Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

mettemarrit

mettemarrit

10-06-2009 om 13:00

Snoepzakje meegeven...?

Hallo,

volgende week geeft mijn dochter haar eerste feestje (7 jaar). Nu krijgt ze zelf altijd een snoepzakje mee naar huis als ze van een feestje komt. Ik vind dat zelf eigenlijk nogal overdreven. De hele middag krijgen ze al snoep/taart/chips en dan ook nog weer snoep mee naar huis.... Persoonlijk vind ik dat overdreven. Maar ja, ik vind het natuurlijk ook sneu voor haar als alle kinderen straks vragen om een snoepzakje....en haar -strenge- moeder dan zegt dat ze dat niet krijgen...
Wat vinden jullie van HET snoepzakje?

Gr Mette Marrit
PS als activiteit kleuren de kinderen een klein schoudertasje op met textielstiften, deze krijgen ze dus ook al mee naar huis!

Janeway

Janeway

10-06-2009 om 13:16

Dan..

Het schoudertasje vullen met een paar lekkere dingetjes.. (niet veel) en een klein grabbelkadootje, of potloodje met gum dat soort dingetjes. Als je snoep geen goed idee vind is misschien een lekkere koek of een zakje chips wel leuk.
Met een thema feestje probeer ik er ook niet iets bij te doen wat er bij past. Bij een 10 jarige makeup feestje gaf ik mini lip gloss mee. dat was dan ipv snoepzakje trouwens.

Jesse_1

Jesse_1

10-06-2009 om 14:08

Wat ik vind ;-)

Ik vind het hopeloos, kinderen komen hier ook met ladingen snoep thuis (die vervolgens blijven liggen). Iets lekkers mee vind ik prima, maar waarom moet het zovéél zijn vraag ik me dan af.
Wat ik bij een aantal feestjes heb gedaan is een verrassingsei meegeven (= snoep + speeltje ineen, dus gelijk klaar).
Je zou in het schoudertasje eventueel een zakje smoeltjes oid kunnen doen, als je evt gezeur niet wilt hebben, maar net zo goed kun je het volgens mij laten. Je kunt ze tenslotte gewoon de tas in de handen duwen ;-).
Jesse

mar-ank

mar-ank

10-06-2009 om 14:41

Ook tegen

Ik ben ook tegen al die snoepzakjes. Zoals je al zei; ze krijgen al genoeg op het feestje zelf. Ik zorg wel altijd dat er aan het eind van het feestje nog een verrassing voor ieder kind is; een mooi potlood, een klein beestje, iets leuks voor in het haar (ik heb twee meiden, en de gasten zijn ook meestal meisjes). Bij de Xenos hebben ze vaak leuke kleine dingetjes voor weinig geld.

Linda99

Linda99

10-06-2009 om 14:55

Nee hoor

Ik vind het 3 keer niks al die bergen snoep altijd maar. Dus ik heb er ook nooit aan meegedaan. Heeft me 1 keer commentaar van een meisje opgeleverd maar daar trek ik me niks van aan. Dochter vind het zelf ook onzin om na een leuk feestje ook nog snoep mee te "moeten" geven.

Wat ik vind

as zaterdag kinderfeestje van mijn zoon (6). Ik vind die snoepzakjes ook een beetje onzin, maar hetzkfde geldt (in mijn ogen) voor een frutsel of speeltje! Weer een of ander potloodje of nutteloss speeltje dat snel weer vergeten door de kamer slingert.
Ik ben er zelf nog niet over uti wat ik doe as zaterdag. het probleem is natuurlijk dat zoon wel verwacht dat hij zakjes mag uitdelen aan het eind...

