Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Elene

Elene

30-04-2009 om 12:46

Bizar ! auro rijdt in op menigte....in apeldoorn

AMSTERDAM - Alle festiviteiten in Apeldoorn die georganiseerd zijn voor het koninklijke bezoek aan de stad, zijn per direct afgelast. Een personenauto die dwars door de menigte reed en daarna tot stilstand kwam tegen een pilaar, heeft 14 gewonden veroorzaakt.

Het bezoek van de koninklijke familie aan Apeldoorn werd donderdagochtend ruig verstoord door een personenauto die de afgezette wegen was opgereden. De wagen reed met behoorlijke snelheid dwars door de menigte.

De donkere wagen knalde vervolgens tegen het Apeldoornse monument 'De Naald' aan bij Paleis het Loo.

Menigte

De koninklijke familie reed op dat moment juist in een 'historische optocht' op de Loolaan richting het Paleis en de straten stonden vol met publiek.

Dwars door de menigte kwam de auto aanrijden, toeschouwers moesten letterlijk aan de kant springen. Met een behoorlijke snelheid knalde de wagen, die toen al beschadigd was, op het monument.

Omstanders werden geraakt, verslaggevers zouden mensen met open wonden en beenwonden hebben zien liggen. Op de televisie was te zien hoe er slachtoffers gereanimeerd werden.

De wagen werd bestuurd door een man. Hij zat klem in het autowrak en is door de brandweer bevrijd. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpverleners

Inmiddels zijn er hulpverleners op de been die mensen te hulp schieten die gewond zijn geraakt. Ziekenwagens komen aanrijden en er vliegen helikopters boven Apeldoorn. Er is ook een traumahelikopter ingezet.

Mensen worden afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

Of het om een ongeluk of opzet gaat, is onduidelijk, net als hoe het kon gebeuren dat een auto door de afzettingen rijdt. Want bij koninklijk bezoek worden strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

De Koninklijke familie is in Paleis het Loo en is in veligheid.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Veerle

Veerle

30-04-2009 om 12:54

Vreselijk

Had die auto maar de bus geraakt ipv al die mensen... De bus had die auto wel aangekund.

Veerle

Ayanna

Ayanna

30-04-2009 om 13:03

Pandia

Ik had idd een draadje gestart in Offtopic maar ivm dubbel draadje is die verwijderd.
Wat een drama... Ik zit vol afgrijzen en ongeloof te luisteren naar Radio 1. Veel ooggetuigenverslagen die toch in de richting van een aanslag wijzen.....vreselijk.
We hadden de tv aanstaan maar waren buiten in de tuin. Toen ik naar binnen liep dacht ik in eerste instantie dat het onderdeel van het programma was....een demonstratie van de effectiviteit van de hulpdiensten ofzo. En dan ineens blijken het gewoon 'echte' beelden te zijn. Vreselijk dit....

Bizar

heb er geen woorden voor..............

Rembrand

Rembrand

30-04-2009 om 13:25

Opzet?

Ik hoorde net een getuige zeggen dat de auto eerst op een andere heeft geprobeerd op de route te komen, maar is weggestuurd door de marechaussee.........
M.

Suzanne

Suzanne

30-04-2009 om 13:39

Onvoorstelbaar

Wat een idioot. Lijkt me aan de beelden te zien dat er één persoon in die suzuki zat. Hoe is het mogelijk dat hij zo ver door kon dringen. Volgens NOS nu 2 doden. Afschuwelijk.

Nivea

Nivea

30-04-2009 om 13:49

Moet je nu je vlag binnenhalen?

Verschrikkelijk. Opzet lijkt me wel duidelijk. Het is onwaarschijnlijk dat je een ongeluk/toeval krijgt met een zwaar beschadigde auto, op een plek waar je absoluut niet mag komen met je auto, op twintig meter afstand van de koninklijke bus, dat je nog zo goed kunt bij sturen... Bizar!
Maar k zit me plots te bedenken. Voor het eerst hebben we een huis met vlaggenstok. Voor het eest dus een vlag buiten hangen. Moet je die nu weghalen?

Ayanna

Ayanna

30-04-2009 om 13:54

Tsja

Ik zou het wel doen....

Veerle

Veerle

30-04-2009 om 14:57

In amsterdam

Worden nu ook optredens afgezegd.

Veerle

Sjillie

Sjillie

30-04-2009 om 15:01

Bah

Vreselijk hoe zo'n feest door 1 malloot uitloopt in een drama!

