Home » Forum » Goedkope bril voor dure ogen

Goedkope bril voor dure ogen...

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Goedkope bril voor dure ogen...

Wat is de goedkoopste brillenwinkel? Mijn vriemd heeft een nieuwe beil nodig, heeft echter “lastige” ogen, -7,5 ongeveer, cillinder, en natuurlijk moet hij ook van dichtbij kunnen zien dus het moet multifocaal. Hij is er niet voor verzekerd. Levert Specsavers wel kwaliteit of kunnen we beter naar een iets duurdere winkel?
Sini

AnneJ
Kwaliteit

Als je moeilijke ogen hebt lijkt het mij juist handig om het bij een kwalitatief goede winkel te houden. Wij zijn al heel lang bij Pearl. Zoon heeft moeilijke ogen. Zijn bril waaide vorige week zo het verkeer in. Gelukkig had hij toch al lang een nieuwe nodig. Kosten: 250,- bij Pearl. Met toeters en bellen. En heeft hij ook gelijk weer een reservebril.

mirreke=
Charlie Temple

online brillenwinkel.
Ik koop er zelf ook. Ik heb -6,5, cilinder, multifocaal, iets met een as, pupilafstand. Kun je allemaal opgeven...
Extra dun glas ook nog, met speciale coating.
Enfin, de duurste kostte mij daar 140 euro.

WAt ik deed: in een echte winkel brillen passen, en mn ogen laten opmeten (aangeboden ervoor te betalen, maar het was gratis). Dan weet je wat voor soort bril je past. Vervolgens daar 1tje besteld. Zit prima, uitleg erbij hoe je bril evt. kan verstellen.

Bevalt me echt prima. Mijn bril zou ongeveer 800 euro kosten of meer, daarvoor ga ik echt niet naar een fysieke winkel. Deze winkel is ook goed.

Ik heb nu vier brillen :-)

Phryne Fisher
Pearl

Mijn dochter heeft +7 met een cilinder. We kopen haar brillen altijd bij Pearl met extra dunne ontspiegelde glazen. De glazen zijn ca 130 euro per stuk, maar daar zit natuurlijk geen multifocaal in. Meestal krijgen we 25% korting op zowel glazen als montuur. We kiezen het mooiste best zittende montuur, helaas komt dat dan nooit uit de budgetselectie.
Meestal is de eindprijs dus ca 300-350 maar dat vind ik ook een prima prijs voor iets wat minstens 16 uur per dag op je gezicht staat.

Lilian1
Daar heb ik er ook een van,een reserve

Ik draag daglenzen dus mijn bril komt niet eigenlijk verder dan de badkamer-slaapkamer. Maar na jaren dezelfde heb ik er een geprobeerd met een actie. Voor 39 euro durfde ik t wel aan.De bril van Charlie zit net zo goed als de verschrikkelijk dure van de opticien hier. Dat stevige montuur ligt niet zo lekker in bed en zonder zie je met min 7,5 zo weinig.

Dochter had er een van specseavers en die zit net zo fijn als die van de opticien, en ze heeft behoorlijk cilinder maar weinig afwijking sterkte. Ik denk dat je t bij de opticien t moet treffen.

Phryne Fisher
Specsavers

Wij kwamen bij Specsavers net zo duur uit als bij Pearl. Ze vragen nl de hoofdprijs voor dunne ontspiegelde glazen. Die zijn bij +4,5 (jongste) en +7 echt wel nodig, ik weet niet of dat bij minglazen net zo is.

marinade
Ace & Tate

Mijn nieuwe bril bij Ace & Tate gekocht. Multifocaal, cilinder en alle toeters en bellen met dun en ontspiegeld. Oogmeting ook daar laten doen. Prima bril, ben er. blij mee voor 248,- Ze hebben mooie en hippe monturen, goede kwaliteit. Mijn vorige bril bij de chique ook hippe opticien tikte net de 1000 niet aan.
Voor zoon zijn we afwisselend klant bij pearle en specsavers. Ook goed. Bij specsavers vind ik de prijsstelling iets minder transparant, zeg maar :-). Bedragen en kwaliteit zijn uiteindelijk wel vergelijkbaar.

Wilgenkatje
Gratis ogen laten meten ...(o.t.)

...en dan op internet bestellen. Dat kan nooit lang zo blijven doorgaan natuurlijk. Diegene in de fysieke winkel die de bril opmeet, moet ook betaald worden. Voor niets gaat de zon op.

EllenM
Ook Pearl

Ik heb heel slechte ogen en heb een bril nodig met alle opties. Ik kocht altijd bij een zelfstandige opticien; heel professioneel en erg zorgzaam en betrokken, alleen het werd me te duur. Nu heb k mijn tweede bril van Pearl en dat scheelt behoorlijk in de kosten en ik ben prima geholpen, al heb ik wel het idee dat het montuur wat minder stevig is.

