Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marianne

Marianne

23-09-2008 om 09:50

De val en de polsproblemen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marianne

Marianne

04-10-2008 om 15:44

Pink en ringvinger

Haar pink en ringvinger doen ook pijn en dit idd ook als je op de vingertoppen duwt, maar wel alleen die van de pink en de ringvinger.
Gisteravond met een snoeischaar wat gips moeten wegknippen rond haar duim want dat spande en sneed, alles zag dik en rood.
Vandaag nog steeds veel pijn maar nu geen pijnstillers meer, ze is nog steeds ziek, zelfs haar eten kan ze niet binnenhouden.
De MRI laat ik doorgaan, dat is op 13 oktober, de dokter vond het niet meer nodig maar ik doe het toch, je weet maar nooit.
Als ze dan nog pijn heeft zoek ik verder met een orthopeed, of het pols en handcentrum... Nu kunnen ze toch niks onderzoeken want er zit die gips rond.
Hoop toch maar dat ze snel weer betert. We hebben wel angst voor haar rapport op school, ze heeft niks meer kunnen doen daar, hoop maar dat haar jaar niet overgedaan moet worden want praktijk is belangrijk...
Ik hou jullie op de hoogte, Liefs Marianne

Mareld

Mareld

04-10-2008 om 21:25

Eens met ria

Tot nu toe alleen maar dit draadje gelezen en niet geregageerd, maar ik ben het helemaal eens met Ria! Dit duurt té lang, je dochter heeft veel pijn, is ziek!!! 13 oktober duurt nog zowat anderhalve week! Als dat gips in de weg zit voor onderzoek, dan wordt het er heus wel weer afgehaald. En dan na onderzoek weer nieuw gips. Echt ik had allang op de spoedeisende hulp gestaan!! Of bij een handspecialist. Niet meer afwachten, maar actie ondernemen!

Puck2

Puck2

06-10-2008 om 10:06

Niet wachten

Als ik lees over zelf gipsende huisartsen zonder controlefoto en over het moeten wegknippen van gips omdat het te strak zit en over vreselijke pijn dan zou ik toch ook echt niet wachten tot 13 oktober maar weer terug gaan naar de SEH. Kan jou het wat schelen als ze je afschilderen als overbezorgde irritante muts die alwéér komt zeuren? De situatie van je dochter rechtvaardigt het dat je terug gaat lijkt mij.

Marianne

Marianne

06-10-2008 om 22:01

Oei...

Oei, het lijkt wel of jullie boos zijn op mij maar ik weet het jullie hebben volkomen gelijk, alleen ben ik idd beetje angstig dat ze weer gaan reageren van "kijk daar heb je haar weer..."
Maandag heb ik die MRI. Daar heb IK voor gezorgd want voor de huisarts was "het" niet meer nodig!
Ik heb echt mijn best gedaan maar vroeger gaat niet, de wachtlijsten zijn hier gewoon te lang.
In Belgie is het normaal dat ook huisartsen gipsen, Emily is blij nu ze eindelijk die gips heeft, alleen doet het nog steeds pijn, dat klopt, maar mijn man zegt dat het mss normaal is, ze sukkelt al te lange tijd en pas vanaf nu, nu hij eindelijk gegipst is kan de pols pas beginnen te genezen omdat hij pas nu door die gips kan gaan rusten...
Wel is ze nog steeds behoorlijk ziek, ze kan haar eten niet meer binnenhouden, alles komt er meteen weer uit. Ze krijgt daarvoor nu Zantac, om haar maag te herstellen en de pijnstillers zijn het huis uit gebannen.
Ik heb gisteren gebeld met de kliniek. Geen enkele orthopeed heeft tijd voor ons, de wachttijd is minstens 14 dagen! Wat kan ik dan doen? Niks toch...
Maandag de MRI, hopelijk zien ze er dan meer op en kan ik onmiddelijk doorverwezen worden.
Als ze niks anders vinden, en de pijn is er nog steeds, dan ga ik maandag onmiddelijk van de MRI naar DE SPOED! En dat meen ik!
Maar ik doe echt wel mijn best...Krijg alleen geen medewerking!
Inmiddels is Emily wel behoorlijk boos op mij geworden. Ze heeft vrijdag naar me geroepen dat ik "de schuldige" ben van dit alles. Dat het allemaal door mij komt, door die stomme fiets van mij. Dat was niet leuk, ben dan ook gaan uithuilen in de badkamer!
Ik begrijp haar wel.
Toen de huisarts haar ingipste vroeg hij haar: Wat zeiden ze op school? Emily antwoorde redelijk boos: Dat het veel te lang heeft geduurd eer jullie vonden wat ik had om me verder te helpen! Hij keek haar boos en geschrokken aan, verder zweeg hij. Ik denk niet dat hij van haar zo'n reactie verwacht had... Zo zie je maar, een kind dat geen komedie speelt maar wel echt véél pijn heeft kan boos uit de hoek komen, en terecht.

