Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

thee

thee

15-06-2018 om 09:19

Stiefkinderen en hun klagen

ik ben al 8 jaar stiefmoeder
De laatste tijd zijn er wat strubbelingen stiefkinderen en met name stiefdochter begint te puberen. En blijkt veel over ons (mij) te klagen dat ik mij teveel mee bemoei en ik niet aardig ben (hier zijn we met toeval achtergekomen) haar hier op aangesproken en mijn man zijn ex gevraagd wat zij hier van wist. Die kwam ermee dat ze mij liever zagen vertrekken.stiefkinderen hebben dit stelling ontkent. uit ervaring heeft zijn ex dit dus even aangewakkerd.

Dit heeft mij behoorlijk pijn gedaan je gaat toch van ze houden en hebt veel voor ze over ondanks ze voor vader komen. Inmiddels heb ik dit wat losgelaten en wat afstand gaan houden.

maar nu het volgende mijn man heeft andere vakantieweken. dat betekend dat ik 1 week alleen met ze ben ,want zijn ex wil ze niet een week eerder hebben want dan zijn haar stiefkinderen er niet.en ze moeten samen zijn.want dan hebben hun 3 weken geen kinderen (daar komt het op neer) ze heeft verder geen werk waar ze rekening mee moet houden.

Ik vind dit een beetje dubbel wel over mij klagen/erger maken dan het is. Maar daar ben ik wel "goed" voor.
Bespreken heeft geen zin. Wat vinden jullie?


nou

Als het allemaal niet in overleg met jou gegaan is, zou ik hem laten weten dat jij die week helaas ook niet beschikbaar bent. En dan regelt hij het verder zelf maar.

thee

thee

15-06-2018 om 09:32

Het is een zij.

Het gaat om de kinderen van mijn man.

die bedoel ik ook. Hij heeft dit toch met zijn ex afgesproken?

Jasmijn

Jasmijn

15-06-2018 om 09:33

niet zo aardig nee

Het komt niet zo aardig over inderdaad. Maar misschien heeft de moeder wel vakantie plannen met haar nieuwe partner? 3 weken weg zonder de kinderen en daarna zijn ze samen mét de kinderen? Ik zou het verder loslaten, het feit dat je stiefkind bij jou ook pubergedrag vertoont betekent meer dat je voor hun blijkbaar 'echt' ingeburgerd bent, ze durven tegen jou dus ook gewoon lekker puber te zijn, net als bij je eigen kinderen (weet niet of je die hebt)
Als je partner het al aangegeven heeft bij zijn ex, dat het een beetje vreemd overkomt denk ik dat je meer niet kunt doen, de verdeling van de kinderen staat neem ik aan al jaren vast, dus gewoon zo maar houden.

thee

thee

15-06-2018 om 09:39

De verdeling

Staat op 3 weken al jaren,maar niet welke 3 weken dat moeten zijn.haar man is gewoon aan het werk het gaat er puur om dar ze geen kinderen hebben.
Ze puberen bij ons niet heel veel in de vakantie denk ik wel wat meer. Maar dat "zwart" praten staat me een beetje tegen hierin

Paddington

Paddington

15-06-2018 om 09:39

Loslaten

dat is het beste. Dat zij over je klaagt van je af laten glijden. Hoe hard je ook je best doet, het zal zeer waarschijnlijk nooit goed genoeg zijn.

Zorg dat je een goede band hebt met de kinderen. Vaak werkt het goed om het handhaven van de regels zoveel mogelijk aan de biologische ouder over te laten. Natuurlijk is dat lastig als deze aan het werk is. Probeer dan voor die week van te voren een programma te maken. Zodat de kinderen weten wat jij van hen verwacht.

Wees je bewust dat niets wat jij doet ervoor zal zorgen dat moeder verandert.

Ik ben ook wel benieuwd waarover jullie het kind hebben aangesproken. Is dat omdat ze klaagt over jou of vanwege het feit dat ze dat bij andere doet? In mijn ogen is dat namelijk een wezenlijk verschil. Mijn kind en mijn stiefkinderen mogen over mij klagen, daar heb ik geen probleem mee. Wel heb ik hun verteld dat als je wil dat iemand iets aan zijn/haar houding of manier van doen verandert je dat alleen voor elkaar krijgt als je dat met het persoon in kwestie bespreekt.

