Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Moeder wil bepalen bij vader

hallo 

Ik ben vader van 2 kinderen 7 en 9.
Ben momenteel getrouwd en ben stief ouder van 2 andere kinderen.
1 jaar geleden is de kinderen bij ons komen
En is er ots uitgesproken. Op de 2 kinderen van mij. Moeder kon en kan de zorg niet aan van de kinderen. En heeft nu een zorg. Van een middag en een zaterdag op zondag in de twee welen. Aangezien ik werk en stief moeder zorgt voor de 4 kinderen hebben we bso geregeld voor mijn 2 kinderen. Het is 3 dagen in de week van ongeveer 2 uurtjes. En de zaterdag voor dat ze naar moeder gaan 5 uurtjes. Het liefst zie ik het anders dat de kinderen meer bij moeder zijn maar de voogd gaat er niet mee akkoord. De kinderen geven aan bij moeder dat ze veel naar de bso gaan en dit niet leuk vinden. En de andere 2 kinderen niet. Moeder probeert hier bepalend in tezijn en vind dit dan ook niet kunnen. Heeft moeder hier gelijk in. Of moet ik gewoon kijken naar mijn eigen situatie wat beste is voor ons gezin.

Groetjes. 


Gaan alle kinderen naar de bso of alleen die 2 van jou, want dat vind ik een vreemd onderscheid.

Ik begrijp dat de moeder van jouw kinderen graag zou zien dat ze minder naar de bso gaan omdat de kinderen daar bij haar over klagen.
Zeker als ze zien dat de andere 2 niet op die tijdstippen naar de bso gaan. Op zaterdagen is de bso toch niet open, waar gaan ze dan heen?

Kortom je verhaal heeft nog wat onduidelijkheden.

Barbapapa.

Barbapapa.

24-10-2023 om 13:39 Topicstarter

De 2 kinderen van mij gaan alleen. de andere 2 blijven bij hun eigen moeder. En ik snap je punt. Dat je een onderscheid maakt maar we hebben er voor gekozen zo dat stief moeder niet omvalt. Racen naar 3 verschillende scholen. 4 verschillende kinderen. Alles alleen moeten doen therapie tandarts enzo voort  en ben er naast me werk enzo nodig neem ik vrij. 

Om de week is de bso open bij ons op zaterdag een speciaal bso voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Ik probeer alleen maar een discussie op te wekken elke situatie is natuurlijk anders en hoor graag iemand ze mening hier in en zal natuurlijk niet alles vertellen. 

Nood breekt wet. Het is niet ideaal dat ze naar de BSO moeten. Je schrijft dat ze naar een BSO gaan voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Betekent dat ook nog dat er sprake is van diagnoses of beperkingen? Het kan zijn dat het daardoor allemaal nog extra pittig is. De hele situatie kan sowieso niet makkelijk voor ze zijn. Voor niemand van jullie. 

Ik vind dat je heel reëel en eerlijk bent door de zorg voor jouw kinderen niet zomaar op het bordje van je huidige vrouw te schuiven. Als de kinderen niet goed gedijen op de BSO, zou je kunnen kijken naar een andere oplossing: kun jij zelf meer thuis zijn voor ze? Zijn er opa's en oma's die in kunnen springen? Andere familie? Als die oplossingen er echt niet zijn, kun je aangeven aan moeder dat jij het ook geen ideale oplossing vindt maar dat jij op dit moment geen andere mogelijkheid ziet om het werkbaar te houden. Heeft zij dan misschien een idee? Zij kan zelf geen deel zijn van de oplossing dus dan zou zij bijvoorbeeld bij haar familie om hulp kunnen vragen. Zij kan niet bepalen dat jouw vrouw of jij het maar moeten oplossen. Ik zou het niet zo hoekig tegen haar zeggen, maar dat is wel de realiteit. Jij moet het in jouw gezin in elkaar zien te puzzelen. 

Je schrijft dat er sprake is van een ots en een voogd: wat vindt die ervan en kan die eventueel bijdragen aan een oplossing? 

Waarom vinden ze de BSO zo vervelend? Is er geen alternatieve BSO die wel leuk is?

Barbapapa.

Barbapapa.

