Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Svøra

Svøra

01-10-2019 om 22:36

Scheren mannen hun benen?

In het rijtje totaal onbelangrijk de volgende vraag: is het tegenwoordig hip als je als 18 jarige je benen scheert? Iemand in de familie maakte pas een opmerking over mijn zoon, die nogal behaard is. Daarna ging het over dat mannen zich tegenwoordig ook scheren. Mijn man zou daar niet eens over nadenken


Bosbes

Bosbes

01-10-2019 om 22:51

het zou kunnen

... een paar jaar geleden zag ik dat mijn vader zijn oksels geschoren had (of getrimd). Ik zag mijn vader altijd als heel mannelijk. Dus dat was wel shockerend.

Mijn zoon heeft ook veel haar op zijn benen (hij lijkt op mij..). Mijn gezin is wel een beetje van het natuurlijke - tot op zekere hoogte, geef ik toe - ik denk dat zoon er niet over piekert.

Het lijkt me er wel raar uitzien, ook van die baby-achtige jongetjes-mannen. Ik zou er niet op vallen.

Maar over 20 jaar is het misschien definitief gedaan met ál het okselhaar en beenhaar en is mijn visie nog ouderwetser dan hij nu mogelijk al is.

Paasei

Paasei

01-10-2019 om 22:55

Trend

Een aantal jaren geleden zat ik opnieuw in het dating circuit. En kwam er toen achter dat glad en kaal toch wel de trend is. Of althans, toen was. Zowel bij heren als bij dames. Moest van weeromstuit van alles gaan scheren dat nog nooit een mes had gezien.. In dat circuit heb ik mijn huidige man leren kennen, toen een vijftiger, en die was ook glad. Vond ik wel fijn trouwens; ben persoonlijk niet zo van de mannelijke beharing.

Zoon van 19 scheert zijn oksels af en toe, omdat hij zich wat schaamt voor zijn lange okselhaar. Volgens mij heeft hij 'beneden' wel eens geprobeerd maar is dat niet zo goed bevallen . Benen doet ie niet. Mijn oudste zoon scheert zich volgens mij helemaal niet. Behalve de kin, dan. Niets moet. Maar haarloos is volgens mij nog steeds trendy.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

01-10-2019 om 23:22

Benen

Ik heb een wielrenner, dus hij scheert zijn benen. Oksel- en borsthaar vind ik wel een pre. Aan de overal kaal hype doen wij niet mee.

Saar

Saar

02-10-2019 om 01:12

Ik ben al blij

als partner zijn neusharen bij houdt.
Oksels of benen zou hij nooit doen, wat mij betreft gelukkig.
En ik ben super blij met zijn borsthaar, vind dat echt sexy.
Nee, geen glad lijf voor mij, daar zou ik wel op afknappen.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-10-2019 om 07:09

Saar

Was het maar kaal. Nee, de realiteit is permanent stoppelig. Wat daar sexy aan is ontgaat mij.

Saar

Saar

02-10-2019 om 08:03

Ja uh

Dat geldt voor ons, vrouwen, natuurlijk ook hé.
Ik krijg mijn benen heus wel glad geschoren, maar voor hoe lang... Twee x per dag scheren gaat me te ver. Ik doe wel aan de onzin mee door me vaak 1x per dag te scheren in zomer. Jammer, wat mij betreft zou de 'mode' voor vrouwen ook anders mogen. (gewoon lekker zacht haar)

Dat de modus echt anders is tegenwoordig merk ik niet zozeer aan zoon (scheert gelukkig alleen gezicht) maar wel aan dochter, die frequent klaagt dat ze zoveel haartjes heeft overal... Ze is dus hartstikke blond en heeft 'overal' super lichte haartjes, iets dat 'vroeger' weinig mensen reden tot ontharen zou hebben gegeven.