Geen echtscheidingsprobleem

Probeer er niet meteen een echtscheidingsprobleem van ge maken. Puberende kinderen zijn meestal niet de meest complimenteuze kinderen naar ouders (en leerkrachten etc.) toe.
Wellicht kun je de week vakantie benutten om er juist wel iets van te maken. Niet zozeer ' leuk' en ' gezellig' voor hen, maar iets wat jij leuk vindt om met hen te doen. Bereid je voor op gemopper, maar zet gewoon door. De echte evaluaties komen pas over 10 jaar.
Ondertussen zou ik wel even met ex overleggen over de kosten: hij heeft blijkbaar zijn vakantieweken niet goed afgestemd met ex. Dus als jij dat op wil vangen en daar een leuk plan voor hebt, kijk dan samen even naar de kosten.

Tsjor

ja maar

Als nog niet vaststaat welke 3 weken, dan is het aan je man en zijn ex om daar afspraken over te maken. Als je man akkoord gaat/os gegaan met een week waarin hij moet werken, moet hij uiteraard wel met jou overleggen of jij dan wel beschikbaar bent voor zijn kinderen (en of je dat wel wilt). Ik vind dat niet zomaar vanzelfsprekend. Jij moet ook kunnen zeggen dat je (een deel van) die week andere plannen hebt, bijvoorbeeld. En dan is het wederom aan je man om iets anders voor zijn kinderen te organiseren, qua opvang.

Anonymized User

Anonymized User

15-06-2018 om 09:57

@paddigton

Het feit dat ze het met anderen bespreekt idd.niet het feit dat ze klaagt

thee

thee

15-06-2018 om 10:01

Loslaten..

Tja hoe doe je dat. En zijn ex kan ik idd nier veranderen vervelend en enorm DUBBEL is het wel. Ze weet dat ik dan 1 week alleen met haar kinderen ben anders is niet bespreekbaaf

Paddington

Paddington

15-06-2018 om 10:30

Nou..

Misschien beseffen dat ze het toch niet zo erg vind. Ze weet immers dat jij alleen met ze bent en vertrouwt er dus op dat het goed gaat met de kinderen bij jou.

thee

thee

15-06-2018 om 10:39

Vertrouwen

Ik denk wwl dat er vertrouwen is en ik goed voor ze zorg. altans dat neem ik dan aan.

Maar waarom dan kwaadspreken/dingen erger maken dat maakt het wat dubbel daarin

thee

thee

15-06-2018 om 10:40

Re:

Ook kinderen berichten van : gaat het goed ?valt daar onder

Ava

Ava

15-06-2018 om 10:42

Puberen

Puberen, dan zet je je overal tegen af. En jij bent ook iemand, net als de ouders, waar zij zich tegen afzet. Je bent dus 'vertrouwd'. Dat zij daarbij dingen noemt die niet leuk voor je zijn betekent niet dat ze waar zijn of dat zij dat echt vindt (maar het kan wel) maar vooral dat ze moet ontdekken.

Puberen is oefenen. En ze oefent dus ook op jou.

Niki73

Niki73

15-06-2018 om 11:15

Week alleen met de kinderen

Ik vind het vreemd. Vader maakt met moeder afspraken over de vakantie. Als hij niet kan in die ene week, zal hij dat met moeder moeten regelen. Ik vind het niet terecht dat hij de kinderen gewoon even op jou afschuift. Het is dringend tijd dat zij duidelijkere vaste afspraken voor de vakantie maken (bijv. ik de eerste drie weken, jij de laatste drie, volgend jaar andersom), maar dat is niet jouw probleem en ze mogen het ook niet jouw probleem maken.

Ik heb zelf kinderen en mijn partner ook. Ik zorg wel eens een los dagje voor stiefdochter als dat zo uitkomt, als vader en moeder allebei dringende verplichtingen hebben, maar dat gaat altijd in overleg. En zeker geen week lang.

thee

thee

15-06-2018 om 11:22

@niki73

Mijn man heeft het met haar besproken dat het anders moet.maar zij schuift het dus op mij af.

bloemetje

bloemetje

15-06-2018 om 11:25

Thee

"Mijn man heeft het met haar besproken dat het anders moet.maar zij schuift het dus op mij af."

Jij hebt niets met haar te maken, en zij heeft niets met jou te maken. Jouw man moet dit met zijn ex regelen. Hij laat duidelijk over zich heen lopen door haar. Jij hoeft niet met haar in discussie, dat moet hij doen.

thee

thee

15-06-2018 om 11:32

Niet in discussie

Ik ga niet met haar in discussie ik kijk wel uit.

Niki73

Niki73

15-06-2018 om 11:38

Gewoon wat plannen voor jezelf

Dan ben jij dus weg die week. Zijn ze nou helemaal betoeterd?!

niet zij, hij

""Mijn man heeft het met haar besproken dat het anders moet.maar zij schuift het dus op mij af."

