Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Puistjes

Jaja, het is dan zover. Zoonliefs puberteit toont zich ineens in volle omvang op zijn gezicht. Puistjes dus.
Hij is genetisch nogal belast, dus om hem voor een levenslang pokdalig gezicht te behoeden zou ik het graag goed behandelen.
Ik hoop op bruikbare tips!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

04-02-2014 om 13:33

Puistjes

Hier heeft zoon er gelukkig (nog) geen last van maar ik had een paar jaar geleden opeens een uitbraak van cystische acne door hormonale veranderingen, terwijl ik daarvoor nooit echt last heb gehad van acne. Ik heb de volgende tips opgevolgd en was er binnen een half jaar helemaal vanaf: http://www.paulaschoice.nl/learn/bestrijd-puistjes-op-elke-leeftijd/

http://jetskeultee.nl/over-puistjes-pukkels-en-acne/obj9200770

Belangrijkste is geen agressieve produkten te gebruiken en niet te pulken/uitknijpen. Succes!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

04-02-2014 om 14:24

Voeding

Er is zeker wel een verband tussen voeding en acne maar kijk ook uit met sojaprodukten. Deze kunnen de oestrogeenproduktie verhogen waardoor je ook puisjes kan krijgen. Ik kan daardoor geen soja gebruiken.

Annet

Annet

04-02-2014 om 18:57

Benzoylperoxide

In de link van Elisa wordt dit stofje genoemd.
Dit kun je bij het Kruidvat kopen in een blauw-witte tube (in een doosje). Volgens mij lag het niet bij de andere jeugdpuistjes spullen maar bij de medicijnen. Er staat op dat het tegen jeugdpuistjes is.
Mijn kinderen gebruiken het preventief, 1x per dag. Het werkt goed. Jongste vergeet het soms een paar dagen, dan is er gelijk een uitbraak.

lennest

lennest

04-02-2014 om 20:26

Biodermal

Hier wordt de wasgel en creme van biodermal,gebruikt, werkt als een trein! Ik hoor ook goede verhalen (niet uit eigen ervaring) over de creme van Kruidvat.

Even dit topic gebruiken

voor mijn eigen puistjes.
Vroeger had ik een hele vette huid met veel acne en Zineryt hielp me toen goed en dat spul bestaat nog steeds. Het verminderde mijn puistjes en maakte mijn huid droger.
Mijn huid is in de loop der jaren gewoon door mijn leeftijd veel droger geworden en ik heb nu veel minder puistjes, maar soms steekt het de kop weer op. Maar nu heb ik zo'n droge huid dat ik niet weet wat ik gebruiken kan, alle middelen die ik tegenkom die tegen puistjes zijn geschikt voor een vette huid. Is Biodermal ook geschikt voor puistjes bij een droge huid?
Enne... hoe kan ik pulken stoppen? Ik wrijf op mijn kin als ik nadenk en ik heb het idee dat dat echt wel het puisjes-ontstaan bevordert. Niet meer nadenken is geen optie, dat is mijn werk. Maar hoe kan ik mezelf afleren dit te doen...!

Fiorucci

Fiorucci

05-02-2014 om 07:43

Melk inderdaad

Mijn vader drinkt om die reden al decennialang geen melk meer.

Qwintyy

Qwintyy

05-02-2014 om 09:31

let wel op met Benzoylperoxide

Vroeger kreeg ik via de huisarts Benzoylperoxide. Dat deed ik braaf op mijn puistjes. Het plekje waar ik het de lotion op deed is nu wel beschadigd. De huid is daar dunner en de porienen meer opvallend. Later heb ik ook op andere plekken in mijn gezicht puistjes gekregen en geen Benzoylperoxide daar gebruikt. Daar ziet mijn huid er normaal uit. Dus let op met zulke producten dagelijks te gebruiken. Ik zou echt alleen een beetje doen op een heel opvallend puistje. Heel vervelend allemaal die rottige puistjes, ik weet er alles van. Als ik 's morgens in de spiegel keek en ik had er weer nieuwe bij dan werd ik echt een beetje somber als puber.

Evanlyn

Evanlyn

05-02-2014 om 11:46

dit is het beste middel!

Hier ook puistjes, maar dit werkt geweldig.

Je koopt alcohol bij de drogist/apotheek, liefst pure alcohol zonder toevoegingen als het kind een gevoelige huid heeft. Je stopt er een paar takjes verse tijm in en laat dat er een paar weken in zitten. Dan verwijder je de tijm (ik giet het altijd over in een ander flesje, dan blijft de tijm vanzelf steken). Het werkt echt als een trein en er zitten geen heftige stofjes in. De tijm schijnt speciaal de bacteriƫn aan te pakken die de acne veroorzaken, dus het werkt veel beter dan alcohol alleen. Mijn dochter zat echt onder, maar ze heeft nu nergens meer last van.