De stoet was 20 minuten vertraagd, dader heeft de stoet gevolgd, anders kon hij nooit op het juiste moment op het juiste moment zijn.

Weg feestvreugde.....weg alle euro's om het te organiseren....alles weg door 1 eikel! Hoop dat ie een flinke straf krijgt...

Sjillie

Veerle

Veerle

30-04-2009 om 15:52

4 doden

5 zwaargewonden, 8 lichter gewond. Verdachte is een 38 jarige man uit V. Het ging om een bewuste actie aldus een de verdachte.

Veerle

Veerle

Veerle

30-04-2009 om 17:06

Moord, doodslag en aanslag op de koninklijke familie

Is het ten laste gelegde naar de verdachte, dat wordt wel levenslang als je het mij vraagt.

Veerle

Narcis

Narcis

30-04-2009 om 17:26

Draad in offtopic ( door mij gestart)

Wat een drama heeft zich in Apeldoorn afgespeeld! Wellicht is dit het einde van 'Koninginnedag' voor de toekomst. Het is nog te vroeg om daar duidelijkheid over te krijgen.

Mocht het nog doorgang vinden in de jaren die komen (met Koninklijke Familie of niet) is het misschien een goed idee om die te beginnen met 1 minuut stilte voor degenen die Koninginnedag 2009 zo feestelijk begonnen en die niet wisten dat hun stervensdag zou worden.

Ik condoleer hierbij de nabestaanden en wens de gewonden een spoedig en volledig herstel!

Sjillie

Sjillie

30-04-2009 om 17:48

Wat

in mijn vorige posting weggevallen is dat het met name voor de slachtoffers en hun naaste een hard, triest gelag is om door 1 gestoorde zo de feestvreugde te zien vergallen.....elk jaar weer zal dit ze op 30 april door het hoofd spelen.....

Wens iedereen sterkte.

Ben benieuwd wat dit voor koninginnedag betekent. Weer terug naar het oude defile? Of was dit onze laatste koninginnedag.

Hoop dat de feestelijke traditie toch jaarlijks door mag gaan....

Sjillie

liora

liora

30-04-2009 om 18:20

Rustig aan

Vreselijk wat er is gebeurd, echt schokkend.

Maar om nou meteen te stellen dat we Koninginnedag niet meer zullen vieren? Wat een onzin. Het leven gaat door.

Als in Londen een bus wordt opgeblazen, blijven de bussen toch ook rijden?

We gaan gewoon door en laten ons toch niet door een gek voorschrijven wat we wel en niet vieren?

Liora

Narcis

Narcis

30-04-2009 om 18:44

Liora

Citaat Liora: "Maar om nou meteen te stellen dat we Koninginnedag niet meer zullen vieren? Wat een onzin. Het leven gaat door." Einde citaat.
Koninginnedag zal wellicht altijd blijven als een volksfeest, maar doet de Koninklijke familie er dan nog aan mee? Dát maakt Koninginnedag toch zo apart? Waar anders ter wereld doet een monarch zoiets, ik zie het Elizabeth II van Engeland nog niet doen.

Veerle

Veerle

30-04-2009 om 20:18

5 doden.....

Vijfde dode gevallen, toestand verdachte kritiek

APELDOORN - De mensen die donderdag in Apeldoorn zijn gedood, zijn twee mannen en twee vrouwen. Donderdagavond overleed nog een vijfde persoon. De verdachte die op het publiek inreed, verkeert in levensgevaar en kan momenteel niet verhoord worden.

Dat zei hoofdofficier Ludo Goossens van het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen.

De 38-jarige Karst T. uit Huissen was niet bekend bij politie en justitie. Goossens gaf aan dat ook de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) hem niet kende.

Gewonden

De gewonden zijn zes mannen, vier vrouwen en drie kinderen van zestien, vijftien en negen jaar oud. Dat maakte burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn bekend.

De slachtoffers zijn afkomstig uit verschillende plaatsen in het land. De verwondingen lopen uiteen van kneuzingen en botbreuken tot hersenletsel.

Tien ambulances, drie traumaheli's en een sigmateam van het Rode Kruis schoten de slachtoffers te hulp.

Drama

Toen de verdachte nog in het wrak van zijn auto zat, kon hij nog wel praten en heeft hij aangegeven dat zijn actie tegen de koninklijke familie gericht was.

De viering van een stralende Koninginnedag in Apeldoorn donderdag draaide uit op een drama waarbij vier personen omkwamen.

De 38-jarige man reed om tien voor twaalf met zijn auto in op het publiek dat keek naar de juist passerende bus met daarin koningin Beatrix en haar familie.