24-10-2023 om 18:41 Topicstarter

hallo 

De jongste van mij word wel onderzocht voor een diagnose. En ze hebben een rugzakje door het verleden wat er allemaal al is gebeurt. Daarom ook de ots 
En Daarom ook de speciale bso. 
En als ik de kinderen hoor en zie wat daar op de bso gebeurt denk dat elke ouder zijn kind 
Daar met plezier heen brengt ze zijn heel kort met ouders denken mee en is het rustig op de zaterdagen dan gaan ze naar Monkey Town. Of iets anders leuks ( dat zit wel goed ) 
Denk dat voor all de kinderen in een loyaal conflict zitten. en weten dat moeder ze niet naar de bso zou doen. Dus kinderen klagen moeder klaagt maar ziet niet wat we allemaal doen. 
De voogd jah wisselvallig ze geeft moeder gelijk ze geeft ons gelijk. De voogd houdt zich er meer buiten. Bepaalde de omgang. Nu is het ouders moeten er zelf uitkomen. Wat dus al 3 jaar niet lukt.  

En voor nu vinden wij bso een goed alternatief om stabiel en rust tehouden. Daarom ook deze vraag omdat je gewoon in een rollercoaster zit en je gewoon niet meer weet. 

Barbapapa. schreef op 24-10-2023 om 18:41:

hallo

De jongste van mij word wel onderzocht voor een diagnose. En ze hebben een rugzakje door het verleden wat er allemaal al is gebeurt. Daarom ook de ots
En Daarom ook de speciale bso.
En als ik de kinderen hoor en zie wat daar op de bso gebeurt denk dat elke ouder zijn kind
Daar met plezier heen brengt ze zijn heel kort met ouders denken mee en is het rustig op de zaterdagen dan gaan ze naar Monkey Town. Of iets anders leuks ( dat zit wel goed )
Denk dat voor all de kinderen in een loyaal conflict zitten. en weten dat moeder ze niet naar de bso zou doen. Dus kinderen klagen moeder klaagt maar ziet niet wat we allemaal doen.
De voogd jah wisselvallig ze geeft moeder gelijk ze geeft ons gelijk. De voogd houdt zich er meer buiten. Bepaalde de omgang. Nu is het ouders moeten er zelf uitkomen. Wat dus al 3 jaar niet lukt.

En voor nu vinden wij bso een goed alternatief om stabiel en rust tehouden. Daarom ook deze vraag omdat je gewoon in een rollercoaster zit en je gewoon niet meer weet.

Ik heb hier geen ervaring mee want niet gescheiden. Maar mijn kinderen gingen ook altijd naar de BSO en vanaf een bepaalde leeftijd wilden er twee niet meer maar de andere twee vonden het leuk genoeg om er ook de hele groep 8 nog naar toe te gaan. De kinderen die niet wilden mochten vanaf 11 stoppen van ons, dan konden ze wel alleen thuis zijn (wij werkten toen allebei en het ging om drie dagen per week). Jouw kinderen mogen best klagen, het leven is niet alleen maar leuk, en er zijn ook kinderen die maar wat graag naar de BSO zouden willen maar niet kunnen omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Zo is overal wel wat. Ze zullen het ermee moeten doen.

Ik snap jullie keuze, jouw vrouw hoeft niet voor jouw kinderen op te draaien nu hun moeder niet kan zorgen en ze heeft haar handen vol met haar eigen kinderen. Dat er dan soms verschillen ontstaan is niet zo gek. Die krijg je sowieso want het ene kind is toch anders dan het andere, en jullie zijn ook nog eens een samengesteld gezin.

Jouw startvraag is: mag moeder dat bepalen, en ik zou denken van niet, in de tijd dat jij de zorg hebt bepaal jij en dit is wat jij gekozen hebt. Daar kan ze over mekkeren maar zij gaat daar niet over. Dat de voogd zich erbuiten houdt, betekent neem ik aan ook dat de voogd de beslissing bij jou laat hoe jij de zorg voor je kinderen regelt op de dagen dat ze bij jou zijn. Ik zou dat maar als een akkoord zien.

Voor het verschil in naar de bso gaan is dus een goede reden. Het is om te zorgen dat het wankele evenwicht dat er is te behouden.

Dan kunnen de kinderen vragen wat ze willen en klagen bij mama maar helaas het gaat niet veranderen. Dat kun je ze uitleggen op hun niveau. Dan bevestig je dat het misschien niet helemaal is wat zij willen maar dat het nu niet anders kan. 

