Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ervaringen met testen corona

Wat zijn jullie ervaringen met het maken van een afspraak voor een coronatest? Hier wil zoon zich laten testen. In zijn woonplaats is dat deze week niet mogelijk. Hij kan wel over 2 dagen terecht in stad op 20 km afstand. Hij heeft geen auto en met ov is natuurlijk niet slim. Dus gaat hij een uur heen en een uur terug fietsen terwijl hij zich ziekjes voelt. Ik bewonder zijn inzet maar denk tegelijkertijd: dit zouden niet veel mensen doen. Wat een gedoe.


hier had zoon

ook moeite met vinden van locatie dichtbij. Hij moest 3 dagen wachten en 45 kilometer verderop. Toen andere criteria ingevuld en toen kon hij 11 kilometer verder en 2 dagen wachten. Het is inderdaad niet makkelijk.

Therèse

Therèse

07-09-2020 om 13:11

Nog verder

Hier was de test locatie 23 km verderop. Niet een locatie die makkelijk met het OV te bereiken was. Iedereen kwam met de auto. Het is ook echt de bedoeling dat je in je auto blijft zitten terwijl ze de test afnemen. Ik snap dat het vervelend is. Kun je hem niet brengen en dan beide een mondkapje opdoen?

mieke

mieke

07-09-2020 om 13:11

wat een gedoe

Bij ons in de gemeente is nog plek voor testen op dezelfde dag. Eerst moesten wij naar een andere plaats maar er is nu een testmogelijkheid in de stad en daar is zo waar nog gewoon plek op dezelfde dag.

maar ook hier werd al gewaarschuwd dat het nu snel aan het vollopen is.

Pirata

Pirata

07-09-2020 om 16:21

Prima

Voor mijn 13-jarige de ene dag om 11:00 gebeld, hij mocht de volgende middag (op 8 km afstand). En al de volgende morgen de gunstige uitslag.
Een bekende had rond het zelfde moment gebeld, maar die kon pas na 2 dagen terecht.
Nu vraag ik me af of ze mijn zoon er tussen hebben gepropt omdat ik zei zwaar in de risicogroep te zitten, of dat we gewoon mazzel hadden.

Nah

Zoon heeft vrijdag meteen om 8:00u gebeld, maar kon zondag pas terecht op 15km van huis.
Uiteraard hebben we hem gereden want hij is serieus ziek.
Vooralsnog geen uitslag ontvangen...

Misdreavus

Misdreavus

07-09-2020 om 17:32

en hier

Mijn man wilde online een afspraak maken, het was toen woensdagavond, het kon op vrijdag 23 of 33 km verderop.
Toen heeft hij gebeld en toen kon hij donderdagochtend, 650 meter van huis. Hij had mazzel, want de meneer aan de telefoon zei dat hij net een afmelding had gehad.
De uitslag kwam vrijdag tegen de middag.

Net de uitslag: negatief. Gelukkig maar, ook voor de rest van het gezin dat nu niet in quarantaine hoeft.
Zoon is nog wel steeds heel ziek.

Jutta

Jutta

07-09-2020 om 17:52 Topicstarter

beterschap

Beterschap Jippox, ziek zijn blijft heel vervelend en dat geldt net zo goed als het geen corona is. Hier kon zoon vanmorgen zowel online als telefonisch de afsprakenlijn niet bereiken. Duurde een flinke tijd voor er iemand aan de lijn kwam.
Ik kan hem niet met de auto brengen, hij woont 80 km verderop en ik moet werken. Als ie echt ziek wordt neemt man hier vrij. Vooralsnog gaat ie fietsen.

Ad Hombre

Ad Hombre

07-09-2020 om 20:25

jutta

Hij is niet de enige en het is bizar. Het is ook vooral bizar dat daar na al die maanden nog steeds geen oplossing voor is. Hoe moeilijk is het om mobiele testlocaties te organiseren die dit soort gevallen opzoeken? Niet heel moeilijk, kost wel geld en enige daadkracht. En dat blijkt lastig in NL 2020...

