Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Diana

Diana

10-04-2016 om 23:20

Dochter heeft last van steken in haar vagina

Mijn dochtertje van 7 heeft inmiddels al een dikke 3 jaar last van steken in haar vagina. Overdag heeft ze nergens last van, maar 's avonds/s 'nachts schreeuwt ze het uit. Ze trekt haar onderbroek uit en wilt alleen een koude washand. Ook snel een pijnstiller. Het is heel erg zielig. Ik ben hier inmiddels al twee keer mee bij de huisarts geweest, maar deze heeft niets kunnen zien. We hebben haar al verschillende keren een wormenkuur gegeven (schijnt dat wormpjes in de vagina kunnen kruipen) zonder resultaat. Ook geen wormpjes kunnen ontdekken in haar ontlasting trouwens.. Haar schede is op deze momenten erg opgezet en alles is gespannen, ik zie haar echt afwachten tot er wederom opnieuw een steek komt. Het kan zo een half jaar weg zijn en dan keert het weer terug. Ze heeft geen schimmel, niets is rood en ze heeft ook geen jeuk. Ook heeft ze nooit last bij het plassen. De huisarts heeft eerder ook al een blaasontsteking uitgesloten. Ik wil deze week wederom naar de huisarts.

Heeft iemand meer ervaring met bovenstaande, we hebben echt geen flauw idee meer hoe we onze dochter kunnen helpen...


Meelezer

Meelezer

11-04-2016 om 11:01

Ik lees mee

Mijn dochter heeft er ook een paar keer per jaar last van. Ik ben er niet mee naar de huisarts geweest. Ik smeer er wat nivea op, ze zegt dat dat helpt. Er is niets raars te zien. Het is wel heel zielig inderdaad.

Roos

Roos

11-04-2016 om 11:24

Google

Ik zou eens uitgebreid googelen, het blijkt meer voor te komen, en artsen kunnen vaak niks vinden. Er worden op verschillende forums tips uitgewisseld, bijv. dikke laag vaseline.
Klinkt wel sneu zeg!

Elfje65

Elfje65

11-04-2016 om 20:53

Talkpoeder?

Ik kan mij van vroeger herinneren dat ik dat ook had, maar toen was ik wel ouder volgens mij, meer een jaar of 12. Volgens mij had het te maken met groei van schaamhaar. Weet ik nier meer zeker. Bij mij werkte talkpoeder verzachtend.

Diana

Diana

11-04-2016 om 22:27

vaseline

Ik zal het nog eens proberen met een dikke laag vaseline. Meerdere malen heb ik hierop gegoogled en ik zie inderdaad dat er veel ouders zijn met een dochter met dezelfde signalen, maar niet een duidelijk resultaat. Ik voel bij haar dat haar onderbuik en volledige schaamstreek erg gespannen is. Het is een vreemde kwaal omdat ze overdag nergens last van heeft, vrolijk is en alles alweer vergeten lijkt. Gelukkig maar..

Anders

Anders

11-04-2016 om 22:31

Ken het wel

Ik herken het van mijzelf als kind en van mijn dochter, ook vreselijke jeuk en steken en alleen 's avonds en 's nachts. Het was telkens tijdelijk. Het enige dat een beetje hielp was inderdaad een nat washandje, creme en ondergoed uit. Sorry, hier heb je weinig aan maar wilde laten weten dat het vaker voorkomt. Met mijn dochter ben ik nooit naar de huisarts geweest omdat het na 2,3 dagen telkens toch weer over was.

