Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

stopje

stopje

04-11-2012 om 11:38

Gestopt met roken

Hoi

Even beetje verhaal kwijt...

Jaren geleden ben ik gestopt met roken, zeg maar 10 jaar geleden. Nooit meer een sigaret aangeraakt, tot een jaar of 3 geleden ik dacht er wel eens eentje mee te kunnen doen met mijn man, die al die jaren wel rookte. Die ene werden er 2 en zo rookte ik al redelijk snel weer dagelijks. Op mijn werk nooit, alleen thuis en bij feestjes. maar toch wel stevig.

Nu is mijn man gestopt, en ik ook. Alleen, het valt zo vreselijk tegen! Ik had gedacht er zo weer mee te stoppen, maar het is echt een strijd, de hele dag door.

Ik weet gewoon niet meer hoe ik dat 10 jaar geleden gedaan heb... en hoe lang het duurde voor alles weer een beetje te doen werd. Ik ben de hele dag smoesjes aan het verzinnen waarom ik toch weer zou mogen roken, het enige wat me tegen houdt is dat ik dan weer opnieuw moet beginnen, en ik juist hoop dat de lichamelijke "afkickverschijnselen" binnenkort ophouden.

Dus, wie helpt me een beetje, hoe lang duurt deze moeilijke periode? En wat deden jullie ter afleiding? heb nu 4 dagen niet gerookt...

groetjes


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

04-11-2012 om 12:56

In mijn ervaring

Is de moeilijkste periode tussen de 3 dagen en 2 weken. Dan ben je van de lichamelijke verslaving min of meer af, maar dan verzin je inderdaad steeds excuses om er toch weer een op te steken.

Wat helpt is afleiding. Zorg dat je veel te doen hebt, het liefst met vrienden die niet roken! Heel veel succes!!

stopje

stopje

04-11-2012 om 14:28

Ja, ik ben ook bang dat dit de moeilijkste periode is. Het gekke is dat de lichamelijke reacties nog helemaal niet over zijn. Ik heb echt lichamelijke lust naar nicotine. Vreselijk gewoon! Daarnaast ook vreselijk kort lontje, kan wel janken en voel me belachelijk slecht. Het is dat mijn man het voldoudt, zodra hij gaat roken doe ik mee. Hij is trouwens met medicijnen gestopt, ik niet.

pfff, nooit gedacht dat ik een weekend zo snel om wenste, de tijd kan me nu niet snel genoeg gaan...

bertje1

bertje1

04-11-2012 om 15:45

Bewegen

heeel veel gaan bewegen... voel je je goed bij. En dan merk je misschien dat je conditie niet je van het is (misschien). En denk veel aan de positieve effecten, misschien geld in een apart potje stoppen wat je hebt verdient aan het niet roken. (ps let ook op het eten anders kom je zo 10 kg aan).

Doe net of je griep hebt

Oftewel: accepteer dat je je heel slecht voelt én (heel belangrijk) dat je daar nu niets aan kunt doen (maw: roken is GEEN optie). Het is zaak dat je jezelf gaat/blijft zien als niet-roker en niet als iemand die net gestopt is en het wel weer es zou willen. Je rookt niet. Dat is je uitgangspunt.
Raak niet in paniek van de gedachte dat je noooooooit meer "mag" roken (je kunt jezelf altijd nog voorhouden à la cobi (oké, ik zelf stiekem ook) dat je op je 85e weer mag beginnen - dan maakt het echt niets meer uit).
Zoek afleiding, ga hardlopen, klaag hier zoveel je wil, maar ga NIET roken. Is zó zonde van al die dagen die je al gespaard hebt en straks weer opnieuw doormoet bij de volgende poging.
Sterkte, ik kijk hier morgen weer hoe het met je gaat.
Anneque (ruim 12 jaar gerookt, sinds kort langer gestopt dan gerookt - realiseer ik me nu ik dit schrijf. en ik was verslaafd hoor! pakje shag in 2 dagen).

Stopje

Stopje

04-11-2012 om 23:18

Anneque en bertje

Bedankt voor de tips! In allerlei varianten toch de dag rookvrij door. Morgen is makkelijker, ik rookte al nooit op mijn werk...

Snel slapen, want dan nergens last van

Groetjes

Zo. weer een dag erbij

Goed gedaan! Hoe voel je je nu?

koentje

koentje

05-11-2012 om 12:18

Oh... die valkuil

van denken dat je er best wel eens eentje kan nemen (echt eentje maar) als je er al tijden vanaf bent.....
Die is mij welbekend.
De enige manier is : doorzetten en Nooooooooooooooooooooit meer doen.
Echt.
succes.

ishtar

ishtar

05-11-2012 om 12:39

Ja, ken m ook

die valkuil.
Om met Allen Carr te spreken: de ene sigaret gaat je heeel veel geld (en ergernis) kosten. Niet meer doen, dus!
Succes!!