Aanslag

Justitie interpreteert de daad van Karst T. uit de Gelderse plaats Huissen als een aanslag op leden van het Koninklijk Huis. Daarmee is het incident uitgegroeid van een regulier misdrijf tot een ''zaak van nationaal belang''.

Verder is T. verdachte van moord of doodslag op de mensen uit het publiek die hij de dood in heeft gejaagd.

In totaal maakte T. met zijn zwarte Suzuki Swift zeventien slachtoffers. Behalve de vier doden vielen er vijf zwaargewonden en acht lichter gewonden. De man raakte zelf ook gewond toen zijn auto in volle vaart tegen het monument De Naald bij paleis 't Loo knalde.

Veiligheidsmaatregelen

Hoe T., die niet eerder met politie en justitie in aanraking zou zijn gekomen, de veiligheidsmaatregelen heeft kunnen omzeilen, is niet duidelijk geworden.

De politie heeft met hem gesproken toen hij nog zwaargewond in het wrak van zijn auto zat en daaruit is opgemaakt dat het om een bewuste actie ging. Ook is nog niets bekendgemaakt over het motief van T.

Hoofdofficier van justitie Ludo Goossens benadrukte dat het niet om een terroristische actie ging.

Slachtoffers

Onder de gewonde slachtoffers van de kamikazeactie zijn vijf familieleden van leden van een Tilburgse drumband, een politieagent en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee.

De ontwikkelingen in Apeldoorn leidden ertoe dat op veel plaatsen in het land de officiële koninginnedagevenementen werden afgelast. De Toppers en Kane gelastten hun optredens op het Museumplein in Amsterdam af.

Het Residentie Orkest zegde het Koninginnedagconcert af. Op de rijksgebouwen zijn de vlaggen halfstok gehangen.

Beatrix

Koningin Beatrix en haar familieleden zagen het incident vanuit de open bus waarin ze zaten. Het staatshoofd verscheen later op de dag op tv om haar medeleven te betuigen met de slachtoffers en hun naasten.

Het is nog niet zeker dat T. zijn daad alleen heeft gepland en uitgevoerd, maar volgens hoofdofficier Goossens zijn er geen aanwijzingen dat er een groep mensen achter de actie zit.

De recherche heeft donderdag huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte in Huissen. Justitie heeft nog niet bekendgemaakt of daar iets relevants is gevonden en zo ja wat.

Nivea

Nivea

30-04-2009 om 20:34

Koniginnendag

We laten ons koniginnedag niet afpakken! Niet door één gestoorde... En ik moet me sterk vergissen, de koninklijke familie wil dat ook niet. Het is en blijft Nederlands grootste en vrolijkste feest. Dat geldt voor ons (volk) maar ook voor de koninklijke familie.

Ik denk dat het je altijd terug zult denken aan Koniginnedag 2009. Maar het blijft bestaan (misschien is dit wel een reden om het 'straks' te verplaatsen naar de verjaardag van Willem - Alexander). Of juist niet...

Het lijkt me echt ook vreselijk voor de koninklijke familie. Heel NL is uitgelopen om jouw, (jouw moeders, jouw tantes)verjaardag te vieren. Ze doen dat meer voor 'het volk' dan voor zichzelf, daar ben ik van overtuigd. Op jouw feest wil iemand een aanslag plegen gericht op jouw familie (vreselijk) maar onschuldigen overlijden en raken gewond (nog vreselijker).

Nivea (vlag binnengehaald, we moesten weg en ik vond het ongepast om hem te laten hangen, maar halfstok was toen nog niet de 'code').

Monique D*

Monique D*

30-04-2009 om 20:53

Ik ben benieuwd wie van jullie dit heeft gezen..

Ik las gisteren een draad waarbij men meldde dat ze naar Apeldoorn zouden gaan. Vanmiddag las ik tot mijn schrik dat een idioot door de afrastering heeft gereden en dat daardoor gewonde en dodelijke slachtoffers zijn gevallen.. dit is hierdoor wel een historische koninginnedag geworden.
Voorzover ik weet is nooit een aanslag gepleegd op de koninklijke familie. Ik vraag mij überhaubt af HOE die vent het gepresteerd heeft door die afrastering heen te rijden. Ik hoop dat hij voor altijd wordt opgesloten.
Ik vraag mij af wie van jullie daarbij was en wie dit heeft gezien? Dit blijft je altijd bij.
Zelf was ik er niet bij, ik heb met mijn dochter en haar vriendin in Haarlem koninginnedag gevierd.