Jasmijn

Jasmijn

11-04-2016 om 23:00

Hier ook

Mijn beide dochters hadden het ook maar bij hun waren het toch echt wormpjes. Of eigenlijk was het er dan 1 in de vagina. Het enige dat hielp was het weghalen van dat ding. Een heel gedoe om ze te vinden, met een zaklamp erop en peuteren met watje. Het was echt heel naar maar daarna was het wel over. En natuurlijk ook een kuurtje.
Voor vakanties gaven we op een gegeven moment maar preventief een kuurtje zodat we het gedoe niet op een camping hadden. Nu hebben ze er nooit meer last van (pubers)

AnnoNicki

AnnoNicki

12-04-2016 om 10:53

Meer herkenning

Ja! Ik herken het ook van mezelf van vroeger. Mijn moeder smeerde er inderdaad een ferme laag nivea op en dat hielp. En mijn dochter heeft er ook al eens over geklaagd, ik heb toen zinkzalf gesmeerd. Bij ons beiden ook de volgende dag totaal geen klachten meer. Vreemd, inderdaad.

verkleefd

Hoi
Dochter hier had hetzelfde, alleen had zij het ook wel wat na het plassen. Maar vooral in bed heel erg pijn en jeuk. Ze bleek een verkleefde schaamlip te hebben. Bij jongetjes komt dat veel vaker voor, een verkleefde voorhuid, maar dat kan dus ook bij meisjes. Er had al eens een arts naar gekeken die het niet had gezien, maar een collega zag het gelukkig wel. Hier zalf voor gekregen, soort hormoonzalf, en dat hielp! Daarna voor onderhoud vaseline of iets dergelijks. Misschien is dit het?
Groetjes
Leen

Ik

Ik

17-04-2016 om 21:53

Ook

Nu ik dit zo lees: ik heb het volgens mij de afgelopen jaren (dus als volwassen vrouw) ook heel soms. Alleen niet zo extreem als je dochter. Maar wel scherpe steken.

Ik heb er nooit iets aangedaan, omdat het altijd kortstondig is.

Sterkte ermee.

Steek

Steek

17-04-2016 om 22:31

Hier ook

Af en toe een steek van ernstige jeuk zo lijkt het, aan buitenste, maar ook binnenste en er tussenin schaamlippen.
Zo erg dat je iets moet doen om het weg te krijgen. Heel vervelend. Nooit voor naar de dokter geweest.

Griet

Griet

17-12-2020 om 21:31

Benieuwd,Help!!!

Hoi, mijn dochtertje heeft ook dit probleem Ze vergaat van de pijn en jeuk. Precies of ze steken met messen omschrijft ze het. Nu ik ben ten einde en zit zoals al lange tijd te googlen en kom dan ook geregel op dit forum. Dus Diane, hopelijk na al die jaren is het probleem bij u dochtertje opgelost! Ik weet niet of dit bericht u nog toekomt na al die jaren maar als u met u dochtertjes probleem geholpen bent, kan u mij helpen? Kan u mij zeggen wat te doen want alle mogelijke dingen al zelf geprobeerd en alle dingen die de kinderarts kan doen ook al geprobeerd. Alle zalven op voorschrift maakten het tot nu toe enkel erger. Groeten

Ohh ik zou ook graag weten wa er geholpen heeft diane.

Wan hier net hetzelfde probleem bij mijn dochter van 5. 

Echt zielig hoe ze 's nachts wakker wordt. 

Mijn dochter is bijna 6 en heeft dit ook een 2tal jaar geleden voor t eerst gehad. Intussen is het al een keer of 5 voorgevallen (daarnet dus opnieuw, vandaar dat ik nu op dit forum terechtgekomen ben), dus er is telkens enkele maanden tussen geweest: hevige pijn, aan de schaamstreek, ze trekt dan haar beentjes op en grijpt naar tussen haar benen, gaat in opkomende steken om de paar minuten maar toch redelijk snel na elkaar, enkel ‘s nachts, overdag nergens last van, niets te zien ook. Google bracht naar voor ook wormpjes & die vaginale krampen. Om een of andere reden leken die wormpjes het mij niet te zijn, maar dus wel die krampen. De vorige keer heb ik de huisarts erover gecontacteerd. Die vond dat op die leeftijd echter zeer onwaarschijnlijk en heeft een pilletje tegen wormpjes voorgeschreven. Maar ja, als het die vaginale krampen zijn, die maar eens om de zoveel maanden voorvallen, dan is het niet noodzakelijk dat pilletje geweest dat geholpen heeft. In elk geval, wat hier snel verlichting brengt, is ze even in een badje zetten. Dat heeft de 2 vorige keren geholpen. Daarnet ook, maar na een kwartiertje had ze toch wel weer een scheut. Die was gelukkig snel over maar ik lig intussen toch naast haar in de hoop dat het nu echt over is. Maar idd echt zielig als ze zo aan t krijsen is. De 1e keer heb ik een zalfje gesmeerd om toch maar iets te proberen, maar dat leek toch niet echt te helpen. 

