. Dan kan je de club ook vast inlichten (alvast meedelen) en keurig het jaar afmaken. Meestal uiten ze hun twijfels al dan rond de kerst (niet dat ze zoveel wisselen, maar oudste (15) heeft nu al wel 3 sporten gedaan) en kan je alvast zo nu en dan informeren als het tegen het einde seizoen aanloopt.
Ik zou denk ik eerst een tijdje beide sporten laten doen, als ze het zo graag wilden. Niet dat je over een jaartje weer hebt dat ze terug willen....Gewoon beiden, zodat ze een echt goede afweging kunnen maken en misschien willen ze beiden wel blijven doen.
Ik vindt trouwens dat je ook niet kan zeggen van een kind van 9 of die vaak zwalkt qua sport. Alsjeblieft zeg....hoe lang zit die op sport? Vanaf z'n 5de ofzo?? En dan al 2 sporten gedaan? We hebben het dan over maar 4 jaar hoor, 4 seizoenen. Vindt je 3 jaar (even aannemend dat dat de tijsduur is dat hij atletiek heeft gedaan) een sport beoefenen véél dan? Volgens mij kom je dan pas 'kijken', ik vindt 3 jaar en dan al wat anders wél zwalken qua sport/clubs.
groeten albana

IngridT

IngridT

26-08-2009 om 09:14 Topicstarter

Albana (zwalken)

nou ja 'zwalken'?!

Ik lees (hier?) wel eens verhalen van kinderen die na 2 of 3 maanden op een sport alweer zin hebben in iets anders. En dat een paar keer achter elkaar.

Zoiets bedoelde ik met 'zwalken', en da's niet waar 'die van mij' last van heeft. Hij heeft 2 jaar geatletiekt en nu 1 1/2 jaar gebasketbalt.

Ik was eigenlijk een beetje verbaasd over hoe dat basketballen uiteindelijk heeft uitgepakt. Zoon is namelijk mega-sprotief en atletisch, en opvallend goed in alle sporten die hij doet (bij schoolgym, op sportdagen)

Hij is ook een echte 'bink', een rauwdouwer, niet vies van een beetje fysiek contact en geduw en getrek. Vroeger zei ik altijd dat ie later maar op rugby moest of zo. Toch heeft ie op een of andere manier niet zijn 'draai' kunnen vinden.

Nou ja. Ik zal eens met de club overleggen over de ciontributie, hem weer een paar keer laten mee-trainen met atletiek, en eens kijken of er misschien nog andere sporten zijn die hij wil overwegen eens als try-out te bezoeken.

Ingrid

IngridT

IngridT

26-08-2009 om 09:17 Topicstarter

Oh, en tirza...

ik ben het helemaal met je eens. Geen haar op mijn hoofd die erover denkt een 9 jarige een heel jaar tegen zijn zin te laten sporten. No way. Hooguit zouden we kunnen overwegen te roepen dat we helaas door het sportbudget voor dit jaar heen zijn, en dat ie per volgend jaar september weer wat anders mag, maar goed, laat mij dan maar een gemakkelijke ouder zijn, ik gun hem een leuke hobby, en vind het lekker als ze af en toe eens goed bezweet thuis komen. Ik ben met ander dingen vast wel weer streng genoeg om dat te compenseren...

ingrid

Dendy Pearson

Dendy Pearson

26-08-2009 om 10:19

Dochter

moet van mij in principe het seizoen afmaken, maar als het echt met tegenzin zou zijn niet. En zeker nu het nog in het begin is zou ik gewoon nog switchen. Dat de contributie al is betaald is vervelend en ik zou het daar even over hebben, dat het de volgende keer wel zo prettig is als het eerder wordt gemeld.
Maar verder zou ik gewoon overstappen en ik zou me ook echt niet druk maken over het team en of er dan wel genoeg spelers zijn. Da's niet mijn probleem. Maar ik houd dan ook niet van teamsporten:-)

Dendy

Nasha 1st

Nasha 1st

26-08-2009 om 10:52

Tja...

als ik het hele jaar al heb betaald zou ik toch nog eens met zoon om de tafel gaan....kijk, de DS van onze oudste staat op punt van begeven, is erg intensief gebruikt....hij is aan het sparen voor een nieuwe, zodat hij ook een beter besef van geld krijgt....en dan zou ik hem zomaar, omdat het hem niet meer zo leuk lijkt, van een sport halen die ik niet al betaald heb? Wat voor voorbeeld geef ik dan op dat gebied? Daarom ook vind ik dat hij het zou moeten afmaken. En zou je per kwartaal betalen, nou dan het kwartaal ofzo....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.