Angela67

Angela67

06-10-2008 om 22:59

'boos'

Marianne,
boos op jou dat is natuurlijk niet echt iets wat je op een forum kan gebeuren... maar.... ik vind wel dat je moet begrijpen dat als JIJ niet zegt dat het NU ACCUUT opgelost moet worden, dat het ziekenhuis dat niet doet. En je huisarts ook niet. Zij zijn niet op aarde om het belang van jouw dochter te verdedigen, dat zijn jij en je man.
Schop stennis en verzin inderdaad dat ze zich gestoten heeft en ga NU na de eerste hulp. Dat ze niet kan eten dat is toch niet normaal?
Ik begrijp echt niet dat je je uit angst voor 'gek gevonden worden' zo met een kluitje het riet in laat sturen.

Zo, ahum, ik heb nu geschreven wat ik zou doen.... Ik kan geen reden verzinnen waarom jij het niet ook zou doen?

sterkte, vooral voor je dochter.
Groet,
Angela

Puck2

Puck2

07-10-2008 om 10:15

Met angela eens

Nee, niet boos op jou, hooguit wat verbaasd dat je het er nu toch wat bij laat zitten en afwacht, eigenlijk alleen om reden dat je een zeur gevonden zou worden. Als de gezondheid van mijn kind in het geding is dan zal het me echt compleet worst zijn of ze me een zeurmuts vinden. Je zegt: ze hebben geen tijd, wat kan ik er aan doen dan? Nou, zoals Angela al zegt: stennis maken en zorgen dat ze tijd voor jou maken, dat ze jou belangrijk genoeg vinden.
Succes en sterkte voor je dochter.

Plien

Plien

07-10-2008 om 23:33

En daarbij

... als iets écht spoed is, hebben ze heus wel een gaatje voor zo'n MRI hoor, ook in België.
Ik ben het dus eens met voorgaande sprekers.

Marianne

Marianne

09-10-2008 om 08:30

Afspraak

Straks om half 7 heb ik afspraak bij de dokter, hopelijk weet ik meer dan. Liefs, Marianne

Ardnax

Ardnax

09-10-2008 om 09:17

Succes

En sta op je strepen !
Eis gewoon dat er opnieuw foto's gemaakt worden, zonder gips (!) en dit keer wél goed. Dus AP én lateraal (in vakjargon)
Laat hem nu eens heel goed die pols onderzoeken, niet alleen op de pijn afgaan maar echt degelijk onderzoek naar bewegingsbeperking en standsafwijking. En vraag om een verwijzing naar de orthopeed. Het trauma is inmiddels 5 weken geleden, het hoort geen pijn meer te doen. En als het nog steeds pijn doet is er iets aan de hand wat nader onderzocht moet worden en hoe kundig een huisarts ook is, er zijn niet voor niks specialisten !
Gelijk laten weten hé ?
Grtz.
Ardnax

Puck2

Puck2

09-10-2008 om 09:39

Go marianne go

Gooi al je assertiviteit in de strijd, laat je niet afschepen of naar huis sturen voor er nu echt iets adequaats aan gedaan wordt. En laat het je een zorg zijn dat ze je voor overdreven bezorgde, zeurende, hypochondrische moeder af kunnen schilderen.

