Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

picobello

picobello

27-05-2010 om 21:53

Lekke darm

wie heeft ervaring met het lekke darm syndroom. Wat voor een dieet ect, dit voor een kind van 8.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Terug!

Picobello ga terug naar de huisarts en neem iemand anders mee. Lukt het om met de vader van het kind te gaan? Als dat niet kan neem dan een andere volwassene mee die je helpt om je gedachten op een rijtje te zetten. Vraag aan de huisarts of hij je doorverwijst naar een kindergastroenteroloog. Vraag ook aan de huisarts of hij contact op wil nemen met de laatste arts die jullie gezien hebben en om text en uitleg wil vragen.

Jij moet duidelijk hebben wat de problemen zijn. Maak een lijstje voor je gaat, liefst met tijden en data er op. Je moet ook duidelijk hebben wat je wilt weten voor je weggaat. Maak weer een lijstje. Hele belangrijke vraag voor je weggaat is: welk medicijn waarom? En ook: hoe nu verder? Ga niet weg voor je alle problemen en vragen op tafel heb gelegd.

Er zijn veel (goede) suggesties aan de hand gedaan in dit draadje over wat er aan de hand zou kunnen zijn maar door het scherm kan niemand dat beoordelen. Je moet dus echt met spoed terug naar de arts.

Overigens zou ik ook overwegen je kind met spoed naar de huisarts te brengen op het moment dat ze ziek is met koorts bijvoorbeeld.

Beterschap, Mariel

Yta Chalne

Yta Chalne

03-06-2010 om 07:39

De taal

Als de taal een probleem geeft zou ik een Nederlandstalige arts opzoeken in een ander deel van België voor de second opinion. En dan bij voorkeur in een kinderziekenhuis, omdat daar de focus op kinderen ligt en de sfeer heel anders is. Je zit niet op trauma's te wachten.

MariaV

MariaV

03-06-2010 om 09:25

Waar woon je?

Als je in België woont, kan ik je aanraden contact op te nemen met ofwel het Universitair Ziekenhuis Brussel (Nederlandstalig en staat goed bekend, wij hebben er goede ervaringen) (http://www.uzbrussel.be/u/view/nl/1654629-Raadpleging.html)
of met UZ Gasthuisberg in Leuven (hebben wij ook erg goede ervarignen)(kindergastro-enterologie T. 016 34 39 91). Als je haar ziektegeschiedenis op een rijtje hebt, kun je sowieso eens bellen voor een telefonische second-opinion. Laat je niet afschepen hoor, dit is veel te ernstig.
Maria

picobello

picobello

03-06-2010 om 10:08

Luik

kind is onder behandeling CHU liege, academisch zh op de kinderafdeling. De arts die haar behandeld is het hoofd van die afdeling en hij staat goed aangeschreven. Wachttijd voor een eerste afspraak was bv al 4 mnd. Ik ben daarheen gegaan op aanraden van de ha. Eigenlijk ga ik altijd daar terug bv, dochter heeft vorige zomer met een hersenvliesontst daar gelegen en 5mnd terug met haar gebroken arm.
Sfeer daar is echt ok, nemen ruim de tijd voor ons angsthaasje.
Kan niet zeggen dat het daaraan ligt.Maar ...... twijfel slaat toe, vooral omdat er verschillende meningen zijn over candida infectie/ lekke darm syndroom.
Op internet vind ik wel sites hierover,idd vooral uit alternatieve hoek.Hoewel er geen info te vinden is over candida en jonge kinderen behalve spruw of voor volwassen van een vaginale infectie. En de behandeling met diflucan voor weken tot maanden icm koolhydraad arm dieet. Arts heeft echter medicatie voor 5 dagen voorgeschreven, tja.. zelfs dat komt niet overeen met de altern sites.

Hier lees ik echter veel reacties dat het een vergezochte diagnose is. Als regelmatige forumlezer haal ik vaak goede info hiervandaan. dus ik vind jullie mening dan ook niet onbelangrijk.

vader vind trouwens ook dat ik voor een second opinion moet gaan.Hij heeft anderszijds ook het idee dat dochter met de klachten aan het 'spelen' is om aandacht te krijgen, vooral bij mij. Maar volgens mij krijg je geen koorts van aandacht vragen.

Ga naar citadell, ook een zh in luik.Eerst maar naar ha om te overleggen.