Emmawee
Nou dan ook Hans Anders nog maar even...

De tweede bril is echt helemaal gratis. Ook de glazen met cilinder. Ook een zonnebril op sterkte. Daar ben ik erg blij mee.
En ik vond ze erg zorgvuldig. Toen na mijn meting (einde middag) een klein vraagteken overbleef, vroegen ze me om een keer terug te komen op een moment waarop ik minder vermoeid zou zijn. Ik ben erg tevreden over de uiteindelijke keuze.

Eerder ging ik naar een duurdere opticien, maar het prijsverschil zat m in mijn beleving vooral in het mode-aspect. Daar waren ze trouwens wel héél goed in. Bij Hans verschilt dat nogal per medewerker.

Mariel81
Ook online

Net als Mirreke online. Ook een cilinder -7.5 en heel tevreden.

Emmawee
Online?

Maar hoe doe je dat dan met je ogen meten en monturen passen??

mirreke
Emmawee, passen en Wilgenkatje, kosten

dat doe ik in een fysieke winkel. Ik zoek daar uit wat voor soort montuur bij mn gezicht past, ik laat m'n ogen opmeten, en écht, ik zeg heel eerlijk dat ik mijn bril niet bij hen ga bestellen en geef aan dat ik het wil betalen. En toch doen ze het gratis. Ze vonden het wel heel netjes dat ik het vantevoren aangaf. Ik kreeg een prima uitgebreide meting, heel aardige en kundige dame.
Ik weet even niet bij welke keten dat was, specsavers geloof ik. Er zijn meer ketens waarbij je gewoon je ogen kunt laten opmeten zonder dat je een bril hoeft te kopen. Je kunt op internet vinden dat alleen een meting ik meen 32 euro kost oid.

Vervolgens online passen, dat doen ze via je camera. Ik heb 1x gehad dat een bestelde bril veel te donker uitviel. Die heb ik gratis omgeruild.
Zoals gezegd, ik heb nu 4 brillen. 3 via CharlieTemple en 1tje bracht mijn partner mee van een ver vreemd land waar brillen en zo heel goedkoop zijn. Ik heb er totaal geen spijt van. Geen hoofdpijn, spierpijn in mn nek, onscherpte, noem maar op. Geen ingedeukte neus of gekke afzakkende bril Echt heel tevreden.

Het lijkt wel reclame, maar ook bij charlietemple: ontspiegeld, speciale anti-UV coating, ultradunne en lichte glazen, multifocaal, je kunt meekleurende glazen bestellen, of een zonnebril op sterkte, enz enz.
Ik heb ogen met meer bijzonderheden dan die van een vriendin, en haar bril was boven de 1000 euro.

Triva
Hans Anders

Mijn man heeft zo'n abo voor 3 euro per maand en dan eens per twee jaar een enkelvoudige bril bij Hans Anders. Hij krijgt nu elke keer een waardebon die hij aan drie personen kan geven en die is echt enorm interessant. Ik heb al twee keer een multifocale bril gekocht van 450 voor onder de 200. Dus vraag om je heen of er Hans Anders mensen zijn die nog zo'n abo hebben, ik heb in augustus ook weer twee kaarten weggegooid, geen belangstelling of ik heb 'm zelf. Let ook op marktplaats ofzo.

Hanne
Online

Naar aanleiding van de berichten van Mirreke heb ik gister online brillen besteld omdat ik mijn bril kapot had laten vallen.

En waar ik bij een opticien meerdere weken moet wachten, heb ik vandaag mijn nieuwe brillen in huis.

Tot zover ben ik meer dan tevreden. Bedankt voor de goede tip!

Kaaskopje
Charlie

Ik ben ook razend benieuwd naar Charlie Temple.

Ik heb al járen zo'n Hans Anders abonnement en ook ik vind het ideaal. Je kunt met een hoger maandtarief jaarlijks een bril kopen, maar ik verman mezelf... elke twee jaar is ook goed :-) . Ik ben tevreden over Hans Anders. Aardig personeel, met mijn moeilijke ogen ook uitstekende metingen en service.

Teuntje
Hier ook Hans

Ik heb 1x een bril (multifocaal) gekocht bij Eyelove, wat een rampgeval. Een paar keer teruggegaan omdat ik er echt niet goed mee kon kijken, op het laatst zeiden ze dat het dan wel aan mijn ogen moest liggen. Ik ben weer heel snel naar Hans Anders gegaan, wat een verademing, dat eyelove ding ligt ergens onder in de kast want ik heb binnen een minuut al schele hoofdpijn als ik die opzet.
Als ik alles optel heeft Hans ongeveer dezelfde prijzen als Charlie, hangt een beetje af van het montuur en de opties die je wilt.