Jolijt

Jolijt

10-06-2009 om 14:59

Ik doe het niet...

maar kreeg wel commentaar:-)
Wij waren naar de bioscoop geweest, compleet met een reuzebak popcorn en fris. Daarna pannenkoeken eten. Met de pannenkoeken begon het geduvel al... er waren er twee die er nog wel eentje lusten (voor een feestje kon je kiezen tussen 'alles erop en eraan en 1 pannenkoek' of ' poedersuiker of stroop en onbeperkt'. Gezien de bios en de popcorn... en een 1,5 uur daarvoor ook nog taart... had ik de alles erop en eraan gekozen.
Bij het weggaan werd er gevraagd!! naar waar het snoepzakje bleef. Ik heb ronduit gezegd dat ik het stikbrutaal vond en dat ik niet aan snoepzakjes deed.
En dus vertrokken er 3 van de vijf met een kwaad gezicht (en een masker en een kleurplaat die ik WEL voor ze had)

Hier blijft al die rotzooi een eeuwigheid liggen en gooi ik het uiteindelijk weg. De kinderen vinden het wel leuk om te zien, maar helemaal niet lekker...

Foto

Een leuk idee voor de inhoud van een 'snoep'zakje is een foto die die dag gemaakt is (moet je wel tijd en gelegenheid hebben om in tussentijd een aantal foto's af te drukken natuurlijk). Hier valt het in ieder geval in goede aarde.

Tja

hier (in engeland) vaak een snoe/kadozakje. Ik vind het drie keer niks, je gaat naar een feestje, dan GEEF je een kadootje. maar goed, om dezelfde reden van geen gezeur, toch maar iets bedacht.
Ik had bij dochter een heel mooi papieren tasje met een leeg kartonnen puzzeltje en stifjes, 2 lekker chocolaatjes en een houten kettinkje/horloge).
EN we hadden houten fotolijstjes versierd, ik had van ieder kind een foto gemaakt en afgedrukt en die erin gedaan en meegegeven. Hoorde ik een van die meiden tegen haar moeder zeggen bij het naar huis gaan 'is that all???' NOUJA hoe verwend kun je zijn!

Bastet

Bastet

10-06-2009 om 15:35

Ligt eraan

Als we knutselen,nemen ze het knutselwerk al mee naar huis,en anders is hier iets simpels als bijv. een bellenblaas al een succes!
groetjes,Bastet

amk

amk

10-06-2009 om 15:50

Die snoepzakjes zijn traditie

die waren er al in onze tijd. Sommige dingen moet je ook niet willen veranderen. De hoeveelheid die er in gaat bepaal je natuurlijk gewoon zelf.

Bij ons haalden ze thuis meestal niet want ze werden tijdens het wegbrengen leeg gegeten.

Bastet

Bastet

10-06-2009 om 18:27

Amk

Ik hecht in die zin niet zo aan tradities hoor,en kinderen al helemaal niet,is mijn ervaring.
Groetjes,Bastet

Julia64

Julia64

10-06-2009 om 18:45

Ken het niet

Zojuist kinderfeestje van zoon, die 8 werd, achter de rug (met 7 jongen tussen de buien door midgetgolfen, pffft...), maar ik ken de hele traditie van een snoepzakje eigenlijk niet.
Zoon is er nog nooit mee thuisgekomen en ik heb het dus ook nooit gedaan.

groet
Julia

Linda99

Linda99

10-06-2009 om 19:10

Izar

"Het is nou niet zo dat die paar extra snoepjes op een paar feestjes per jaar een groot probleem opleveren."

Tja, en dan heb je ook nog een stuk of 25/30 traktaties per jaar waar veel snoep tussen zit, verjaardagen prive waar bergen snoep zijn, oma's die de kinderen vol stoppen met snoep, buurkinderen die met snoep aankomen en nog meer van die dingen. En als je als ouder niet zo'n voorstander van al dat snoep bent (ik dus) dan zit je gewoon echt niet te wachten op nog meer snoep op het feestje wat je zelf organiseert ;-)
Een traditie zie ik er ook niet in trouwens.

Bedank kaartje en een klein kadootje

Hier doe ik meestal een bedankkaartje met een lintje aan een klein kadootje. Dat kadootje is dan een bellenblaas of een stoffen minitasje waar je de versiering nog op moet maken en voor de aanwezige jongetjes heb ik een keer zo'n superdun houten helikopter bouwplaatje gegeven wat ze zelf in elkaar moeten zetten. Kosten ergens tussen de 35 en 75 cent per kind. Op de tot nu toe gegeven feestjes viel het me juist op dat de kinderen helemaal niet zo aan snoepen toe komen, ze zijn veel te druk met spelen.