Marianne

Marianne

09-10-2008 om 10:23

Ja! want ben behoorlijk boos nu

Ik ga me niet laten doen straks! Desnoods maak ik maar als eerste ruzie maar Emily moet geholpen worden en wel NU!
De pijn is er nog steeds! Het kind kan nog steeds niks doen, er KNAKKEN ook NOG STEEDS BEENDEREN ofzoiets, en dan nog VEEL MEER pijn!
Bovendien helpt de ZANTAC niet en zelfs MOTILIUM instant kan ze niet binnenhouden! Echt beu ben ik het, en kwaad ook. Ze vermagert elke dag, al haar eten komt er uit en blijft eruit komen, Jezus, in wat voor een land leef ik???
Hopelijk, hopelijk, hopelijk hoop ik straks geholpen te worden...
Ik laat het jullie weten, tot Straks, Liefs, Marianne

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 10:59

Sorry...maar ik krijg hier inmiddels een vreemd gevoel bij

Na het een beetje volgen van dit verhaal over je dochter bleef er bij mij een vreemd gevoel hangen, een gevoel van er klopt iets niet. Niet alleen vanwege alle merkwaardige wendingen en vreemde reacties van artsen, maar er was nog iets anders.

En ineens schoot het met te binnen wat dat was, en ben ik terug gaan lezen, het zijn namelijk de verhalen die ik ook van je heb gelezen in de rubriek Gezellig, in het draadje 'afvallen'. Want ook daar heb ik in een paar maanden tijd wel hele aparte en vreemde medische dingen over jou en je kinderen voorbij zien komen. Dingen waarvan je bijna niet kan geloven dat die op zich al gebeuren, laat staan zoveel achter elkaar in 1 gezin. En dan nu weer dit verhaal...

Ik ben er niet op uit om je te kwetsen Marianne, en misschien zit ik er helemaal naast en overkomen al deze dingen jou en en gezin echt. En als dat zo is dan spijt me dat zeer en wens ik je alle goeds en sterkte.

Maar ik heb er gewoon geen goed gevoel bij als ik je postings lees. Weet ook niet goed wat ik verder wil met deze posting, maar wilde het in ieder geval gezegd hebben. Want als ik wel gelijk heb, dan heb je echt hulp nodig Marianne.

Veel sterkte, met wat het ook is.

groet,
Bloeme

Puck2

Puck2

09-10-2008 om 11:33

Bloeme

Ik snap je bedenkingen. Ook ik ben in een ander draadje (niet afvallen, maar ik weet niet meer precies welke, was er vlak voor) wel eens ernstig met Marianne in aanvaring geweest maar waarom niet nieuwe ronde nieuwe kansen. De reacties van MArianne op "kritiek" van andere posters zijn wel anders dan in het verleden en misschien heeft MArianne idd wel erg veel pech, zelf een probleem en een waardeloze medische zorg in de omgeving. Ik kan dat niet beoordelen en ook niet veroordelen. Maar ben met je eens dat het erg gecompliceerd wordt allemaal. Laten we voor nu hopen dat de dochter van Marianne eindelijk goed geholpen kan worden.

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 11:47

Puck

Als er echt iets aan de hand is met Marianne's dochter dan hoop ik dat natuurlijk ook !

Maar mijn gevoel zegt juist meer dat er misschien wel niets met haar dochter is, of in ieder geval niets ernstigs. Maar dat het Marianne is die op deze manier om aandacht vraagt.

