Home » Forum » Uitbraak mazelen in europa

Uitbraak mazelen in Europa

53 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Uitbraak mazelen in Europa

Omdat ik de indruk heb dat een discussie dit artikel: https://www.ouders.nl/artikelen/mazelen-in-europa niet op zijn plek is, haal ik het naar het forum toe.

Mijn en twee andere reacties:

Kaaskopje
28 mei 2017

Ik vraag me nu vooral af hoe mensen die tegen vaccineren zijn hierop reageren. Hier blijkt naar mijn gevoel uit dat een lager animo voor vaccineren gevolgen heeft.

vlinder72
28 mei 2017

Ik las net de reacties op de facebook pagina van het AD bij het artikel over dat Italiaanse jongetje die overleden is aan een oorontsteking. De anti brigade is daar nog sterk vrrtegenwoordigd. Vaccineren is volgens die idioten veel gevaarlijker. Dat staat namelijk zo op internet

AnneJ
28 mei 2017

Dat bewijst niets Kaaskopje. Deze landen hebben een lagere vaccinatiegraad waarvan je de reden niet kent. Mogelijk dat het met de infrastructuur te maken heeft, de crisis, migratiestromen, onderontwikkeling. In Italië en Roemenië kun je eerst nog de toegankelijkheid tot vaccinatie verhogen. De vaccinatiegraad in Nederland is, ondanks niet vaccinerende groepen, nog steeds heel hoog, bij vrijwillige vaccinatie.

Kaaskopje
Nog een schrijffout ook :-(

Omdat ik de indruk heb dat een discussie dit artikel - moet zijn: omdat ik de indruk heb dat een discussie onder dit artikel... enz.

Kaaskopje
AnneJ

Uit een bericht van Trouw: De mazelen zijn in grote delen van Europa in opmars. Dat komt vooral door weerzin tegen het vaccin, waarvan al jaren het gerucht gaat dat het autisme zou veroorzaken. Dit gerucht is wetenschappelijk stevig weerlegd, maar de reputatie van het vaccin is daarmee nog niet hersteld.

https://www.trouw.nl/samenleving/duitsland-wil-vanwege-uitbraak-mazelen-...

AnneJ
Vooral?

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/3117417/2017/03/29...

Het zal zeker een rol spelen dat het vertrouwen in vaccinaties onder sommige groepen afgenomen is.

"Volgens Robb Butler van het regionale WHO-kantoor voor Europa zijn er verschillende redenen waarom de vaccinatiegraad in sommige regio's is gedaald. "In sommige landen, zoals Oekraïne, waren er problemen met de bevoorrading," zegt hij. Daarnaast zijn er ook mensen die bang zijn voor vaccins of die het een ongemak vinden.
Symptomen
Vooral personen tussen de 20 en 45 jaar vormen een risico, omdat ze wellicht niet twee keer gevaccineerd werden in hun kindertijd. "

Het lijkt mij handiger om het vertrouwen te bevorderen en door drempels weg te nemen door goede en eerlijke voorlichting en goede toegankelijkheid.

Per slot is de vaccinatiegraad in Nederland nog steeds boven de door de WHO gestelde ondergrens voor effectiviteit.

Dwang is altijd zo acceptabel als het over anderen gaat dan jezelf. Maar dwang heeft ook altijd een eigen dynamiek, kosten, en onverwachte negatieve consequenties.

AnneJ
Overigens

Italië heeft, net als andere Europese landen, buiten de Benelux, ook een tekenprobleem.

http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-italie/

"Voor Italië wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons. Teken encefaltits komt voor in het noorden van Italië."

Uiteraard naast het actief teken voorkomen en bestrijden en een arts direct bezoeken na een beet.

Wilgenroosje
Mazelen op oudere leeftijd

Ik vraag me af of je je op oudere leeftijd nog moet laten inenten als je als kind de mazelen niet gehad hebt. Mijn moeder zei altijd dat ze mij bij iedereen met kinderziekten neer kon zetten, maar dat ik het "gewoon" niet kreeg.

