Home » Forum » Borstverkleining dochter

Borstverkleining dochter

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

38 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moemie
Borstverkleining dochter

Mijn dochter (21) heeft cup 75 F. Ze is een erg sportieve jonge vrouw, voetbalt en tennist, sport is belangrijk voor haar. Nu begint ze steeds meer last te ondervinden Van haar borsten bij het sporten maar ook in het dagelijks leven. Ze is verder namelijk gewoon slank. Nu overweegt ze een borstverkleining. Ze heeft een studentenziektekosten verzekering en ik zag op de site van Bergmann Clinics dat zoiets wel 5.000 euro kost. Weet iemand welke weg ze moet bewandelen? Moest ze bv eerst naar onze huisarts en krijg je überhaupt wel een vergoeding hiervoor? Wie heeft ervaring en kan ons verder helpen? Alvast bedankt !

Famke
Huisarts

Beginnen bij de huisarts. Als het medisch of psychisch nodig is dat haar borsten verkleind moeten worden, dan kan de huisarts haar doorsturen naar een kliniek of ziekenhuis die dit soort operaties doen en zij dienen dan een verzoek in bij de verzekering om het te vergoeden.
Ik heb het met mijn ogen gehad. Een cosmetische operatie die noodzakelijk was omdat ik steeds slechter ging zien en daarom vergoed werd.

Je dochter moet dus er rugpijn van hebben of ander lichamelijk ongemak. Dus dat moet ze ook wel duidelijk zeggen bij de huisarts en andere arts. De mededeling: ik kan geen leuke bh’s kopen is geen reden tot vergoeding natuurlijk.
Even thuis oefenen.

Phryne Fisher
Goede bh

75F is toch niet zo vreselijk groot? Ik denk dat je met een goede (sport-) bh een heel eind komt, qua ondersteuning. Daarbij groeien je borsten nog zeker door tot je 35e, dus als je ze met 21 al laat verkleinen is de kans groot dat je later nog eens moet.

Banaan
Hier geleerd

https://www.superbra.nl/blogs/news/hoe-werken-bh-maten

De ene cup F is de andere niet. In bovenstaande winkel hangen achter de kassa 2 bh's, allebei cup D. Dat zijn echt niet dezelfde cups.

Als je de kans hebt ga met je dochter naar deze winkel (Rotterdam of Utrecht), laat je adviseren. Zij zijn echt goed.

Ik vind een borstverkleining op die leeftijd een hele ingreep hoor.

Moemie
Groeien je borsten nog door tot 35?

Dat wist ik niet. Maar wel even iets om zeker rekening mee te houden. Ze zijn echt wel groot, ze is namelijk ook best lang en nogmaals slank (omvang 75). Ik snap haar wel. Ze wil nu ook trachten met sporten wat kwijt te raken, echter als ik naar Venus Williams kijk dan heb ik daar geen hoop op...
Bedankt dames want ik denk dat jullie haar hier al erg mee geholpen hebben.

Phryne Fisher
Ja

Bij mij wel, en ik denk niet dat ik heel uniek ben. Op mijn 21e had ik een B en nu 65G. Het is nog steeds niet overdreven groot, vind ik.

tsjor
18

'75F is toch niet zo vreselijk groot? Ik denk dat je met een goede (sport-) bh een heel eind komt, qua ondersteuning. Daarbij groeien je borsten nog zeker door tot je 35e, dus als je ze met 21 al laat verkleinen is de kans groot dat je later nog eens moet.'

Ik heb borstverkleining laten doen toen ik 18 was. Inderdaad via de huisarts. Te zwaar is als je er echt last van hebt met bewegen, smetvlekken krijgt etc. Indertijd werd het vergoed. Ik weet neit wat nu de criteria zijn.
Ik heb er nooit spijt van gehad en ik heb het later ook niet over hoeven doen. Nu, heeel erg veel jaren later heb ik C. Prima.

Wat ik indertijd had weet ik niet. Ik vond het zo erg, dat ik niet meer keek, maar mijn moeder de BH's liet uitzoeken (ik paste dan wel, maar keek gewoon niet meer).

Een nadeel is wel dat je daarna geen borstvoeding meer kon geven. Maar de ontwikkeling zal in de afgelopen jaren wel vooruit gegaan zijn. Er zat bij mij al een groot verschil tussen mijn operatie en die van mijn nicht, een paar jaar eerder. Dus ik weet niet of dat nu nog een nadeel is.

Het besluit om zo'n ingreep te doen is nogal heftig. Het is niet zomaar een 'cosmetische' operatie. Het gaat echt om de mogelijkheid je vrij te bewegen. Dus als je dochter daar serieus over nadenkt, dan zou ze zeker een keer met de huisarts moeten gaan praten. Ik heb er nooit spijt van gehad.