Zo te lezen schuift zij het op hem af en hij schuift het op jou af. Ik snap dat je boos bent op haar, maar helaas, je moet zeker net zo boos zijn op hem.

Groeten,

Temet

Huur een huisje en ga lekker een week op vakantie, op kosten van je partner: Hij schuift het inderdaad af op jou, zoals Temet zegt. Ex vangt al 3 weken op, de andere 3 zijn voor vader.

Tsjor

Zijn probleem

Zijn kinderen, zijn ex, zijn probleem. Hij heeft met zijn ex de vakanties verdeeld en ergens is dat mis gegaan in de planning qua werk. Jouw man komt er achter dat er iets fout zit in de weken kinderen en zijn vakantie. Natuurlijk wil zijn ex niet bewegen, want op een ander forum loopt een topic vanuit haar visie dat omdat hij zijn zaken niet geregeld heeft, de kinderen nu bij de vriendin zijn. Zij kan niets meer regelen want geboekt. Niet dat ze iets tegen jou heeft, de kinderen mopperen wel want zij is er altijd als ze bij hun vader zijn en nu is hij er niet eens als ze er zijn. Daar geef je de kinderen toch niet voor mee... En zo worden aan beide kanten zaken er bij gehaald die er niets mee te maken hebben. De kinderen zullen immers bij jullie ook wel mopperen over hun moeder, haar nieuwe partner en de opgedrongen stiefbroers/zussen. Je man is fout en vindt het prima dat jij bij zijn kinderen bent, zijn ex vindt dat ook niet echt het probleem maar zet wel even uit dat het hun kinderen zijn en jij moet zelf beslissen of je ze opvangt. Ik zou er geen extra vrij voor nemen maar de uren dat je toch thuis bent zijn ze welkom. En anders kunnen ze misschien gaan logeren bij familie van je man voor extra quality time aan die kant of overdag bij een vriendje/vriendinnetje.

thee

thee

16-06-2018 om 19:51

Annaniem

@annaniem en jij denkt dat het dezelfde ex in kwestie is.wel een beetje ver gezocht zullen wel meer zijn met deze problemen.

Bij wijze van

Het was een bij wijze van... Een verhaal kent meerdere kanten en soms helpt het om het van de andere kant te bekijken.

Larisse

Larisse

17-06-2018 om 07:54

vanzelfsprekend?

Thee, heb jij een baan?

Zo ja, begrijp ik dat jij een week vrij neemt voor de kinderen van je partner?

Zo ja, hoe kom je erbij dat te doen? Vind jij dat vanzelfsprekend? Vindt je partner dat vanzelfsprekend? Of heeft hij jou dat heel lief gevraagd omdat hij zo stom was zijn vakantie verkeerd te plannen?

Larisse

Larisse

17-06-2018 om 07:56

de vader

En belangrijkste: heb je door wat wij hier tegen jou zeggen? Jouw partner is verantwoordelijk voor zijn kinderen. Nu zou hij ze 3 weken kunnen hebben, maar plant dat kennelijk niet goed met zijn ex en dan laat hij dat jou opknappen.

Is dat niet vreemd? En is dat niet vervelend voor zijn kinderen, dat hij zijn vakantie niet zo plant dat hij 3 weken tegelijk met zijn kinderen vrij is?

Oftewel, wat vind je er nou van hoe je partner het geregeld heeft? En begin nou niet over zijn ex, beschrijf nou eens alleen hoe je partner geopereerd heeft bij de vakantieplanning.

Triva

Triva

17-06-2018 om 08:58

Annaniem

Zijn exvrouw zit gewoon thuis, haar man werkt die week.

Triva

Triva

17-06-2018 om 09:00

Leg eens uit

Ze hebben zes weken vakantie, drie wk bij de ex, 1 week bij jou en 2 wk met je man. Waar is de derde vakantieweek van je man nu?

thee

thee

17-06-2018 om 10:08

Nou..

Er is geen andere optie dan dat ik voor ze zorg helaas.ex heeft geen baan en ook geen plannen .een week eerder zoals mijn man had gevraagd aan haar wil ze niet.om alleen de reden dat de andere kinderen dan niet samen zijn dat heeft ze zelf zo gezegd. Ze zijn nog te jong om alleen thuis te blijven..

Triva

Triva

17-06-2018 om 10:28

Probleem ligt bij jouw man, niet bijn ex

Maar hoe zit het nu met de derde week van je man? Dan zijn jullie toch zonder kinderen?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.