Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Relatie met ex


Ruud1971! schreef op 20-01-2023 om 13:10:

Dank voor jullie reacties. Blij dat jullie haar gedrag ook niet normaal vonden/vinden.

Ik zit/ zat ook in haar tang maar heb ook eindelijk mijn grens getrokken. Het is een proces en ben een (te) loyaal persoon die veel te lang door ging. Ik bleef hoop houden. Afgelopen tijd was wel weer heel fijn samen maar ze heeft geen inlevingsvermogen naar mij toe. Als je wil vechten voor een relatie wil je niet dat een ander een rotgevoel heeft. Tenminste zo ben ik en verwacht dat ook (gedeeltelijk) van de ander. Sta veel sterker dan in het begin, kan ook niet anders dan alle shit die ik over mij heen heb gekregen. Ik verwacht ook niet dat ze erop terugkomt en dan is het ook duidelijk voor mij dat ik niet op de 1e plaats sta (buiten de kinderen om).

Rest mij verder niets dan uithuilen, verder aan mezelf werken en hopen dat de zon in de toekomst weer gaat schijnen.

Die grens trek je pas, eerlijk gezegd, als je nu heel erg duidelijk bent. En dat is dat jij niet langer akkoord gaat met haar manier van aanpak. Kom op. Ik snap het, ik begrijp dat het allemaal erg pijnlijk is en dat het echt voelt als een overlijden bij wijze van.


Maar wat er nu gebeurd is dat mevrouw van twee walletjes eet. Lekker ontdekken en als het dan toch een fling blijkt te zijn, dan komt ze op hangende pootjes terug en dan ben jij daar om de pieces weer op te pakken.

Jij trekt pas een grens als jouw antwoord op haar opmerking " Je moet me vertrouwen" = NEE. Ik vertrouw je niet. PUNT. Je hebt er de afgelopen maanden niks aan gedaan om er voor te zorgen dat je mijn vertrouwen verdient en gaat gewoon verder met het uitnodigen van een mannelijke collega in je huis, die min of meer de oorsprong van jullie gedoe is. Daar trek je pas een grens. Dit heeft helemaal niks meer met een huwelijk of gelijkwaardigheid te maken. Jij zit te sippen en bent verdrietig en zij zet de bloemetjes buiten. Dat is wat er hier gebeurd.

Niemand verdient dit en ik hoop dat je dat gaat inzien. 

Elpisto, je hebt het laatste bericht van Ruud gemist. Heeft hij zo te zien gepost toen jij aan het typen was. 

Ruud1971! schreef op 20-01-2023 om 13:37:

[..]

Door te eisen dat ze stopt met privé bezoekjes van haar collega. Dat wil ze niet dus nu afspraak om de convenant definitief te maken en ontbinding van het huwelijk. Ja en heb gezegd dat het over is.

Ik hoop voor jou echt dat je doorzet, en dat je je niet weer laat paaien met mooie praatjes en getwijfel van haar kant. Onthoud: iemand die echt graag bij je wil zijn, IS bij je. Die woont niet in een eigen chaletje en maakt geen afspraakjes met een collega.

Soms moet je iemand op zijn/haar daden geloven.

Ruud1971! schreef op 20-01-2023 om 13:37:

[..]

Door te eisen dat ze stopt met privé bezoekjes van haar collega. Dat wil ze niet dus nu afspraak om de convenant definitief te maken en ontbinding van het huwelijk. Ja en heb gezegd dat het over is.

Ik was mijn vorige bericht aan het tikken toen je dit postte gok ik.

Goedzo. Het is genoeg. Jij hebt gevochten als een leeuw. Voor iemand die al lang emotioneel uitgecheckt was. Die niet gevochten heeft. Dat is wat het is. Maar je moet je niet langer laten misbruiken. Dat verdien je niet. Kies je eigen pad. En wordt gelukkig. Als ze van dat geluk ooit weer deel uit wil maken, zal ze het moeten verdienen. 

Het zit er niet meer in Ruud. Ze wil niet meer, dan houdt het op. Goed dat je nu je streep trekt. En zorg dat je sterk blijft. Het is heel naar, maar haar daden zeggen alles. Niet haar woorden. Zorg voor jezelf. Ook financieel. 

Ruud1971! schreef op 20-01-2023 om 13:37:

[..]

Door te eisen dat ze stopt met privé bezoekjes van haar collega. Dat wil ze niet dus nu afspraak om de convenant definitief te maken en ontbinding van het huwelijk. Ja en heb gezegd dat het over is.

Sterkte Ruud. Goed dat je nu voor jezelf kiest.

Ze kan haar huwelijk met Ruud onmogelijk redden door met die kerel om te blijven gaan. Je kunt ook niet afkicken van middelengebruik terwijl je in je nieuwe huis wel nog spul hebt liggen waar je man het niet ziet. Of afkicken van je gokverslaving, terwijl je ergens anders gaat wonen zodat je man niet ziet dat je nog regelmatig naar het casino gaat.
Ze laat in haar handelen niet zien dat ze Ruud respecteert, niet dat ze zich inzet voor hun relatie en al helemaal niet dat ze nog te vertrouwen is. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Als ze dat terug wil verdienen, zal ze daar heel hard voor moeten gaan werken. Ze doet nu alsof dat iets is waar je in een relatie zonder meer recht op hebt.
In beginsel is dat ook wel zo, maar dat beginsel heeft ze reeds geschonden. 

Ik denk dat je het wel eerder doorhad, maar er nog niet naar kon handelen en uit een verslagenheid je aan de laatste strohalm vastklampte. 
Vertrouwen moet iemand verdienen door te doen wat ze zeggen en te zeggen wat ze doen; vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Je komt er wel.

Ruud1971!

Ruud1971!

21-01-2023 om 17:19 Topicstarter

Bedankt voor jullie lieve reacties

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.