Dik in mijn 30e heb ik alsnog waterpokken gekregen. Ik ben een week van de wereld geweest. Daarna knapte ik langzaam op, Als nasleep kreeg ik nog wel een fikse oor- en longontsteking. Het heeft me echt veel tijd gekost om er helemaal bovenop te komen.

Als klopt wat mijn moeder zei, en met oog op de waterpokken lijkt het daar wel op, heb ik ook geen bof en mazelen gehad. Tegen rode hond ben ik als meisje ingeënt. Mijn kinderen zijn ingeënt, mijn man schijnt het allemaal gehad te hebben en ik ben dus de enige thuis die onbeschermd lijkt.

Voor een chronische ziekte gebruik ik medicatie waarbij levende vaccins, zoals het mazelenvaccin, niet toegediend mogen worden. Wat zal wijsheid zijn? Loop ik, niet van plan om naar Italië te gaan, nu meer risico dan de voorafgaande jaren en heeft stoppen met mijn medicatie en een mazelenvaccin halen nog zin?

Ik vind het heel jammer dat er steeds minder wordt ingeënt en maak me daar ook best zorgen over. Ik ben van mijn generatie vast de enige niet, met een chronische aandoening, die de vaccinaties doordat ze er nog niet waren, gemist heeft en hem nu eigenlijk niet meer mag krijgen. Tenzij ik stop met mijn huidige medicatie en van dat vooruitzicht word ik niet heel gelukkig. En dan heb je alle onbeschermde baby's natuurlijk ook nog.

Vraagje voor huisarts en specialist ook misschien.

Niki73
Wilgenroosje

In het artikel staat dat je je alsnog kunt laten vaccineren.

Kaaskopje
Niki

Wilgenroosje zegt dat levende vaccinaties niet toegestaan zijn naast haar andere medicatie. :-)

AnneJ
Kans

http://www.rivm.nl/Onderwerpen/M/Mazelen

Je kunt beoordelen of je in aanraking bent met groepen waar de vaccinatiegraad laag is. Daar zijn uitbraken geweest.

"Onder bevolkingsgroepen die zich niet laten vaccineren, breken echter van tijd tot tijd nog epidemieën uit. De mazelenepidemie van 2013/2014 was voornamelijk onder niet gevaccineerde, orthodox-protestante schoolkinderen. Tijdens deze epidemie werden ruim 180 kinderen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen en stierf één 17-jarige aan de ziekte. In 2008 was er een andere epidemie, voornamelijk onder kinderen van wie de ouders vaccinatie afwezen op grond van een antroposofische levenshouding. Hierbij werden vier kinderen in het ziekenhuis opgenomen."

De kans in jou situatie lijkt dus nogal klein.

Vanwege orthodoxe familieleden heb ik mij op volwassen leeftijd laten hervaccineren tegen polio. In een periode dat ik nogal infectiegevoelig was.

https://en.wikipedia.org/wiki/Subclinical_infection#List_of_subclinical_...

Er is ook nog een kleine kans dat je wel besmet bent geraakt met mazelen maar er geen of geen opvallende verschijnselen van hebt gehad. De meningen lijken daarover verdeeld maar in theorie zou het kunnen.
Dan kun je laten bepalen of je toch afweerstoffen hebt. Ter geruststelling.

Kaaskopje
Italië

Wat ik niet begrijp is waarom een verblijf van vier weken pas reden voor vaccinatie is.

AnneJ
Kansberekening

Het is een kansberekening. Hoe langer je verblijft, afhankelijk van de omgeving, des te meer kans.

https://www.youtube.com/watch?v=RqvXIdO0-Fk
Het komt echter wel voor, ook op vakantie. Dit gezin heeft de ziekte van Lyme opgelopen tijdens een vakantie in Italië.

AnneJ
Lymevaccin

https://www.tekenradar.nl/ziekte-van-lyme/over-de-ziekte-van-lyme/immuni...