Maylise

Maylise

10-06-2009 om 19:28

Altijd

Ik geef altijd een snoepzakje mee na afloop met een klein cadeautje (bellenblaas, autootje, klein popje, iets voor in het haar oid.)
Kinderen vinden het altijd leuk om wat mee te krijgen. Ik heb nooit teleurgestelde reacties gehad over de inhoud.
Mijn kinderen krijgen ook meestal wel een snoepzakje mee van een feestje. Heel soms niet. Daar hebben ze overigens nooit commentaar op. Ze vinden het leuk om wat mee te krijgen. Wel is het zo dat het snoep niet altijd wordt opgegeten. Mijn zoontje is wel erg dol op snoep maar mijn dochter houdt er niet zo van dus dan ligt het ergens te verstoffen tot een van de anderen het ontdekt.

Maylise

Vic

Vic

10-06-2009 om 20:17

Ja hoor

Volgens mij heb ik nog geen partijtje meegemaakt zonder snoepzakje en zelf maak ik ze ook altijd. De inhoud begint wel wat te veranderen gedurende de jaren. Zo kwam mijn dochter laatst van een partijtje thuis met een lipstick en een spiegeltje (de jarige werd 10). Daar moet ik dan wel weer even aan wennen ;-)

ayla

ayla

11-06-2009 om 08:50

Ja hier ook

ik heb pas ene paar feestjes meegemaakt maar ook hieren kregen ze bij ieder feestje iets lekkers mee naar huis. 1 keer zelfs zoveel, foto van de hele groep, kleurboek, stickers, snoep en stiften, dat wij als ouders ons echt afvroegen of dat nou echt nodig was. Ik heb alle kinderen op dochters recente feestje een snoepspray van jamin meegegeven. Een spray in de vorm van een pen waar je dus snoep in je mond mee kunt spuiten, dara een kaartje aan gehangen, leuk dat je op mijn feestje bent geweest en alle kinderen waren er blij mee.

Clo

Clo

11-06-2009 om 08:55

Geen zorgen

Als ze het maar leuk hebben toch? En kindjes die eventueel niet tevreden zijn, tja, luxeprobleem toch? Hier: tijdens een feestje wordt er één keer zoet (taart) en één keer hartig gegeten (frietjes ofzo). Er wordt één keer geknutseld, resultaat mogen ze mee naar huis nemen en ik geef op het laatst een kleinigheidje mee, geen snoep, dat met het thema van het feest te maken heeft. Voor het Carsfeest van mijn zoon kregen de kinderen een houten auto-bouwplaatje mee en voor het sprookjesfeest van dochter kregen al de kinderen een sprookjesboekje mee. Die spullen scoor ik bij de Action, dus duur is het niet, het is echt een kleinigheidje. Gezeurd om snoep is er nooit tot nu toe. Het helpt misschien dat het hier op school ook de gewoonte is om geen snoep maar een kleinigheidje als een leuk potlood of een bellenblaas uit te delen.

Wij doen het 'anders'

Hier is het ook 'traditie' niet eens op partijtjes, maar vooral op 'gewone verjaardagen' (bij buurkinderen of kenissen). Wij hebben met die traditie gebroken. In navolging van mijn vriendin die met het idee kwam...(niet de eer aan mijzelf houden). Zij gaf alle kinderen bij binnekomst een zakje mét de naam erop. Ideaal...ze hebben wat te snoepen, graaien niet meer in wat er voor de volwassenen staat en krijgen niet dubbelop (op feestje én mee naar huis). Sommigen koesteren hun snoep, anderen eten meteen alles op. Enkelen hebben alles al op voor ze naar huis gaan, anderen hebben nog wat over. De kinderen zelf vinden het ook wel leuk. Er wordt ook veel 'geruild' qua snoep...vindt jij dat lekker? Wil je met mij ruilen voor die want ik houd daar niet zo van...De meeste kinderen hoeven ook geen taart meer...(ze hebben het snoep al en zijn daar druk mee).
Het is een succes, ondertussen zijn al 2 buurvrouwen hier het ook zo gaan doen.
Dus misschien een idee?

