Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Twee sporten op 1 avond?

Dochter van bijna 10 zit na heel lang vragen eindelijk weer op zwemles. Op maandagavond rond 20.00. Past goed in onze volle week. Maar......nu lijkt het erop dat ze ook op maandagavond een hockeytraining gaat krijgen (selectie, dus verplicht). Grote kans dat dat van 17.30 tot 18.30 is. Beide sporten op 1 avond na een schooldag vind ik te veel. Maar dochter zelf vind het geen probleem, ze zegt "dan slaap ik lekker daarna." Het is een kind wat vel energie heeft en 's avonds normaal gesproken NIET snel in slaap valt.

Wat is wijsheid? Qua tijd past het dus wel. Plan B is de zwemles naar de vrijdagavond maar daar zit ik niet op te wachten (werk de hele dag) en qua planning is dat ook niet ideaal. Dochter zelf wil ook niet op vrijdag omdat alle nieuwe dingen erg spannend voor haar zijn en in het huidige zwemgroepje zitten kinderen die ze kent en leuk vind.

Henriette123

Henriette123

18-08-2011 om 21:48

Waarom zwemles?

Zit je dochter op ABCdiplomazwemmen, en wilde/durfde ze eerst niet naar zwemles of zwemt ze zomaar voor de lol?
In het eerste geval zou ik het zo laten, een 10 jarige heeft meestal niet zo veel zwemlessen meer nodig, en een diploma is belangrijk. Zwemt ze voor de fun, dan zou het feit dat het erg druk en laat wordt, voor mij zwaarder wegen.

Picasso

Picasso

18-08-2011 om 22:33 Topicstarter

Reactie

Pelle: ik neig ook naar 'doen' maar als we het doen dan is het zeker onder voorbehoud. Ze krijgt nu alleen op vrijdag huiswerk en dat moet dinsdag af zijn. Moet ze dus in het weekend doen.

Henriette: ze heeft ABC al, dit is Zwemvaardigheid. Ze wilde destijds meteen door maar dat was qua planning geen optie (ik ga op zondagochtend echt niet om 8.00 al naar het zwembad). Ze wil het heel graag en is dol op zwemmen. Meteen zeggen: ja mag niet meer vind ik dus geen optie. Maar het moet wel passen/te doen zijn.

Nu gaan de kinderen op maandag naar de bso maar dat zal dan veranderen. Dus na school niks, om half 6 een uurtje trainen en om acht uur half uurtje zwemmen. Op papier lijkt het te doen maar nu de praktijk nog.

Fiorucci

Fiorucci

19-08-2011 om 07:00

Praktijk....

Nu de praktijk nog....ik zou het dus gewoon een tijdje uitproberen.

ishtar

ishtar

19-08-2011 om 09:32

Doen

Het is in totaal maar anderhalf uur. Dat is toch wel te doen? (maar wat een rottijd, half 6! )
Als het toch te veel is, kun je altijd nog wat anders bedenken.
Is het zwembad ver weg? Kan ze er (zondagochtend om 8 uur?) alleen heen? Ze is nu al 10, ik weet niet hoe zelfstandig ze is.

Picasso

Picasso

19-08-2011 om 10:39 Topicstarter

Inderdaad

We gaan het gewoon maar proberen. Hier is ook niemand die zegt dat het onzin is ;-)

Ishtar: ze is bijna 10 en zondagochtend om 8.00 alles behalve wakker. Op zaterdag moet ze vaak al vroeg op voor hockey dus zondag is qua uitslapen heilig.
Half 6 is inderdaad en rottijd, maar daar ben ik al een jaar aangewend. Kwestie van plannen wat je met het eten doet. Het zou een ander verhaal zijn als ze bedenken dat hockey om half 7 gaat zijn. Dan redden we het gewoon niet.
Het zwembad is trouwens 2 straten verderop dus na de zwemles zijn we zo thuis.

Nu dus maar afwachten wanneer we de trainingstijd van hockey te horen gaan krijgen, grr (laat los Picasso.......*zen*).