Er is nog geen Lymevaccin, maar tekenencephalitis wordt op eenzelfde manier opgedaan.

Kaaskopje
en...
Wilgenroosje
Alsnog vaccineren tegen mazelen

Over een maandje heb ik een afspraak bij de specialist. Ik zal het daar eens aankaarten.

Wat AnneJ zegt is ook nog een optie. Ik moet regelmatig bloed laten prikken. Het is vast een kleine moeite om een keer mee te nemen of ik misschien toch afweer tegen de mazelen heb. Afhankelijk daarvan kan dan gekeken worden wat wijsheid is.

Al met al is het in mijn ogen wel jammer dat een virusziekte waar een vaccin tegen is, de kans krijgt om toch weer zo de kop op te steken. Juist degenen met de minste weerstand zullen het eerst getroffen worden. En dat zijn juist degenen die het het minst goed kunnen hebben. (Baby's, chronisch zieken, oudere mensen die in hun jeugd niet gevaccineerd konden worden, enz.)

Jippox
lyme vs tekenencephalitis

Het verschil is dat je na een tekenbeet veel sneller besmet kunt raken met tekenencephalitis. Heb je een teek binnen 24u verwijderd, dan is de klas op Lyme vrij klein. Maar tekenencephalitis kan al meteen in de eerste minuut overgebracht worden. Daarbij is het ook nog eens niet te behandelen.

Sinds kort komt het ook in Nederland voor. En als er eenmaal besmette teken zijn, dan lijkt de kans dat ze zomaar weer verdwijnen mij erg klein. Dus ik denk dat deze ziekte hier ook nog wel een probleem gaat worden.
Wij hebben ons (als gezin, wonende aan de rand van het bos) dan ook in laten enten hiertegen (3 prikken in een periode van ca. 8 maanden, waar je een godsvermogen voor neer mag tellen...).

Tegen Lyme is helaas geen vaccinatie. Daar blijft dus vooral een kwestie van de hele zomer lang elke dag heel goed controleren.

Temet
AnneJ

"Het lijkt mij handiger om het vertrouwen te bevorderen en door drempels weg te nemen door goede en eerlijke voorlichting en goede toegankelijkheid."

Er zijn genoeg landen, zoals Nederland, met een prachtig, goed toegankelijk en met allerlei wetenschappelijke voorlichting omgeven vaccinatieprogramma waar desondanks aanzienlijke groepen niet laten inenten wegens godsdienstige bezwaren (weet eigenlijk niet in hoeverre dit buiten Nederland een rol speelt) en onterechte angst voor autisme en wantrouwen jegens Big Pharma. De volksgezondheidsmensen doen aan eerlijke voorlichting tegen de klippen op maar het helpt bij die groepen geen zier.

Dit is een serieus probleem in, in elk geval, Italië, de VS, vziw Australië en straks ook Nederland.

Doe niet net alsof dat probleem verdwijnt met 'eerlijke voorlichting en goede toegankelijkheid'. Die is er al. Maar als hele volksstammen liever in apekool geloven en daarvoor alle ruimte krijgen is het boter aan de galg gesmeerd.

Meer heil valt mogelijk te verwachten van een paar hartverscheurende reportages over kinderen die aan dit soort ziektes zijn overleden. Of misschien niet dood zijn, maar wel met ernstige restverschijnselen kampen, want dat kan ook nog.

Groeten,

Temet

Ginny Twijfelvuur
Ja

Helaas wel Temet...

marlies
en zelfs

En zelfs als je reportages laat zien over die ziektes, vraag ik mij af of dat helpt want dan zijn er nog die zeggen dat zij of hun moeder of opa of wie dan ook die ziektes hebben gehad en dat dat niets voorstelde, een paar dagen thuis van school, lekker verwend door ouders en hupsakee, dat was het. Of nog erger, het is allemaal fake news of in scene gezet.

vlinder72
Marlies

Eens. En ook dat er nog veel meer kinderen overlijden door die vaccinaties. En vergeet de vaccinatieschade niet.