Ano

Ano

07-09-2020 om 20:33

Ik moest uur rijden

Om een test te kunnen doen.

Anders had ik vier dagen moeten wachten om de omgeving een test te krijgen. Ik wilde niet wachten aangezien ik een verpleegkundige ben. Moest ook 3 dagen wachten op uitslag en een dag vrij nemen.

Watervrouw

Watervrouw

07-09-2020 om 22:04

Een week

Wat ik al in ander draadje schreef maandag gebeld, donderdag einde middag test, zaterdag de uitslag maar heb al vernomen dat die uitslag misschien eerder komt. Pffff, gelukkig alle boodschappen binnen. Ik ga morgen wel bellen met vraag of eerder tijdstip mogelijk is maar ben nu te beroerd om lang te rijden.

Watervrouw

Watervrouw

07-09-2020 om 22:05

Een week

Met een week bedoel ik dat ik mijn werkweek grotendeels kwijt ben.

niet getest

Een aantal weken geleden had ik verkoudheidsklachten en wilde ik me laten testen. Ik heb geen auto, kan wegens een beperking ook niet meer rijden (anders had ik een auto geleend) en fietsen. Testlokatie is 20 km verderop, mijn scootmobiel heeft een actieradius van 30 km dus dat wordt lastig.

Ik legde uit dat ik niet zelfstandig kon komen. De GGD zei dat ik maar met iemand mee moest rijden of de taxi moest nemen (ik heb een regiotaxipas). Maar dat is tegen alle adviezen! En de Regiotaxi weigert iedereen met verkoudheidsverschijnselen. Thuistesten deden ze alleen bij mensen die terminaal of bedlegerig waren.

Ik heb gezegd dat ik het nog wel even aankeek. Na een paar dagen voelde ik me beter, ik heb voor de zekerheid nog een paar extra dagen quarantaine in acht genomen.

Wel heb ik familie (uitwonende kinderen) en zorgverleners ingelicht dat ik verkouden was. De zorgverlening kwam met een mondkapje, de kinderen bleven weg tot ik klachtenvrij was.

Maar inderdaad, zonder auto kun je het schudden... En dan te bedenken dat ik tussen september en april regelmatig loop te snotteren. Ik heb alweer een kriebel in mijn neus, dan weet ik alweer dat er een nieuwe verkoudheid zit aan te komen. Moet ik nu tot april regelmatig thuisblijven terwijl ik al van kinds af aan elk winterhalfjaar snotter?

Ik ben voor voorzichtigheid en neem corona serieus, ben bereid me te laten testen bij elke snotterbui, maar als ik tegen een muur van onwil aanbots, begint zelfs mijn brave bereidwilligheid flink af te nemen.

Juli

Ik heb mij in juli laten testen en kon toen dezelfde dag nog terecht. Dat was wel 20km van huis, maar wel de dichtstbijzijnde stad. Dus op zich voelde dat niet onlogisch. Er is immers geen teststraat bij ons in het dorp. De uitslag kreeg ik twee dagen later.

En ik snap ook dat de capaciteit beperkt is per teststraat en dat ze uitwijken om de druk te verdelen. Maar hoe gaan ze dat doen nu het seizoen van snotteren is begonnen.

Ik voel het nu ook weer opkomen,maar snotter de hele winter op en af om dan over te gaan op hooikoorts. Die neusverkoudheid of last van mijn keel is voor mij redelijk standaard. Ik heb besloten mij pas opnieuw te testen als ik 2 dagen koorts heb en echt hoest of benauwd ben. Ik hoor tot de risicogroep en hou mij verder aan de richtlijnen en probeer eventuele risico's in te schatten als ik wat anders dan de wekelijkse routine (werk, thuis, boodschappen) zou willen doen. Zo wil ik met dochter naar de stad en ga dat doen op een studiedag ipv de herfstvakantie. Het lijkt mij dan rustiger. Meer kan ik niet doen.

Tamar

Tamar

08-09-2020 om 09:41

astma

Mijn astma speelde op en ik wilde naar de huisarts, maar nee hoor: kortademigheid past ook bij corona en dus moest ik naar een testlocatie in een andere stad. Ik heb het maar laten zitten. Ik vind het ook raar, want als ze bang zijn kunnen ze toch een ruimtepak aantrekken als ze me onderzoeken?

