Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ff zo

ff zo

25-08-2011 om 20:49

Zoon zeurt om van alles te 'hebben'

nou het is zo ver, zoon is 11 jaar en hij vindt dat hij te weinig heeft.. pfff, we zijn goed 'bedeeld' qua geld, maar ik vind het niet nodig om van alles te geven. Ik denk dat we soms inderdaad minder 'geven' dan sommige anderen, maar hij heeft echt niets te klagen. Hij zit in groep 8 nu en heeft een computer (maar dan samen met zus en broer), geen telefoon, ds, wi, wel een oude playstation waar hij niets mee doet. Het gaat mn om computer: hij wil er een voor zichzelf (om spelletjes op te spelen), want IEDEREEN heeft er een (zegt ie).
Ik vroeg me af: is dit nou echt zo? mag iedereen een computer, telefoon en op hyves etc??
Een compu kost toch gauw flink wat honderden euros en we hebben gezegd dat hij er een mag als hij naar de 1e gaat. Helemaal van zichzelf. (en een telefoon).

Mariska

Mariska

25-08-2011 om 21:11

Ach ja...

Zoon van 12 vroeg vandaag hardop in de winkel waarom wij maar 1x in de tig jaar op vakantie gaan en andere mensen 3x per jaar...

Laat ze zich lekker van alles afvragen en vinden :) Zo komen ze er vanzelf achter dat het bij iedereen anders gaat en soms heb jij dan wat minder tov de ander en soms weer wat meer...

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-08-2011 om 21:15

Welkom in de wereld van pubers

Joh, dat hoort erbij. En weet je: als ze wel een computer voor zichzelf hebben, dan is er wel weer iets anders wat ze willen. Dat hoort erbij, wen er maar aan, op deze leeftijd zijn er erg mee bezig wat anderen hebben. En nee joh, daar hoef je niet in mee te gaan. Doe maar niet, daar krijg je vreselijk verwende kinderen van.
"mag iedereen een computer, telefoon en op hyves etc?"
Een eigen computer: nee, dat lijkt mij niet. Ik denk wel dat veel kinderen op enig moment 'een oude computer' krijgen doorgeschoven, van ouders, buren, familie.
Telefoon: ik denk dat er in de brugklas weinig kinderen meer zijn zonder telefoon.
Hyves: idem.

Prakje

Prakje

25-08-2011 om 21:19

Hier

Geen eigen pc/laptop, gaat er ook niet komen. We hebben 3 computers in huis waar we met zijn 5en gebruik van maken. Daarnaast hebben we een WII, ds, psp portable, iPad. Oudste is net naar het VO gegaan en heeft een mobiel (hele oude iphone van opa gehad) met abonnement.

We willen niet dat de kinderen een pc of tv op hun kamer hebben, we hebben een mooi kantoor waar iedereen rustig kan zitten om huiswerk te maken. Als het nodig is kan de laptop voor een keer mee naar boven.

Als ik deze vragen van onze kinderen krijg, dan vraag ik naar namen van 'alle' kinderen... Vaak is het dan snel stil :-)

grt Prakje

Sascha2

Sascha2

25-08-2011 om 21:20

Mariska (ietwat ot)

Zoon heeft tijden geklaagd over het feit dat zijn zusje steeds maar kleding kreeg van dat ene meisje (lol) ver weg en hij niet. Toen ik in april bij je was en die hele stapel bloesjes voor hem mee kreeg van je, was hij zo gelukkig: " eindelijk krijg ik ook eens iets van een ander jongetje ipv altijd maar iets nieuws" hahaha! Omgekeerde wereld, maar ja hij is ook nog maar zes ;)

Mariska

Mariska

25-08-2011 om 21:39

Ohjeee... (sascha ot)

Voor hem dus niet vergeten iets in het pakket te doen :) LOL!