Er wordt hier regelmatig over gepost. Als ik lees over pijn en jeuk zou ik zeker laten controleren op lichen sclerosus, komt bij kinderen minder vaak voor maar kan zeker en wordt door huisartsen vaak niet gezien. Een dermatoloog of gespecialiseerde gynaecoloog zal dit eerder herkennen. 

Mijn dochter is nu 10 jaar en had zojuist weer zo’n vaginale kramp-aanval. Ze wordt er wakker van en komt huilend naar beneden (ze heeft dan echt enorm pijn). Het is als een heftige kramp, die ze als ‘stekend’ omschrijft. Ze zegt bij/in haar vagina (bij/in mijn babygaatje zegt ze zelf). Ik geef haar dan paracetamol en laat haar zelf een klodder vaseline opsmeren (toen ze jonger was, deed ik dit) en even liggen in bed om de paracetamol even te laten werken. Ik blijf bij haar en stel haar gerust, ze huilt en heeft pijn, dat soms even weg lijkt te trekken en dan weer aantrekt (ik zeg dan geruststellende dingen dat het zo weg zal trekken en dat ze rustig moet proberen te ademen). Dit heeft ze nu zo eens in het half jaar en het duurt enkelen minuten (denk zo’n kwartier a 20 minuten). Toen ze jonger was gilde ze het uit, en raakte in paniek. Ik ging door de grond. Je kind zo te zien leiden en pijn hebben op juist deze plek doet je moederhart enorm zeer...we hebben gemerkt dat wanneer ze eventjes gelegen heeft (een paar minuutjes) ze onder de douche moet gaan staan, de warmte lijkt haar spieren makkelijker te ontspannen. Met een washand drukt ze er tegenaan en de pijn gaat dan weg en kan ze slapen. Zo raar hoe het dan ook weer helemaal weg is en ze zo weer kan slapen. Omdat het niet frequent voorkomt besluit ik om niet naar een arts te gaan. Om haar te laten onderzoeken vind ik te belastend. Mocht het vaker voorkomen zal ik zeker de huisarts contacten. Wij zijn nu al een jaar of 3 hiermee bekend en wat ik zei, zo’n eens in de aantal maanden komt dit voor.Ik hoop dat iemand wat heeft aan de paracetamol, vaseline, rust en douche tip. Veel sterkte aan alle moeders en zeker de dochters

CarolineG schreef op 18-03-2021 om 23:20:

Mijn dochter is nu 10 jaar en had zojuist weer zo’n vaginale kramp-aanval. Ze wordt er wakker van en komt huilend naar beneden (ze heeft dan echt enorm pijn). Het is als een heftige kramp, die ze als ‘stekend’ omschrijft. Ze zegt bij/in haar vagina (bij/in mijn babygaatje zegt ze zelf). Ik geef haar dan paracetamol en laat haar zelf een klodder vaseline opsmeren (toen ze jonger was, deed ik dit) en even liggen in bed om de paracetamol even te laten werken. Ik blijf bij haar en stel haar gerust, ze huilt en heeft pijn, dat soms even weg lijkt te trekken en dan weer aantrekt (ik zeg dan geruststellende dingen dat het zo weg zal trekken en dat ze rustig moet proberen te ademen). Dit heeft ze nu zo eens in het half jaar en het duurt enkelen minuten (denk zo’n kwartier a 20 minuten). Toen ze jonger was gilde ze het uit, en raakte in paniek. Ik ging door de grond. Je kind zo te zien leiden en pijn hebben op juist deze plek doet je moederhart enorm zeer...we hebben gemerkt dat wanneer ze eventjes gelegen heeft (een paar minuutjes) ze onder de douche moet gaan staan, de warmte lijkt haar spieren makkelijker te ontspannen. Met een washand drukt ze er tegenaan en de pijn gaat dan weg en kan ze slapen. Zo raar hoe het dan ook weer helemaal weg is en ze zo weer kan slapen. Omdat het niet frequent voorkomt besluit ik om niet naar een arts te gaan. Om haar te laten onderzoeken vind ik te belastend. Mocht het vaker voorkomen zal ik zeker de huisarts contacten. Wij zijn nu al een jaar of 3 hiermee bekend en wat ik zei, zo’n eens in de aantal maanden komt dit voor.Ik hoop dat iemand wat heeft aan de paracetamol, vaseline, rust en douche tip. Veel sterkte aan alle moeders en zeker de dochters