@Emma

@Emma

02-10-2019 om 09:16

"Was het maar kaal. Nee, de realiteit is permanent stoppelig. Wat daar sexy aan is ontgaat mij."
Ja, stoppels en dan zo'n mega-sexy prins Bernhardbril.....🤣

Mijn dochter is ook blond, net als ik heeft ze een paar onzichtbare haartjes op haar onderbenen. Die scheert ze elke dag. Gelukkig ben ik op een leeftijd dat ik me daar niet meer zo druk over maak. Niet over mijn benen en ook niet over de hare.
Ik dacht eigenlijk dat die kaalheidsrage alweer aan het afnemen was.

Bennikki

Bennikki

02-10-2019 om 10:19

Emma

Die sexy prins Bernardbril, is dat de bril van Bernard junior of van senior? Want nu heb ik twee conflicterende beelden.

@Emma

@Emma

02-10-2019 om 10:30

Benikki

Haha, junior dus, die vastgoedprins, of is er al weer een volgende prins Bernhard met kinderbrilletje? 😁
Die van senior was ooit heel sexy. Gelukkig ben ik daar ook te oud voor

Niki73

Niki73

02-10-2019 om 10:53

Nee

Niet alle mannen scheren hun benen, dat is duidelijk.

Godzijdank scheert mijn vriend alleen zijn gezicht, neus- en oorhaar. De rest mag vooral blijven zitten. Ik vind dat mannelijk en heerlijk!
Zelf ben ik ook meestal niet geschoren, ik heb zo'n hekel aan stoppeltjes en jeuk. Vriend laat het aan mij over, vindt allebei wel leuk.

Ik voed mijn kinderen (pubers) op met zoveel mogelijk lichaamspositiviteit. Jouw lichaam is uniek en prachtig. Het is van jou, jij bepaalt wat ermee gebeurt (noodzakelijke medische dingen daargelaten). Wel/niet scheren is een persoonlijke keuze en ik herhaal af en toe dat ze zich niet moeten laten aanpraten dat lichaamshaar vies is. Alleen ongewassen lichamen, met of zonder haar, zijn vies. Dochter scheert haar oksels en benen heel af en toe. Zoon vindt een of twee keer per week zijn kin en wangen scheren al een mega-taak, dus die begint echt niet aan zijn benen of borst. Ze lijken er beiden tevreden mee. Ze trekken ook allebei zonder problemen een korte broek aan, ook met ongeschoren benen. Mijn boodschap lijkt aangekomen te zijn.

Saar

Saar

02-10-2019 om 13:18

Huh Niki

Dat scheren of niet scheren een persoonlijke keuze is is voor mij een zo vanzelfsprekend iets dat het uitdragen van die boodschap dat eigenlijk weer onderuit haalt.
Je zegt ook dat je vriend jouw lichaamshaarbeheer aan jou over laat, dat vind ik ook zo raar, het is toch *sowieso* jouw lijf en jouw haar?!

Hoewel eerlijk is eerlijk; ik attendeer vriendlief fijntjes als hij te lang verzuimd zijn neushaar te doen. Maar ook dat kan hij natuurlijk gewoon naast zich neer leggen. (en doet dat vaak ook
In zijn oren overigens weinig haar.
Zijn wenkbrauwen dansen wel alle kanten op. Heb weleens aangeboden dat daar wat te herstructureren maar dat hoefde voor hem niet.

Niki73

Niki73

02-10-2019 om 13:27

Saar

Helemaal mee eens, maar ik weet niet of je hier al eerder draadjes over gelezen hebt, blijkbaar is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat vind ik dan weer schokkend.
Dan lees je dat mannen willen dat hun partner zich scheert, zelfs dat een moeder raad vraagt want dochter wil haar benen niet scheren en dat kan zo toch niet, of ook andersom: dochter wil zich scheren maar dat mag niet van moeder. Alles is al voorbij gekomen!

Niki73

Niki73

02-10-2019 om 13:49

Peer pressure

Mijn dochter wordt (werd?) er ook soms door leeftijdsgenoten op aangesproken. Gelukkig is ze niet op haar mondje gevallen en staat ze voor haar keuzes. Ze gaat ook graag een discussie aan. Ze heeft een jongen die een opmerking durfde te maken al eens uitgedaagd een paar weken lang zijn benen te scheren. Ik moet nog eens navragen wat het resultaat was, haha.

