Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sapje

Sapje

04-03-2015 om 15:25

Alle symptomen maar geen blaasontsteking

Ik heb alle symptomen van een blaasontsteking maar als het getest heb ik het niet.
Normaliter doe ik een zuuraanval op mijn blaas met cranberrypillen en helpt dat heel goed maar nu doet het niets.
Wat kan ik nu nog doen?
Afgelopen nacht moest ik wel zes keer plassen en laat ik het over overdag maar niet hebben.


Tango

Tango

04-03-2015 om 16:45

Huisarts

Ik zou een bezoekje aan de huisarts brengen. Ik weet niet hoe je thuis zelf kan testen maar misschien toch ook nog even urine brengen bij de assistente en je verhaal vertellen. Ik denk dat je dan direct een afspraak krijgt. Lijkt me toch dat je hier niet mee door moet lopen.

dc

dc

04-03-2015 om 23:06

weleens gehad

Kwam er uit eerste test niets, volgende dag weer gedaan, en toen bleek ik toch blaasontsteking te hebben.

tja die testen

Ik was voor mijn regelmatige controle en maar even urine controleren. Had ik een blaasontsteking zonder klachten! Gelukkig was de arts het met me eens om het toch maar even af te wachten. Morgen lever ik weer iets in, na een paar maanden klachtenvrij.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2015 om 12:57

Komt bij mij vaker voor

Ik ben een 'blaasontstekingklant'. Het kan tijden wegblijven om dan zomaar weer irritant toe te slaan. En het kan voorkomen dat ik wel de symptomen heb, maar dat de uitslag negatief is. Geen blaasontsteking dus. Ik snap er ook niks van. Ik heb van de laatste kuur die ik voorgeschreven heb gekregen als proef eentje niet ingenomen en zodra ik weer het gevoel had dat er iets de kop opstak heb ik die ingenomen. Misschien geen fantastische oplossing (omdat je een kuur af moet maken) maar ik voelde me er goed bij.

De laatste keer waarbij ik ervan overtuigd was dat ik blaasontsteking had, was overigens ook een twijfelgevalletje. Ze konden minimale sporen van een blaasontsteking vinden. Ik was allang blij dat het daardoor wel serieus genomen werd.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-01-2018 om 11:36

Nog steeds

Ik zie dat ik hier geschreven heb dat de test regelmatig geen blaasontsteking uit wijst en dat is nog steeds zo. Inmiddels maak ik me zorgen dat het iets is wat niet mals is, namelijk Interstitiële Cystitis, ofwel het blaaspijnsyndroom. De huisarts gelooft daar nog niet erg in, maar dat schijnt niet ongewoon te zijn. Ik heb net voor de tweede keer gezegd dat ik doorverwezen wil worden.

Is hier op OO iemand bekend met deze aandoening?

Guppie

Guppie

16-01-2018 om 14:47

Divers

Soms kunnen plasproblemen wijzen op een blaasontsteking maar er kunnen ook andere dingen spelen, zoals een overactieve blaas, niersteengruis, candida of nog andere dingen als het blaaspijnsyndroom. Zelf had ik problemen met overvolle darmen, die op mijn blaas drukten, waardoor vaak plassen en een paar keer een blaasontsteking. Vandaar dat ik eerst dacht dat het mijn blaas was
Eventueel gebruik van hormonale anticonceptie kan wel je weerstand verminderen en vatbaarder maken voor infecties. En het berooft je lichaam van allerlei vitaminen en mineralen, zoals zink. Sowieso kan een verstoorde hormoonhuishouding vele klachten geven.
Na een antibioticumkuurtje is het goed om je darmen weer te helpen herstellen met pre- en probiotica. Ook zorgen antibiotica voor tekorten aan allerlei vitaminen en mineralen dus kan ook goed zijn om je lichaam wat extra's te geven. Om blaasontstekingen te voorkomen en voor je hele gezondheid is een gezonde darmflora sowieso belangrijk.
Kaas is overigens niet zo best voor je gezondheid.

