Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marianne

Marianne

23-09-2008 om 09:50

De val en de polsproblemen

Hallo,

Ik schrijf hier ivm mijn dochter omdat ik hoop hier iemand te vinden die eventueel weet wat ze zou kunnen hebben.
Op 3 september is ze zwaar ten val gekomen met haar fiets. Ze is toen overkop gegaan. Ik ben daar helaas de dader van want het gebeurde terwijl we gezellig aan het praten waren al fietsende. Ons gesprek was toen zo leuk, dat ik zonder er erg in te hebben steeds maar dichter bij haar kwam aanrijden. Plots hongen onze sturen in elkaar, dochter schrok, kneep bruusk de remmen dicht, en ging over de kop!
Op dat moment was de schok erger dan de pijn want ze huilde ongelooflijk. Ik haar getroost, boos op mezelf, maar vanaf de dag erna begon de miserie.
Pijn in de rechterpols..
Ik heb haar pols toen ingewindeld met een goede zalf tegen kneuzingen, voltaren emulgel. Na 1 week was de pijn niet weg dus ik ermee naar de huisarts. Hij de pols nagekeken en zei dat het niet gebroken was en ik maar mijn behandeling gewoon nog even moest verder zetten.
Diezelfde nacht, kon ze niet slapen van de pijn. Huilen en huilen tot de ochtend, zelfs de pijn stillers hielpen niet dus ik ermee naar de spoedafdeling van het hospitaal. Daar hebben ze een plaat genomen en geen breuk vernomen van de pols dus gaven ze ons andere zalf mee, fastumgel, een andere windel, stevig steunverband, en andere pijnstillers, ibuprofen 600. Ze zeiden dat het vermoedelijk gewoon zwaar gekneusd was.
Ondertussen zijn we weer een hele tijd verder. 10 dagen om precies te zijn. De pijn gaat niet weg. Integendeel, het verergert maar steeds. Vorige week vrijdag dus weer bij huisarts geweest, want ik weet het niet meer, weet alleen maar dat ik de pijn wil stoppen want ze ziet er echt wel fel vanaf. De huisarts denkt nu aan een eventueel samengeduwd puntbot. We moeten om dat te kunnen bevestigen een echo, en een botscan laten doen, dan spuiten ze eerst wat in en 3u. later nemen ze die scan.
Helaas had het hospitaal pas plaats volgende donderdag!!!
Ondertussen zit dochterlief thuis. Ze kan de pijn niet meer harden. Steunverband en zalf en ook de pijnstillers helpen niet. Ze neemt per dag 2 ibuprofen 600 en 2 dafalgans 600. Meer mag ik echt niet geven.
Ze huilt constant, zelfs zalf zachtjes smeren is niet te verdagen...
Ik heb zo met haar te doen, en het is allemaal mijn eigen domme schuld!
De dokter wil haar geen gips geven zolang we niet weten wat ze heeft. Ik heb nochtans het gevoel dat ze een gips nodig heeft...
In school kan ze niks doen, ze volgt Hotelschool dus veel praktijk maar dat gaat niet meer want het is haar rechterpols. Ook schrijven lukt niet meer, en eten of vlees snijden kan ze ook niet meer.
Is het normaal dat een kneuzing zoveel pijn doet en verergert ipv verbetert?
Of is er meer aan de hand? En waarom die lange wachttijden toch, of het niet vinden wat ze had op die spoed...???
Het duurt nu al 21 dagen...En het verergert elke dag!
Binnen 4 dagen is haar ibuprofen op, de doos leeg. Nog steeds geen verbetering.
Is er hier iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of die raad weet? Ik zou haar zo willen helpen of zelf een gips willen leggen, maar helaas kan ik dat niet.
Alvast bedankt. Liefs, Marianne


