Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Wat is een betaalbaar simpel keyboard, maar geen speelgoed?


AppleTree

AppleTree

05-01-2023 om 19:03 Topicstarter

Marie111 schreef op 05-01-2023 om 18:57:

Kijk eens rond op de site van Thomann zou ik zegen.

https://www.thomann.de/nl/home_keyboards.html?oa=pra&gk=TAKYBH&cme=false&filter=true

Bijvoorbeeld deze?
https://www.thomann.de/nl/yamaha_psr_f52.htm

Zoiets ziet er goed uit, ik las online dingen zoals de aanraak gevoeligheid die belangrijk zou zijn en ik heb er gewoon echt geen verstand was. 

AppleTree schreef op 05-01-2023 om 18:33:

[..]

Ziet er leuk uit, maar ik de m met 32 toetsen te klein om goed met 2 handen te kunnen blijven spelen op de juiste toon als de lessen straks verder gaan.

Heb je mijn link ook gezien van de Baxshop?

AppleTree

AppleTree

05-01-2023 om 19:06 Topicstarter

Index224 schreef op 05-01-2023 om 12:24:

https://www.bax-shop.nl/keyboards/fazley-fkb-050-61-toetsen-keyboard

Oh stom helemaal over heen gelezen! Ziet er ook goed uit. Als het toch nieuw wordt neem ik mijn telefoon gewoon mee naar de eerste les en overleg daar ter plekke even of een van de linkjes goed is/de voorkeur heeft 

Mijn tip: informeer bij de muziekschool! Die mensen hebben meestal ook contacten met winkels en ook contacten in tweedehands spul.
Koop liever niet bij Bax: ze kunnen prima verkopen maar ze hebben verder geen verstand van de instrumenten: als er iets is heb je geen service (daar verdienen ze niet aan) en dan zit je echt beter bij een fysieke muziekwinkel of muziekschool.

Zelf heb ik een Yamaha. Voor kinderen moet je echt goed opletten dat de bediening van het instrument goed te doen is: met te luxe instrumenten kan dat lastig zijn.

Ook is het juist heel goed aan de docent te vragen welk apparaat: hij of zij kan gemakkelijker iets aan de kinderen uitleggen als iedereen dezelfde uitvoering heeft.

@Appletree, dingen als aanraakgevoeligheid (en bijv. gewogen toetsen) ken ik eerder van een digitale piano dan van een keyboard. Van wat ik nog van vroeger weet zijn merken als Casio en Yamaha prima voor beginners (Fazley is volgens mij het eigen merk van Bax-shop en daar heb ik geen ervaring mee, hoewel de reviews ook wel goed lijken te zijn). Ik zou zelf denk ik gaan voor 61 of 88 toetsen (88 is hetzelfde aantal toetsen dat een piano ook heeft, 61 is het daarnaast meest voorkomende aantal, en misschien iets handiger i.v.m. ruimte). Misschien kun je op marktplaats kijken wat er in je omgeving aangeboden wordt en vervolgens die merken/types opzoeken op internet om ze de specificaties te bekijken? 

Mijn dochter heeft deze https://link.marktplaats.nl/m1925809572?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios ook gekocht via Marktplaats, volgens mij voor 75 euro inclusief standaard en adapter. Als ze hem een tijdje niet gebruikt zet ze hem op z'n kant naast de kast.

Veel mensen kopen een keyboard en doen er vervolgens weinig mee, dan koop je het  voor een lage prijs, maar is het nog als nieuw.

https://www.marktplaats.nl/v/muziek-en-instrumenten/keyboards/m1927925019-casio-keyboard

Mijn dochter heeft deze. Werkt prima en kan ook op batterijen. 
Er staan er veel op marktplaats, en de meeste zijn onder €100. Moet vast lukken!

129 euro.
Lidl had dezelfde voor 99 euro, maar die is online uitverkocht.

https://muzikiddies.nl/product/yamaha-ypt-260-kinder-keyboard/

Poezenmeisje schreef op 05-01-2023 om 22:55:

129 euro.
Lidl had dezelfde voor 99 euro, maar die is online uitverkocht.

https://muzikiddies.nl/product/yamaha-ypt-260-kinder-keyboard/

Deze is exact wat mijn dochter heeft maar er nooit op zit. Weet niet waar je woont maar ik wilde al je aanbieden om te lenen voor ik m verkoop. Weet niets van aantal toetsen maar wel waar ik hem vandaan heb. Volgens mij wil dochter er vanaf maar dat zal ik dan maar eerst overleggen. Ik vind het zelf vooral zonde, nu ik lees dat het best eens goed uitkomt dat je iets hebt. Maar ik zeg altijd als zij er niets mee doen dan kan je misschien beter verkopen. Dus als de afstand niet te groot is, lenen kan wat mij betreft altijd. Verkopen dan moet ik dat hier even in de groep gooien 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.