Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Iris

Iris

07-04-2009 om 15:45

Zoon vindt zichzelf lelijk

Onze zoon avn 10 zei laatst dat hij zichzelf lelijk vond en dat hij daarom niet 'populair' was in de groep jongens op school. Ik vroeg of iemand dat hem had gezegd, maar dit kwam helemaal uit zichzelf.
Ik zei natuurlijk dat hij helemaal niet leleijk is, maar dat neemt hij niet zo makkelijk aan, want ik ben zijn moeder en die zeggen altijd dat hun kind mooi is.
Ik heb het aan zijn grote zus gevraagd en ze zei, toen hij er niet bij was, dat ze hem juist helemaal niet lelijk vond. En dat is hij ook niet, ook al kijk ik er anders tegenaan als moeder, maar hij ziet er echt leuk uit. Geen flaporen, grote tanden, scheel, puisterig, of...vul maar in. Hij isa ook niet groot of klein, en aan de dunne kant. Wat vond hij dan zo lelijk, vroeg ik hem. Dat waren zijn wangen, die zijn een beetje bol en dat hij altijd zo rood is, bij inspanning.
Ik kan hem niet overtuigen. Er zijn zelfs meisjes in de klas die hem erg leuk vinden!
Ik vind het zelf erg dat hij nu zo over zichzelf denkt en ik denk dat dit ook niet goed is voor zijn zelfvertrouwen.
Hij is wel de slimste van de klas, doet ander werk, samen met nog een paar snelle kinderen, en heeft geen grote mond, en ik denk eerder dat hij om die reden niet populair is. Wat te doen?

mijnkinderenzijnmnalles

mijnkinderenzijnmnalles

07-04-2009 om 20:28

Lelijk?

He, dat is toevallig,
Mijn zoon van 10 jaar zat 2 weken geleden tegen zijn zusje te zeggen dat hij zichzelf lelijk vond. En zijn zusje zat hem te overtuigen dat hij totaal niet lelijk is. Dus ik me er mee bemoeien natuurlijk want ik wil ook niet dat hij geen zelfvertrouwen krijgt door een verkeerd beeld van zichzelf. ik zei ook, ze zeggen toch vaak genoeg tegen je dat je een mooie jongen bent. Ja maar dat zeggen ze om me op te vrolijken. Hij lijkt ook precies op mij he hahaha. Ook altijd een verkeerd beeld gehad over mezelf. Later op de dag stond hij voor de spiegel. Ik vind mijn haar niet leuk. Nou ja, als hij dat bedoeld met lelijk zijn haha. Gelukkig kon ik nog een mailtje onderscheppen waarin iemand mij vertelde dat ze hem zo´n mooi ventje vond. Ik zei ook, deze mail is niet voor jou bedoeld maar dat zeggen ze tegen mij. Gelijk weer een mooie lach op zijn gezicht. Ik geef ze vaak genoeg complimenten over hun uiterlijk dacht ik. Misschien was het toch een beetje een vorm van aandacht trekkerij. Ik zou het niet weten maar reden om zichzelf lelijk te vinden heeft hij echt niet.

Guinevere

Guinevere

07-04-2009 om 21:08

Houding

Misschien heeft zijn gevoel met zijn lichaamshouding te maken? Voelt hij zich misschien buiten de groep vallen en straalt hij dat ook uit? Een groot deel van je zg. uiterlijke schoonheid zit 'm in wat je uitstraalt. Als hij zich een grijze muis voelt en zich zo gedraagt, komt dat gevoel via anderen naar hem terug. Of dat met lelijkheid te maken heeft kan ik natuurlijk niet zeggen, maar kinderen zeggen van alles tegen kinderen die een beetje anders zijn en wat verlegener overkomen.
Wie weet is het goed voor hem om een soort assertiviteitscursus te gaan doen?
Ik heb ook wel eens iets gehoord over turven. En dan bedoel ik: zet een streepje voor elke persoon die minder mooi is dan jijzelf bent. Waarschijnlijk turft je zoon zich dan een ongeluk, en beseft ie dat het réuze meevalt met zijn uiterlijk. Trouwens, als je bij de zg. populaire kinderen kijkt, blijkt dat die ook heel wat uiterlijke onvolkomenheden hebben. Ze gedragen zich alleen alsof ze die níet hebben. En dat schijnt vaak te werken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.