Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 12:34

Epilepsie


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

24-03-2009 om 11:20

Helm?

Wat moeilijk voor jullie als ouder, om hem zo in het verkeer te sturen. Hoe is hij er zelf onder? Zou hij evt. tijdelijk een fietshelm willen dragen? (zou ik zelf prettig vinden)
Wat naar om nog zo lang te moeten wachten op de uitslag..
sterkte!

Bastet

Bastet

25-03-2009 om 07:28

Hallo

Hij is er zelf redelijk laconiek onder,hij vindt het wel raar,omdat hij zelf niks meer weet van het gebeurde.Maar hij stapt rusitg op de fiets,dat boeit hem niet zo.En die helm....alsof ik een reis naar Mars voorstelde,het blijft natuurlijk een stronteigenwijze puber van zestien...
Groetjes,Bastet

lis

lis

25-03-2009 om 10:09

Dochter

welliswaar wat jonger, bijna 10, maar ook hier eens in de zoveel tijd een aanval. Ze is aan de medicatie en sinds een maand geen aanvallen meer. Maar het los laten is moeilijk. In het verkeer vindt ik heel erg lastig, maar ook andere zaken. Ze ging kort geleden met een vriendinnetje zwemmen, moeder van vriendinnetje ging ook mee. Ik had toen net op nu.nl een onderzoek gelezen over het verdrinkings percentage onder epilepsie patienten, stuk hoger dan onder niet patienten. Ik moest erg de neiging onderdrukken de moeder niet 1 keer maar meerdere keren te zeggen dat ze extra goed moest opletten.
Het is een ellendige kwaal. Ik leef met je mee en hoop dat het of hierbij blijft of dat het met medicijnen te controleren zal zijn.

groeten lis

Bastet

Bastet

25-03-2009 om 18:28

Lis

Wat vervelend voor je dochter,geen eenmalige gebeurtenis dus.
Ik hoop ook dat het hierbij blijft,maar meer dan afwachten
kunnen we nu even niet,helaas.Dank voor je reactie!
groetjes,Bastet

Bastet

Bastet

27-03-2009 om 11:14

Nikus en update

Nee,dat is meneer niet van plan.Op tijd naar bed,beter eten,ala,maar een helm?Nee.
Hij voelt zich beter,is nog snel moe,en de middag fitness met school slaat ie over.We hebben toch wel het vermoeden dat ie misschien een lichte hersenschudding heeft gehad,hij heeft nog wat moeite met concentreren bijvoorbeeld.
groetjes,bastet

Wilma

Wilma

30-03-2009 om 15:45

Jeetje bastet

Ookal wist ik via de mail wel van de aanval af, ik heb hier niet gelezen en vind mezelf even een érg slechte (internet)vriendin. Ben nu echter helemaal bij met lezen hier én met het meevoelen van alle loslaat-momenten. Lijkt me enórm moeilijk.

Mijn oudste broer heeft ooit toen hij klein was een aanval gehad, daarna nooit meer. Ik hoop voor jullie dat 't ook bij deze eenmalige aanval blijft.

Liefs,
Wilma (en nee, een helm ... kán ik me voorstellen )

Rafelkap

Rafelkap

30-03-2009 om 18:57

Bastet

Ik heb zelf twee nog jonge kinderen (2 en 4) en visualiseerde dat ik ze desnoods met geweld een helm vastplak op hun hoofden, in het geval van epilepsie. Eh nee, kan me voorstellen dat dat bij een "boom" van 15 niet meer lukt
Sterkte met afwachten op alle uitslagen!

Bastet

Bastet

30-03-2009 om 21:14

Wilma en rafelkap

Het is alweer anderhalve week geleden,maar zo fijn,jullie berichtjes!Ik zit weer wat rustiger,en hoop heel erg dat het hierbij blijft,en dat de uitslagen goed zijn,binnenkort.Hij heeft nu een testweek,ik hoop dat dat een beetje lukt.
Groetjes,Bastet

Hendrina Rietveld

Hendrina Rietveld

02-04-2009 om 20:19

Aan bastet

Hallo, zou best een eenmalig insult kunnen zijn. Wordt je zoon nu in het ziekenhuis onderzocht doormiddel EEG en MRI?
Als je zeker wilt weten of er geen epilepsie in het spel is kun je altijd een tweede mening vragen bij 1 van de epilepsiecentra zie www.sein.nl hier zitten speciale neurologen gespecialiseerd op alleen gebied van epilepsie en op epilepsie lijkende aandoeningen.

Hendrina (ervaringsdeskundige op gebied van epilepsie heb zelf epilepsie)

Bastet

Bastet

02-04-2009 om 21:26

Hendrina

Hoi,Ja,EEG heeft hij gisteren gehad,over twee weken krijgt hij een MRI en twee dagen daarna alle uitslagen.Bedankt voor je reactie!
groetjes,Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.