Tink

Tink

05-02-2014 om 11:54

en hier

Wij hebben een flesje Dr. v/d Hoog Purity reinigingslotion in de kast staan. Zoon (12) had een tijdje terug een paar plekjes en gebruikt het sindsdien ook. Niks meer te zien bij hem.
Oudste en ik vinden het ook fijn spul en het is niet erg duur.

rutiel

rutiel

05-02-2014 om 13:35 Topicstarter

Geweldig!

Wat een boel tips. Iedereen heel erg bedankt! Van de relatie tussen melk en puistjes had ik dus echt nog nooit gehoord. Zoon is een grote melkliefhebber, dus hier valt zeker winst te halen.
Benzoylperoxide heeft mijn oudste dochter wel gebruikt. Hielp goed, maar had toch ook wel wat bijwerkingen (droge huid b.v.). Bovendien zat haar kussensloop in no time echt helemaal onder de bleekvlekken. Dat geeft wel iets aan over de agressiviteit van het middel lijkt me. Maar goed, dat is natuurlijk een afweging.
De tip van Evanlyn ga ik zeker proberen. Alcohol zelf is natuurlijk vrij heftig (droogt de huid erg uit), maar ik neem aan dat je het dan weer moet afspoelen of zo. Of hoe werkt dat dan precies?

Marie

Marie

05-02-2014 om 17:01

schoonheidsspecialiste

Zo nu en dan een behandeling bij de schoonheidsspecialiste kan ook goed helpen. Dat is tegenwoordig niet zo heel bijzonder meer. Hij zal echt niet de enigste zijn.

Evanlyn

Evanlyn

05-02-2014 om 17:26

afspoelen

Mijn dochter spoelt het niet af, ik weet eigenlijk niet of je het wel of niet kan afspoelen. Je kan de alcohol natuurlijk ook wat verdunnen met water, dat heb ik nog niet getest, want zij heeft nergens last van als ze het er gewoon op houdt. Of misschien moet je het in elk geval even laten inwerken als je het wil afspoelen. Het is ook een beetje uitproberen.

Olivia

Olivia

05-02-2014 om 17:41

Niets....

Hier een dochter en zoon met behoorlijke acne, dochter al vanaf haar 10e jaar. Vanaf dat moment iedere maand naar de schoonheidsspecialiste gegaan met haar om het een beetje in toom te houden. Maar niets hielp echt heel goed. Ook de dingen die hierboven genoemd zijn hielpen niet. Benzoylperoxide droogt dochters huid enorm uit, bij zoon levert het ook alleen maar enorme schilfering op. Uiteindelijk hielp het bij dochter door aan de pil te gaan en zo gezond mogelijk eten werkt ook goed (geen chips, chocola e.d.)
Zoon maakt alleen nu zijn huid goed schoon met van die huidverzorgingsdoekjes en verder niets.

let op met benzoylperoxide deel 2

Ik weet niet of het benzoylperoxide was, dat ik ooit gebruikt heb, maar volgens mij wel. Voor acne op mijn rug. Het hielp goed, maar het bleekt. Niet de huid, die bij mij trouwens niet echt bleker kan, maar wel alle textiel. De huisarts die het voorschreef waarschuwde me in bed een oud t-shirt aan te trekken.

Het was overigens een soort balanceeract met dat spul, want ik heb geen erg vette huid. Het was dus smeren tot de acne weg was en dan stoppen, want doorgaan leidde tot jeuk en irritatie. Dan kwam de acne na enige tijd weer terug en begon het smeren opnieuw.

De pil hielp definitief, maar daar heeft je zoon niks aan.

Groeten,

Temet

Evanlyn

Evanlyn

05-02-2014 om 22:02

nanny

ik ben erg benieuwd of het bij jouw kind ook zo goed werkt, laat je het even weten? Als dat zo is, probeer ik het meer bekendheid te geven. Goedkoop en geen bijwerkingen, maar de industrie heeft er geen baat bij, dus wordt er ook geen bekendheid aan gegeven. Het is wel wetenschappelijk onderzocht, dat valt vast wel te googelen.Dochter is er nu echt helemaal van af, maar het komt direct terug als ze een paar dagen stopt met smeren.

rutiel

rutiel

07-02-2014 om 12:24 Topicstarter

Even wat reacties

@marie: nou, ik denk niet dat ik mijn zoon naar de schoonheidsspecialist krijg hoor. De kapper vindt hij eigenlijk al teveel 'gedoe'. Helaas dus!

@evanlyn, ik ga jouw tip zeker uitproberen. Ben eerlijk gezegd wel wat huiverig voor die alcohol, want het ie toch geen onschuldig spul. Gebruiken jullie de 70% oplossing of nog sterker? Ik zal je zeker de resultaten laten weten, maar goed: het moet dus eerst nog een paar weken sudderen met die tijm erin. Dus dat duurt nog even.