Sascha2

Sascha2

25-08-2011 om 23:01

Haha mariska (ot)

Hahaha nee joh, zo bedoel ik het niet ;). Ik vond het toen zo komisch, dat hij zo blij was eindelijk eens iets tweedehands te krijgen ipv nieuw.
Enne, fijn om weer flink wat bijdragen van je te lezen!
X

Fiorucci

Fiorucci

26-08-2011 om 07:18

Haha mariska

Zo vroeg mijn dochter eens aan het begin van de herfstvakantie: waarom gaan wij nu niet naar Egypte?
Ehm....wij gaan naar de film, dat is ook leuk! :))

ffzo

ffzo

26-08-2011 om 10:05

Hm, fijne wereld toch eigenlijk

nou ja, als je zijn hoofd ziet joh als hij zo zeurt! alsof ie echt nooooit iets krijgt! Goed te horen, ik zal eigenlijk nog wat standvastiger worden. GEwoon, zoals beloofd, als ie naar de 1e gaat...

Geen haar op m'n hoofd

die eraan denkt mijn kinderen een pc met internet op de kamer te geven. Ik heb op een mbo gewerkt en veel van die jongens waren gewoon verslaafd aan die dingen. Gingen hele nachten doorgamen. Als ik voor de vakantie vroeg wat hun plannen waren, was het antwoord van velen: slapen en gamen. Wat gezellig zeg.

Daarnaast wil ik er controle op houden wat ze doen. Bij facebook moet je minstens 13 zijn om erop te mogen. Ook wil ik dat ze nog niet naar porno kijken.

Misschien dat ze ooit een pc zonder internet mogen voor werkstukken enz. Maar dan krijgen ze een tweedehandse en dat is dan of voor hun verjaardag of ze mogen er zelf voor sparen.

Kijk bij off topic daar loopt een hele discussie of je je kinderen zo maar veel geld moet geven voor de studie.

Toch niet alleen bij pubers?

vrienden en wij kunnen dat gedrag heel treffend na doen.

Dan begint iemand met de tekst (zeurend piepstemmetje erbij)

"ik verveel mij, mag ik een ijsje ?"

dan haakt iemand in "nee je hebt er net al eentje gehad, ga jezelf eens vermaken buiten, X belde net aan om met je te spelen".

"ik vind x stom, waarom gaan we nu niet naar Linnaeushof ?"

"hou eens op met zeuren, we hebben in de vakantie al heel veel leuke dingen gedaan, kost allemaal geld en moeite en nu is het klaar".

"dit is de stomste dag van mijn leven".

Of zoals mijn jongste van net 2 zegt

als we op een kinderlocatie zijn "'kindnaam' sjieps kopi". (ik ga chips kopen).

Of "meer ijs" en "meer hap". of ze ziet iets in een winkelruit "oh mooooi, 'kindnaam' hebbu". En dan zeg ik "nee, andere keer". Zegt ze "nouuuu..." en kijkt erbij alsof ze sterft van teleurstelling.

Oh dat "dit is de stomste dag van mijn leven" wordt ook wel gezegd na een hele leuke dag vol zwemplezier, koekjes bakken, logeerpartijtje, vrolijk ontbijtje etc als het vriendinnetje weer naar huis moet.

X mag niet weg, jullie zijn gemeen, jullie hebben niets voor mij over, vinden jullie het dan niet gemeen dat X nu weg gaat, dat is toch niet leuk voor mij ? Dit is de stomste dag van mijn leven.

Mijn kinderen gedragen zich ook regelmatig verongelijkt. Ik wil ook een computer, ik wil hyves, ik wil naar Thailand met het vliegtuig, ik wil een andere winterjas...

Joh, prima, als je het zelf betaald, oh pech je hebt geen baan dus dan kan je het ook niet betalen. Zo.