Zeetakje

Zeetakje

16-01-2018 om 15:54

Kaaskopje, hier ervaring.

Ik heb ook jarenlang lopen kwakkelen met blaasontstekingen. Soms aantoonbaar, maar lang niet altijd. Wanhopig was ik en ik was er op een gegeven moment ook van overtuigd dat het iets als IC moest zijn.

Ik heb in totaal denk ik een kleine 10 jaar aangetobt. Wat een ellende. Ik kon soms nog amper lopen door de pijn. Ik ben op een gegeven moment wel bij een uroloog geweest. Daar moest ik wel eerst een andere huisarts voor zoeken, want degene die ik had, vond het niet nodig.

Eerste uroloog was er eentje die uitgebreid onderzoek niet nodig vond, omdat het een A,B,C'tje was. Die gaf me een recept mee met pillen tegen blaaspijn geloof ik, of waardoor de aandrang tot plassen onderdrukt werd of zo, (lang geleden). Wat het precies was weet ik niet meer, maar het hielp in ieder geval voor geen meter.

Op een gegeven moment zat ik nota bene snikkend bij mijn dermatoloog, omdat niemand me geloofde. "Vanaf vandaag wel, want vanaf nu neem ik het heft in handen", zei ze en ik kwam heel snel bij een geweldige uroloog terecht, die toen ik binnenkwam al een recept voor een antibioticumkuur klaar had liggen, omdat er op hun laboratorium wel degelijk sprake bleek te zijn van een ontsteking. Hij heeft in mijn blaas gekeken en zag veel oneffenheden aan mijn blaaswand, veroorzaakt door al die ontstekingen. Dat was voor mij wel een bevestiging van het feit dat het niet tussen mijn oren zat, want dat gevoel geven ze je op een gegeven moment toch een beetje.

Hij heeft een paar keer mijn blaas gespoeld en sindsdien was het, onder zijn begeleiding, redelijk onder controle. Ik kreeg een onderhoudsdosis Nitrofurantoine en zakjes Monuril voor als het echt niet meer ging. Het bleef kwakkelen, maar het was wel veel beter.

En toen stopten een jaar of 3 geleden mijn menstruaties (overgang) en niet kort daarna ook het blaasgedoe. Heerlijk. Ik heb toevallig in november voor het eerst sinds een paar jaar weer een blaasontsteking gehad en wist meteen weer hoeveel pijn dat doet. Ik had nog een zakje Monuril in huis, uit mijn kwakkeltijd, nog net niet over datum, en dat heb ik in overleg met mijn huisarts meteen ingenomen.

Zou het bij jou ook een langdurig, tijdelijk iets kunnen zijn? In mijn puberteit was het ook om de haverklap raak. Heb ik zelfs nog een heel uitgebreid nieronderzoek gehad. Ik ben dus kennelijk extra gevoelig voor blaasontstekingen onder invloed van hormoonveranderingen.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-01-2018 om 14:07

Guppie

Als onderzoek uitwijst dat het aan mijn voedselpatroon ligt, zal ik daar rekening mee moeten houden. Ik eet redelijk gezond, maar er kunnen natuurlijk altijd stoorzenders tussen zitten. Anticonceptie heb ik al zo'n 30 jaar niet meer gebruikt. Ik ben ook al een paar jaar uit de overgang.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-01-2018 om 15:11

Zeetakje

Vanmorgen kreeg ik de uitslag van op kweek gezette urine. Geen bacteriën, dus geen ontsteking. Toen ik zei dat een ontsteking ook zonder bacteriën kan bestaan, werd dat weggewimpeld door de assistente. Ik heb nu een afspraak met een ándere huisarts, omdat mijn eigen huisarts voorlopig afwezig blijkt te zijn. Een onverwachte 'second opinion' zou je kunnen zeggen. Ik hoef nu niet tegen mijn eigen huisarts in te gaan, ik begin gewoon fris met deze huisarts.