Inderdaad, Tamar (#16)

Voor mensen met o.a. astmatische klachten wordt dit een hels winterhalfjaar. Tot voor kort hoorden regelmatig terugkerende kuchjes en snottertjes er gewoon bij, nu worden we gezien als potentiële virusverspreiders die zich gewoon maar moet isoleren en laten testen. Elke keer opnieuw. Wat betekent dat voor ons werk, onze boodschappen doen (we hebben niet allemaal een Picnic), onze sociale contacten, onze clubjes, ons onderwijs, etcetera?

Gecombineerd met mijn eerdere verhaal over niet getest kunnen worden vanwege de afstand en geen auto wordt het nog lastiger.

Nogmaals, ik ben bereid me aan de adviezen en maatregelen te houden, maar aangezien dik 95% van de testen toch negatief zijn en testen voor mij persoonlijk onbereikbaar blijken te zijn (letterlijk), neig ik naar een lichte ongehoorzaamheid anders is het niet meer leefbaar. Ik vermijd drukte en waarschuw mijn omgeving als ik weer snotter, maar ik ga toch echt zelf mijn boodschappen doen (vanuit mijn scootmobiel, dus ik besmet geen wagentjes en mandjes en raak zo min mogelijk aan).

Hier

Vandaag gebeld in Amsterdam om mezelf en kind te laten testen ivm verkoudheidsklachten. Kreeg te horen dat alles voor bezoeken met de auto vol zat, of ik kon lopen of fietsen. Nou kan ik dat naar 1 van de 4 Amsterdamse testlocaties, de rest is te ver (ik kan dat nog wel fietsen - de klachten vallen mee- maar kind niet). Die bereikbare locatie zat ook voor fietsers de komende 72 uur vol.
Het compromis: partner rijdt ons met de auto (ik kan niet rijden) naar een andere testlocatie dropt ons op de hoek waarna we dan lopend naar binnen gaan. Nu kunnen we morgen terecht in plaats van na 3 dagen.

Voor dochter, die nogal gevoelig is voor verkoudheden, is dit haar tweede test al. Bij de vorige kwam de uitslag de dag erna, ik hoop dat ze dat weer halen en dat kind dan vrijdag weer naar school kan.

Groeten,

Temet

ElenaH

ElenaH

08-09-2020 om 14:02

Rosie

'Voor mensen met o.a. astmatische klachten wordt dit een hels winterhalfjaar. Tot voor kort hoorden regelmatig terugkerende kuchjes en snottertjes er gewoon bij, nu worden we gezien als potentiële virusverspreiders die zich gewoon maar moet isoleren en laten testen. Elke keer opnieuw. Wat betekent dat voor ons werk, onze boodschappen doen (we hebben niet allemaal een Picnic), onze sociale contacten, onze clubjes, ons onderwijs, etcetera?'

Ik heb astmatische bronchitis en hoest grofweg van half juli tot eind juni ... Als ik nu benauwd aan het hoesten sla, roep ik meteen heel hard 'geen corona hoor, ik ben getest'.
Zo vervelend.

Hier

Provincie Groningen: meerdere testlocaties in de provincie, de meeste in de hoofdstad. Gisterochtend voor dochter gebeld: kon woensdag terecht in de dichtsbijzijnde locatie. Gevraagd naar testlocatie in Drenthe: daar was net een uitvaller en dus konden we gisteren in de auto (dochter 17 dus moeder moet mee) naar Assen.
Gevolg: ik nu ook verkouden. Vanochtend gebeld en na 17 keer bellen, de 18e keer er uiteindelijk door. Ik kan pas vrijdagmiddag terecht.

Gelukkig mag ik thuis werken.

Triva

Triva

08-09-2020 om 15:13

Elenah

Je vergeet alle mensen met allergie/hooikoortsklachten.

ElenaH

ElenaH

08-09-2020 om 15:39

Triva

'Je vergeet alle mensen met allergie/hooikoortsklachten.'