Dag Caroline, Vaak kan zo onderzoek ook onder narcose want inderdaad het kan erg belastend overkomen. Het komt wel vaker voor het kan heel goed een verkleving zijn en het kan (hoeft niet) haar puberteit en eventueel haar ontwikkeling op latere leeftijd wel in de weg gaan staan. Ik bekijk het vanuit zo wel mijn moeder hart als professioneel tegen aan. En dan zegt mijn moeder hart onder narcose zou iemand van die leeftijd het wel aan kunnen.... mocht je vragen hebben hoor ik het wel Groet, EmmaPartime Gynaecoloog / jeugdarts(ggd)

Het was daarnet weer zover. Wel iets minder heftig dan de vorige keer. Badje heeft weer geholpen.

Die lichen sclerosus, is dat een constante pijn die enkele minuten duurt? Of eerder enkele uren? Of dagen?

Mijn dochter heeft sinds de vorige keer, nu 2 maanden geleden, geen last meer van gehad. Hoe check je gemakkelijk of het die wormpjes zijn?


Wormpjes zie je bij de anus als kleine witte draadjes die lijken te bewegen. Zie je ze niet gewoon toch een keer het hele gezin tegelijk een wormenkuur geven. Het is geen antibiotica waar immuniteit op treedt. 

Hallo, het is best bijzonder dat ik nu na 8 jaar wederom op dit topic terug komt. Mijn dochter heeft deze steken in haar vagina (lijkt kramp) al vanaf vier jaar. Tien ze zes was zijn we ervoor in het ziekenhuis geweest, niets heeft gebaat. Wormkuur helpt niet, is het ook niet. Het lijkt echt op een soort vaginale groei kramp. Ze omschrijft het als messen die steken, de kramp komt en gaat. Soms helpt magnesium. Meestal een paracetamol. Nu is ze twaalf en heeft het wederom een heftige paar maanden. Ik denk dat ik wederom naar een goede gynaecoloog ga hiervoor en hopelijk komen we er deze keer wel uit. Zo te zien op dit forum zijn we lang niet de enigen met dit probleem. Wel is het raar dat geen enkele deskundige een uitkomst kan bieden. Deze krampen beïnvloeden haar leven nu al zo lang. Ik zal ook een post doen van het vervolg…

Onze dochter van 11 heeft hier ook last van.  Blijkbaar is dit noch bij de huisarts, noch bij de gynae gekend   Echt zielig om je kind zo te zien afzien.  Er werd al Daktarin, Gynae Dactacort en Saforelle aangeraden, niets helpt.  Doorgaans komt het 's avonds en 's nachts voor, dan zet ik haar in een warm waterbadje met wat Dettol.
Er valt niets te zien, zelfs geen roodheid. Het voelt aan als messteken.
Ik ben via wat zoeken op de aandoening Lichen Sclerosus terechtgekomen.  Klinken deze klachten soms bekend bij iemand van jullie ?
Hopelijk kunnen we onze meisjes allemaal vlug helpen ...

