Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Wilgenkatje

Wilgenkatje

31-12-2020 om 17:43

Geen vuurwerk ?

Al die gasten die nu hun bewaarde / illegale/ ongevaarlijke kindervuurwerk afsteken : zijn die vergeten waarom er een verbod is en wanen ze zichzelf onschendbaar??
Hoe moet dat straks bij de SEH ?


Hangkous

Hangkous

31-12-2020 om 17:52

Hier ook al de hele dag geknal.

Eigenlijk al weken. Buren van 4 huizen verderop nemen altijd van vakantie naar hun thuisland flink wat knallen mee. Vanaf oktober ongeveer gaat de zoon daar mee knallen. Iedere week en paar. Ik hoop dat handhaving vanavond langskomt en een flinke bon uitdeelt.

Mijntje

Mijntje

31-12-2020 om 17:52

tja

in mijn stratenapp was er net een oproep gezellig om gluhwein te drinken bij een vuurkorf. Buiten weliswaar. Maar was het toch de bedoeling om niet samen te komen?

Hangkous

Hangkous

31-12-2020 om 18:03

Niet samen komen

Wij hebben vanochtend afgesproken met de naaste buren dat we om 00.00 uur even naar buiten gaan met ons eigen drankje, in onze eigen tuin even op afstand klinken op het nieuwe jaar. De ene buren zijn samen de andere kant is alleen. Misschien dat zij al even eerder bij ons komt, afhankelijk van haar stemming.

Niet samen komen ja maar echt helemaal alleen zitten is ook zo triest op deze avond.
Rutte zei het ook: let en beetje op elkaar en dat doen we dus.

Piep

Piep

31-12-2020 om 18:06

Carbid

Hier was overdag veel carbid (dat mag hier), maar ik hoorde ook veel illegaal vuurwerk bij verschillende buren. Wij wonen wat buitenaf en ik denk dat veel kleinkinderen bij opa en oma kwamen afsteken. Verbaasde mij wel, toch wel een heel bedaarde buurt hier.

Normaal hebben wij ook (legaal) vuurwerk. Dit jaar niet. Ik vind het wel jammer hoor, ik zie om middernacht toch wel graag wat vuurwerk. Kinderen hebben er niet om gezeurd. De één is erover heen gegroeid en de ander heeft carbid geschoten bij een vriend achter het huis.

Rustig

Hier wordt, vooral door jochies met rugzakken vol met rotjes, normaal gesproken al vanaf kerst continu doorgeknald, maar dit jaar is het lekker stil. Heel af en toe hoor ik even wat, maar dat mag echt geen naam hebben. Lijkt hier wel goed te gaan dus.

skik

Wel wat

Ik hoor hier ook wel wat. Maar stukken minder als voorgaande jaren. En ook bij het fietsen net wat ik anders niet eens in mijn hoofd zou halen op oudejaarsdag maar nu was het nog even nodig voor een boodschap, geen gedoe met rotjes en knalletjes enzovoort.

Vuurwerk op de tv

https://mokum.nu/nieuws/amsterdam-sluit-bewogen-jaar-af-electric-fireworks

Het nationale 'aftelmoment' komt vanavond op de NPO vanaf 23.50 uur vanuit de Johan Cruijff ArenA met 'electric fireworks'.

Ziet er ook wel gaaf uit.

Pennestreek

Pennestreek

31-12-2020 om 18:59

Hier al weken

En vandaag ook heel veel enorm harde knallen. Ook heel mensen buiten met een vuurkorf, tentje, tafeltje met familie/vrienden. Al vanaf een uur of 3. Heel bijzonder vind ik dat ... 😜

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

31-12-2020 om 19:21

Ja maar ja maar Wilgenkatje

Dat “kindervuurwerk” mag gewoon hoor.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/vraag-en-antwoord/verboden-vuurwerk-tijdens-jaarwisseling-2020-2021

Waarom zo veroordelend?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

31-12-2020 om 19:47

Och

Ik vind het eigenlijk wel lekker zo. Precies genoeg.
Voor mij hoort vuurwerk er wel bij. Hier veel minder illegaal vziw, maar wel mooie vuurpijlen. Van die dure.
En jochies met hun rotjes die nu veel veiliger op straat rondlopen omdat het zware geschut er niet is.
Ik hoop stiekum op toch wat moois om 12 uur.
De kerkklokken gaan hier dan ook luiden en dat is vast heel mooi, maar niet zo feestelijk.