Stopje

Stopje

05-11-2012 om 17:25

Nog steeds

Gestopt, maar oh zo lastig... Vooral 's avonds, ik wil zo graag roken maar als ik rook wil ik het niet enz. Maar tot nu toe dus nog goed gegaan...

Bedankt voor jullie reacties, helpt echt!

Stopje

Stopje

Ik ben bijna een jaar geleden gestopt met roken. Ik heb de eerste tijd overleefd m.b.v. lollies, tandenstokers en het haken van amigurimi. Ik had ook nicotinetabletjes gekocht, maar hoewel ik ze trouw bij me heb gedragen de eerste weken en het doosje zelfs een keer open heb gedaan heb ik er geen op. Toch denk ik dat het idee dat ik ze had geholpen heeft.
Het wordt steeds makkelijker om niet te roken. Je kunt het!

Nou goed zeg!

Weer een dag voorbij. En zo spaar je dag na dag na dag en iedere dag wordt het méér zonde als je weer begint.
Als je het moeilijk hebt: probeer dat gewoon toe te laten (ja pas op, ik ga nu een zweeftoontje aanslaan - alles voor de goede zaak : ervaar dat het moeilijk is, héél erg k*t zelfs, kijk ernaar en accepteer dat. Ga verder door met wat je aan het doen was, en voilà: een halfuur later zul je je realiseren dat je er even niet meer aan gedacht hebt. Ook dát moeilijke moment is weer getackeld.

stopje

stopje

05-11-2012 om 21:08

Poeh

Overdag was makkie, maar tijdens eten werd het moeilijk. Het gekke is, dat ik heel emotioneel word. Opeens huilen... Goed verborgen want ik heb natuurlijk 2 kinderen. Na het eten allerlei opruim werk gedaan, en alvast brood gemaakt voor morgen enz. En opeens weer huilen, achterlijk gewoon. Ik heb geen idee wat dat veroorzaakt. En nu liggen de kinderen in bed en kan ik rustig zitten, het gaat al weer wat beter.

Op zich laat ik het ook toe, ik bedenk allerlei redenen om weer te beginnen en streep ze meteen weer weg door het idee dat ik straks alles opnieuw moet doen als ik er 1 neem...

belachelijk hoe verslavend die dingen zijn, idioot gewoon...

bedankt voor de steun, helpt enorm. Als je namelijk samen stopt is het lastig elkaar te steunen, je bent al zo druk met jezelf en als de dood dat de ander het opgeeft...

groetjes

tonny

tonny

05-11-2012 om 21:23

Je bent een held!

Iedereen die stopt en dat volhoudt: super!!

Hoe het voelt en wat het met je doet, daar heb ik geen ervaring mee, heb zelf nooit gerookt. Maar ik vind het geweldig dat je deze stap hebt genomen, er zijn hier vast ervaringsdeskundigen die je kunnen meenemen door deze zeer lastige fase heen.

tonny

tonny

05-11-2012 om 21:25

Oh ja, nog wat

kennissen van mij deden het geld voor elk pakje sigaretten dat ze niet kochten in een spaarpot, duidelijk zichtbaar voor de kinderen. Ze konden daar op een zeker moment met elkaar iets leuks mee doen.

Geld dat anders in rook was opgegaan

stopje

stopje

05-11-2012 om 21:29

Tonny

Bedankt, het helpt dat mensen je steunen!!

We gaan zeker dat geld opsparen voor iets leuks, maar pas als de eerste 2 weken voorbij zijn, tot die tijd doen we aan overleven. Daarbij kosten de medicijnen voor mijn man werkelijk een vermogen, dus steken we het rookgeld daarin haha

Grappig, de "stoppen met roken" medicijnen kosten voor een maand meer dan een maand roken...

Hoe gaat het vandaag?

Hoe is het vandaag? En hoe gaat het met je man, die is ook gestopt begrijp ik?

stopje

stopje

06-11-2012 om 19:54

Anneque

wat lief dat je het weer vraagt! Het gaat vandaag best goed eigenlijk, nog niet zoveel drang gehad. Allebei dus nog steeds gestopt....so far so good!

bedankt en groetjes

Jahaa

Tuurlijk vraag ik het, het is wel de bedoeling dat je, mocht je in de verleiding komen, bedenkt dat je dat dan hier aan mij moet komen melden En dat je 'm dan niet opsteekt!
Hartstikke goed van je/jullie, weer bijna een dag getackeld!

Stopje

Opsteker voor vandaag: Je steekt geen sigaret op Het lukt je! Oók vandaag!

stopje

stopje

07-11-2012 om 10:47

Genista

bedankt, had ik net even nodig. Vandaag alleen thuis, onvoorstelbaar hoevaak ik vanmorgen al bedacht heb waarom ik toch zo nodig dacht te stoppen, roken is toch zo geweldig, leuk, lekker, fijn. Wat is mijn leven nog zonder roken...