Ely

Ely

26-08-2011 om 13:10

Hier ook

Hier ook 10 jarige die -als je hem moet geloven- het armste kindje van de school is. Zo zielig: "iedereen heeft.....".
Ik ben er lichtelijk allergisch voor want ik vind dat hij het echt goed heeft. Gelukkig werkt meestal wel iets van het volgende:
- wie is iedereen? en dan meetellen wie dat allemaal zijn, meestal heb ik aan 1 hand genoeg :o)
- ook vragen wij; en hebben zij ook een... (vul iets in wat hij heeft maar zeker weten niet iedereen)?
- En als het echt te gortig wordt volstaat voor mij een simpel: tsja tis oneerlijk verdeeld in de wereld. Ik wil ook weleens wat. Misschien flauw, maar such is life.
- O en als het gaat om hebbedingen stel ik voor dat hij het zelf koopt, van zijn zakgeld ;o), meestal hoeft het dan ook niet meer zo nodig, gnigni.Zo laatst een eigen laptop, toen ik vertelde dat hij toch niet onbeperkt erop mocht, ook al is het zijn eigen laptop kwam hij ook op dat plan weer terug.
Mijn indruk is dat het vaak vooral gaat om te kunnen zeggen dat je het hebt, op school enzo.

En idd no way online op eigen kamer, brrr. Ik wil kunnen meekijken. Hij heeft trouwens wel Hyves, met duidelijke afspraken en richtlijnen en regelmaig ff meekijken.

Ely

Vic

Vic

26-08-2011 om 13:27

Soms ook echt ;-)

Mijn dochter was in groep 7 dus echt de enige zonder mobiele telefoon. Erg he?! En in groep 8 was ze nagenoeg de enige die geen internet op haar telefoon had. Nou ja, dat heeft haar moeder ook niet, en ik vind dat ook niet zo nodig ;-)
Ik kan er af en toe zwaar geïrriteerd door raken als dochter (eigenlijk alleen oudste, jongste heeft niet zoveel wensen) continu loopt te zeuren om dingen. Er zijn zoveel dingen die ze wil hebben, en dan vindt ze het zo vanzelfsprekend dat ze het maar krijgt. Nu heeft ze haar zinnen gezet op een spiegelreflexcamera (terwijl ze dus al een camera heeft, zelf gespaard) en een nieuwe cd-speler. Die cd-speler had ik al toegezegd voor Sinterklaas, maar toch blijven proberen en Mediamarktfoldertjes onder mijn neus duwen. Van de week kwam daar ineens een luchtje van 40 euro bij. Of ik dat niet 'alvast voor Kerst' zou kunnen kopen. Kerstcadeautjes zijn hier helemaal niet standaard, en zelden duurder dan 20 euro, dus hoe ze daar dan weer op komt. 'Pfff, wat ben jij gierig!', terwijl ze dus net een nieuwe (nieuwe dus) fiets en 100.000 schoolspullen heeft gekregen, en voor haar verjaardag een laptop ;-( 'Ja, maar dat was gewoon nodig', zegt ze dan.
Ik heb nu een nieuw antwoord ;-) Over 9 maanden wordt ze 13, en dan mag ze een folderwijkje! En als ze 15 wordt een 'echt' baantje. Al kwam ze er van de week achter dat het minimumloon voor een 15-jarige 2,76 per uur is. Ze was zwaar verontwaardigd. Zegt ze: 'Vind jij het dan reëel dat jij 10 keer zoveel verdient?!' Wat ontzettend erg he, dat kind van mij...

Serwe

Serwe

26-08-2011 om 14:32

Snap het wel

We leven natuurlijk in een maatschappij waarin consumeren bezigheid nummer 1 is. Kinderen worden van jongs af aan doodgegooid met reclame boodschappen via de televisie van allemaal leuk en aantrekkelijk speelgoed. Kinderen komen in winkels waar je van gekkigheid niet meer weet waar je moet kijken. Speelgoedwinkels liggen vol met van alles honderden soorten. Van jongsaf aan leren kinderen dat in de wereld de mensen die rijk en succesvol zijn het meest bewonderd worden. Als ze groter zijn zien ze op MTV programma's als Cribs and Sweet Sixteen of hoe dat programma maar heet. Allemaal programma's die draaien om het showen van hoeveel je hebt en hoeveel je uit kan geven.