Kaaskopje
Jippox

Wat waren de kosten van de vaccinatie? Ik heb een scouting-dochter die nogal eens wat teken moet verwijderen en daar erg laconiek over doet. Ik ben daarom benieuwd naar het bedrag :-).

AnneJ
Apekool Temet

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(97)11096-0/fulltext

Als je 'Andrew Wakefield' zegt dan slaat gelijk een bom in en gaat eenieder los. Toch heeft hij in een tijd dat er meer vragen dan antwoorden waren een serieus verband op de kaart gezet, dat voor veel ouders met kinderen met autisme herkenbaar is. Het waren ook ouders die bij hem kwamen met vragen. Andrew Wakefield formuleert hier gewoon zoals je bij een beperkt onderzoek doet. Wat zie je en welke vragen roept dat op en wat is er nodig aan verder onderzoek. Niets apekool wat mij betreft.

Ik heb me indertijd ook serieus afgevraagd waarom er bij autismeonderzoek geen samenwerking was met maagdarmartsen zoals Andrew Wakefield. En ook nog hier, met allergologen. Gezien de vaker voorkomende problemen met gluten en koemelkeiwit. Die in combinatie met autisme lijken voor te komen. In ieder geval bij mijn beide kinderen ook. Allergie en artsenbezoek vanwege de darmproblemen heeft hier jaren geduurd toen de kinderen klein waren. Gelukkig zijn we er dankzij een aantal verstandige artsen goed uitgekomen. Was even zoeken wel.

Hierbij het artikel dat teruggetrokken is.

"Asperger first recorded the link between coeliac disease and behavioural psychoses."

"We did not prove an association between measles, mumps, and rubella vaccine and the syndrome described. Virological studies are underway that may help to resolve this issue."

Andrew Wakefield is niet tegen vaccinatie. Na dit onderzoek adviseert hij dan ook om in afwachting van verder onderzoek wel te vaccineren maar niet in combinatievaccinaties omdat de toegevoegde stoffen die nodig zijn mogelijk verantwoordelijk zijn.

Een andere reden van de afname van de vaccinatiegraad, na een uitbraak van de mazelen in Schotland, noemt hij dan ook het door de overheid terugtrekken van de mogelijkheid voor ouders om te kiezen voor een niet gecombineerde vaccinatie (single dose).

Er is niet bewezen dat er geen relatie is tussen (gecombineerde) vaccins en autisme of andere ernstige bijwerkingen als convulsies (soms wel) in een aantal gevallen en als er een relatie is wat dat dan is. Het is gewoon niet aangetoond of niet aantoonbaar of nog niet aantoonbaar.
Of dat er mogelijk een kwetsbaarheid is bij een deel van de te vaccineren kinderen dat mogelijk problemen kan veroorzaken.

Dat is dus nu absoluut onbespreekbaar want dan gaat de splijtzwam direct in werking. Je bent provaxxer of antivaxxer. Je gelooft de dokters wel of niet.

Jippox
Kaaskopje

Rond de 50/60 euro per prik. En je moet er 3 (tweede na een maand, derde na een half jaar ongeveer) om 3 jaar beschermd te zijn. Na 3 jaar volstaat 1 prik en daarna is het geloof ik om de 5 jaar een prik.
Voor ons x6 personen. Dus reken maar uit :-( Maar goed, de ziekte is onbehandelbaar en je kunt er aan dood gaan. En waar wij wonen was vorig jaar een besmetting... Dus ik vond de keuze niet heel moeilijk.

Kaaskopje
Pfff Jippox dure grap

Ik zal het haar vertellen, dank je wel.

Jippox
kaaskopje

Het is inderdaad een dure grap. Ik denk dat er eerst een paar doden gaan vallen in Nederland voor dit in een vaccinatieprogramma opgenomen gaat worden. Wij hebben zelf dan toch maar besloten niet in die statistiek terecht te willen komen, maar ja, ik had ook wel leuker dingen geweten om dat geld aan te besteden...