Lees de postings bij afvallen maar eens (tussen februari en augustus van dit jaar) misschien begrijp je dan beter wat ik bedoel. Er is ook een naam voor dit gedrag, meen iets van Munchhausen by proxy. En aangezien dat ten koste gaat van de kinderen maak ik me zorgen ! Nogmaals, ik hoop om niets, maar mijn gevoel zegt iets anders.

groet,
Bloeme

Marianne

Marianne

09-10-2008 om 11:54

Bloeme

Ik wilde hier nog snel even komen kijken of er nog postings waren en toen las ik het verhaal over mij en nu ben ik erg aangedaan.
Ik kan je eerlijk zeggen dat ik over niks lieg of fantaseer. Ik begrijp wel dat op den duur mijn draadjes raar lijken voor buitenstaanders, toch is het helaas zo.
Ik heb inderdaad al veel meegemaakt in mijn jonge leven, ben gewoon een pechvogel.
Hulp echt ik niet nodig, ik ben normaal en nog goed bij mijn verstand.Heb alleen maar pech gehad in mijn leven, steeds weer en nu nog.
Wel ben ik nu erg aangedaan. Wanneer ik nu lees dat er mensen zijn die beginnen te denken dat ik gek ofzo ben maakt me dat ontzettend verdrietig, ook stof tot nadenken dus nemm ik daar nu ook mijn conlusie's uit. Ik stop met mijn hele huwelijk en ga op zoek naar een betaalbaar appartement om daar alleen met mijn kinderen te gaan wonen. Weg man, en weg verleden en tijd maken voor een nieuw leven zonder alle probs en tegenslagen want zoiets lezen, daar ben ik niet goed van.
En nu zit ik hier te huilen want ik had het net zo moeilijk vandaag...Maar ach, ik hou me wel sterk, ben ik al altijd geweest, een sterke vrouw.

Marianne

Marianne

09-10-2008 om 12:20

Bewijs

En voor wie zeker wil zijn wil ik alles copieren en opsturen, dan kan je zien dat ik niet lieg of fantaseer. Dan geef ik wel mijn hotmail adres en dan kunnen we op die manier adressen aan elkaar doorgeven ofzo.
Ik ben een goeie mama. Een hele goeie

Kiki

Kiki

09-10-2008 om 18:06

Sorry bloeme, ik vind je reactie walgelijk!

Munchhausen by proxy, ben je gek geworden of zo.
Zo'n beschuldiging maak je niet op een openbaar forum en al helemaal niet op basis van forumberichten van iemand die je niet kent. Al geloof je Marianne niet,houdt dat dan lekker voor jezelf.

Forumbeheer! Kan deze beschuldiging van het forum afgehaald worden.

Kiki

Kiki

09-10-2008 om 18:20

En heb je enig idee waar je marianne van beschuldigd

Je beschuldigd haar van zware kindermishandeling, Iemand die je niet kent. Iemand waar je niets van afweet. Op basis van wat forumberichten.
Misschien zitten Mariannes buren wel op dit forum of haar vrienden. Ongefundeerde beschuldigingen zijn heel gevaarlijk en blijven hangen.

Ik sta er eerlijk gezegd versteld van!

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 19:40

Kiki

Kiki, heb je het draadje bij gezellug waar in naar verwijs gelezen ? Zo nee, doe dat dan eerst en geef me dan nog eens je mening. Dat zou ik zeer op prijs stellen.

Natuurlijk zeg ik dit niet zo maar, en ik heb in mijn eerste posting ook direct een voorbehoud gemaakt en Marianne mijn spijt betuigt voor als ik het mis heb. Maar dat doet niets af aan het feit dat ik een vreemd gevoel blijf houden als ik alle informatie die ik de afgelopen maanden van Marianne heb gelezen bij elkaar op tel.