Vandaag groot artikel in het AD over lichen sclerosis. Helaas is het een premium artikel, waarvoor je een abonnement moet hebben. Ik las ooit de tip dat je het wel kan lezen in incognito modus.
https://www.ad.nl/gezond/schaamte-is-groot-voor-veel-patienten-met-deze-genitale-ziekte-en-dat-zorgt-voor-veel-leed~a2aaae39/
Het is goed te verhelpen met een zalfje.

hallo! 
ik ben 15 en heb hier ook last van, 
Bij mij is het ook altijd s’nachts 
Bij mij is dat wel altijd links

hoi, ik ben 12 en heb t ook, 's nachts alleen en mn huid word rood soms, hele stekende pijn, maar hoe vertel ik dit aan mijn ouders!?

Dag Kindanoniem,

Als je moeite hebt dit te vertellen laat ze dan deze pagina lezen of enkel je eigen bericht.

Ik schrijf meestal op wat ik wil zeggen en laat het die persoon dan lezen wanneer ik bang ben dat ik mijn emoties niet onder controle kan houden (eng/verdrietig).
Veel ouders (ik denk alle) willen hun kind gelukkig en pijnvrij zien zoals je hierboven kunt lezen.

Je hoeft je er in ieder geval niet voor te schamen dus doe je voordeel met 2 ouders/volwassenen die mee kunnen denken.

Succes, het blijft spannend.

hoi, na gisteren nog maar eens een slapeloze nacht van mijn dochtertje en mij kwab ik hier op deze pagina.
Mijn dochtertje van 6 krijgt ook al een hele tijd zo pijn aanvallen.  
de huisarts vond niets.  Ze dacht a een blaasontsteking of wormpjes.  Maar is het niet.  We hebben het dan zo gelaten.  En even was het ok.  Maar de laatste tijd begint het terug en dit erger en erger. 
ze wordt wakker en krult ineen van de pijn.  Dan loopt ze soms hysterisch rond.  En huilen van de pijn!!!
Maar niets helpt.  Ik geef haar dan siroop (perdolan).  Wetende dat het niet echt helpt, maar gewoon om gaat het gevoel te geven dat ik toch iets doe voor haar.  Want je kind zo zien afzien en niets kunnen doen.  En ze dan deze nacht zei “mama wanneer stopt dit” !!! Dan breekt je hart.  
hopelijk vind ik hier wat raad of msch wel een oplossing. 
gr 

Heb je al eens geprobeerd een flink laagje zinkzalf of andere billenzalf erop te smeren?

Ik zou terug gaan naar de huisarts en vragen of het geen lichen sclerosis kan zijn. Zie reactie die hierboven ergens staat. 

mijn dochter van ondertussen 8 heeft dit ook, wordt er ook wakker van, paracetamol helpt helaas ook niet voldoende. We doen ook oefeningen, proberen haar bekkenbodemspieren te ontspannen, kijken of dat helpt, we doen eigenlijk maar wat. Benen opzij gooien, elk een kant, even ontspannen laten hangen, ook benen optrekken, dat soort dingen.  ze zegt dat het wat verlicht. Uiteindelijk valt ze toch weer in slaap. Wel heel erg sneu om te zien, dus ik hoop dat iemand met de perfecte oplossing komt. Ze hoopt telkens dat ze moet poepen, want dat verlicht ook even. Ik herken wat zij heeft ook van mezelf, maar niet zo vaak. Ik ga haar inderdaad zonder onderbroek laten slapen, dat doe ik zelf ook al een tijdje en bedenk me dat ik het nu ook al heel lang niet meer gehad heb, wie weet komt het inderdaad daardoor. 

Voor alle moeder met krijsende kindjes van de pijn savonds: het zijn 99% wormpjes (aarsmaden)! Wij waren al vaker bij snachts googlen op dit Forum uitgekomen en dus zonder antwoorden en met zorgen over onze dochter die kronkelde van de pijn.
Maar nu kwamen we bij een ander forum uit waar dit bij bijna iedereen die hier al jaren mee liep het antwoord bleek. Ook bij onze dochter, enorme pijnscheuten in haar vagina, geen jeuk, geen enkel wormpje bij haar anus, maar gekeken in haar vagina en jawel een kronkelend wormpje! Weggehaald en klaar was het. Morgen een kuurtje halen, en vooral heel opgelucht dat dit de eenvoudige oorzaak is. Succes allemaal!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.