Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Donna

Donna

14-06-2010 om 23:02

Preutse dochter

Ik ben er net bij toeval achter gekomen dat mijn 11-jarige dochter al behoorlijk wat schaamhaar heeft. Ze is al twee jaar preuts met douchen en omkleden, maar heeft me er ook niets over verteld. Ik ben wel een beetje teleurgesteld want ik maak haar vaak duidelijk dat ze alles tegen me kan vertellen (het is een heel gesloten meisje). Ze is ook helemaal niet blij met haar veranderende lichaam en ziet er het nut niet van in. Komt dat vaker voor, en hoe kan ik er het beste mee omgaan?

Zweefteef

Zweefteef

15-06-2010 om 00:36

Kinderen hebben je wat te vertellen......

.....elke dag opnieuw. Alleen moet je goed kijken en luisteren om te begrijpen wat ze je te vertellen hebben.

En dit kind vertelt jou met haar houding dat ze vindt dat bepaalde dingen van haar zijn. Dat jij er als mama op een ander vlak voor haar mag zijn, maar dat dit haar stukje is.....

Zweefteef

Bellefleur

Bellefleur

15-06-2010 om 09:36

Mijn dochter

Mijn dochter zou, als het zover is, het mij ook niet vertellen. En dat moet je als ouders accepteren.
Maar ze heeft je wel verteld dat ze niet blij is met haar veranderende lichaam? Dat vind ik al heel open. Ik denk zelf dat ze geestelijk nog niet toe is aan de ontwikkelingen. En, natuurlijk, is het ook een verlies. Van het kindzijn. Dat mag ze best naar vinden toch? En nut, ja biologisch. Dat ze later kinderen kan krijgen. Maar dat zegt haar waarschijnlijk helemaal niets. Het is iets wat gebeurt in een mensenleven. Dat zou ik mijn dochter vertellen: het is nu eenmaal zo. Als ze er niet met jou over wil praten denk ik dat het handig is als je haar een boek geeft over seksuele voorlichting, zodat ze weet wat haar te wachten staat. Dat werkt bij mijn dochter. Ik heb gemerkt dat naar aanleiding van dat boek ze er over praat met vriendinnen.

emma43

emma43

15-06-2010 om 14:26

Flat

We gaan op bezoek bij een nichtje ,die in een flat woont.Zegt zoon voor we vertrekken......ze woont toch in een hotelkamertje????
Voor zijn gevoel woont ze dus erg klein.

emma43

emma43

15-06-2010 om 14:26

Oeps

verkeerd,hoort bij leuke uitspraken.

Donna

Donna

15-06-2010 om 22:51

Bedankt voor de reacties

Ik denk dat ik inderdaad maar een boek voor haar ga kopen. Weet iemand nog een goede titel?

Bellefleur

Bellefleur

16-06-2010 om 09:28

Nog even,

Mocht je met je dochter willen praten over haar veranderende lichaam, pak dan de juiste momenten. Haak aan bij wat zij zegt. Dus als ze tijdens het eten een opmerking maakt, gelijk op in haken. En maak er geen lezing of preek van. Mijn ervaring is dat een paar losse opmerkingen beter werken. Ik heb voor mijn beide kinderen het boek 'help, ik word een puber' gekocht. Een jongensversie, en een meisjesversie.

soepstengel

soepstengel

16-06-2010 om 12:52

Boek

"het opgroeiboek voor meisjes" vind dochter erg fijn om in te lezen. Informatief over alle zaken rond pubertijd enz.

Marjoleine64

Marjoleine64

17-06-2010 om 22:59

Nog een boek

'Haar'. Waar? Daar!' Leuk boekje, met veel plaatjes. Aparte hoofdstukken voor meisjes en jongens. Mijn zoon (nu 12-en-een-half en al ruimschoots puberend) heeft het vorig jaar uitgebreid bekeken (het algemene deel en voor jongens, de hoofdstukken over meisjes heeft hij overgeslagen, daar vond hij de uitleg op school wel genoeg voor). Ik had het in de woonkamer in het zicht gelegd, en hij toen vroeg zelf of hij het mocht bekijken.
Marjoleine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.