Ze had het voorbeeld van Goedele Liekens gezien, die seksuele voorlichting gaf op Britse scholen. Goedele hoorde dat daar bijna alle jongens van hun vriendinnen eisen (!) dat ze van onder glad geschoren zijn, want zo hoort dat (porno was tot dan toe hun voornaamste seksuele voorlichting, zucht). Ze gaf alle jongens eens bus scheerschuim en een scheermes en de opdracht om zichzelf drie weken lang van onderen glad te houden. De heren stopten er al heel snel mee: moeilijk, tijdrovend, pijn als je je snijdt, jeuk en stoppels. En toen volgde er een gesprek over eisen stellen aan een ander.

Vogel

Vogel

02-10-2019 om 19:20

Persoonlijke keuze

Scheren of niet scheren is voor vrouwen geen persoonlijke keuze, maar een cultureel opgelegde norm.
Waar in de jaren zeventig okselhaar normaal was, wordt dat nu als vies bestempeld. Idem voor de bikinilijn: haartjes die langs de randen van een (bikini)broekje zichtbaar zijn, worden als schokkend ervaren.
Luister naar Carolien Borgers, die een jaar lang niet onthaarde, en daar flink veel commentaar op kreeg.
Je kunt je kinderen nog zoveel body positivity meegeven, je hebt te dealen met het feit dat je in deze tijd in dit land opgroeit, en dat bepaalde zaken hier (niet)normaal worden gevonden. (Zo ook het dragen van een bh zonder voering, waardoor je tepels zichtbaar zijn. Vroeger normaal, nu veel minder, maar nu dwaal ik wel heel ver af.)

Mijn man scheert alleen zijn benen als hij heel ver moet hardlopen en onderweg gemasseerd gaat worden.

Saar

Saar

03-10-2019 om 02:06

Vogel

Natuurlijk is het maar de vraag of we überhaupt ergens een eigen keuze in hebben. (en hee, wat is dat dan, een eigen keuze)
We zijn altijd ook product van onze tijd, (etc) eigen keuze is altijd relatief.
Maar daar heb je toch zelf ook nog wel een (grote of kleine) rol in.
Ook heb je zelf invloed op hoeveel belang je hecht/geeft aan invloed eigen keuze.

Nu heb ik zelf 2 kinderen die erg wisselend reageren op hun omgeving. Eentje maakt al zowat vanaf geboorte zijn eigen keuzes, redelijk wars van invloed van anderen of omgeving. De ander past zich juist enorm aan. De laatste probeer ik mee te geven dat ook dat een keuze is. Uiteraard klopt dat niet 100% maar ik denk wel dat gevoel van macht over je eigen leven (ongeveer) zo groot is als je geloof erin.

Niki73

Niki73

04-10-2019 om 09:25

Mooi, Saar

"De ander past zich juist enorm aan. De laatste probeer ik mee te geven dat ook dat een keuze is. Uiteraard klopt dat niet 100% maar ik denk wel dat gevoel van macht over je eigen leven (ongeveer) zo groot is als je geloof erin."
Prachtig gezegd! Dat is precies mijn boodschap, je kunt je eigen leven in handen nemen, tot op zekere hoogte tenminste.

Lanza

Lanza

04-10-2019 om 11:38

Quote:

het zou kunnen ... een paar jaar geleden zag ik dat mijn vader zijn oksels geschoren had (of getrimd). Ik zag mijn vader altijd als heel mannelijk. Dus dat was wel shockerend.
Mijn zoon heeft ook veel haar op zijn benen (hij lijkt op mij..). Mijn gezin is wel een beetje van het natuurlijke - tot op zekere hoogte, geef ik toe - ik denk dat zoon er niet over piekert. Het lijkt me er wel raar uitzien, ook van die baby-achtige jongetjes-mannen. Ik zou er niet op vallen.