Hoe bedoel je?

Corrie

Corrie

08-09-2020 om 21:32

Niet binnen 48 uur

Mijn man heeft net voor 20 uur gebeld. En kan vrijdagochtend terecht op de dichtstbijzijnde testlocatie, ca 5 km van ons huis. Sneller was niet mogelijk op een locatie op iets verder.

afspraakbevestiging en id voor P. Snot?

Zojuist getest. Liep als een zonnetje, al is die test zelf onprettig. Maar de vraag die mij nu bezighoudt: moesten jullie ook de afspraakbevestiging en je ID-bewijs meenemen, waarna vervolgens bleek dat daar helemaal niet om gevraagd werd?

Nu vind ik het overigens helemaal prima als iemand mij op mijn woord gelooft als ik zeg dat ik ben wie ik ben, maar ik vond het gewoon apart dat wel gezegd wordt dat je e.e.a. mee moet nemen maar daar dan verder niet naar wordt gevraagd.

Groeten,

Temet

Angela67

Angela67

09-09-2020 om 14:51

nee

inderdaad, ik hoefde geen vorm van ID te laten zien. Maar ik moest delaatste vier cijfers van mijn burgerservicenummer opnoemen en daar had ik toch echt m'n rijbewijs voor nodig . Men vroeg me ook geboortedatum.
gr Angela

Piep

Piep

09-09-2020 om 21:04

Vier dagen

De testlijn was vandaag flink overbelast. Ik kwam na vijf keer bellen pas in de lange wachtrij. We zijn alle locaties in drie provincies afgegaan en ik heb zaterdag een plekje op een uur rijden. Via de website was er niets beschikbaar.

Jesse_1

Jesse_1

09-09-2020 om 21:11

Komende zondag

Vandaag heeft iemand hier in huis een coronatest gescoord voor zondagochtend. Hebben wij gewonnen? is wel relatief dichtbij, een kilometer of 15 denk ik. Waarschijnlijk bungelt hij onderaan de lijst, want geen vitaal beroep en gewoon een verkoudheid (hoesten/niezen/snotteren). Wat hij overigens ieder jaar minstens een keer flink doet, misschien vanwege astmaverleden/allergie etc.

Erica

Erica

09-09-2020 om 23:50

Alles vertraagt

Mijn kind is genoemd als dichtbij contact, evenals de anderen van hun vriendengroep door iemand die afgelopen maandag een positieve uitslag kreeg. Wij zitten nog steeds te wachten op bericht van ggd. Nu hebben we zelf eea uitgezocht en zitten in quarantaine maar dat doet niet iedereen en zo gaat het besmetten maar door.

Erica

Balen zeg! Maar die ander heeft dus maandag de naam van jouw kind doorgegeven, het is nu donderdag en je hebt nog niks van de GGD gehoord? Hoogst apart.

Sterkte met de quarantaine.

Groeten,

Temet

Mijn ervaring bij de GGD was ook dat er wel een bordje hing dat je je paspoort moest laten zien, maar dat ze daar niet naar keken. Wel naam en geboortedatum noemen; als die persoon niet aangemeld stond dan kwam je er niet in.

Bij het commerciële testbureau waar ik geweest ben, keken ze wel heel uitgebreid of naam op paspoort overeenkwam met de aanmelding en of de foto op paspoort overeenkwam met de persoon. En ik had niet eens een gezondheidsverklaring meebesteld!

Misdreavus

Misdreavus

10-09-2020 om 19:45

nou ja

Een vriendin heeft een kind dat snottert en keelpijn heeft.
Online geen testmoment te krijgen.
Gebeld, 45 minuten naar een loopje van 4 wachtmuziekjes geluisterd en toen ze uiteindelijk iemand aan de lijn had kreeg ze te horen dat er geen plek is.
Gewoon niks de komende 4 dagen en verder konden ze niet kijken.
Niet in de eigen stad, maar ook niks tot 50 km verderop. Ze moest morgen maar weer bellen voor het geval er iemand had afgebeld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.