Wat je hebt dan ben je is de boodschap die ze van alle kanten meekrijgen.

Logisch dus dat ze ook alles willes hebben. In veel gezinnen zien ze hoe blij de ouders worden van het kopen van een nieuwe auto of keuken. Natuurlijk hebben die ouders er voor gewerkt maar dat linkje is iets lastiger te leggen.

Je kan het kinderen niet kwalijk nemen dat het heel moeilijk is om zich staande te houden in een consumptiemaatschappij die alleen maar is gericht op meer en meer verzamelen.

Dat maakt die kinderen niet materialistisch of egoistisch. Kinderen conformeren zich aan de boodschappen die ze van alle kanten meekrijgen.

Alleen computer?

Wil hij van alles hebben of een paar dingen? Wij computeren graag en willen ook liefst alle drie (ik, man, kind van 6) een eigen laptop
En een eigen iPad. Dat zit er niet direct in;-). Maar ik vind het zeker geen rare wens.
We overleggen dan wat we graag eerst willen en wat daarna, of we het tweedehands kunnen kopen, hoeveel het kost, of we het als groot kado voor ons drietjes aan de Sint kunnen vragen.
Ik vind 'een ander heeft het wel' ook geen argument. Maar het klinkt alsof je zijn wens maar flauwekul vindt en dus niet serieus neemt, terwijl het voor hem wel belangrijk is.
Kan je niet met hem een plan maken? Voor 100 euro heb je een tweedehands leuke laptop. Laat hem sparen van zakgeld, voor klusjes, een verjaardag geld ipv kadootjes enz. Dan voelt hij de waarde en dat hij iets voor zijn wens moet overhebben, ook een langere tijd.
Misschien vindt hij dan met z'n drietjes delen niet erg meer of verrast hij jou met zijn doorzettingvermogen;-)
Loes

Tirza G.

Tirza G.

26-08-2011 om 23:46

Willen

Ik heb mijn kinderen altijd voorgehouden dat ze alles mogen willen. Manda-dochter - erg herkenbaar :-) Natuurlijk wil jij dat schat! Natuurlijk wil jij een nieuwe jas/schoenen/vakantie! Goh, nou, en dat mág jij ook helemaal willen! Je kunt zelfs een lijstje maken met wat je allemaal wil! Enzovoort :-)

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

27-08-2011 om 08:02

Inderdaad tirza

Willen mag, ik wil graag morgen naar Parijs, zeg ik dan..:)

Tineke

Tineke

27-08-2011 om 11:16

Willen mag

Fiorucci: "Willen mag, ik wil graag morgen naar Parijs, zeg ik dan..:)"
Ik zeg (zei) altijd: 'en ik wil vliegen naar de zon en daar een ijsje eten...'

koentje

koentje

27-08-2011 om 16:02

En ik wil,

ik wil ik wil... een klapje op mijn bil!

Tirza G.

Tirza G.

27-08-2011 om 23:50

Mijn schoonmoeder

is 91. En bladert hier elke dag de reclamefoldertjes door. En zelfs zij wil nog dingen. Goh, dat lijkt me een reuze handige tas voor als ik nog eens een weekendje weg ga. Tuurlijk schat :-) Goh, kijk nou toch eens, leuke truitjes bij het Kruidvat. Heeeeee, leuk serviesgoed bij de Hema.........enzovoort. De geriater vindt het een goed teken :-)

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

28-08-2011 om 11:11

Haha tirza

Zoiets zei een huisarts ooit over mijn oma: "Zolang ze mij in geuren en kleuren alle verhaallijnen van de serie Sons and Daughters weet te onthullen, maak ik me geen zorgen" ..:))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.