Wat een bizarre associaties. Een man die zich scheert wordt minder mannelijk? Baby- achtig? Jongetjes- mannen? En dat alleen omdat er wat haar weg is? Sjonge, dan is je beeld van mannelijkheid wel erg fragiel als het zo snel kapot kan door wat haar weg te halen.

Laat iedereen lekker zelf laten uitzoeken waar hij/ zij zich prettig bij voelt. Ik leer het mijn kinderen nu al, jouw lichaam is van jou. Blijkbaar een boodschap die ook in 2019 nog zeer nodig is om te benadrukken.

Bosbes

Bosbes

04-10-2019 om 12:45

ja hoor Lanza

Ja Lanza, ik heb waarschijnlijk een heel fragiel beeld van mannelijkheid, bizarre associaties en mensen mogen van mij niet eens zelf uitzoeken waar ze zichzelf prettig bij voelen. Tuurlijk!

Phryne Fisher

Phryne Fisher

04-10-2019 om 12:59

Dat benen scheren vind ik tot daar aan toe, maar als ik hem betrap op het drinken van groene thee krijgt hij de wind van voren. Echte mannen drinken zwarte koffie.

Mussie

Mussie

06-10-2019 om 08:57

Maar toch Bosbes

Je gaat niet serieus in op wat Lanza zegt maar toch heeft ze zeker een punt.l vind ik. Wat heeft wel of niet scheren in vredesnaam met mannelijkheid te maken? In je post staan een paar flinke waardeoordelen. En persoonlijk vind ik het altijd heel storend als mensen zeggen: Ik zou daar niet op vallen. Wat voegt dat nou toe? Gelukkig zijn mensen niet op de wereld om anderen te behagen.

Bosbes

Bosbes

06-10-2019 om 11:58

Beste Mussie

Is het de bedoeling dat mensen geen waardeoordelen mogen hebben? Of bedoel je: niet déze waardeoordelen?

Ik vind gladde benen wel iets kinderlijks hebben, maar ben er bij vrouwen helemaal aan gewend. Bij mannen (nog) niet. Volgens mij vind ik het bij vrouwen inmiddels ook niet echt mooi meer staan als er onder een rokje een erg behaarde been zit zoals bij mij (als ik het niet zou scheren) dus dat is wel hypocriet (bedoel je dat?).

Aan de andere kant, als heteroseksuele vrouw is er overigens grote kans dat het in onze natuur zit om te reageren op bepaalde uiterlijke kenmerken die mannen meer hebben dan vrouwen. Ook als vrouwen niets zouden weghalen zijn ze gemiddeld minder behaard. Natuurlijk doet de cultuur daar ook iets mee. Ik ben op de hoogte van supranormale prikkels. Ik maak ook wel eens mijn lippen roder dan ze van nature zijn.

Blote genitalia vind ik baby-achtig. Ik vind het wel erg als een man dat leuk vindt ja, hij is toch geen pedo. Hoop ik.

Ik hoop overigens ook dat mijn kinderen zichzelf durven zijn. Het is moeilijk genoeg in een omgeving waarin voortdurend irreeele ideaalbeelden worden gepresenteerd.

Bosbes

Bosbes

06-10-2019 om 12:05

toevoeging: waar je jezelf lekker bij voelt?

Ook wil ik eens ingaan op die onzin van 'waar je jezelf lekker bij voelt'.
Zowel Lanza als Mussie hebben hier een variatie op. Ik verwacht ook reactie op mijn blote genitalia-uitspraak: waarschijnlijk vinden sommige lezers en/of reageerders dat mensen dat ook voor zichzelf doen.