Ik heb door de jaren (al sinds ik op de lagere school zat) heen steeds bij vlagen periodes van blaasontsteking en later kwamen daar de 'lookalikes' bij. Voor de laatste heb ik nu Vesicare voorgeschreven gekregen. Dat is eigenlijk voor als je het niet meer kunt ophouden, maar het werkt kennelijk ook voor blaaskramp. Daar denkt mijn huisarts aan. Mensen die de diagnose IC hebben, krijgen het soms ook voorgeschreven las ik. Maar terwijl ik Vesicare slik, heb ik weer een fikse 'lookalike' te pakken. Ik word er echt mal van.

Ik heb ergens gelezen dat vrouwen na de overgang extra gevoelig kunnen zijn voor blaasontsteking, dus dat zou die kant kunnen verklaren (hoewel ik dus altijd al in meer en mindere mate last heb gehad), maar nog steeds niet de pijn en branderigheid zonder bacteriën. Daar werken antibiotica niet bij.

Wel fijn dat jij ervan af bent.

Malena

Malena

31-01-2018 om 11:52

Steentje?

Hoi, ik heb jaren geleden eens maanden rondgelopen met gelijkaardige klachten. Voelde als een blaasontsteking, maar niks te vinden in de urine. Uiteindelijk na een afschuwelijke nacht met blaaskramp naar de spoed-afdeling gegaan. Ik kon gelijk door om een echo te maken en een (onaangenaam) onderzoek te doen met een sonde (ik woon in Belgie . Helemaal niks te zien. Uroloog dacht ook aan IC. Ze gaf mij medicijnen mee om mijn blaas te ontspannen (Urispas dacht ik). Diezelfde dag heb ik een niersteentje van een halve cm diameter uitgeplast. Dat moet maandenlang in mijn blaas gezeten hebben, maar was blijkbaar niet te zien op de echo. Mijn probleem was in 1 klap opgelost. Nooit meer klachten gehad.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2018 om 12:24

Malena

Ik sluit niets uit. Je weet maar nooit. Ik heb vroeger, 35 jaar geleden, een keer ontzettend veel pijn in mijn zij gehad. Een buurmeisje/vriendin zei toen dat ik bij haar moest komen slapen, zodat ik niet alleen was. Het was verschrikkelijk. De huisarts kwam en dacht aan blindedarmontsteking. Ik heb meerdere dagen in het ziekenhuis gelegen en er werd niets gevonden. Jaren later, inmiddels een man en twee kinderen rijker, kreeg ik weer ontzettende pijn. Dat bleken galstenen te zijn. Ik vroeg de arts of het denkbaar was dat ik dat vroeger ook gehad had, maar dat het vanzelf los is gekomen. Hij zei dat dat niet ondenkbaar was.

Voor nu heb ik inmiddels Vesicare voor mijn blaas en een poedertje tegen obstipatie (de huisarts wilde toch kijken of dat buikpijn veroorzaakt), maar ondanks beide pillen en poeders heb ik nog steeds last. ik heb geen vreselijke kramp, het is gewoon alsof de blaas is 'aangedaan', een licht pijnlijk niet ontspannen gevoel, duidelijk bij de blaas, vaker moeten plassen en een branderig gevoel.

Ik heb inmiddels een afspraak in wording bij de uroloog. Ik moet de datum nog krijgen. Mijn eigen huisarts was afwezig, de vervanger was blijkbaar meer genegen om me door te verwijzen.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-02-2018 om 14:59

Afspraak

Over twee weken ga ik naar de uroloog. Ik heb afgelopen week wéér een blaasonsteking gehad, ditmaal aangetoond, dus met bacteriebesmetting. Wederom een kweek naar het lab. Blijkbaar met het verzoek nog uitgebreider te kijken. Van dat soort opmerkingen word ik eigenlijk alleen maar ongelukkiger. Hoezo nog uitgebreider? Is dat dan niet eerder gedaan? Is men opeens alerter omdat er een afspraak met een uroloog is gemaakt en er geen vergissingen gemaakt mogen worden?