Tinus_p

Tinus_p

03-06-2010 om 11:21

Valkuil

picobello:
"Sfeer daar is echt ok, nemen ruim de tijd voor ons angsthaasje."
Dat is de valkuil; deze artsen zijn ongetwijfeld meer dan uitstekend als het gaat om zorg en kindbegeleiding (wat op zichzlef belangrijk genoeg is), maar ze hebben medisch geen grip op wat er gebeurt. Ik heb wel eens eerder gezegd; de chirug die mijn liesbreuk heeft gerepareerd zou best een enorme klootzak kunnen zijn (ik sliep dus ik wete t verder niet), maar hij heeft de operatie netjes gedaan. En dat telt 9 jaar later.
Ik lees weer over gatroscopieen en ziekte van Crohn, maar ondertussen heb je een keiharde uitslag in je handen die zegt dat je kind een schildklierafwijking heeft. Waarom wordt daar niks aan gedaan??

MariaV

MariaV

03-06-2010 om 15:51

Dichtbij dus

Aha Luik, dan zit je toch niet al te ver van Leuven? Een afspraak voor een second opinion is zo gemaakt hoor. Ik ben het helemaal met Tinus eens: een aardige arts is niet per se een goede...

Maria

Kari1

Kari1

03-06-2010 om 21:15

Nuances

Ik ben het niet helemaal eens met Mariel en Tinus. Mariel schrijft "Vraag aan de huisarts of hij je doorverwijst naar een kindergastroenteroloog.", maar dat lijkt me te kort door de bocht. Het zou kunnen zijn dat jullie bij een andere kinderspecialist beter op jullie plek zijn. Want wie zegt dat het met zekerheid een maagdarmkwestie is (behalve die olijke lekkedarm-schimmel-professor)? Ik zou dat aan de huisarts overlaten (misschien heeft die nog meer gegevens die wij hier niet hebben) en bij aanvang niet meteen te smal in een superspecialisme duiken.
Ook dat schildklierverhaal, daar zou ik me niet meteen in vastbijten. Tinus is daar van overtuigd, maar een diagnose stellen op wat jij beschrijft over het bloedonderzoek is wel érg knap
Ik hoop dat jullie gauw iemand treffen met verstand van zaken die jullie verder kan helpen!
Kari

Tinus_p

Tinus_p

04-06-2010 om 10:38

Kari

Kari:
"Ook dat schildklierverhaal, daar zou ik me niet meteen in vastbijten. Tinus is daar van overtuigd, maar een diagnose stellen op wat jij beschrijft over het bloedonderzoek is wel érg knap "
Nee, dat is het niet. Geneeskunde is namelijk in een aantal opzichten een makkelijk vak: Geneeskunde is vaak niet moeilijk, het is vooral veel. En daar is dit een mooi voorbeeld van.

Picobello schreef:
""ik ben geen arts maar wat aangegeven staat als afwijkend: vit.de sediment apres 1H, créatine,globules rouges,protéines totales,L.D.H, Amylase, potassium,t4 libre,T.S.H."
Kortom, TSH en vrij T4 zijn afwijkend. Dat is een niet te missen uitslag die wijst op een schildklierafwijking. Dit is nou makkelijk.

Frans..

Mijn Frans is niet best, maar behalve de afwijkende schildklierwaardes is er ook sprake van afwijkende kalium, amylase, totaal eiwit, LDH, rode bloedcellen. Dat kan toch niet allemaal verklaard worden door een schildklierafwijking Tinus? Blijkbaar is er toch meer aan de hand.
Ik ben het wel eens met je dat ze een second opinion moet vragen

Ho ho

Het kan best zijn dat picobello de lab uitslagen niet helemaal goed heeft begrepen. Daarnaast is het ook nog zo dat een kalium van bijvoorbeeld 3.4 in de meeste labs afwijkend is terwijl een normale range 3.5-5.0 is. Dat betekent dan nog niet dat er echt een probleem met de kalium is.

Kari heeft gelijk - er kan niet door het beeldscherm gediagnosticeerd worden. Daarom ook mijn advies om terug te gaan naar de huisarts die jullie kent. Het advies van de gastroenteroloog van mijn kant kwam trouwens door dat ik al zo vaak had gelezen dat het kind geel ziet maar inderdaad een algemene kinderarts kan daar vast ook mee uit de voeten.

Picobello hoe ver ben je gekomen met een nieuwe afspraak?

