Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

hkh

hkh

24-08-2012 om 13:36

Absences dochter weer terug


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

26-09-2012 om 07:50

Jeeeetje

Ik weet niet of zijn bewering klopt,maar het lijkt me stug, er is zoveel verschillende medicatie. Ik vind het heel erg dat je wordt afgescheept met een gesprek wat betreft het leefbaar houden in je gezin...echt ongelofelijk. Goed dat je doorzet en naar Sein gaat. Zodra je de verwijzing hebt, zou ik ook even terugbellen naar de poli en hen vragen het dossier door te sturen.

Rafelkap

Rafelkap

26-09-2012 om 14:36

Hkh

Ik hoop dat je in Sein een betere band opbouwt met de arts. Maar verwacht ook daar geen wonderen. Wij konden bv wel snel terecht daar (zwolle), maar moesten ellenlang wachten tot de arts daar de gegevens weer naar het ziekenhuis had gestuurd. En die moest die hebben ivm consulten met andere artsen (o.a. metabool), waar ook lange wachtlijsten voor waren en ik daar niet voor piet snot wilde komen omdat de uitslagen nog niet waren doorgekomen. Uiteindelijk goed gekomen omdat ik elke week belde. En de arts in Sein wilde geen medicijnen geven, de arts in het ziekenhuis wel en daar had zoontje uiteindelijk heel veel baat bij.
Dus hopelijk heb jij betere ervaringen. Het is best vervelend om overal achteraan te zitten.

hkh

hkh

02-10-2012 om 11:12 Topicstarter

Sein/jkz

Gm allen,

Epilepsieverpleegkundige JKZ gaat ervoor zorgen dat er vandaag nog een verwijzing richting SEIN gaat dus hopelijk kunnen we snel terecht maar zal wel novembre worden.

Groet,

HKH

Fiorucci

Fiorucci

02-10-2012 om 20:57

Hkh

Mooi,weer een stapje verder in de goede richting! Hoe gaat het met je dochter?

hkh

hkh

04-10-2012 om 10:42 Topicstarter

Fiorucci

Te vroeg optimistisch geweest, helaas :

dinsdagmiddag laat gebeld door andere kinderneuroloog : zij ziet wel andere mogelijkheden, zij wil geen verwijzing geven naar SEIN omdat vaste neuroloog (die maand afwezig is) in het dossier heeft gezet : geen indicatie voor verwijzing. of we vandaag toch maar even langs wilde komen...

Zij begreep wel waarom dochter van die hoofdpijnen had tijdens Ethymal want haar bloedwaardes waren veel te hoog... ze heeft een ander medicijn in de aanbieding wat je zeer langzaam moet opbouwen : Lamotrigine.

Er werd een recept uitgeschreven en we moesten maar even denken of we dat wilden. ze nam overigens wel de tijd voor ons maar op onze vraag op verwijzing naar SEIN, bleef zij afwijzend. Wij moesten dat maar met eigen neuroloog bespreken, zij gaat niet onder zijn duiven schieten en ziet ook niet zo 1/2/3 het nut ervan in. In de tussentijd kunnen we dus met die Lamotrigine beginnen. Over 2 weken belafspraak hoe het gaat...

Op de vraag van mijn ex-man of we het niet op zijn beloop konden laten zoals neuroloog had gezegd, zei deze arts dat dat geheel aan ons was, dat het ook allemaal niet zo erg was etc etc.. (aan de telefoon zei ze daarentegen geen voorstander te zijn van natuurlijk verloop) maar dat de vaste neuroloog er over een maand weer was dus.

Pffff, ik weet het echt gewoon niet meer, waar doen we nou goed aan ? Ik ben geneigd SEIN weer te bellen om te vragen wat te doen en verwijzing via HA te regelen maar haal ik dan niet heel veel overhoop in de relatie met JKZ waarvan SEIN zegt dat we daar uiteindelijk toch weer terecht komen ? Met exman kort besproken dat we niet direct aan de medicatie gaan beginnen maar ons eerst iets meer gaan verdiepen in bijwerkingen, natuurlijk verloop etc...

Iemand ervaring met deze medicatie ? Iemand ervaring met helemaal geen medicatie ? Wel of niet SEIN bellen ?