Tsjor

MarSy
Groeien niet alleen maar

Veranderen wel.

Mijn borsten zijn na mijn 18de groter geworden, ben toen naar aanleiding van een aflevering van Oprah (!) Naar een dure lingerie zaak gegaan. Kreeg daar een goed passende bh aangemeten en toen zagen mijn borsten er ineens kleiner uit en had ik minder last, echt een enorm verschil.

Sinsdien ga ik nooit meer naar goedkope winkels, ook bikini koop ik op maat bij een lingerie zaak. Nu bij Marlies Dekkers bijvoorbeeld.

In de jaren daarna zijn mijn borsten door zwangerschappen en hormonen groter én kleiner geworden. Laatste verandering was een paar maanden geleden doordat ik een paar kilo ben afgevallen. Ze zijn nu superkleine voor mijn doen: D cup.

Dus op basis van cupmaat kan je eigenlijk niks zeggen

ElenaH
Hier

Ik heb zelf 75F en rijd paard. Een hele goede sport-bh is heel belangrijk! Overdag draag ik een minimizer met volledige cup, anders krijg ik van die dubbele borsten.

MarSy
O en

Mijn omvang is altijd 75 geweest, ben ook slank.

Heb 75F gehad, 75G en tijdens zwangerschap was het nog erger, maar rekte de bh's gelukkig mee 🤣

Dus inderdaad een goede (en helaas dure) (sport) nu doet wonderen!

Kaaskopje
Niet te snel doen

Ik begrijp de wens volledig, maar ik zou zelf overwegen om het nog zo'n 10 jaar uit te stellen.

Mijn cupmaat is vanáf 20 jaar van 80B naar uiteindelijk 85-90H gegaan. Ik ben in die tijd ook flink zwaarder geweest. Dat zal meegeholpen hebben. En de zwangerschappen zeker óók.

Inmiddels heb ik na verkleining 80E. Ik was ruim halverwege de 50.

Ik heb na de verkleining overigens nog steeds een klein irritant plekje wat op smetten lijkt. Dát is dus niet weggegaan. Zinkzalf helpt goed.

tsjor
Tsja

Kaaskopje, jouw verhaal zou er dus voor pleiten om het wel vroeg te doen: met 18 jaar gedaan, geen smetplekken meer, 4 zwangerschappen en 40 jaar later van B naar C.

Het kan best zijn dat anderen tevreden zijn met een specifieke BH, maar dan heb je er ook niet echt last van gehad. Als je er geen last van hebt moet je er niets aan doen. Ik heb geen modellenfiguurtje, maar ik heb daar gene last van, heb nog nooit meegedaan aan enige dieethype, laat me nu (nog) niet overhalen om te gaan sporten, is niet aan mij besteed. Anderen zijn daar heel druk mee.

Dochter moet naar de huisarts gaan en haar opties uiteen laten zetten, daarna kan ze zelf beslissen.

Tsjor

Kaaskopje
Tsjor

Stel dat ik het met 20 jaar had laten doen, dan had ik nu mogelijk toch een royaal gemoed gehad, want dat proces stopt niet door een verkleining. Ik vond de ingreep geen peuleschil. Ik had het er één keer voor over. Dan zou het toch zuur zijn als het effect op den duur zou verdwijnen.

Last van grote borsten hebben draait meestal niet om een bh.

Ik vertelde mijn reactie vanuit mijn ervaring en mijn persoonlijke kijk op de vraag. Daar vroeg ze om. Uiteraard mag Moemie daarmee doen wat ze wil. Een bezoek aan de huisarts is altijd verstandig.

tsjor
Ook ik

Ik heb ook alleen maar mijn persoonlijke verhaal verteld. en dat is: met 18 borstverkleining, nu, 40 jaar en 4 zwangerschappen later van B naar C. Daar valt goed mee te leven. De ingreep is inderdaad geen peuleschil. Niet iets wat je doet omdat je niet een goede BH kunt vinden.

Tsjor

Kaaskopje
Tsjor

Dan is het bij jou meegevallen ☺️

tsjor
Zeker

Bij mijn nicht trouwens ook, ongeveer hetzelfde verhaal, zij is een paar jaar ouder dan ik. Door haar verhaal durfde ik het ook aan. Zelfde resultaat, alhoewel ik haar nooit gevraagd heb naar haar cupmaat nu.

Tsjor

Moemie
Bedankt hoor dames

Ik lees nog steeds mee en laat ook alles aan mijn dochter lezen. Ze wil graag kinderen. Ze studeert nu voor verpleegkundige dus heeft besloten eea even te laten voor wat het is. Ook al vindt ze het lastig. Gezondheid staat voorop en wil het nog even uitstellen, het lijkt echt geen operatie die je even doet...