Het is net als een kind van gescheiden ouders dat graag zou zien dat de ouders weer bij elkaar komen, dat gevoel mag er zijn, net als hier alleen het gaat niet gebeuren en daar moet je dan ook duidelijk over zijn.

En naar je ex aangeven dat het besluit is dat de kinderen niet meer naar haar kunnen en dat dit het dus is. Je ex kan niet bepalen hoe jij de tijd met de kinderen invult. En de voogd vind jullie oplossing blijkbaar een goede oplossing. Het is stabiel en dat geeft rust en duidelijkheid en dat is goed voor kinderen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel een beetje twijfel heb hoor. Ik heb ook stiefsiblings gehad en halfsiblings, en als ik bij mijn ene ouder was waar ook stief- of (bij de andere ouder) half-siblings waren en zij mochten thuis bij hun moeder (mijn stiefmoeder) zijn, maar ik moet naar de BSO... dat lijkt me best wel moeilijk en pijnlijk.
Is er niet een optie dat je zelf ook nog een één van de vele dagdelen BSO op je neemt? (liefst voor alle kinderen) en je nieuwe vrouw ook nog één van de dagdelen? Werk je ook zaterdag?

Het kan allemaal misschien niet of nauwelijks anders, en ik snap ook wel dat je het wel veel wordt voor je nieuwe vrouw. Aan de andere kant wist ze ook dat ze met een man met kinderen een relatie aan zou gaan. Niet dat zíj er dan voor moet zorgen, maar het zou wel voor een klein deel een optie kunnen zijn. Net als dat jij misschien iets meer kunt doen?

Er bestaat ook nog ouderschapsverlof, heb je dat al opgenomen voor je kinderen, om bijvoorbeeld een jaar lang een halve dag per week minder te werken? Die kinderen hebben blijkbaar veel meegemaakt, dus wel fijn als een ouder er af en toe ook echt ís voor ze.

Hoe dan ook, de moeder van de kinderen kan het nu even niet, en jij besluit hoe het bij jullie het beste werkt. Dat wel!

Ik denk ook dat het misschien voor de kinderen pijnlijk is dat zij naar de BSO moeten en de andere kinderen niet.  Je zegt dat dat is omdat je vrouw anders naar te veel clubjes moet etc.  Zouden de kinderen van je vrouw dan niet 1 dag ipv jouw kinderen kunnen gaan.  Dan hebben jouw kibderen ook de aandacht van  een ouder even alleen.  

Of ipv bso voor jouw kinderen een oppas aan huis voor alle kinderen? Kan je vrouw ook meer/andere dagen werken. Lijkt me ook al snel goedkoper, je betaalt dan niet per kind maar per uur.

Kimdekim schreef op 24-10-2023 om 23:43:

Ik denk ook dat het misschien voor de kinderen pijnlijk is dat zij naar de BSO moeten en de andere kinderen niet. Je zegt dat dat is omdat je vrouw anders naar te veel clubjes moet etc. Zouden de kinderen van je vrouw dan niet 1 dag ipv jouw kinderen kunnen gaan. Dan hebben jouw kibderen ook de aandacht van een ouder even alleen.

Maar moet stiefmoeder dan haar kinderen naar de BSO sturen en de kinderen van TO bij zich hebben? Dat is toch ook een beetje raar. En zo dramatisch is BSO helemaal niet, ze hebben tegenwoordig geen kooien meer en de lijfstraffen zijn ook veel minder…

Het is sneu voor de kinderen dat hun moeder geen zorg kan geven, maar dat los je niet op door de stiefmoeder te dwingen voor vier kinderen te zorgen. Het gaat uiteindelijk maar om 11 uur per week hè.

AnnaPollewop schreef op 25-10-2023 om 12:28:

[..]

Maar moet stiefmoeder dan haar kinderen naar de BSO sturen en de kinderen van TO bij zich hebben? Dat is toch ook een beetje raar. En zo dramatisch is BSO helemaal niet, ze hebben tegenwoordig geen kooien meer en de lijfstraffen zijn ook veel minder…

Het is sneu voor de kinderen dat hun moeder geen zorg kan geven, maar dat los je niet op door de stiefmoeder te dwingen voor vier kinderen te zorgen. Het gaat uiteindelijk maar om 11 uur per week hè.