Hier trouwens ook buren in hun voortuinen met vuurkorven. Zolang iedereen aan zijn eigen kant vd heg blijft is dat toch prima?

Wisselend hier

Af en toe van die bommen, dat vind ik echt vervelend. Wij wonen aan de dijk dus t galmt echt heel erg door.
Verder vandaag af en toe wat siervuurwerk. Op zich vind ik dat niet erg. Paar van die pijltjes vind ik wel gezellig

Vanmiddag was ik bij de dijk met de hond en toen kwam er een jongen met grondvuurwerktol. Onze hond vloog er ineens super enthousiast op af het veld over en ik schrok me rot. Nou de jongen nog meer van de actie van onze hond. Hij joeg m gelukkig wel weg maar pfff....effe hart in mn keel. Actiepunt voor onze hond dus.....

Wilgenkatje

Wilgenkatje

31-12-2020 om 20:28

Omdat van kindervuurwerk...

...soms wat anders wordt geknutseld, waardoor het onveilig wordt. Ik bedoel het niet veroordelend, maar hoop dat mensen voor ogen houden wat de reden is voor ‘ geen vuurwerk’. Verder vind ik kindervuurwerk niet zo onschuldig als het gepresenteerd wordt. Je weet vast nog hoe de ramp in Volendam begon. Het is met vuur ( ook klein vuur) altijd oppassen geblazen, en het dagelijks leven is momenteel al onzeker genoeg.

Pennestreek

Pennestreek

31-12-2020 om 20:56

Vuurwerk

Is altijd gevaarlijk. Ik zag vandaag verschillende kinderen met lucifers in de weer, geen brillen op, polyester jas aan, geen toezicht. Dat zouden mijn kinderen dus niet gemogen hebben!
Wat ik hier hoor en zie valt trouwens echt niet in de categorie kindervuurwerk... ☹️.
En Dendy, als ze gewoon aan weerskanten van de heg hadden gestaan had ik het hier niet gemeld. Nee, statafeltje midden op de stoep zodat er niemand meer langs kon, met daaraan 6 man/vrouw met bier/wijn en oliebollen. Wel in wisselende samenstelling, want ze hadden niet iedereen tegelijk uitgenodigd, vertelde buuf trots op zichzelf. Ik heb maar bedankt voor de uitnodiging.

Nou ja!

Het knalt er inmiddels lustig op los, alsof het 2019 is.

skik

Hangkous

Hangkous

01-01-2021 om 00:14

Hier ook

Al sinds een uurtje of zo. Allemaal geknal en pijlen. Geen verschil met vorig jaar.

Margaret

Margaret

01-01-2021 om 00:44

Het geluid

is niet echt anders, maar het beeld wel. Nauwelijks een pijl gezien. Het was volgens mij ook eerder afgelopen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

01-01-2021 om 00:53

Idioten

Hier in de straat woont een stel aso’s waar al de hele dag luid knalvuurwerk wordt afgeschoten. Om 00.00 uur vlogen de pijlen weer de lucht in, en de mensen staan bij een vuurkorf in de voortuin, met zijn twintigen hutjemutje. De hele dag nog geen politie gezien.

Piep

Piep

01-01-2021 om 01:01

Veel

Hier ook tot mijn verbazing heel veel siervuurwerk. Allemaal brave huisvaders met hun kinderen. Toch massaal de grens over geweest naar Duitsland vermoed ik. Wij hadden niks. Stiekem was ik er wel bij mee, het hoort voor mij echt bij oudjaar. Maar ja, hier in de buurt is er nooit gedoe met vuurwerk. Veel sociale controle.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-01-2021 om 01:10

Hier ook

Echt te bizar.
Ik wilde eerst gaan kijken, maar ik heb besloten dat ik er niet aan mee doe. Dus rolgordijntje omlaag en blik op de tv.

