Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Moeder zoveel pijn, nood.


Een bekende van mij, een jonge vrouw, heeft langdurig methadon gekregen voor zeer ernstige, chronische pijn. Maar hier zal toch opnieuw een specialist aan te pas moeten komen. Ik lees nu alleen maar wat patiënt, familie en artsen niet willen en geen goed idee vinden. Maar wat is nou het voorstel om WEL te doen, van de huisarts en/of andere medische professionals en/of de familie? Welke keuzes worden nu aan de patiënt en de familie voorgelegd door artsen? 

Kikki39

Kikki39

10-05-2022 om 20:31 Topicstarter

ze zeggen verder niks meer van medicatie te hebben. Methadon is ook niet ter sprake gekomen. 

Is de pijnpoli van het ziekenhuis al geopperd? Vast wel. Of heb je dat ook afgewezen? 

Kikki39

Kikki39

10-05-2022 om 20:34 Topicstarter

zou dat nog iets kunnen zijn of is dat hetzelfde als morfine en krijgt ze dat toch niet? Onze arts geeft niks meer, anders was ze hier zelf wel mee gekomen.

Kikki39

Kikki39

10-05-2022 om 20:35 Topicstarter

rhonda, daar zijn we ook al geweest en die wisten ook niks. We zijn overal al geweest zoals ik al zei. We hebben helemaal niks afgewezen, alleen de opname.

Kiki, ik snap de heel lastige situatie waar jullie in zitten.
Op een herkenbare, maar toch anders, wijze hebben wij dit aan de hand gehad met onze zoon.
Na een kleine operatie kreeg hij niet te harden hoofdpijn, altijd en regelmatig dagenlang nog erger.
Ook met hem zijn we meerdere specialisten afgeweest en als het pilletje niet hielp “wisten ze het ook niet meer”.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een suïcide poging.
Daarna is er geprobeerd om een psychologisch hulptraject op te starten maar daar stond hij echt niet voor open en ja, dan werkt het ook niet.
Zoon ging naar de huisarts omdat hij iets zeer rigoureus wilde doen met het idee dat de pijn dan weg zou zijn.
Hij kreeg een doorverwijzing (weer) naar een (andere) pijnpoli die weer een doorverwijzing deed.
De betreffende pijnarts heeft blijkbaar de juiste snaar geraakt want er is meer vertrouwen gekomen. De pillen doen nog niet veel maar en dat is het allerbelangrijkste: hij heeft hoop gekregen.
Ook is er een psychologisch revalidatie traject gestart en je ziet dat het beter gaat.
Niet meer hele dagen op de bank hangen/liggen maar weer actief zijn/worden.

Wat onze ervaring is in deze situatie: de psyche doet ontzettend veel met je en als het lijdend voorwerp niet wil (proberen) je aan de zijlijn aan het dooie paard trekt en er niets gebeurt. En ook dat (te) veel bevestigen van de ellende de ellende alleen maar groter wordt. Althans, dat is onze ervaring.

Sterkte voor jullie en je moeder.

Kikki39 schreef op 10-05-2022 om 15:19:

Nee heeft niks met geloof te maken. Ze zegt krijg je hiervoor niet. En bij dementie enz. wel. Ze heeft zelf een euthanasie verklaring. Hevige pijnen, iedere minuut.

Ik heb al eerder de link gegeven dat het ook is gedaan bij tinnitus, echt onzin wat jouw huisarts zegt. 

Kikki39

Kikki39

10-05-2022 om 22:49 Topicstarter

dat is ook heel erg voor jullie, gelukkig dat echt wat beter gaat.
Weet je, ik durf met oprecht te zeggen dat mijn moeder 3 jaar lang heeft gevochten, proberen te winkelen, te zwemmen, proberen te fietsen , bezoek te ontvangen, allerlei specialisten heeft gehad, maar niks lukte, alles was zeer zwaar en maar weer proberen en weer lukte het niet. Weer een specialist en weer een en weer naar een andere slepen enz enz, hoe vaak de ambulance is geweest, hoe vaak we in het weekend het ziekenhuis hebben gezien, hoe vaak we weer hebben gebeld, hoeveel nachten ze op hebben gezeten, gillende pijnen....iedere dag strijd! Het is echt niet zo dat ze in een stoel is blijven en maar wachten, nee totaal niet, ik heb respect voor haar, voor haar vechtlust die ze heeft gehad. Maar denk het nu op is, we kunnen haar niet weer ergens naartoe gaan slepen....ze kan dat niet meer aan.

Kikki, ik weet even niets te zeggen maar wil je heel veel sterkte wensen! Wat moet  dit zwaar zijn. 

Toch nog maar even een tip, gisteren op de radio, https://www.nporadio1.nl/fragmenten/humberto/f0c4fd87-1f72-4fe2-bbb7-0d10edd642c2/2022-05-13-verklein-je-pijn-boek-over-omgaan-met-chronische-pijn

Ik weet dat het naar jullie gevoel al lang een gepasseerd station is en dat je nu voor een laatst, afschuwelijk eindstation staat. Veel sterkte,
Tsjor

Kikki39

Kikki39

14-05-2022 om 22:36 Topicstarter

dank je voor je bericht, daar zullen we helaas niet meer komen..... Op dit moment is het vreselijk en is het bijna de hele dag gillen van de pijn, we kunnen geen kant meer op. Huisarts verschillende malen opgeroepen, maar die zegt dan eet maar niet meer. Die vereniging ingelicht, maar dat kan een jaar duren en de vraag is nog maar of ze goedkeuring geven. Onmenselijk....

Kikki39 schreef op 14-05-2022 om 22:36:
. Die vereniging ingelicht, maar dat kan een jaar duren en de vraag is nog maar of ze goedkeuring geven. Onmenselijk....

Ingelicht? Zijn ze dan niet bij je moeder op gesprek geweest? Dit klinkt heel vreemd en niet zoals ik het ken... 

Kikki39 schreef op 14-05-2022 om 22:36:

dank je voor je bericht, daar zullen we helaas niet meer komen..... Op dit moment is het vreselijk en is het bijna de hele dag gillen van de pijn, we kunnen geen kant meer op. Huisarts verschillende malen opgeroepen, maar die zegt dan eet maar niet meer. Die vereniging ingelicht, maar dat kan een jaar duren en de vraag is nog maar of ze goedkeuring geven. Onmenselijk....

Ik vermoed dat je het woord inlichten vreemd gebruikt, want je licht niet de Levenseindekliniek in. Je vraagt om hulp en ze kunnen niet aan de telefoon zeggen dat het een jaar duurt. Ze komen langs voor een gesprek. En gaan van daaruit verder. 
tijd voor een andere huisarts. Een die meedenkt en helpt. Ik zeg niet dat een andere huisarts de pijn wegneemt maar die helpt misschien beter met de leveneindevraag. 

Kikki39

Kikki39

15-05-2022 om 07:48 Topicstarter

ja klopt , om hulp gevraagd. En verder weten we nog niks, huisarts zegt dat het een jaar duurt en waarschijnlijk ze het niet krijgt.

Kikki39 schreef op 15-05-2022 om 07:48:

ja klopt , om hulp gevraagd. En verder weten we nog niks, huisarts zegt dat het een jaar duurt en waarschijnlijk ze het niet krijgt.

Heel veel sterkte, wat moet dit moeilijk zijn! Ik hoop oprecht dat er toch nog iemand op korte termijn iets voor haar en jullie kan betekenen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.