M Lavell
Apekool

Annej, hoe is je Engels?
Weet je wat 'retracted' betekent?

Het artikel is uit de Lancet teruggetrokken.
Bekend is dat Wakefield een DiederikStapel gedaan.
Fraude.

Maar blijkbaar hoor jij tot de mensen die liever Apekool gelooft

AnneJ
Ach ja Miriam

En zo verzanden we weer in het gedoe. Leidt nergens toe. Dat artikel, retracted, geeft een paar duidelijke zaken aan waar ik me in kan vinden, maar de discussie blijft uiteraard de hele tijd weer gaan over het gedoe, belangen, fraude, strijd, welles nietes. Apekool.
In die hoek, voorstanders en tegenstanders, kun je niets meer van verwachten. Loopt dood.

Kaaskopje
AnneJ

Als je accepteert dat vaccineren niets met autisme te maken heeft, loopt het niet dood, maar is het gewoon geen onderwerp meer.

Maar goed, dan zóu je tot de uitzónderlijke pechvogels behoren die toch tegen alle wetenschappelijke bevindingen in autistisch wordt, hoeveel erger is dat dan overlijden aan de complicaties van een ziekte, die je niet had hoeven krijgen als je gevaccineerd was? Ik weet het, ik geef je een keuze uit twee kwaden.

M Lavell
Het hemd

Anne J " Dat artikel, retracted, geeft een paar duidelijke zaken aan waar ik me in kan vinden"

Ja. Je jij kan je vinden in een frauduleus artikel. Kennelijk hoor je tot de volksstammen waar Temet het over heeft. "Maar als hele volksstammen liever in apekool geloven en daarvoor alle ruimte krijgen is het boter aan de galg gesmeerd

Ik vrees trouwens dat je niet te overtuigen bent door schrijnende voorbeelden of verslagen van slachtoffers. Daarvoor zou je je eigen slachtofferschap op moeten geven.
Het hemd is nader dan de rok.

AnneJ
Autisme

Ik denk niet dat vaccinatie tot autisme leidt. Ik denk dat bij autisme er een aanleg is maar ook factoren in de omgeving die voor lichamelijke en geestelijke stress en overbelasting kunnen zorgen waar een gemiddeld normaal mens geen of weinig last van heeft. En ik denk dat de medische zorg daarin nog veel beter kan.

Donna
Annej

"Ik denk niet dat vaccinatie tot autisme leidt."

Dat beweerde Wakefield dus wel. En Wakefield heeft niet alleen een Diederikstapel gedaan, het is nog veel erger. Hij bleek zich te laten betalen door letselschadeadvocaten die er veel aangelegen is een "onderzoek", waarin een verband tussen vaccinatie en autisme bewezen is te kunnen aanhalen om zo veel geld binnen te harken. En dit alles ten koste van de eerder genoemde kwetsbaren (en ook wat volledig gezonde mensen, want die kunnen ook gewoon dood gaan aan de mazelen en dan hebben we het alleen nog maar over de doden...) in de Westerse samenleving die al bezweken zijn aan de mazelenepidemieen of nog gaan doen. Ik vind het maar blijven noemen van zijn aan alle kanten frauduleuze onderzoek, terwijl jijzelf erkent dat zijn conclusie kolder is (en dat is nu wel keer op keer op keer bewezen), onbegrijpelijk.

Ad Hombre
AnneJ

Ja, daar gaan we weer.

"Dat artikel, retracted, geeft een paar duidelijke zaken aan waar ik me in kan vinden,"

Er zijn een boel criteria voor wetenschappelijke kwaliteit, maar of jij of ik of de melkboer zich in de uitkomsten kunnen vinden speelt nou net geen enkele rol. Sterker nog, dat betekent dat je *nog* kritischer naar het onderzoek moet kijken.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.