Groet,

HKH

Rafelkap

Rafelkap

04-10-2012 om 10:58

Meer respons

O wat een lastige keuzen nu. Over die medicatie zou ik vragen op een gespecialiseerd epilepsieforum, daar krijg je vast meer respons.
En Sein, tja, je moet daar ook geen wonderen verwachten, eea weer afhankelijk van welke neuroloog je daar krijgt. En er gebeurt tenminste nu wel weer iets in het JKZ, er wordt weer meegedacht. Ik heb ook geen flauw idee of dit ziekenhuis afd. neurologie goed bekend staat. Misschien kan je nog even afwachten, je kan altijd nog later overstappen. Ik vind wel dat je bij het JKZ snel terecht kan, snel EEG's krijgt en nu na 2 weken al een belafspraak, dat klinkt mij heel ok in de oren.
Sterkte met alle beslissingen en vooral met je dochter!

Dit klinkt al heel anders

Die vervangende neuroloog klinkt al heel anders dan jullie vaste neuroloog. Moeilijk, moeilijk.....
Kan je daarbij niet blijven? Dát aankaarten? Misschien 's naar de huisarts gewoon voor advies? Heeft de verzekering geen telefoonadvieslijn?
Ik weet het ook niet. Deze neuroloog klinkt ook wel alsof zij ook haar bedenkingen heeft bij het advies van jullie vaste neurloog en dat alleen niet hardop tegen jullie wil toegeven....Zou zij niet als hij terug is er wat van zeggen? Hem vragen of zij jullie kan overnemen?
Geen idee wat jullie nu moeten doen.
groeten albana

hkh

hkh

05-10-2012 om 11:56 Topicstarter

Rafelkap en albana

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb hier inderdaad ook een beter gevoel bij deze neuroloog maar vind het wel raar dat JKZ zo'n moeite heeft met een verwijzing. We zijn druk aan het denken of we wel of geen medicatie gaan gebruiken. Laat dat dan de eerste stap zijn.

Huisarts ben ik al geweest, zij wil de verwijzing wel geven maar alleen als JKZ pertinent weigert.

Ik kan niet zo goed inschatten wat deze neuroloog vindt, ze liet wel wat doorschemeren en wil ook snel met deze medicatie starten maar als vaste neuroloog terug is , komen we denk ik ook weer bij hem terecht.

Maar in ieder geval, zoals Rafelkap zei, gaat het allemaal erg vlug en zit er schot in de zaak en daar ben ik wel blij mee.

Dochter gaat nog steeds goed maar ze komt moeilijk in slaap en dat herken ik ook wel toen het 1,5 jaar geleden zo hard omhoog ging... Het liefst wil ze geen pilletjes of drankjes maar toen ze gisteren zich bij het uitstappen van de auto keihard stootte omdat ze toch weer aan het "dromen" was, was ze wel aan het huilen dat ze dit ook niet wilde....

Groet,

HKH

Hendrina Rietveld

Hendrina Rietveld

08-10-2012 om 22:22

Te vroeg optimistisch geweest, helaas :

Hallo
Gewoon op dit forum kijken http://www.epilepsienukanhetbeter.nl/index2.html en hier eens je vraag stellen.

Hendrina Rietveld (zelf ervaringsdeskundige zelf epilepsie en slik medicijnen)

hkh

hkh

11-10-2012 om 11:13 Topicstarter

Hendrina

Bedankt voor de info. Heb me al tijdje geleden aangemeld op dit forum en sinds dinsdag ook daadwerkelijk iets gepost.

Neemt niet weg dat ik heel blij ben met ook de reacties van de dames van OOL.

Laatste update dochter : het wordt teveel en ze raakt steeds vermoeider dus zonder meds gaat helaas niet langer lukken, ben ik bang. Ik ga toch verwijzing naar Sein vragen via huisarts want heb de indruk dat dochter de absences ook 'snachts heeft gezien de onrust in haar slaap (weet helemaal niet of ik dat wel kan zien egenlijk) en nog wat andere dingen.

Dus ws toch beginnen met Lamotrigine en daarnaast second opinion bij Sein.

Groet,

HKH

groet,

HKH

Fiorucci

Fiorucci

11-10-2012 om 11:29

Hkh

Oh ik kom ook op dat forum, ik zie je daar nog wel dan..
Het kan heel goed dat je dochter ook epileptische activiteit heeft in haar slaap, mijn zoon heeft dat wel en dat zie je eigenlijk niet eens.

Rafelkap

Rafelkap

11-10-2012 om 12:27

Idd

dat kan je niet zien, bij mijn kind was het ook totaal onzichtbaar, alleen op een e.e.g.
Ik hoop dat de medicatie aanslaat of dat je anders in sein goed geholpen wordt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.