Ardnax

Ardnax

09-10-2008 om 20:02

Lijkt veel

Het lijkt inderdaad erg veel wat Marianne voor haar kiezen krijgt met ongelukjes met de kinderen, maar om nu te zeggen dat zij dat die kinderen aandoet ? (ja, ik heb dus de betreffende draad gelezen)
Dat vind ik erg ver gaan.
Wij hebben hier ook net een pechperiode achter de rug; in een half jaar tijd 2 kinderen in het ziekenhuis, een gebroken voet, nog een gebroken voet, allergische reacties, uitdrogingen, gebroken sleutelbeentje, ikzelf geopereerd, oma 2x geopereerd én een gebroken voet, een knobbeltje in mijn borst verwijderd, kind met roodvonk, toen de tweede ook, gevallen (meerdere malen) met grote open wonden op het gezicht.
Daarvoor gewoon 10 jaar zo goed als niks.
Als er dan iemand had geopperd dat ik Munchhausen by Proxy zou hebben zou ik diep en diep ongelukkig zijn geweest.
Ik geloof nog in het redelijk goeie van een mens.
Ik ben overigens wel van mening dat Marianne eerder bij een SEH had moeten staan en eisen had meten stellen, maar dat is wat anders.
Grtz.
Ardnax

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 20:29

Nogmaals

als ik fout zit, dan spijt me dat oprecht.
Maar dit soort dingen komt nu eenmaal wel voor, en dat zou dus ook in dit geval zo kunnen zijn. Mijn gevoel daarover is nog steeds hetzelfde.
Ik heb alleen maar mijn bezorgdheid willen uiten, geen onnodige kwetsende beschuldigingen.

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 20:33

En overigens

gaat het mij in de serie gebeurtenissen bij Marianne niet alleen om wat haar kinderen overkomt, maar ook om de dingen die haar zelf overkomen. Ik wil hier de voorbeelden niet neerzetten, maar ook die zijn in korte tijd niet op 1 hand te tellen en hebben een vergelijkbaar verloop als de dingen die haar kinderen overkomen.

En ik heb NERGENS gezegd dat Marianne haar kinderen wat aandoet om aandacht te krijgen. Als ik wat denk, dan is dat eerder dat Marianne de dingen die haar kinderen overkomen een andere lading geeft dan ze hebben.

Ardnax

Ardnax

09-10-2008 om 20:53

Bloeme

Bloeme zegt:"En ik heb NERGENS gezegd dat Marianne haar kinderen wat aandoet om aandacht te krijgen"

Jouw eerdere reactie: "Er is ook een naam voor dit gedrag, meen iets van Munchhausen by proxy"
Jij droeg dit aan, niet ik of een ander. Nee, het was écht Bloeme die dit zei.
En kijk eens hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchhausen_by_proxy

Vooral de volgende zin:"Het syndroom by proxy leidt er toe dat een aan de zorg van een volwassene toevertrouwd kind (of huisdier) telkens ziekgemaakt en aldus chronisch mishandeld wordt. Dit kan gebeuren in de vorm van geweld (bekend is het geval van een moeder die een paar jaar geleden door een verborgen camera er op betrapt werd haar kind met een kussen bijna te verstikken), maar vaker door subtiele wijze van uithongering, slechte voeding, toedienen van drugs of geneesmiddelen. Soms heeft dit (uiteindelijk) de dood van het kind (of dier) tot gevolg."

Oftewel, je impliceert een heleboel.
Je zegt het dus wel zeker ergens !

Ondertussen ben ik benieuwd wat Mariannes huisarts over Emily zei....
Grtz.
Ardnax

Bloeme

Bloeme

09-10-2008 om 21:04

Ardnax

Als je mijn posting goed leest heb ik geschreven dat ik MEEN dat er een naam is voor dit soort gedrag, nl. mbp. Ik heb daar niet op gegoogled, maar bedoelde daarmee dat dat een gedrag is waarbij een volwassene op een verkeerde manier aandacht vraagt dmv gefingeerde of overdreven ziekte bij zichzelf of een kind. En helemaal niet dat een volwassenen een kind expres iets aandoet dan wel mishandelt.

Nu heb nav jouw posting wel even gegoogled, en vond idd dat het bij mbp meestal om opzettelijk toegebracht letsel gaat. Dat wist ik niet, dus in dat verband is het niet juist dat ik die term heb laten vallen, daarom zei ik ook ' ik meen dat er een naam voor dit gedrag is'. Mbp is dus niet de juiste naam. Wat het wel is weet ik niet.