Nivea

Nivea

30-04-2009 om 21:00

Monique

Net werd op tv uitgelegd hoe het waarschijnlijk is gebeurd (er moest nog onderzoek worden gepleegd). Hij is bij de eerste afzetting weg gestuurd. Toen heeft hij een weg door een woonwijk genomen en is toen op de weg terecht gekomen waar de (veelal grote) voertuigen voor de historische optocht zich opstelden. Vandaar uit had hij vrij spel (want dit gedeelte was dus niet afgezet).

Bizar

Deze gebeurtenis is echt te bizar voor woorden. Net hoorde ik dat het volgens de verdachte een aanslag is op de koninklijke familie. Maar er waren geen explosieven of wapens gevonden in de auto van de verdachte? Hoe dacht de dader dit te realiseren, wanneer hij met die suzuki swift tegen de bus aan had gereden was niemand van de koninklijke familie gewond geraakt (gelukkig!) hij had hooguit zijn eigen wagen nog erger plat gereden. Nee ik begrijp werkelijk niet echt wat hij nu precies van plan was....

Groet,

Angeela

amk

amk

30-04-2009 om 21:43

Monique: nooit een aanslag

Ken je geschiedenis: 10 juli 1584 Willem van Oranje vermoord door Balthasar Gerards! Die moet iedereen toch geleerd hebben.

Voor een overzicht: http://www.faqt.nl/actueel/244/Alle-aanslagen-op-Oranje-op-een-rij.aspx

De meest recente is er een in '97: een vechtpartij met WA in Boedapest.

amk

amk

30-04-2009 om 22:11

Fladder

ik was er niet bij, maar het is de laatste in het rijtje van de link.

Maar mijn eerste reactie op Monique was: en Willem van Oranje dan. Nog gelukt ook. En met een snelle google kwam dit lijstje op.

Monique D*

Monique D*

30-04-2009 om 22:14

Amk, dat heb ik inderdaad geleerd op de lagere school..

.. maar zoveel eeuwen terug gingen mijn gedachten niet. Ik dacht aan een aanslag op de nu levende familie: koningin Beatrix, Willem Alexander en Maxima en de rest van de familie. Dat is, voorzover ik weet vandaag de eerste keer dat er een aanslag op hen is gepleegd, n.b. op de 100e geboortedag van wijlen Koningin Moeder, wat erg triest is.
Mijn vraag is nog niet beantwoord: wie was er eigenlijk bij en wie heeft dat eigenlijk gezien?

Nivea

Nivea

30-04-2009 om 22:27

Monique

"Mijn vraag is nog niet beantwoord: wie was er eigenlijk bij en wie heeft dat eigenlijk gezien?"

Je bent nog erger dan SBS6...

Tirza G.

Tirza G.

30-04-2009 om 23:07

Stom, maar ik moet de hele tijd denken aan

mijn oudste die tijdens een rijles heeeeeel onschuldig tegen een paaltje aanzat. Niks aan de hand, gewoon beetje schade. Ze heeft er een dag om gehuild. Omdat de rijschoolmeneer de volgende lesser moest verzetten. De garage moest bellen. Zijn collega moest bellen. Zijn vrouw moest bellen. Enzovoort enzovoort. Bij elk telefoontje barstte ze weer in snikken uit - háár schuld.
Hoe moet de koninkljke familie zich wel niet voelen? Al die mensen die zich opmaken om met jou je feestje te vieren en dan gebeurt er zoiets? Geen pááltje (nou ja, die naald dan) maar dóden. Voor een of ander stom verjaardagspartijtje. Ik kan me al zo goed voorstellen dat ze zich bezwaard voelen omdat iedereen elk jaar maar weer al die moeite doet, dat gemeenten tónnen uittrekken om een feest te organiseren - echt dat gevoel van: dat had je nou niet moeten doen. Maar vooruit, dat schaar je dan onder de volksfeesten en de verplichte, enigszins leuke nummers.
Maar dít jongens, ongelooflijk. Hoe schuldig moeten die mensen zich wel niet voelen, afgrijselijk.

Tirza

Tirza

Jouw dochter had geen schuld! De rijschoolmeneer heeft een rem, ik neem toch aan dat dat nog steeds zo is. Ik heb tijdens een rijles eens bijna een agent van z'n sokken gereden. Vierde les ofzo staat er een agent te zwaaien, ik schrok en trapte op het gas. De instructeur greep in maar de geschrokken agent gaf hem een flinke uitbrander.
De koninklijke familie heeft geen schuld. Ik kan me niet voorstellen dat die zich schuldig voelen, eerder zeer verontrust, wat als deze gek ....