Omdat de blaasonststeking in categorie 'stevig' valt en ik morgen een afspraak bij een andere specialist heb, vroeg ik of ik een paar extra antibiotica-capsules mocht hebben voor het geval de kuur toch niet korte metten heeft kunnen maken met de bacterie, maar 'daar kunnen we niet aan beginnen', aldus de assistente. Gister, de laatste dag van de kuur, zat ik verdorie toch weer met symptomen van een actieve blaasontsteking. Vandaag twijfel ik, dus meteen naar de hap rennen vind ik dan ook zo wat. Echt... ik ben er zo klaar mee. Behalve dat ik door mijn ogen wordt beperkt, beperkt dit blaasprobleem me ook. Als ik een 'slechte dag' heb, durf ik amper de deur uit. Ik word daar soms een beetje droevig van. Ondertussen vindt het uwv dat ik wel weer kan werken, omdat ik kan schoonmaken (niet), inpakwerk kan doen (niet), dat ik nog niet aan de antidepressiva zit (en ook niet nodig zal hebben), is te danken aan mijn karakter, maar ik heb ook mijn grenzen. Het is helemaal niet mijn stijl om zo te klagen, maar ik moest het even kwijt.

Kaori

Kaori

25-02-2018 om 15:31

wel doen

wel vandaag de hap bellen, nu heb je de zwakkeren uitgeroeid en blijven juist de sterkere bacterien over. Die wil je zeker ook weg hebben. Beter was geweest gister al te bellen.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-02-2018 om 16:03

Kaori

Ik weet soms niet of ik een bacterie-ontsteking voel, of dat het iets anders is, dat maakt het zo vervelend. Ik ga over een paar weken naar de uroloog om dit aan te kaarten. Het voelt nu nog niet goed, maar minder erg dan gistermiddag/avond, dus ik zing het maar tot morgen uit en breng weer een beetje urine naar de huisarts voor na-controle. Ik ben in het stadium aangekomen dat ik graag 'er is meer aan de hand' van ze wil horen. Dat ze nu weer een kweek hebben opgestuurd begint daarop te lijken.

Mar123

Mar123

04-07-2020 om 10:32

Vraag aan Zeetakje

Beste allemaal,

Dankjulliewel voor jullie reacties over dit onderwerp, ik heb er veel aan.
Ik vroeg me af waar Zeetakje haar goede uroloog heeft gevonden? (En of deze uroloog nog werkzaam is)
Ik kamp met soortgelijke problemen en zoek een echt goede uroloog.

Goed schoonmaken

Ervaring leert dat je goed moet schoonmaken. Mijn online huisarts zei tegen mij dat de reden dat een blaasontsteking vaker bij vrouwen voorkomt is omdat de plasbuis korter is en er veel meer gebieden omheen zitten, zoals de anus. Vaak gaat het bij het vegen al mis.

Dus tip die ik heb gehoord, en dit is geen medisch advies; veeg goed schoon, niet van achter naar voor, maar van voor naar achter. Zo blijft de omgeving rond de plasbuis schoon. Of anders gewoon even goed spoelen met water!!

Kaaskopje

Kaaskopje

30-07-2020 om 23:44

En echt genoeg drinken

Ik merk dat ik nep symptomen kan krijgen als ik minder heb gedronken dan nodig. Dus bij veel vochtverlies als op een dag als morgen bijvoorbeeld.

ElenaH

ElenaH

31-07-2020 om 06:45

En zuur

'Ik merk dat ik nep symptomen kan krijgen als ik minder heb gedronken dan nodig. Dus bij veel vochtverlies als op een dag als morgen bijvoorbeeld.'

Dat heb ik ook, inderdaad. Zuur drinken schijnt ook te helpen (vitamine c).

Kaaskopje

Kaaskopje

31-07-2020 om 09:28

ElenaH

Zuur met C is altijd goed, dus de dag beginnen met een glas water met daarin vers citroensap ook. En cranberry.