Guinevere

Guinevere

09-10-2008 om 21:23

Steuntje marianne

Marianne, het is in deze draad werkelijk geen seconde in me opgekomen dat er sprake zou zijn van aandachttrekkerij o.i.d. Dus negeer a.u.b. die verdachtmakingen en laat je niet wegjagen, op de kast jagen of op een andere manier gek maken!
Het staat Bloeme geheel vrij om je draad niet te lezen en niet te reageren trouwens, als zij wat dan ook van je denkt. Andere draad trouwens niet gelezen, ik heb geen zin om zo ver terug te gaan zoeken. Bovendien beoordeel ik elke posting op zichzelf.

Kiki

Kiki

09-10-2008 om 21:26

Bloeme, ik heb het draadje niet gelezen

en dat ga ik ook niet doen. Want ik geloof gewoon niet dat jij Munchhausen by Proxy, of welke andere diagnose ook, via wat tekstjes kan diagnosticeren.

Ik vind het vreemd dat jij meent dit te moeten doen.

Overigens hebben sommige gezinnen gewoon enorm pech. Mijn vriendinnetje is terminaal ziek met twee kleine kinderen, haar man is nu thuis na een auto-ongeluk, haar vader is ook zwaar ziek en ook hij herstelt waarschijnlijk niet meer. In het ziekenhuis ligt ze vaak samen met een andere vrouw. Zij heeft borstkanker en haar dochtertje heeft leukemie. Bij mijn broertje op voetbal is een paar jaar geleden zomaar een jongetje van acht op het veld neergestort, dood. Zijn broertje was een paar jaar eerder al bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.
Sommige dingen gebeuren gewoon iedere keer bij dezelfde mensen.
En als je het van mij niet kan aannemen, kijk dan in het draadje hierboven van Kaatje Heksenvet. Zij heeft zoveel pech in haar leven, dat ik me verbaas hoe ze het allemaal draagt. Ik weet niet of ik dat had gekund in haar plaats. Kijk in het nieuwe huishouden in het draadje van Jons, ook al een gezin dat zoveel pech heeft gehad. Of Nikus en haar gezin.

Hoe was het bij de dokter?

Marianne schreef donderdag ochtend om 8.30 uur dat ze om half 7 bij de dokter moest zijn. Ze had een afspraak gemaakt. Even terug naar het draadje zullen we maar zeggen...vreemd trouwens die tijden....)
Marianne, hoe was het bij de dokter. Om 10.30 uur schreef je dat je later meer hoopte te weten? Moet je morgenvroeg naar de dokter of was het vanavond om half 7? Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor je dochter. Zolang pijn lijden....vreselijk!

Steuntje bloeme

Hoi,
ik begrijp bloeme wel hoor en jullie ook als je de draadjes zou lezen.
ik denk dat bloeme bedoelde met de naam proxy bij... dat er mensen zijn die een heleboel ziektes verzinnen om aandacht. of het nou wel of niet echt gebeurd dat kinderen meegesleept worden van dokter naar dokter,heb ik zelf al regelmatig gelezen.
maar ik zou eerder denken dat dingen geschreven worden om aandacht.

maar net als bloeme zeg ik niet dat het absoluut zo is, we spreken alleen ons wantrouwen uit.

nu is het net of iedereen zo goed van vertrouwen is. tuurlijk zijn er mensen bij wie veel fout loopt,maar hier loopt wel erg veel fout

Ardnax

Ardnax

09-10-2008 om 22:17

Annemir

Zoek eens op dit forum onder je eigen naam, kijk naar wat opkomt als zijnde door de ogen van een vreemde en trek dan, net zoals Bloeme doet, een overhaaste conclusie.

Niet zo'n fijne conclusie hé ?

Grtz.
Ardnax

Guinevere

Guinevere

09-10-2008 om 22:25

Ardnax

Dat zat ik ook al te bedenken. Want iedereen post hier toch vaak de lastige kwesties waar hij/zij mee omhoog zit. Dus dat levert al snel een vertekend beeld op van een persoon...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.