Is ook raar.  Maar het is ook raar als 2 kinderen wel moeten en 2 kinderen niet.  Ik heb ook stuefzussen en bij ons werd ook altijd verschil gemaakt.  Dat was zeer pijnlijk voor ons als kinderen en heeft er nu voor gezorgd dat de relatie met mijn vader zeer bekoeld is.  Een kind voelt toch dat het te veel is als het naar de bso "moet" als de rest dat niet hoeft.  

Barbapapa. schreef op 24-10-2023 om 18:41:

hallo

De jongste van mij word wel onderzocht voor een diagnose. En ze hebben een rugzakje door het verleden wat er allemaal al is gebeurt. Daarom ook de ots
En Daarom ook de speciale bso.
En als ik de kinderen hoor en zie wat daar op de bso gebeurt denk dat elke ouder zijn kind
Daar met plezier heen brengt ze zijn heel kort met ouders denken mee en is het rustig op de zaterdagen dan gaan ze naar Monkey Town. Of iets anders leuks ( dat zit wel goed )
Denk dat voor all de kinderen in een loyaal conflict zitten. en weten dat moeder ze niet naar de bso zou doen. Dus kinderen klagen moeder klaagt maar ziet niet wat we allemaal doen.
De voogd jah wisselvallig ze geeft moeder gelijk ze geeft ons gelijk. De voogd houdt zich er meer buiten. Bepaalde de omgang. Nu is het ouders moeten er zelf uitkomen. Wat dus al 3 jaar niet lukt.

En voor nu vinden wij bso een goed alternatief om stabiel en rust tehouden. Daarom ook deze vraag omdat je gewoon in een rollercoaster zit en je gewoon niet meer weet.

Dan zou je voor jouw kinderen het ‘speciaal’ kunnen benadrukken. Ze gaan ernaar toe om ze te helpen met bepaalde dingen te leren omgaan, in plaats van omdat stiefmoeder overbelast raakt met vier kinderen. Dat geeft toch een heel andere reden en gevoel bij die kinderen? Dan vinden ze het misschien nog steeds niet erg leuk maar is het evengoed wel nodig, belangrijk en nuttig voor ze. Het is vóór henzelf, niet omdat ze ‘teveel zijn’. 

Kimdekim schreef op 25-10-2023 om 13:30:

[..]

Is ook raar. Maar het is ook raar als 2 kinderen wel moeten en 2 kinderen niet. Ik heb ook stuefzussen en bij ons werd ook altijd verschil gemaakt. Dat was zeer pijnlijk voor ons als kinderen en heeft er nu voor gezorgd dat de relatie met mijn vader zeer bekoeld is. Een kind voelt toch dat het te veel is als het naar de bso "moet" als de rest dat niet hoeft.

Maar het is met een goede reden, er zijn genoeg kinderen die andere patronen hebben omdat er iets is.

Mijn zus kwam alleen in de weekenden thuis, zoon van vrienden gaat overdag naar de weekend opvang, hun andere kind blijft gewoon thuis, ouders van topsportkinderen splitsen zich ook vaak vanwege de sport.

Er zal wat Mija ook al aangeeft aan de kinderen uitgelegd moeten worden waarom het zo is en dat het voor hun is dat het zo is geregeld.

Kimdekim schreef op 25-10-2023 om 13:30:

[..]

Is ook raar. Maar het is ook raar als 2 kinderen wel moeten en 2 kinderen niet. Ik heb ook stuefzussen en bij ons werd ook altijd verschil gemaakt. Dat was zeer pijnlijk voor ons als kinderen en heeft er nu voor gezorgd dat de relatie met mijn vader zeer bekoeld is. Een kind voelt toch dat het te veel is als het naar de bso "moet" als de rest dat niet hoeft.

Vader kan wel in de tijd dat hij er is, meer tijd aan zijn eigen kinderen besteden. Hier is een aparte situatie omdat moeder geen zorg kan geven, en dat moet nu opgevangen worden. Verder wordt er niet perse onderscheid gemaakt. Of in ieder geval lees ik dat er verder niet uit. De tijd dat ze nu naar de BSO moeten, is tijd die ze anders bij hun moeder waren.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.