Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Inéz

Inéz

19-10-2009 om 08:50

Het gevoel hebben dat ik niet gehoord word


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Inéz

Inéz

27-10-2009 om 10:40

Bijzonder

Het blijft bijzonder om teksten en berichtjes te vinden van mensen die me niet kennen, dat er zomaar iemand aan me denkt en een berichtje plaatst, dank jullie wel, dank jullie wel, ik ga jullie missen.....!
Ik denk dat ik de week ga redden, ik heb nog de kapper en schoonheidspecialiste gepland, straks even de stad in om wat extra sokken en ondergoed en wat kleren voor de kinderen en man te regelen, hoeft ie niet zo vaak te wassen LOL.
Het bijzonder ook nog is: mijn leven lang kamp ik met een gevoel van: 'ik word niet gezien, ik hoor er niet bij, niemand vind me bijzonder genoeg', maar de laatste tijd geniet ik van allerlei steunbetuigingen, mailtjes, mensen die voor me bidden, vanmorgen iemand op het schoolplein die de armen om me heen sloeg. Zo bijzonder dat dit proces zo afschuwelijk verdrietig en angstig is, maar dat ik toch mag ervaren dat ik wel gewenst, geliefd en gezien word. Da's een klein gloeiend puntje in mijn ziel. Ergens gaat iets in mijn achterhoofd geloven dat ik misschien dan toch wel leuk genoeg ben (kan geen andere woorden vinden). Dat mijn eenzaamheid weleens minder zou kunnen worden, ooit.

Puck2

Puck2

27-10-2009 om 10:43

Inéz

.. en dat kleine gloeiend puntje in je ziel gaat echt in de loop van de tijd groter worden, totdat je jezelf en je omgeving weer in het volle licht kunt zien en er nog tevreden en blij mee bent ook.

Puck2

Puck2

27-10-2009 om 10:45

En als je de mogelijkheid hebt

En Inéz, als je over een tijdje de mogelijkheid hebt en de fut hebt: wil je dan laten weten hoe het gaat? Gedeelde smart is halve smart, maar gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

Bellefleur

Bellefleur

27-10-2009 om 10:46

Ondergoed en muffins

Het gevoel van 'ik word niet gezien' is geen waarheid, het is een stemmetje in jou! En dat stemmetje kun je laten zwijgen.
wat geweldig dat je kapper en schoonheidsspecialiste hebt gepland! Je verzorgt jezelf. Wat goed! En als je dan toch de stad ingaat, voor wat nuttige zaken, loop dan even bij de Hema langs voor een kop koffie en een chocolademuffin...

Inéz

Inéz

27-10-2009 om 12:02

Proest

Ik ben de Hema wel ingelopen voor ondergoed en sokken voor mezelf LOL, maar geen chocolademuffin. Wel een nieuwe trui bij de Sting gescoord......ach de komende weken geef ik toch geen geld meer uit.
Ik weet dat ik thuis moet loslaten en erop vertrouwen dat ook de dagelijkse dingen door draaien, maar het is gewoon een fijn gevoel om te weten dat iets simpels als goed en genoeg kleding er is. Alsof ik dan toch op de een of andere manier ook voor hen nog een beetje zorg, op afstand. En ik vraag aan iedereen die iets praktisch wil doen: denk je om mijn man en knuffel de kinderen wat extra, dat is al heel veel. Toch?

Inéz

Kcheck nog steeds je draadje. Had nog een lang stuk over dat idee of je nou op het laagste punt zou zitten getikt maar was er niet tevreden over.

Laat ik even een ding melden. Je gaat niet in één lange ruk omlaag en ook niet in één lange ruk omhoog. Je weet dus nooit of je op het absolute dieptepunt zit. Dar weet je pas maanden later.

Voor wat betreft het herstel: de eerste terugval is het zwaarste omdat de meeste mensen dan nog moet die rechte lijn omhoog rekenen. Nee, ik zeg het verkeerd, de tweede terugval. Want dan denk je dat je je terugval hebt gehad. Nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel.

En die angst dat je dingen kapot moet maken om verder te gaan: zit daar niet te veel over in. Heb vertrouwen. Tsja, hoe leg ik dat nou uit.. probeer vertrouwen te hebben in de weg die je gaat. Dat dat jouw weg is, dat ie uiteindelijk de goede kant op zal gaan, dat alles een reden heeft of dat je in ieder geval overal van kan leren.