Sjillie

Sjillie

11-06-2009 om 09:38

Hier

ook het tradiotionele snoepzakje. Zoon komt ook altijd wel thuis met een zakje.

Op de feestjes die wij hebben gegeven heb ik tot nu toe nog maar 1 jongetje gehad die echt op het snoep en eten uit was, maar dat schijnt bij dat jongetje te horen.

Bij het afgelopen feestje van dochter die 5 werd, zijn we naar de speeltuin geweest en kregen de kinderen een snoepzakje met belleblaas en een paar spekken en een klein zakje colaflesjes. De bellenblazen waren de grootste hit!

Toen zoon 7 werd, heeft hij een gourmet feestje gehad. Bij de Zeeman hadden we schorten gescoord voor een zacht prijsje en die mochten de kinderen na afloop meenemen. In de zak van de schort had ik een zakje chips gedaan, die hadden we eigenlijk gekocht voor de eventuele DVD achteraf, maar zover is het niet gekomen (kinderen hebben heerlijk uitgebried getafelt.) Daarbij kregen ze een potlood waar ik een "briefje" aan had gemaakt met 'leuk dat je op mijn feestje was.'

Gr Sjillie

Linda99

Linda99

11-06-2009 om 10:02

Izar (ot)

Kijk, dat is dan prettig als op school en prive het binnen de perken blijft. Maar bij ons, alleen deze week al is er twee dagen na elkaar in de ochtend chips getrakteerd en gisteren na de hockeytraining kreeg het team van de trainsters een flinke zak snoep. Allemaal goed bedoeld maar vooral chips in de ochtend op school vind ik niet zo handig.

suus36

suus36

11-06-2009 om 10:24

Wat vind de jarige zelf dan?

Hi, ik mis een beetje wat je kind leuk zou vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die stap vorig jaar heb overgeslagen. Ik vond het ook grote onzin en heb na het feestje geen zakje meegegeven. Mijn zoontje was echt ontdaan. "Maar je hoort bij een feestje toch altijd een zakje mee te geven????" Hij vond het echt jammer. Dat de gasten erom vroegen, zal mij een zorg zijn. Maar mijn zoontje vond die reacties natuurlijk niet leuk.

Ik heb dus dit jaar wel naar hem geluisterd. Gewoon zo'n simpel tasje. Een ballon erin en een zaklampje van 1 euro en een lolly. helemaal blij allemaal!

Ik kan het dan wel onzin vinden, maar het gaat om de jarige vind ik. Overigens niet dat hij in alles zijn zin zou moeten krijgen. Maar dit vond ik een goed uitvoerbare en redelijke wens van hem.

Groetjes,
Suus

Suus

Ja, dat ben ik wel met je eens. Daarom ben ik toch geneigd een zakje mee te geven. Ik houd het simpel, ik denk inderdaad wat bellenblaas, met een kaartje 'bedankt' er aan oid.

Polly Shearman

Polly Shearman

11-06-2009 om 17:30

Reakties niet gelezen maar hier:

Hebben we na een feestje voor de kinderen een grabbelton met daarin kleine kadootjes zoals een potlood, een gum, enz enz
ik heb een hekel aan snoepzakken!

Woensdag

hier afgelopen woensdag kinderfeestje voor jongste gehouden die zes werd. Ze hebben met textielstiften een knikkerzakje gekleurd (www.kidsfeestje.nl) en dat hebben ze meegekregen met een aantal knikkers erin. Knikkers gekocht bij de Action. Al met al was het zakje iets van 50 cent en elk kind voor denk ik 50 cent aan knikkers.

Binnenkort heeft oudste feestje. Gaan ze een vogelhuisje schilderen. Dat krijgen ze dan ook mee. Ik vind dat genoeg.