Monique D*

Monique D*

30-04-2009 om 23:52

De dader is niet slim .. betekent dit betere beveiliging voor de

De dader was niet slim om zijn auto tegen de bus aan te knallen die de koninklijke familie vervoerde. Als die auto tegen de bus aan was gekomen zou de wagen sowieso het onderspit hebben gedolven en niet de bus.
Als hij slimmer was geweest dan had hij een pistool gekocht en gebruikt om de leden van die familie dood te schieten.. of in het ergste geval een granaat in hun richting gegooid òf zichzelf laten opblazen in de buurt van die familie en alle mensen in de omgeving meenemen de vernietiging in.. gezien die verwoestende rit door de mensenmassa. Deze actie leek wel een opwelling van die vent. Hij was zijn baan kwijt was geraakt, waardoor hij een huurachterstand kreeg en daardoor uit zijn huis werd gezet... dus dan moest de koninklijke familie het ontgelden. Zijn actie was niet doordacht. Hij reed door de menigte om snel bij die bus te komen, maar door een stuurfout(?) belandde die auto tegen de Naald... waardoor hij zelf zwaargewond werd en nog net tegen de politie kon aangeven wat de reden van die actie was.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat men rekening zal moeten houden dat er figuren bestaan die hetzelfde idee hebben als die Karst of op een idee zijn gebracht, maar het slimmer zullen aanpakken. Dus dat betekent dat de koninklijke familie voortaan niet meer in een open bus vervoerd kunnen worden, dat Willem Alexander met Maxima niet meer openlijk met hun kinderen in het publiek Sinterklaas kunnen vieren, dat de prinsen niet meer koekjes kunnen happen bij koninginnedag... het is wel erg jammer dat het zover moet komen.
Waar gaan wij naar toe in deze wereld?

Ergernis top tien

Met stip op nummer 1: Het gedrag van het OM, Balkenende en de media. Wat een hysterische toestand zeg! Alsof ze allemaal blij zijn met dit 'verzetje'.
"Deze meneer deed het expres" heeft ie zelf tegen een agent gezegd, zegt die agent, alsof het feit dat die meneer op dat moment al levensgevaarlijk gewond was geen enkele betekenis heeft.
"En dan is het expres" meent Balkenende, alsof alles wat het ministerie zegt, waar is. Alsof er geen onderzoeken en rechtspraak meer nodig is. "Zullen we ooit nog zo koninginnedag vieren?" zweept de media de kwestie nog verder op.
Sorry, maar ik vind het smakeloos.
Ja, een verschrikkelijk ongeluk. Extra vervelend op zo'n feestje. Dat lijkt me al bij al al erg genoeg. Ik zie geen reden om die gebeurtenis op te leuken met een bak speculaties.
Groet,
Miriam Lavell

Als je de berichtgeving gevolgd heb

had je kunnen horen dat diezelfde auto op een andere plek al geprobeerd had op de route van de bus te komen. Maar ja, iemand die bij het OM werkt is bij voorbaat al verdacht en word betaald om te liegen. Net zoals de agent die na de botsing binnen 3 seconden bij de bestuurder was en hem blijkbaar had zeggen zeggen dat er opzet in het spel was. Ik denk zomaar dat iedereen (inclusief de vertegenwoordiger van het OM had)liever gehad dat de bestuurder verklaarde onwel te zijn geworden en daardoor de macht over het stuur was kwijt geraakt.
Tjonge, hoe uit de bocht kan je vliegen als je tegen alles wat de wet en rechtspraak vertegenwoordigt wantrouwd.

mamavogel

mamavogel

01-05-2009 om 09:25

Suzuki vs bus?

Wat een vreselijke gebeurtenissen.

Maar dacht die man nu werkelijk wat uit te kunnen halen met een suzuki swift tegen een bus?

Ik vraag me af wat er gebeurt zou zijn als hij echt die bus had geraakt. Zouden er wel gewonden geweest zijn bij het koninklijk huis?
Het lijkt mij dat die bus daar wel tegen kan. Of zouden er door de klap mischien mensen uit zijn gevallen.

Ik zat gisteren met mijn dochter gezellig naar koninginnendag te kijken toen het gebeurde ze is de hele dag van slag geweest.
En er zijn zoveel kinderen die er gewoon bij geweest zijn daar moet je toch ook niet aan denken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.