Mariel

Tinus_p

Tinus_p

07-06-2010 om 09:32

Gewoon fout

Karin:
"Mijn Frans is niet best, maar behalve de afwijkende schildklierwaardes is er ook sprake van afwijkende kalium, amylase, totaal eiwit, LDH, rode bloedcellen. Dat kan toch niet allemaal verklaard worden door een schildklierafwijking Tinus? Blijkbaar is er toch meer aan de hand."
Ja, kan heel goed -zoiets schreef ik ook al.
maar dat was mijn punt niet. dat is namelijk heel simpel: Er zijn -blijkbaar- afwijkende schildklierwaardes. Daar moet hoe dan ook in ieder geval IETS mee gedaan worden. Het negeren van deze afwijkende uitslag (los van de vraag wat het probleem verder precies is) is gewoon fout.

picobello

picobello

07-06-2010 om 22:53

Afspraak

is verplaatst naar over 14 dagen. Juf wilde graag ( en kind ook) dat dochter meeging op sportdag.Dus nog even geduld hebben. Heb vandaag iemand gesproken die zegt al 2 jaar last te hebben van een candida in haar darmen. Klonk niet echt leuk.

Luik

Luik is toch vlak bij Maastricht en Leuven? En daar praten ze toch gewoon Nederlands?

Pluk53

Pluk53

08-06-2010 om 12:10

(ot) taalgrens

zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Taalgrens .
Grappig dat de taalgrens al 1600 jaar oud is. Maar in Luik wordt Frans gesproken.

Tinus_p

Tinus_p

08-06-2010 om 13:42

Ot-er

Pluk:
"Grappig dat de taalgrens al 1600 jaar oud is. Maar in Luik wordt Frans gesproken."
Wat opvallend is, want voor 1795 behoorde het tot het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie. Het is ook nooit onderdeel geweest van 'de lage landen'.

Frans

Luik is franstalig. Maastricht niet (meer).

picobello

picobello

09-06-2010 om 10:21

Taalgrens

op het moment lopen de gemoederen toch al enigzins op over de taal.Voor het eerst sinds jaren merk je meer van de strijd tussen de walen en de vlamingen.
Hoop dat het snel voorbij is na de verkiezingen.
Maar goed dit was ook ff erg ot

picobello

picobello

09-06-2010 om 17:42

Uitslag bloedtest

de uitslag van de bloedtest is bekend, alleen ....
Arts geeft aan dat er een zeer hoge score is op allergie.Er moet dus verder getest worden en hij schakeld gelijk door naar de afdeling afspraken.
Geen tijd voor verder uitleg oid.
Dus na afspraak gemaakt te hebben en ff afgekoelt te zijn bel ik hem terug.Ik wil weten of hij idd een schimmelinfectie heeft gevonden. Dat had hij niet en we moeten verder afwachten. PUNT

Geef ik daarom dat kind die medicatie, waar ze zo beroerd van is.IK BAAL.
Ga volgende week naar andere arts,n ben het zat.
De uitslag van de test wil hij nog niet eens naar huisarts sturen, eikel ( zo nu ben ik klaar met klagen)

Yta Chalne

Yta Chalne

10-06-2010 om 08:51

Terecht

Dat lijkt me een zeer terecht besluit. En je mag ook best even klagen

picobello

picobello

16-06-2010 om 18:00

Allergietest

volgende week krijgt dochter opnieuw een test. Maar zal ze dan ook moeten stoppen met antihistaminen? Of reageerd het lichaam toch wel op de antigenen?

wie weet dit?
Zh heeft niets gezegd, maar ik heb het ook niet gevraagd.

Puck

Puck

16-06-2010 om 22:18

Ik moest

... Ik moest 2 of 3 dagen voor de allergietest (met van die krasjes op je arm) stoppen met de antihistaminica. Maar misschien krijgt je dochter een ander soort test en is het niet nodig. Zou het toch even navragen bij het ziekenhuis.

picobello

picobello

22-06-2010 om 21:12

Test gehad

allergie test gehad vanmiddag. Getest op de meest gangbare allergieen. Op mijn vraag of er niet op specifieke voedingstoffen getest kon worden wwarvan ik denk die problemen geven was het antwoord dus nee.
Uitslag was een reactie op eigeel en vis, verder niets.

Over een maand een lactose test. Die hebben we vorig jaar ook al gehad.Gaf toen wel wat reactie, maar niet enorm.

Volgens mij zoekt die man nog steeds in de verkeerde hoek.
Ga morgen nog eens met ha overleggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.