Volgens mij is dat gelul (leuk woord in dit verband). Ik zou me heerlijk voelen als ik me nooit bezig hoefde te houden met scheren van oksels en benen. De reden dat ik dat in de zomer doe, is omdat ik weet dat *anderen* dat niet mooi vinden en mij een rare freak. Misschien zou ik ook opmerkingen kunnen krijgen. Ik zou niet met een rok met mijn behaarde benen naar mijn werk durven.
Dus ja, ik voel me er lekkerder bij om het dan te scheren. Maar vanwege anderen.

En sinds een aantal jaren (10 of zo?) moeten vrouwen ook ineens blote kutjes, kennelijk. Want jullie voelen je daar zelf echt prettig bij? Ik geloof er niks van, het is voor de ander.

Lanza

Lanza

06-10-2019 om 12:06

De redenen waarom iemand

het fijner vindt om te scheren of beharing te laten staan verschillen en zijn erg persoonlijk. De redenen dat je het als partner-van fijner vindt op de ene of de andere manier kunnen ook verschillen.

Dat jij geschoren associeert met baby en vervolgens ook nog de link trekt met pedoseksualiteit, is echt iets dat vooral heel veel over jou zegt (en dat is niet erg, het kan prima dat jij die associatie nu eenmaal hebt), maar ik zou dat idee niet te veel op anderen projecteren, omdat je geen idee hebt van hun beweegredenen om daarvoor te kiezen, of daar een voorkeur voor te hebben.

Ik vind het in ieder geval vrij veroordelend en beledigend dat je alle mensen die geschoren fijn/mooi vinden, of op welke andere gronden dan ook hiertoe overgaan, linkt met pedoseksualiteit.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-10-2019 om 16:24

Mussie

"Gelukkig zijn mensen niet op de wereld om anderen te behagen."

Waarom zijn mensen dan wel op de wereld, Mussie? Daar zijn wij allemaal vast heel erg benieuwd naar. Om de grond te bemesten met onze stoffelijke overschotten?

Je moet de wens niet de vader van je gedachten laten zijn. Mensen zijn sociale wezens. Natuurlijk zijn wij op de wereld om elkaar te behagen!

Mussie

Mussie

06-10-2019 om 17:06

Wil niet zo lukken Ad

Geen idee waarom we op de wereld zijn, Ad. Maar jij vindt dus wel dat je hier bent om andere te behagen? Hilarisch maar ook treurig, want juist jou lukt het niet zo goed!

Mussie

Mussie

06-10-2019 om 17:13

Je hebt gelijk Bosbes

Ik had eerst geschreven: rare waardeoordelen. Maar dat vond ik wat heftig op de vroege ochtend dus heb het woord ‘rare’ weggehaald. Ik had het moeten laten staan.
Ik snap nog steeds niet wat al dan niet scheren met mannelijkheid te maken heeft. Verder volg ik je uitleg wel hoor. Ik snap je associatie met pedoseksualiteit wel maar vind het toch beetje ver gaan om dat zo te poneren. Dingen kunnen toch ook gewoon mode zijn?
En verder zal het je verbazen, maar ik hoor tot de nauwelijks-scheerders maar ben dan ook ‘gezegend’ met heel weinig beharing. En mijn man scheert zich wel op z’n gezicht maar verder niet. Vind ik prima, want hij mag wél z’n best doen om mij te behagen!

Mussie

Mussie

06-10-2019 om 17:28

Persoonlijke frustratie

De opmerking ‘ik zou daar nooit op vallen’ is voor mij persoonlijk een lastige. Ik had een leraar op school die altijd verkondigde dat hij niet snapte waarom vrouwen topless zonnen. Dat was heel gewoon in die tijd, en ik deed dat natuurlijk ook. Maar hij snapte niet dat vrouwen niet snapten dat hij daar niet op viel! Dat hij ze veel aantrekkelijker vond als er wat te raden overbleef!
Wat voelde ik me vies na weer zo’n tirade. Ik kon ook niet uitleggen waarom het zo’n ongepaste opmerking was, daar was ik te jong voor.
En Ad, daar komt dus mijn sterke gevoel vandaan dat ik niet op de wereld ben om anderen (lees mannen) te behagen.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-10-2019 om 19:22

Mussie

"Geen idee waarom we op de wereld zijn, Ad. Maar jij vindt dus wel dat je hier bent om andere te behagen?"

