Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

lisse

lisse

03-05-2009 om 16:50

Wormen...?

Mijn zoon heeft al enige tijd steeds jeuk aan/in zijn billen. Vooral met zitten en wanneer hij kleding aan heeft. Nu heeft hij van de dokter een kuur gekregen tegen wormen maar ik twijfel toch wel of dat het is. Hij heeft de pillen 2 dagen 2 x per dag gehad, maar de jeuk blijft. Je zou toch zeggen dat er verbetering moet zijn? Of hebben jullie er ervaring mee dat het langer kan duren? In zijn ontlasting zie ik overigens ook niets.... ik hoop dat iemand hierover wat kan melden!
groeten
Lisse

Tango

Tango

03-05-2009 om 22:13

Ik denk het niet

Ik denk dat het iets anders is, maar wat weet ik ook niet. Bij wormen hebben kinderen vooral 's avonds last van jeuk, meestal als ze in bed liggen omdat de wormen dan eitjes leggen vlakbij de anus. Zoals jij het omschrijft lijkt het me dat hij de hele dag jeuk heeft. Bovendien als hij al twee dagen 2 keer een pil heeft gehad (wat ik veel vind voor wormen, meestal hoef je maar 1 pil te geven en dan na 14 dagen weer een) zou de jeuk dan al weg moeten zijn.
Ik zou dus maar weer even contact opnemen met de huisarts. Heeft de huisarts eigenlijk gekeken bij je zoontje of gewoon iets voorgeschreven? Misschien zit er wel iets bij zijn billen, eczeem ofzo?

Mamvantwee

Mamvantwee

04-05-2009 om 09:03

Goed afvegen

Veegt hij zijn billen wel goed af na het naar de wc gaan? Als hij dat niet doet (en kleuters nemen het niet zo nauw) dan kan dat ook gaan jeuken en irriteren.

Sjillie

Sjillie

04-05-2009 om 11:52

Ik denk

dat het toch iets anders is dan wormen. Mijn dochter heeft ook een keer wormpjes gehad en kreeg toen, wat Tango, al zei 1 pilletje en na 2 weken nog 1.
In de tussentijd niets.

Kan het geen aambei(tje) zijn van het persen??

Zou je huisarts nogmaals bellen en vragen.

Sterkte ermee,

gr Sjillie

lisse

lisse

09-05-2009 om 09:24

Dokter gesproken

hmmm, ik had al eerder een reacie terug gegeven maar die is verdwenen zie ik...
Vorige week door de huisarts gebeld en die zei dat het langer kan duren voor de jeuk weg is omdat er nog eitje liggen. Daar moet hij dan a.s. dinsdag weer een pil voor. In twee weken tijd heeft hij dan 6 x die troep gehad.... Het ging wat beter, hij jeukte niet meer de hele dag. Maar helaas zie ik hem nu weer de hele tijd aan zijn broek sjorren. Zelf zegt hij dat zijn ondergoed in zijn billen zit en dat hij er daarom de hele tijd aan zit. Heb al grote ondergoed gekocht, maar dat helpt ook niet. Blijft toch gek dat hij het met name heeft als hij kleding aan heeft en zit. 's nachts heeft hij nergens last van. Ik wacht het maar weer een paar dagen af, is het dan nog steeds ga ik weer naar de huisarts!
Het is overigens wel genant, boodschappen doen met een kind dat om dde haverklap zijn hand in zijn broek doet...!
Weet iemand of hij eigenlijk wel naar school mag als hij wormen heeft?
groetjes
Lisse

Zijn het de kleren niet?

Je vertelt duidelijk dat hij s'nachts geen problemen heeft, alleen als hij kleren aanheeft??
Dan zijn het misschine helemaal geen wormen maar een gevoelige reactie op iets..

Verander eens van waspoeder, misschien is hij er gevoelig voor... heb dat ook al eens moeten doen voor mijn kindjes..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.