Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ondraaglijke pijn borstbeen

Vraagje; ik heb deze week 3 keer ongelooflijke pijn gehad bij mijn borstbeen, ik weet niet precies waar het zit, in het midden bij de maag. Ik zit dan echt te huilen en creeperen van de pijn. Na een kwartier is het weg.
1e keer had ik in de avond veel chocola de melk op en werd ik in de nacht wakker vd pijn. 2e keer na een boterham.met hagelslag. En net na een paar pepernoten. Ik weet niet of het aan het eten ligt, maar ik leg die link. Ik moet wel weten wat het is, want dit wil ik niet nog een keer. Ja, na de huisarts gaan. Maar ik hoop dat iemand hier een idee heeft....


Taxi

Taxi

25-11-2019 om 21:24

Linkje

https://www.thuisarts.nl/syndroom-van-tietze
Misschien herken je hier iets van? Verder is de enige weg die naar de huisarts.

Taxi

Taxi

25-11-2019 om 21:26

Klinkt trouwens niet als je borstbeen als het na het eten komt.
Zou dan eerder denken aan je maag of slokdarm.

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 21:27 Topicstarter

Kan ook maag of slokdarm zijn, precies in het midden

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 21:29 Topicstarter

Nee

Tietze is het niet.

Ik dacht zelf aan maagzuur. Maar ik heb niks wat omhoog komt. En ik verga dus een kwartier van de pijn, kan maagzuur zo pijnlijk zijn?

Guera

Guera

25-11-2019 om 21:34

Slokdarm

Google eens op slokdarmspasme

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 21:38 Topicstarter

Dank

Voor het meedenken. Maar ik weet niet of het dat is.

Iemand hier weleens maagzuur, kan dat zoo pijnlijk zijn?

Ga vd week toch huisarts...

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 21:50 Topicstarter

Het

Is trouwens meer mijn maag denk ik.

Maagpijn

https://www.prescan.nl/nieuws/de-10-meest-voorkomende-oorzaken-van-maagklachten.html

En dan ook nog last van de helicobacter pylori bacterie. Kan van alles zijn.
Inderdaad naar de huisarts.

Jesse_1

Jesse_1

25-11-2019 om 21:58

De dokter

Maagzuur voel je echt branden in je slokdarm. Ik heb ook weleens iets bij mijn maag gehad, ik weet niet meer wat het was, maar het deed heel zeer - vooral bij inademen (als de maag minder ruimte heeft). Van de dokter kreeg ik een medicijn en daarna was het heel snel over. Is ook niet meer terug gekomen.

Jesse_1

Jesse_1

25-11-2019 om 21:59

als het iets lager is; iets met je gal?

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 22:02 Topicstarter

Het

Is zeg maar je borsten en dan daaronder en dan in het midden. Kan nergens goed zien op internet wat daar nu zit....

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 22:03 Topicstarter

Klachten kwamen wel na 2 keer na iets te eten

Huisarts

Ja ik herken het, bij mij is het maagzuur (en ik heb overigens geen oprispingen) maar voor zo ver ik weet is niemand van ons hier huisarts en bovendien zelf dan is het lastig onderzoeken zo op afstand.
Je kan wel proberen, op het moment dat je de pijnvoelt opkomen, of een Maalox of Rennie verlichting biedt. Maar dan nog zou ik echt naar de huisarts gaan
Sini

Kikki39

Kikki39

25-11-2019 om 22:10 Topicstarter

Ik ga ook naar de huisarts.maar zal wel paar dagen duren voor ik er terecht kan.

Sinnilind, doet dit bij jou ook zo'n pijn!!??

Tessa

Tessa

25-11-2019 om 23:39

Maagzuur

Ik herken het verhaal van vroeger. Ik had steeds pijn in mijn borst en ook vaak een pijnlijk keel. Ik heb nooit een brandend gevoel gehad. De huisarts heeft me, ik geloof, maagzuurremmers voorgeschreven en daarna heb ik er geen last meer van gehad.
De huisarts is natuurlijk de beste optie maar je zou ook vrij verkrijgbare maagzuurremmers kunnen kopen en proberen of dat wat doet.