Ik ben op een gegeven moment zwaar onder mijn opleidingniveau in een winkel gaan werken. Alles vond ik eng, de kassa, een dag vrij vragen, of ik wel genoeg deed. Alles. Ik heb mezelf toen voorgehouden dat het gewoon therapeutisch was allemaal. Dat het genoeg was om mezelf te observeren, dat ik verder niets hoefde te doen dan dat wat ik op dat moment deed plus waarnemen wat er allemaal in me omging. Dat bedoel ik dus een beetje met het vertrouwen in je weg. Zijn waar je bent.

Eigenlijk net als die hap in je verse muffin!

En als je ze eenmaal vers bakt moet je ze noooooit meer kopen. Getsie. Bij de Hema...brrrr.. Dus die sokken en dat ondergoed dat lijkt me een prima keus.

Hou je haaks he.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

27-10-2009 om 21:53

Inez

Houd je taai, sterkte met de laatste loodjes thuis. Ik wens je heel veel kracht en moed toe voor de komende periode!

Inéz

Inéz

28-10-2009 om 10:00

Afscheid?

Lieverds,
het gaat niet meer, er is druk contact tussen huisarts, crisisdienst en de instelling, het ziet er naar uit dat ik vandaag al opgenomen ga worden.
Sinds gisteren is alle zorg voor de kinderen op een fantastische manier geregeld en kennelijk stort ik nu in elkaar.
Liefs Inéz

Sancy

Sancy

28-10-2009 om 10:10

Begrijpelijk

Lieve Inéz,
Ik vind het heel begrijpelijk. Je bent net zo lang doorgegaan totdat je gevoel zei: nu mag je het loslaten, het is geregeld, nu kun je tijd en aandacht aan jezelf geven. Goed dat je dat ook inziet en nu aangeeft!
Ik weet niet of je kans en zin hebt om ons nog af en toe op de hoogte te houden. Weet dat ik in ieder geval jou en je gezin in gedachten houd.
Sancy

Bastet

Bastet

28-10-2009 om 10:22

Sterkte!

Ik wens je alle goeds en sterkte!
bastet

Puck2

Puck2

28-10-2009 om 10:42

Inéz

Het is goed zo! Ook ik wens je alle kracht toe.

tonny

tonny

28-10-2009 om 11:02

Je hebt het geweldig gedaan

en wij allemaal zijn blij dat er voor je gezorgd wordt. We blijven aan je denken en proberen iets bij te dragen aan het lichtpuntje dat je opmerkte!

tonny

Inéz

Nu is alles geregeld, nu mag je het ook loslaten en instorten, aan jezelf denken en niks anders meer. Sterkte lieverd, we denken aan je!

Kus, Mick

liedewij

liedewij

28-10-2009 om 12:21

Lieve inez

Wat een stroomversnelling ineens. Nu wordt het tijd voor jou. Ik hoop dat je thuis los kunt laten en in het diepe springen kunt. Wat moeilijk voor je. We kennen elkaar niet maar ik heb bewondering voor je gekregen de laatste anderhalve week. En ik denk nu aan je met een brok in m'n keel. Je mag er zijn Inez!
Heel veel liefs, Liedewij

Bellefleur

Bellefleur

28-10-2009 om 12:25

Inez,

Ik hoop dat je vandaag nog opgenomen kan worden. Fijn dat thuis alles is geregeld. En nu is het tijd voor jezelf. Veel sterkte gewenst. Hier op ool denken we aan je.

Lou

Lou

28-10-2009 om 13:42

Wat goed...

... dat je dat bericht nog even hier neerzet. Stort maar in, er wordt voor je gezorgd. En ook voor je man en je kinderen!

liefs,

Lou

Inéz

Inéz

28-10-2009 om 14:08

Vertrek

Ik word om 15.00 verwacht, er is contact geweest tussen de crisisdienst en de instelling. Ik heb wat medicatie erbij gekregen, om wat beter te kunnen slapen en tegen het piekeren in mijn hoofd. Ik mag nu eerst rust gaan nemen.
Liefs en dag allemaal, bedankt voor de berichtjes, Inéz

Ayanna

Ayanna

28-10-2009 om 14:17

Goed zo

Straks om 1500 uur mag je echt helemaal loslaten. Doodeng maar wel een eerste stap. Heel veel mensen zijn straks in gedachten bij je.
Heel veel liefs en heel veel sterkte gewenst, voor jou en voor je gezin.