Phryne Fisher
Charlie Temple

Een bril voor mijn oudste zou daar ca 60 euro kosten. En dat nog vanwege maar liefst 30 euro meerprijs voor hoger dan plus of min 6. Voor dat geld zou je het eigenlijk gewoon een keer kunnen proberen. Enige is dat Pearl hem natuurlijk niet gratis stelt als dat eens nodig is.

Kaori
Phryne

wat bedoel je met gratis stellen?
Dat ze de pootjes weer eens bij buigen en er een nieuw schroefje in zetten?
Dat doen ze gratis voor elk montuur ongeacht of dat bij hen vandaan komt of niet. Zelfde geldt voor HA, Specsavers en de andere budget brillen ketens.

Ik heb geen idee meer welk montuur waar vandaan komt maar ook als ik bij mijn ouders ben en ik raak een schroefje kwijt dan wordt er een nieuw ingezet. Ook op vakantie al eens gebeurd. (ding valt overigens uit de enige bril waar ik nog wel weet waar het vandaan komt: de dure opticien....)

Hanne
Bijstellen

Het bijstellen kun je zelf via een vrij eenvoudige instructiefilm. En dat werkt voor wat ik moest doen goed.

Ik had ook zoiets, kan het een keer proberen en ben blij verrast.

Mijn tip is wel, pak een van de brillen van je dochter meet goed hoe groot de bril moet zijn en kijk dan op de website naar de maten van de bril, daar zit net als in de winkel verschil in.

Vogel
Ook Charlie Temple

Ik heb een dure leesbril van de opticien voor thuis en een goedkope multifocale van Charlie Temple voor op mijn werk en met beide ben ik blij. De dure leesbril leent zich minder voor de omgang met graaiende kleuters, en ik wil ook niet de hele dag zo frikkerig over een leesbrilletje heen loeren op mijn werk. Dus daar voldoet die goedkope multifocale prima voor. Zit prima en ik krijg er veel complimentjes over.

Ik dacht ook: voor die paar tientjes kun je je geen buil vallen. Een volgende keer ga ik er wel ietsje meer aan uitgeven, zodat ik een bril heb met een wat groter leesgedeelte.

mirreke
Vogel

leesgedeelte: daar zijn twee opties voor. Ik heb de iets duurdere/luxere variant, extra breed geloof ik. Bedoel je dat?

Kaaskopje
Kijkpunt

Als ik bij Hans Anders ben, wordt ook gemeten waar mijn kijkpunt ligt. Hoe doen ze dat bij Charlie Temple?

Hanne
Via de webcam

Kaaskopje, met een webcam stuur je een foto en na een uur of zo krijg je een mail met die gegevens.

https://www.charlietemple.nl/pd/

Kaaskopje
Hanne

Dan moet je wel een webcam hebben :-). Ik vraag me ook af of je een natuurlijke blik in je webcam voor elkaar kunt krijgen. In de winkel hoef je zelf niet de juiste positie te bepalen, dat doet de winkelmedewerker.

Mijn ogen staan niet helemaal symmetrisch in mijn gezicht, dus het is maatwerk, lijkt mij :-).

mirreke
Meten en foto's nemen gaat met een mal

Je gezicht moet in de mal vallen, met je oren op de juiste plaats en zo. En dan meten ze op basis van die foto je kijkpunt. Verder kun je ook de asafstand laten meten, dat kan per oog ook verschillen.
Maar je kunt dus ook dit laten opmeten in een brillenwinkel.

Hoe dan ook, het bevalt me echt prima, geen hoofdpijn, niet knijpen, geen spierpijn.
Ik hoorde onlangs dat eyelove ook een aanbieding heeft, die zou dan op 149 uitkomen. Ik ben daar al eens binnengelopen, en toen vond ik de brillen niet zo fijn. Iemand ervaring met eyelove? (de reclame met Rene Froger)

Vogel
@Mirreke

Voor een multifocale bril zijn drie opties, ik had de goedkoopste.

Kaaskopje
Mirreke

Aha :-) Maar ja, we hebben geen webcam, om die nu speciaal daarvoor te kopen... Zeker na het verhaal over hacken, ben ik niet happig op een webcam :-).

Teuntje
Mirreke, eyelove

Zie #17

Triva
kaaskopje

Geen dochter met een laptop?

mirreke
kaaskopje, webcam hacken

Ik heb, heel oldschool, een stukje ducttape over de lens van de webcam geplakt....

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.