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marianne

Marianne

13-10-2008 om 22:55

Mri

Hoi allemaal,
Sorry omdat ik nu pas post hier, was in slaap gevallen voor de televisie...
De MRI is genomen maar mag morgen pas de uitslag verwachten tussen 16u. en 20u. Ben benieuwd.
Het duurde langer dan ik had verwacht, zo'n kwartiertje ongeveer, alles moest uit, want ze mocht geen metalen aan hebben dus uit de jeans, de schoenen, de bh, ring en horloge, en dat allemaal voor een pols...Wat hebben wij gelachen in dat kleedhokje...Zegt ze tegen mij, mama stel je voor moet jij nu die MRI hebben voor jou pols en jij moet ook plots onverwachts alles uitdoen en je hebt bv. net een hipster aan vandaag mama, dan zou ik me kapotlachen zei ze...Den deugeniet!
Tot morgen dan, Liefs, Marianne

Guinevere

Guinevere

13-10-2008 om 23:08

Marianne

Blij dat je dochter weer grapjes maakt in elk geval! Dat is goed nieuws!
Wat werken ze trouwens laat bij jullie in België zeg, bij ons hoef je echt niet om 17.45 voor een scan te komen. En de uitslag tot 20.00 's avonds...dan liggen onze artsen ook al lang te slapen voor de televisie
Nou, we zijn benieuwd naar de uitslag.

Ardnax

Ardnax

13-10-2008 om 23:52

Guinevere (ot)

Niet helemaal waar hoor, dat andere ziekenhuis in jouw buurt (iets verder weg) heeft ook een avond MRI. 5 Dagen per week, tot 10.00 uur 's avonds draait hij en op zaterdag van 9 tot 5.
Ik heb dat buiten kantoorurenprogramma zelf helpen opzetten en het is voor zowel de laboranten als de patienten écht ideaal.
En Marianne, een kwartiertje is niet zo heel lang. Dat betkent meestal dat ze of helemaal niks gezien hebben, of heel snel iets wat prima te behandelen is. In ieder geval (hoogstwaarschijnlijk) geen enge dingen.
Wat stond er trouwens als vraagstelling op de aanvraag ?
grtz.
Ardnax

Marianne

Marianne

14-10-2008 om 00:38

Mri vraagstelling

Hey,
Ja, leuk hé dat we er terug mee konden lachen...
De exacte woorden die op de aanvraag stonden weet ik niet meer in dezelfde woorden want heb die aanvraag moeten afgeven bij de inschrijving maar het kwam erop neer dat ze via die MRI de pols verder moesten onderzoeken daar de echo en de rx negatief was en de pijn niet wegging, ook niet na pijnstilling.
Tot morgen, liefs

Marianne

Marianne

14-10-2008 om 16:58

Uitslag bekend, niks gevonden

Hoi,
Ben net terug van het hospitaal maar ze hebben niks anders meer gevonden. Misschien vraagt de pols dan toch gewoon wat meer tijd om te herstellen.
Het onderzoek gebeurde met behulp van volgende sequentiereeksen:
1. Axiale STIR opnamen
2. Coronale SE T1 gewogen opnamen
3. 3D Watsopnamen met reconstructie's in sagittale orientatie.
Het onderzoek toont een normale aflijning van de carpale bogen. Normale aflijning van het scafolunair en triquetrolunair ligament. Het TFCC is intact. Normale dermarcatie van de processi styloidei. Geen botoedeem. Normale aflijning van de flexor en extensorpezen. Normale stand van de handwortelas. Geen duidelijke kraakbeenletsels.
Besluit: Geen bijzonderheden.
Dus, waarschijnlijk hoeven we ons dus geen zorgen meer te maken. Gewoon afwachten dus... Hopelijk is ze na de herfstvakantie weer helemaal genezen en kan ze eindelijk weer meedoen in de school aan alle praktijklessen. Volgende week nog 1 week les en dan begint 1 week vakantie. Daarna hoop ik dat alles opgelost is.
Nogmaals bedankt aan iedereen voor alles, Liefs, Marianne xxx

nyed

nyed

14-10-2008 om 22:47

Goh wat een fijn bericht......

..dat de uitslag zeer positief was.
Hoop snel dat je dochter weer helemaal opknapt is van alle ellende.
En jij ook een rustige tijd toegewenst.
Fijn dat je ons nog even hebt mee laten delen in het wel en wee.
Groetjes ga jullie goed.
Nyed

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.