Taxi

Taxi

25-11-2019 om 23:41

Sini

"maar voor zo ver ik weet is niemand van ons hier huisarts en bovendien zelf dan is het lastig onderzoeken zo op afstand."

Toch wel , die zijn hier wel. Ik geef je overigens gelijk v.w.h. tweede, vandaar dat ik dat er bij schreef.

Ik heb een hernia diafragmatica wide sliding 4 cm. Mijn maag zit voor 1/3e in mijn slokdarm geperst. Ik heb soms oprispingen, zelfs met medicatie, maar lang niet altijd. Het is een schrijnende pijn die bij mij, naast erge maagkrampen, met name in de keel en slokdarm zit.

Je beschrijft idd de plek van je maag.

Maagzuur?

Maar kan dat echt ondraaglijk pijn doen? Zo erg dat je zit te huilen en creperen van de pijn?

Is er dan niet eerder sprake van een maagzweer? Ik vind de omschreven pijnklachten van Kiki nog al heftig voor maagzuur.

Tessa

Tessa

26-11-2019 om 00:04

Maagzuur de zoveelste

Het is alweer lang geleden en ik herinner me wel dat het echt behoorlijk pijn deed. Maar ondragelijk? Iedereen is anders gebouwd en wat de een ondragelijk vind, is goed te doen voor de ander.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 01:12

Wat ik heb

Als ik in de tuin gewerkt heb, kennelijk is dat de enige plek waarin ik veel naar voren en bukkend werk, krijg ik regelmatig last van maagzuur. Rennies helpen niet echt. Als ik daarna eet, een beetje pittig vooral, kan dat echt een erg onaangenaam gevoel opleveren. Het eten wat zakt doet zeer en het lijkt wel of er een pijnlijke prop in de slokdarm zit die het eten een beetje tegen zit te werken. Gelukkig gaat dat wel weer over, maar ik overweeg ook om het toch maar eens bij de huisarts te bespreken. Ik heb wel vaker last van brandend maagzuur gehad, maar nu net iets te vaak.

Ik heb, ja Google is mijn vriend nog steeds, gelezen dat je met dit kwaaltje echt wel naar de huisarts moet gaan, omdat dat brandende maagzuur in de slokdarm schade kan aanrichten.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 01:18

slokdarmkrampen

Ik las nu net trouwens ook dat als je maagzuur weer terugloopt in je slokdarm, dit slokdarmkrampen kan veroorzaken. Dat zóu je dus kunnen voelen. Ik herken niet de felle pijn waar de tranen van in je ogen schieten, maar dus wel dat het pijnlijk kan worden en echt even erg onaangenaam.

zebra

zebra

26-11-2019 om 08:03

ook wel een paar keer

zoiets gehad maar dan tijdens het eten van rijst, bami, pasta en dat soort dingen. Ongeveer een kwartier heftige pijn en dan gaat het weer weg. Gelukkig nu al een tijdje geen last meer van gehad maar de laatste keer deed het zoveel pijn dat ik een pijnstiller genomen heb en even ben gaan liggen. Voorgaande keren was het erg pijnlijk maar kon het dan zonder pijnstiller af.

Yaron

Yaron

26-11-2019 om 08:12

Maagzuurremmers

Ik had regelmatig pijn midden op de borst, daarvoor heb ik Omeprazol voorgeschreven gekregen van de huisarts. Het is ook verkrijgbaar bij de drogist. Laatst had ik bonen in zak van Hak gegeten en daarna had ik echt heel veel pijn, ik wist 20 minuten tot een half uur niet waar ik het moest zoeken van de pijn en toen was het over. De Omeprazol slik ik als ik naar bed ga en was toen waarschijnlijk niet meer krachtig genoeg, Rennies helpen dan ook niet meer.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 08:46

Geruststellend

Ik vind het eigenlijk wel geruststellend om te lezen dat dit geen ongewoon fenomeen is. Wel vervelend. Heb ik geen pijn in mijn rug meer als ik in de tuin heb gewerkt, krijg ik dit...