Man en kind zijn helaas iets minder solidair en staan met de overbuurman te kletsen.

Het is overigens wel een stuk minder dan voorgaande jaren. Denk ik, want toen woonden we nog niet in deze straat. Maar het waren een paar pijlen en toen was het klaar. Dus om daar nu helemaal voor naar België te rijden???

Jesse_1

Jesse_1

01-01-2021 om 02:05

Wel veel verschil

Hier wel een duidelijk verschil met voorgaande jaren. Op oudjaarsdag kon ik normaal de deur uit, want de hoeveelheid vuurwerk was echt heel veel minder. Af en toe een illegale knal ergens.

Later op de avond af en toe wel wat luid vuurwerk en om 12 uur hoorden we wel dat er wat werd afgestoken, maar minder dan anders en zeker ook veel eerder afgelopen.

Vicky

Vicky

01-01-2021 om 07:33

Tot 22 uur prima

Hier bleef de kat tot 22 uur gewoon gezellig erbij. Dat was andere jaren wel anders, dan zat hij dagenlang in paniek onder het bed. Om 22 uur toch flink wat vuurwerk, maar minder dan normaal.

Eén vuurpijl

Maar geknal tot diep in de nacht.

Weinig

In de buurt achter ons is het normaal echt een uur of 1,5 flink veel siervuurwerk. Nu wel iets aan pijlen maar om 00.25 was t klaar en knalde er nog af en toe iets.

bieb63

bieb63

01-01-2021 om 10:17

Extreem mooi siervuurwerk

Extreem mooi en langdurig siervuurwerk gezien vanuit huis. Echt bizar mooi, nooit eerder gezien, hooguit bij zo'n vuurwerkshow. Maar dit was dus particulier. Waar ze het vandaan hadden, geen idee...maar vooral verbaasd dat ze het risico namen, want het moet heel veel geld gekost hebben. Had niet verwacht dat er uiteindelijk toch zo enorm veel en uitgebreid vuurwerk zou zijn.

Tijgeroog

Tijgeroog

01-01-2021 om 12:13

Hier amper

Amper vuurwerk hier. Zo nu en dan een (mooie!) sierpijl of wat knalvuurwerk, maar het viel me heel erg mee. Terwijl alle Belgische vuurwerkshops ook voor de jeugd op de fiets eenvoudig te bereiken zijn.

Snel voorbij

Voor enen was het al weer zo goed als stil, viel erg mee dus. Voorafgaand aan de nieuwjaarswisseling ook geen noemenswaardig geknal, dus het vuurwerkverbod heeft hier wel duidelijk impact gehad, desondanks toch weer bijzonder hoeveel er alsnog de lucht in is gegaan. Is het nou zo moeilijk om één jaartje even niks af te steken?

skik

Margaret

Margaret

01-01-2021 om 13:45

Stukken beter

en nu zo verder. Hopelijk is er volgend jaar nog minder, omdat er dan geen restjes meer zijn van het vorige jaar, toen het mistig was.

Jo Hanna

Jo Hanna

01-01-2021 om 14:02

Kindervuurwerk

Hier amper vuurwerk gezien. Wel zelf kindervuurwerk afgestoken. Zoals ieder jaar. Een doos van een tientje. Veilig, met brillen en lonten. Ook zoals ieder jaar. Wel, ten overvloede, met extra preekje over dat we zeker dit jaar niet in het ziekenhuis terecht zouden gaan komen. Ik heb het gekocht bij een supermarkt. Ook zoals ieder jaar. Ik heb er niet eens aan gedacht dat het niet zou mogen. Het lag immers gewoon in die supermarkt. Ik ben het inmiddels spuugzat dat ik kennelijk geacht word allerlei grenzen in acht te nemen die de overheid wagenwijd open laat staan. In deze crisis begin ik te snappen waarom blind regels opvolgen veel meer rust in het hoofd oplevert dan zelf nadenken. Ik heb hoe langer hoe minder zin om zelf na te denken, krijg er barstende koppijn van.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

01-01-2021 om 14:30

Maar Jo Hanna

Dat vuurwerk mocht toch ook gewoon?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.