Groetjes van Purk

mettemarrit

mettemarrit

12-06-2009 om 19:45

Reactie

Allemaal erg bedankt voor de reactie. Leuk om te lezen wat jullie er allemaal van vinden... Ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe ik het ga doen. Heb in ieder geval besloten GEEN snoep mee te geven. Maar een kleinigheidje in het tasje, daar twijfel ik nog over. Vind eigenlijk ook wel dat kinderen mogen leren dat je de jarige een kadootje geeft en dan zelf niet ook een kadootje terug krijgt...

Ik laat nog even weten hoe het afloopt...

Groetjes Mette Marrit

Inge M

Inge M

13-06-2009 om 23:09

Het feestje van jouw kind is niet bedoeld om andere kinderen iet

Jij hoeft andere kinderen niet op te voeden.
Geef niets mee of geen snoep mee als jij dat niet nodig vindt.
Maar jaag geen hogere doelen na zoals het opvoeden van andermans kinderen. Dat komt je feestje niet ten goede.

Juul M

Juul M

14-06-2009 om 04:19

Ook geen snoepzakje meer

Ik geef nu al 2-3 jaar geen snoepzakjes mee, vind het niet nodig. Mijn oudste is 8 en de jongste net 7 geworden. De gasten kijken je wel vragend aan als ze weggaan, maar nee, je krijgt niets! Nu ze wat ouder zijn kunnen we wel spelletjes doen waar ze wat mee kunnen winnen. HOewel op mijn dochters 7de verjaardags partijtje hebben ze wel wat mee naar huis gekregen. Het was een pyjama feestje en ze hebben allemaal een pakje cornflakes en pakje rozijntjes mee gekregen voor ontbijt in de ochtend...
Juul

Wilma

Wilma

15-06-2009 om 12:48

Alleen dat tasje is toch genoeg?

Ze maken toch op 't feestje al een tasje, dan is dát toch al iets om mee naar huis te nemen? Is toch genoeg?

Ikzelf vond vróeger (eeuwen terug) dat snoepzakje wel erg leuk, eerlijk gezegd. Maar 't was nooit veel, meer 't idee dat je een zakje had waar je zelf over mocht beslissen. Daar zaten misschien drie dingen in (belga kauwgum, zakje zwart/wit en een eetpapiertje), maar 't leek heel wat.

Tegenwoordig moet alles vaak zo groots en zo veel. Terwijl dat voor de kinderen niet eens hoeft. Hier krijgen ze eerlijk gezegd niet vaak een gróte zak snoep mee naar huis van een feestje (maar om me heen zie ik ook anders, dus ik weet wel dát 't gebeurt). Soms ook alleen de gekleurde kleurplaat of het versierde doosje. Laatst kreeg zoon van een feestje in het bos (jongen werd elf) een zelfgeknutselde blaaspijn mee, prima, was een groot succes.

Groetjes,

Wilma

Mathilde

Mathilde

18-06-2009 om 13:32

Hier wel

Ik ken het zelf helemaal niet en mijn moeder zou ongetwijfeld een rolberoerte krijgen als ik haar het fenomeen snoepzakje nog zou kunnen uitleggen. Maar hier is een snoepzakje en een klein cadeautje na afloop van het feestje gebruikelijk en ik ben niet mijn moeder. Mijn oudste (6) zou ook zeer teleurgesteld zijn als ze geen snoepzakje zou mogen uitdelen, zij weet precies hoe ze haar verjaardag wil vieren en het snoepzakje hoort daarbij. Ook op school deelt ze het liefst een snoepzakje uit, 'want anders is er altijd wel iemand die de tractatie niet lust en snoep lusten ze allemaal'. Geen idee of dat een geldig argument is, maar ik maak dus braaf snoepzakjes klaar. Afgelopen verjaardag waren ze loodzwaar, maar dat kwam door het zakje knikkers wat erin zat en niet door de snoepjes.
Als kind thuis komt met een snoepzakje waar nog iets in zit, gaat dat in de grote snoeptrommel en krijgt ze er later iets uit. Dus als ze met een halve kilo snoep thuis komt, heb ik weer voor maanden voorraad :-). Maar dat heb ik nog maar 1 keer meegemaakt, meestal zijn het maar een paar snoepjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.