ElenaH

ElenaH

26-08-2020 om 07:56

Cranberry

Hoi, even een wat ouder draadje opgeduikeld. Ik heb alweer een blaasontsteking, sinds zondag. Ga zo de huisarts bellen voor antibiotica. Maar nu is mijn vraag: welke cranberry gebruiken jullie? Zijn dat capsules of sap? Of nog iets anders?

Lusithania

Lusithania

26-08-2020 om 08:14

Ikke

Ik koop de cranberry capsules van lucovitaal als ze 1 + 1 gratis zijn, de sterke variant. Ik neem er dan een paar keer per dag zes zodat de boel flink verzuurd. Als het goed gaat bouw ik het weer af.

ElenaH

ElenaH

26-08-2020 om 08:34

Dank

Ik ga een voorraadje bestellen. Sinds ik in de overgang ben, is het best vaak raak helaas.

Lusithania

Lusithania

26-08-2020 om 09:23

Etos

Nu 1 + 1 gratis, en gratis thuisbezorgd.

specht

specht

26-08-2020 om 12:11

Kruidvat

Kruidvat Cranberry puur, als ze een plus een gratis zijn, veel goedkoper dan die van lucovitaal.

bieb63

bieb63

26-08-2020 om 12:49

wat hier echt super werkt

is Cranberola OPC. Dat zijn poedersachets die je oplost in een groot glas water. Helpt zeer goed. En prima te drinken.

ElenaH

ElenaH

26-08-2020 om 13:21

Fijn

Ik heb nu de lucovitaal in huis, de andere twee ga ik ook halen. Bedankt.

Paasei

Paasei

28-08-2020 om 09:02

Vitamine C

Ik las ooit ergens dat Vitamine C de urine ook verzuurt. En dus helpt tegen blaasontstekingen. Dat zette me aan het denken.. swinters slik ik vaak extra C en geen ontstekingen. Szomers, als ik niet extra slik, komt het geheid wel weer een keer langs. Dus sinds vorig jaar slik ik door. Dus ook szomers extra vitamine C. Geen blaasontsteking meer gehad!

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2020 om 10:12

Elenah

Is het ook altijd echt blaasontsteking? Bij mij was dat niet zo. Heel vaak wel de symptomen, maar geen bacterie. Om gek van te worden. Door een tip hier op OO, ben ik Vagisan gaan gebruiken. Elke dag een kléin toefje. Niet met de meegeleverde applicator, maar op een vinger en daarmee smeer ik rond de plasuitgang en richting vagina maar geen grote hoeveelheid daar. Itt wat de bedoeling van de producent is dus. Het is voor mij het ei van Columbus.

Nog een tip: dagelijks kurkuma met zwarte peper.

Bij warm weer echt meer drinken. Wat je uitzweet moet terug. Zuur drinken ook met gezonde vitamine c erin. Koud water met citroen erin bijvoorbeeld. Muntthee met citroen, rozenbottelthee is ook lekker fris. Eet verse of gedroogde cranberry's. Gedroogde zijn wel minder zuur.

ElenaH

ElenaH

28-08-2020 om 10:53

Kaaskopje

Er is niet getest, maar de pijn in mijn 'buik' / blaas was 's nachts zo erg dat ik er niet van kon slapen. Dus was het in ieder geval meer dan alleen te weinig gedronken.

Antibiotica heeft de pijn al flink verminderd, maar het is nog niet over. Dus ik drink nu veel, en slik de lucovitaal. Als het zondag nog niet over is, terug naar de huisarts.

Maro

Maro

28-08-2020 om 15:09

Kijk hier eens:

https://www.gynos.nl/medische-blog/blaaspijnsyndroom/interstitiele-cystitis-blaaspijnsyndroom/

Alleen vast te stellen door een uroloog. Eigenlijk het verhaal van Kaaskopje denk ik?
te snel worden vrouwen afgescheept met 'veel drinken en cranberrie sap/ pillen nemen'

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.