Henriette123

Henriette123

19-08-2011 om 12:26

Picasso

Je dochter boft maar; ik denk dat wij ze hadden kiezen; of een treetje lager hockeyen, of zwemmen op de maandag. Maar als jij het ziet zitten, dan moet je het haar natuurlijk laten doen.

Serwe

Serwe

19-08-2011 om 15:09

Ja, kan best

Hier ook ongelukkige tijden. Op een avond hebben twee van mijn kinderen nu achter elkaar kung fu en zwemles. Kung fu kon niet op een ander tijdstip. Zwemles kan wel op een ander tijdstip maar dan moeten ze in een andere groep zwemmen. Dat zou kunnen maar die andere tijdstippen komen me ook niet uit. Dan maar achter elkaar. Het is niet voor eeuwig. Kung fu is een afgeronde beginnerscursus van drie maanden waarna ze eventueel verder kunnen gaan. Zwemmen gaan ze nog doen totdat ze dit niveau hebben afgesloten. Ik verwacht dus dat omstreeks januari het schema weer helemaal veranderd.

Geen idee hoe het in de praktijk zal zijn maar het lijkt me niet zo'n probleem voor de kinderen. Dat zijn zulke energie bommen. Ik vind het minder leuk want moet een avond opgeven aan heen en weer rijden.

Op dit moment doen ze sowieso veel verschillende dingen dus dat moeten we sowieso wat gaan beperken want 5 hobbies per kind vind ik wat veel worden.

Och

je dochter vindt het zelf geen probleem dus ik zou het gewoon proberen. Ik denk dat kinderen het meestal wel aan kunnen. Wel is er een kans dat ze na een flinke zwemles, wat minder presteert bij het hockeyen.
Ik zou het gewoon proberen, als het niet gaat kun je alsnog proberen om het zwemgroepje op een andere dag/tijd te doen.

en ja hier ook irritaties van trainingstijden. 2 dochters (die nog niet zelf overal heen kunnen rijden) met elk 2 sporten en 1 muziekles, en van beide is nu nog maar van 1 sport bekend wanneer ze moeten trainen...terwijl ze volgende week al beginnen. Bijna nergens flexibiliteit, het is maar afwachten of alles past.

Picasso

Picasso

20-08-2011 om 13:18 Topicstarter

Gruffalo

Ja balen he, dat je maar moet afwachten en nergens iets over te zeggen hebt. Gelukkig had ik wel iets te kiezen bij de (kabouter)hockey-tijd van de jongste. Tegelijk met zus trainen kon niet, dus nu maar een uur ertussen zodat we in elk geval kunnen eten :-D
Zwemmen is trouwens na de hockey, dus dat scheelt wellicht.

Picasso

Picasso

24-08-2011 om 20:55 Topicstarter

Aangenaam verrast

De tweede hockeytraining gaat inderdaad op de maandag zijn, dezelfde dag als zwemles. Maar.......al om 16.30! Er blijft dus genoeg tijd over voor een normaal diner en de zwemles 's avonds.

Marjoleine64

Marjoleine64

25-08-2011 om 22:31

Onze zoon

heeft op dinsdag eerst van 6 tot kwart over 7 voetbaltraining (selectie), en dan van 7 tot 9 orkestrepetitie. Geen 2 sproten, maar 2 uur toeteren (hoorn) is ook best intensief. Hij gaat vanaf komende week naar de brugklas (wordt eind sept 12) dus ik ben hier eigenlijk illegaal, maar dit was vorig jaar ook al. Hij eet op zo'n dag dus vroeg een lichte maaltijd, gaat dan voetballen, en vandaaruit direct door naar het orkest. Uiteraard mist hij dan de helft van het eerste uur repetitie, maar dat kan hij wel hebben. In de vakanties (deze week dus ook nog) mag hij tot 10 uur bij de repetitie meedoen... Hij slaapt ook moeilijk in, juist na zo´n drukke avond. Dan zit zijn hoofd vol muziek :-) maar hij wilhet graag allemaal, en tot nog toe gaat het goed. Afwachten hoe het gaat als zijn huiswerk ook tijd gaat vragen...
Marjoleine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.