Ik ben gewoon verbaast hoe ver die verslaving gaat, ik ben helemaal mezelf niet. Labiel, vind niks leuk en speel de hele dag toneel voor mijn kinderen. Ik tel elk kwartier dat ik weer niet-rokend door ben gekomen enz

Ik ga er weer voor vandaag....

bedankt

You go girl!

Zet hem op, accepteer dat je een moeilijke dag hebt, maar maak jezelf niet wijs dat een sigaret dit oplost. Een sigaret zou dit rotgevoel eventjes wegnemen, héél even maar, nl. tot je weer de volgende "moet". Doodzonde en je bent zo goed op weg. Je redt het, ga een eind wandelen als je het moeilijk krijgt en bedenk: het gaat over, écht!

stopje

stopje

07-11-2012 om 12:00

Supermakt overleeft

en zo langs "mijn" afdeling gelopen waar de dames het juiste merk al pakten toen ze me zagen, en verbaast weer teruglegden toen ik nee schudde. hahahaha dat was best grappig.

Ik hou mezelf ook echt voor dat het over gaat, want ik heb echt lichamelijk last. Geestelijk valt nog wel mee, maar dat rare gevoel op mijn borst en onder mijn vingernagels. Heel vervelend en steeds zo aanwezig...
En dat labiele, sjezus, om niks moet ik huilen, dat valt me zo van mezelf tegen, hoe afhankelijk ik van zo'n duur stokje ben.

bedankt meiden, jullie helpen me echt. Heerlijk hier een beetje te klagen, dat is echt fijn!

ishtar

ishtar

07-11-2012 om 12:29

Goed zo!

voor het 'nee' zeggen tegen de dames van de sigaretten!
Ik had het minste last van die lichamelijke ontwenningsverschijnselen als ik druk bezig was. Als ik ging zitten voelde het alsof er een legertje mieren door mijn bloedvaten liep.
Mijn huis was nog nooit zo opgeruimd en schoon als tijdens het stoppen met roken

stopje

stopje

07-11-2012 om 14:10

Hoe lang

duurde dat leger mieren bij jou ishtar? Zit nu op een week, maar wordt nog niet heel veel makkelijker...

Zou al helpen als ik er niet de hele dag aan moet denken.

thanx

ishtar

ishtar

07-11-2012 om 14:50

Ik weet het niet meer

ik dacht een week of 2, misschien 3.
Bedenk ook dat je nu al op een week zit! Als je nu weer begint, ga je toch weer een keer willen stoppen. Dan moet je deze week weer opnieuw doormaken! nu heb je m vast gehad, en het wordt (al is dat maar langzaam) toch wel beter.

Alweer een halve dag zonder gedaan

Denk je in, over een paar weken heb je dat niet meer, dat die mieren en die labiliteit, maar je rookt ook niet. Kom aan meid, volhouden! Je laat deze moeilijke week toch niet voor niets geweest zijn?

Stopje

Stopje

07-11-2012 om 16:24

Klopt

Dat is de reden om het niet te doen, dan tikt de teller van 7 naar 0 dagen en moet ik opnieuw. Dus bikkel ik de dag door en wens dat het morgen weer iets beter zal zijn. Ik weet waarom ik stop, en hou me dat voor. In mijn hoofd zie ik zuurstoftanks en benauwde mensen en plak mijn hoofd daarop...

Ja hoor!

Je mag naar bed, de dag is om
Goed gedaan meid!

Stopje

Stopje

08-11-2012 om 13:02

Een week nu precies

een week geleden rookte ik om 16.00 mijn laatste...
Gek genoeg heb ik 's avonds nergens last van, de ochtenden en middagen zijn het moeilijkst. Het moeilijke is dat ik mijn geluk ontleedde aan het roken, tenminste dat doe ik nu. Alsof het leven niet meer zo leuk is als je niet rookt. heel extreem vind ik dat. Ik ben benieuwd wanneer dat weggaat.

bedankt nogmaals voor de support, dat is echt fijn en ook wel een stok achter de deur...

Leuk leven

"Alsof het leven niet meer zo leuk is als je niet rookt. heel extreem vind ik dat. Ik ben benieuwd wanneer dat weggaat."
Ja, dat herken ik. Alsof de glans ervan af is, of zo. Alsof je pas écht kunt genieten van leuke dingen als je erbij mag roken. Ik had me (bij mijn 1e - mislukte -) stoppoging voorgenomen om bij het concert van de Stones wél te roken bijv. Onzin natuurlijk. Heb het idd gedaan, en die poging is mislukt. Tweede poging is gelukt, omdat ik toen de valkuilen kende. Later ook nog weer een concert van de Stones bezocht en écht niet minder genoten.
Wanneer dat gevoel over gaat, weet ik niet meer, wel dát het zo is.
Een week! Da's echt goed hoor. En het was moeilijk, des te meer reden om niet weer te beginnen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.