Beter lezen Mussie. Ik schreef nergens dat we iedereen moeten behagen, maar mensen die *niemand* willen behagen vind je op bankjes in het park. 's Nachts onder een krant. Outcasts uit de samenleving.

"Hilarisch maar ook treurig, want juist jou lukt het niet zo goed!"

Jouw denkniveau is het enige dat hier treurig is.

Ik ben allesbehalve een allemansvriend (en zeker niet hier op het forum) maar toch krijg ik af en toe bevestiging dat mijn tegen de (PC) stroom in meningen zo gek nog niet zijn. Zonder dat was ik hier allang weggeweest.

"En Ad, daar komt dus mijn sterke gevoel vandaan dat ik niet op de wereld ben om anderen (lees mannen) te behagen."

Ik weet dat veel vrouwen vaak erg veel moeite hebben met hun seksualiteit en niet meer weten of ze nou wel of niet aantrekkelijk gevonden willen worden. Dat verwarren ze dan met emancipatie.

"Wat voelde ik me vies na weer zo’n tirade. Ik kon ook niet uitleggen waarom het zo’n ongepaste opmerking was, daar was ik te jong voor."

Dacht je dat mannen nooit last hadden van tenenkrommende verhalen van andere mannen of vrouwen? Massa's! Ik heb daar gelukkig nooit een afkeer van het behagen van vrouwen aan overgehouden.

Denk je dat het teken is van onafhankelijkheid van geest als je *een* slechte ervaring met een leraar laat meewegen in je relaties met *alle* andere mannen?

Misschien heb je iets aan deze quote van de beroemde Chinese wijsgeer Bruce Lee:

"You will continue to suffer if you have an emotional reaction to everything that is said to you. True power is sitting back and observing everything with logic. If words control you that means everyone else can control you. Breathe and allow things to pass."

Mussie

Mussie

06-10-2019 om 20:20

Gevoelig punt geraakt?

Wow, Ad, wat een vileine reactie zeg. Heb ik een gevoelig plekje geraakt? Wat lees ik dan niet goed aan:
‘Natuurlijk zijn wij op de wereld om elkaar te behagen!’
Ik heb dat nu 10x gelezen na jouw verwijt dat ik niet goed lees, maar ik kan er echt niks anders van maken hoor.
En dat rare stukje over seksualiteit en emancipatie. Waar héb je het over? Zal m’n treurige denkniveau wel zijn? Ik schreef duidelijk dat ik op school zat (lézen, Ad) dus ik was geen vrouw destijds.
Ik weet heel goed dat mannen en vrouwen en iedereen last kan hebben van tenenkrommende verhalen. Ik zeg alleen dat ik de uitspraak ‘daar zou ik nooit op vallen’ lastig vind. Of die nou van een man of van een vrouw komt. Ik heb het helemaal niet over alle andere mannen, sommige mannen of wat voor man dan ook. Ik legde uit waarom ik de uitspraak van Bosbes vervelend vond. Ik had de indruk dat zij een vrouw is, maar ik kan ernaast zitten. Waarom maak jij er een man-vrouw ding van?
En die quote, bedankt daarvoor. Ik zal er eens over nadenken. Al heb ik niet zoveel met tegeltjeswijsheden, toch bedankt.

Lanza

Lanza

06-10-2019 om 20:25

Als iemand zegt

ik zou daar nooit op vallen, dan kan ik alleen denken dat er weinig dingen zijn die me minder interesseren dan dat. Wat kan het mij nou schelen waar ene Pietje uit Lutjebroek op valt, of dat Els uit Den Haag het raar vindt als ik mijn vagijn scheer?

Waar mijn man opvalt, daar heb ik iets mee te maken. De rest van de wereld mag van mij op van alles en nog wat wel of niet vallen, maar ik hoef me daaraan niet aan te passen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.