Lieve inez

Ook hier wordt massaal met je meegeleefd. Nu is het tijd voor jou, kun je beginnen aan het verwerken en het helen van alle pijn die je tot nu toe in je leven bent tegengekomen.

Ik ben er, net als B. en nog een aantal anderen. De telefoon is dichtbij, de mailbox staat open. En ik kom vast nog een keer koffie leuten als jij je wat beter voelt.

Dikke, dikke zoen meid. Je hebt je zo goed staande gehouden de afgelopen maanden! Ben trots op je, maar dat weet je wel

Liefs,

Pie.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-10-2009 om 21:25

Inez

Ik leef met je mee en denk aan je. We hopen binnenkort weer wat van je te horen. Heel veel sterkte!

Petra-

Petra-

28-10-2009 om 22:51

Inez

Ik denk aan je, sterkte!

Puck2

Puck2

30-10-2009 om 09:01

Piedjee

Zou je me even willen mailen voor een persoonlijke vraag?
groet Puck, [email protected]

Update inez

Hallo allemaal,

Op verzoek van Inez zelf deze update:

Inez is sinds woensdag opgenomen en geeft aan dood- en doodmoe te zijn. Ze wandelt wat, slaapt, wandelt en fietst, eet, slaapt, drinkt koffie, slaapt. Ze heeft
veel rust nodig om bij te komen van alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is.

De nieuwe medicijnen die ze krijgt doen hun werk, het hoofd is wat rustiger, alsof alle emoties onder een dekentje liggen. Inez heeft goed contact met
anderen die ook opgenomen zijn. Zonder elkaar werkelijk te kennen steunen de mensen elkaar met bepaalde opmerkingen en maken ze samen grappen.

Inez heeft een eigen kamer/badkamer/toilet en is daar erg blij mee, ze noemt het helemaal haar eigen stekkie

Inmiddels heeft er een ontmoeting met de begeleider te zijn. En dat is iemand met veel ervaring, veel ervaring ook wat misbruik betreft. Inez heeft een goed gevoel bij haar en dat is heel prettig.

De werkelijke therapie is nog niet gestart. Het is nu vooral bijkomen, uitrusten, het hoofd wat leger maken, het lijf uit laten rusten. De rest komt later.

Groet,

Piedjee

Oeps

Met excuus voor de vreemde spaties tussen de zinnen (vraag me niet hoe die er nu tussen komen) en de tikfouten

Petra-

Petra-

02-11-2009 om 22:44

Piedjee

Dank je wel voor de updat, wat fijn dat ze nu een rustig plekje heeft om bij te komen en straks aan het herstel te werken. Wil je haar de groeten doen en zeggen dat we aan haar denken?!

Nog een nabrander

Hoi Piedjee,

Wat een luxe om zoveel te horen over Inéz. We denken allemaal aan haar, sturen haar alle liefde en warmte die ze nodig heeft.

Maarreeh.. ik had nog een kleine toevoeging waarvan ik dacht dat ik er woensdag te laat mee was.. ze hoeft hier helemaal niets terug te melden. We denken ook aan haar als ze niets meldt, het moet geen 'moeten' worden.

Soms is alles te veel, en dan denk ik dat het goed is om te zeggen dat niets hoeft.

Morgana Fata

Morgana Fata

03-11-2009 om 08:23

Fijn

Wat enorm fijn voor Inez dat ze nu de rust krijgt en kan nemen waar ze zo'n behoefte aan heeft.
Inez, heel veel sterke!

Bellefleur

Bellefleur

03-11-2009 om 09:02

Rode beuk,

Wat een goeie opmerking van jou! Natuurlijk hoeft Inez niets te melden. Alleen als het goed voelt. En inderdaad, we denken ook wel aan Inez als ze niks meldt! Al ben ik wel blij met deze berichten. Ik ben blij dat ze nu toe komt aan uitrusten.

liedewij

liedewij

03-11-2009 om 09:05

Groeten

Wil je Inez de hartelijke groeten doen?Ik denk dagelijks aan haar. En inderdaad zoals Rode breuk al zei ; ook zonder dat ze iets laat horen.
Fijn dat ze zich wat op haar plek voelt.

Liedewij

Puck2

Puck2

04-11-2009 om 09:08

Piedjee

Fijn om even wat van Inéz te horen. Dank je wel, doe haar de groeten. Kaartje komt binnenkort.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.