Als ik net als Yaron dus iets heb gegeten wat geen goede combinatie is met de zuurbrand, dan is het ook echt net of mijn slokdarm vol zit en het eten er niet door kan. Dan moet ik wachten, dat even laten gebeuren en dan kan ik weer verder eten. Erg naar om te voelen.

Jasmijn

Jasmijn

26-11-2019 om 08:57

Kaaskopje

Kaaskopje, misschien bedoel je dit zelf ook hoor, dan is mijn opmerking overbodig. Maar volgens mij, door het voorover gebogen werken zit er denk ik op dat moment maagzuur tegen je slokdarm aan te branden? Waardoor je later met een pijnlijke slokdarm zit (tijdelijk) want dat moet dan weer een beetje herstellen. Misschien is er een klepje wat niet helemaal goed functioneert?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 09:12

Jasmijn

Ik heb tijdens mijn gegoogel inderdaad gevonden dat dat een oorzaak kan zijn. Ik zit nog in dubio of ik daarmee naar de huisarts moet. Wat denk jij? Met de tuin stoppen vind ik geen optie en op mijn knieën zitten ook niet. Ik heb dat nooit gekund, tenzij ik op iets heel erg zachts kan steunen met mijn knieën. Een stoel of matras bijvoorbeeld.

Moiraine

Moiraine

26-11-2019 om 09:30

klinkt voor mij als galstenen

Ik weet nog dat ik de eerste keer zo'n pijnaanval kreeg...hevige pijn...dacht dat ik een hartaanval of zoiets kreeg. Ik kon me niet/nauwelijks bewegen en na een tijdje trok het weer weg.

Hoe dan ook, laat het controleren door de huisarts. Dan weet je het zeker.

Jasmijn

Jasmijn

26-11-2019 om 09:31

rug

Als ik ergens last van mijn rug krijg, is het tuinieren, de langdurige houding voorover gebogen, daar houdt mijn rug juist niet van, dus ik zit inderdaad op mijn knieën, omdat ik het een gedoe vindt met matjes meeslepen onder mijn knieen, zit ik gewoon in/op het zand, dan maar een vieze broek. Soms op mijn knieën of op mijn billen.
Misschien kan je eens informeren wat er überhaupt aan te doen is, misschien wel medicijnen of krijg je de tips iets zachts te eten voordat je gaat tuinieren, om het zuur vóór te zijn o.i.d.?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 10:01

Jasmijn

Ik zou bij voorbaat al rennies in kunnen nemen. Ik bedenk me dat ik dat ook gedaan heb, de laatste keer dat ik flink ging bukken, maar dat het evengoed gebeurde. Ik heb 'gesolliciteerd' voor vrijwilligerswerk bij iemand anders in de volkstuin, dus als ik gekozen wordt, kan ik nog even testen .

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2019 om 10:03

Jasmijn

De pijntjes in mijn rug en knieën zijn 'opgegeven' gevallen. In beide artrose. Zuurbrand had ik voorheen sporadisch. Ik weet dat aan mijn overgewicht, maar dat kan nu de oorzaak niet meer zijn.

Sani

Sani

26-11-2019 om 10:12

Kaaskopje

Artrose is niet perse uitzichtloos.
Goed bewegen kan zeer heilzaam zijn. Artrose kan ook een soort van onstekingsreactie zijn (zie bijv reumafonds) en dan kun je met je algehele gezondheid echt wel wat betekenen. Voeding kan ook van betekenis zijn, en soms helpen supplementen.
(ik zelf probeer nu groenlipmossel)

Overigens kan overgewicht echt wel zorgen voor ontregeling van een aantal lichaamsfuncties en dat is niet altijd zo makkelijk omkeerbaar door af te vallen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.