Zonnehoed
Sporten

Toen ik borstvoeding gaf sportte ik met twee sportbh’s over elkaar heen, dat gaf een stuk meer ondersteuning dan een. Misschien dat dat een beetje helpt voor dit moment.

Mamaveertigplus
...

Geen idee hoeveel last je dochter ervan heeft. Als het qua pijn onhoudelijk wordt dan uiteraard ingrijpen.

Maar na een borstverkleining kan je geen borstvoeding meer geven! Op grond daarvan zou ik zeggen niet doen tenzij t echt niet anders kan.

akka
Spijt!

Ik heb op mijn 47ste mijn borsten laten verkleinen. Een zege, elke dag weer, de operatie viel me erg mee en de herstel periode ook. Na 2 maanden kon ik alles weer.
Ik heb er spijt van dat ik het niet eerder heb laten doen.

Bas
Goede bh

Ik vraag me af of vrouwen die zeggen dat het hebben van problemen door zware borsten niet opgevangen kan worden door goede bh wel ook echt de goede bh's hebben geprobeerd.
Vroeger dacht ik ook dat er geen goede bh was, of te duur.
De laatste jaren is er zoveel meer keuze en zijn er ook betaalbaardere keuzes. Door internet is het zoeken ook wat makkelijker.
Er zijn echt wel goede dingen op de markt.
Nu is me dat zelf ook vaak veel te veel, al dat gezoek.
Maar nu way dat ik een verkleining zou overwegen, dan zou het al al te extreem moeten zijn.
Een gezond sterk lichaam kan overigens zware borsten prima aan. Het kan wel helpen bepaalde spieren extra te verstevigen. (core, rug, buik, borst etc)

tsjor
Nee, natuurlijk niet

'k vraag me af of vrouwen die zeggen dat het hebben van problemen door zware borsten niet opgevangen kan worden door goede bh wel ook echt de goede bh's hebben geprobeerd.'
Nee, natuurlijk niet. Nooooit aan gedacht.

Tsjor

ElenaH
Precies Tsjor

'Nee, natuurlijk niet. Nooooit aan gedacht.'

BH's? Die zijn toch alleen voor in de slaapkamer, om je sexy aan te kleden?

Bas
Oh sorry hoor

Wat een vervelende reactie.
Ik dacht zelf vroeger echt dat ze er niet waren, en volgens was waren ze vroeger ook schaars.
Je moet ook maar net de juiste treffen, want wie past ze nu allemaal.

tsjor
Maar eerlijk

Je gaat toch wel zoeken als je een probleem hebt? Het is toch niet zo dat je meteen het ziekenhuis in loopt en zo'n ingrijpend iets laat doen?

Tsjor

Bas
Ik weet het niet Tsjor

Dat hoop ik dan maar.
Maar ik vind het altijd maar het vermelden waard dat er echt een heel groot aanbod is gekomen op dit vlak en dat als je al 100 bh's geprobeerd hebt dat echt niet wil zeggen dat er geen goede bh voor je is. Het is nl heel persoonlijk wat precies bij je past.
Ik heb nu een sport bh waarbij ik echt het gevoel heb dat ik nauwelijks borsten heb.

Mamaveertigplus
...

T gaat ook erom hoe het eruit ziet he. Als je slank bent en je hebt erg grote borsten kan je je erg rot voelen. Ook al heb je een superbh dievalles prima ondersteunt en je hebt geen pijn

tsjor
Bas

Als je zo'n probleem hebt loop je echt niet de hema binnen om een bh-tje uit te zoeken. Dan ga je naar een speciaalzaak, waar iemand met verstand je op discrete manier helpt en de best mogelijke opties toont. Dan ga je niet weg met een sport-BH.

Tsjor

Bas
Tsjor

Ik ben vroeger in zoveel speciaalzaken geweest en niets aangeboden gekregen wat me echt beviel, of ik vond het te duur.
Mensen die gelukkig zijn met een Hema bh-tje schrijven hier echt niet mee, natuurlijk niet.
Maar ik wilde dus alleen maar aangeven dat er meer is dan het aanbod dat je gewoonlijk voorgeschoteld krijgt in een speciaalzaak. (ja, daar is vast ook veel verschil in te vinden, maar zo groot was het aanbod hier niet)

En juist een sport bh moet toch perfect ondersteunen? Als er al sport bh 's te vinden zijn die betaalbaar een goed comfort geven voor de vrouw met grote borsten dan moet een gewone bh zeker geen probleem hoeven zijn. (maar uiteraard zitten daar grenzen aan)

tsjor
Bas

ik zou het doorgeven aan huisartsen en chirurgen.

Tsjor

Bas
Tsjor

Ik snap niks van je vervelende reacties en kan er ook niks mee.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.