@olivia/temet, de pil is inderdaad ideaal: mijn dochter had sindsdien nergens last van. Maar dat zal ik die arme knul maar niet aandoen

Evanlyn

Evanlyn

07-02-2014 om 16:13

alcohol

Ja, wij gebruiken 70%.

Die pil, dat me denken aan onze gymleraar. Die zei elke keer al er een jongen niet kwam opdagen voor gym: zeker ongesteld.

Ely

Ely

07-02-2014 om 19:32

Grappig, ik vind de pil dus juist zeker geen onschuldig spul en zou mijn dochter dus niet de pil laten slikken als middel tegen jeugdpuistjes. Vanaf jonge leeftijd de extra hormonen in je lijf vind ik niet wenselijk.

Lokaal deppen met alcohol zie ik dan weer niet zoveel kwaad in, behalve dat het uitdroogt en je moet opletten hoe je huid erop reageert. Als het teveel uitdroogt een milder middel proberen. Zie ik dan iets over het hoofd? Alcohol is toch gewoon om te ontsmetten? Of ben je bang dat hij slok neemt ?

Die reinigingsdoekjes vind ik dus helemaal niks, alsof je iets juist ik je huid smeert.
Ik heb goeie ervaring met wasschuim met tea tree oil. En eventuele puistjes extra aandacht geven door goed schoon te houden.

nou ely,

Als dochter haar gezicht,borst en rug echt onder de puistjes/pukkels zitten en je 1 jaar verschillende producten hebt gekregen van de huisarts. (Onder andere met een zalf waarvan de huid helemaal kapot ging en ze niet in de zon mocht komen.) Of aan de pil,die dus wel werkt, tja dan is het toch een keus die je wel maakt.
Alcohol hebben we ook geprobeerd maar dat ging niet zo goed bij dochter, werd snel rood en droog. Tea tree schoonmaken hielp helemaal niks.
Eryacne van de dokter kreeg ze naast de pil en die hielp wel bij de ontstekingen.
Nu is ze bijna 17 en helemaal schoon.Af en toe nog wat naast haar mond maar verder niet, dr vader heeft er vele jaren last van gehad. Tot in de 20...

Zoon ( die gelukkig mijn huis heeft dus veel minder last) maakt zn gezicht regelmatig schoon met een wasgel waar een borsteltje op zit en op een rode pukkel doet hij eryacne van zijn zus.

Ely

Ely

09-02-2014 om 22:13

Ik geef toe

Ik heb een extra negativiteit in me over de pil. Een pilgebruikster heeft een significant grotere kans op borstkanker (Wikipedia heeft het over 24% meer). Nou zijn de statistieken in Nederland al schrikbarend hoog dus de kans nog extra groot maken wil ik proberen te vermijden voor mijn dochter. Voor mijzelf is het "te laat", ik ben al getroffen en ik had graag gewild dat ik dit me had gerealiseerd toen ik op jonge leeftijd aan de pil ging. Natuurlijk kun je geen 1 op 1 relatie leggen, maar als je iets kunt doen om je kans te reduceren is dat het overwegen waard, vind ik.

over de verhoogde kans op borstkanker

"Een pilgebruikster heeft een significant grotere kans op borstkanker (Wikipedia heeft het over 24% meer)"

Dat gaat over vrouwen die de pil gebruiken. Wie gestopt is met de pil, ziet het extra risico snel dalen, zo blijkt ook uit het vervolg van die passage. En dat is wel relevant, want het risico om borstkanker te krijgen hangt ook erg samen met leeftijd. Iedereen kent natuurlijk akelige verhalen van vrouwen die in de bloei van hun leeftijd borstkanker kregen, maar statistisch gezien - en het gaat hier om statistiek - zijn het vooral oudere vrouwen die borstkanker krijgen. Jonge vrouwen hebben een heel kleine kans op borstkanker. Die heel kleine kans wordt dan bij pilgebruiksters met 24% verhoogd.

Ik heb nu geen tijd om de cijfers helemaal uit te spitten, maar dit zie je dus vaker: iets "verhoogt de kans op kanker met X %". Dat is met name van belang als die kans al redelijk substantieel was. Bij een kans van een op een miljoen is een verdubbeling van die kans minder erg dan een verhoging van 25% bij een kans van een op 100.000.

Aangezien vrouwen na de menopauze gewoonlijk stoppen met de pil doet het verhoogde risico wegens pilgebruik zich juist niet voor in de groep die het grootste risico loopt.

Groeten,

Temet

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 11:54

Nieuw topic over acne

Tijdens het googlen kwam ik dit oude topic tegen, ik heb even een nieuw topic aangemaakt op de site https://www.ouders.nl/forum/gezondheid/acne-hoe-kom-ik-er-van-af

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.