Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vaccinatie HPV

Moeten we onze dochter vaccineren ja of nee.
Hoe meer ik lees, hoe meer ik twijfel.
Ik kom er niet uit, iemand advies wat te doen?


Wat lees je dan?

Wat lees je, en vooral: waar lees je dat, wat je doet twijfelen?
Hier speelt het nog niet, maar mijn dochter gaat gewoon gevaccineerd worden. Tenzij er nog betrouwbare informatie opduikt die me zorgen baart uiteraard.

Van de site van het RIVM:
"Ook in Nederland onderzoeken we de relatie tussen HPV-vaccinatie en langdurige vermoeidheidsklachten en de voorlopige resultaten zijn geruststellend. Definitieve resultaten worden in de loop van 2018 verwacht. Uit al het onderzoek dat is gedaan naar de veiligheid van het HPV-vaccin en uit alle gegevens die verzameld zijn sinds het vaccin verkrijgbaar is, blijkt dat het vaccin veilig is."

Als dat het is waar je bang voor bent, kun je ook die resultaten van later dit jaar nog even afwachten wellicht?

Overigens is mijn dochter nu al ernstig oververmoeid, zonder die prik. Dat komt op deze leeftijd heel erg veel voor, en de gedachte dat het dan wel door die vaccinatie zal komen, ligt voor veel mensen erg voor de hand.

dihanne

dihanne

21-03-2018 om 14:58

ook moeilijk gevonden

Wij hebben dit ook een moeilijke beslissing gevonden.

Onze dochter zat bij een van de eerste lichtingen, en ik durfde het toen nog niet aan.

Ik vond het zo lastig, over heel veel onderwerpen kun je je goed informeren, maar als je over vaccinaties gaat lezen, lijk je steeds verder van huis te raken. Veel van wat je leest is direct te identificeren als 'onzin', maar over andere dingen ging ik toch nadenken, inderdaad die vermoeidheidsklachten

En toen dochter opgeroepen werd, was het dus ook nog heel nieuw

Wij hebben een paar jaar gewacht, en in die tijd gevolgd wat er zo al gepubliceerd werd. Ook kon dochter natuurlijk zelf steeds beter meepraten

Uiteindelijk heeft ze zich laten vaccineren toen ze 15 was (of zoiets)
Dus: hier wel gevaccineerd.
En met een goed gevoel.

Ik zou inderdaad nog even die onderzoeksresultaten afwachten. Vaccinatie moet voor eerste seksuele contact.

succes
Dihanne

Kaori

Kaori

21-03-2018 om 15:11

wel vaccineren

Mijn dochter mag ook dit jaar en ze heeft besloten dit wel te doen.
Haar vader en ik hebben dit ook van harte aanbevolen. Geen moment twijvel over geweest.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 15:17

dihanne

"Veel van wat je leest is direct te identificeren als 'onzin', maar over andere dingen ging ik toch nadenken, inderdaad die vermoeidheidsklachten"

Over vage klachten kun je vage dingen beweren, daarom zijn vage klachten altijd favoriet bij alterneuten. Wacht maar tot AnneJ mee gaat doen.

"Ik zou inderdaad nog even die onderzoeksresultaten afwachten."

Natuurlijk. Ik stap ook altijd pas in een nieuw type vliegtuig nadat ik me er persoonlijk van overtuigd heb dat alles goed getest is. Toch? Of is dat een bijzonder soort selectieve aandacht, die ervoor zorgt dat we ons bij een vaccin ineens persoonlijk willen laten overtuigen?

Waar we de vliegtuigfabrikant en de overheidsorganen die hen controleren blind vertrouwen met ons leven, moeten we bij vaccins - waar we ook de ballen niet van snappen - ineens alles precies weten? Geloof de RIVM nou maar en *neem* dat vaccin. Ik heb twee familieleden en kennissen verloren aan baarmoederhalskanker en het is echt niet iets wat je mee wilt maken.

"Vaccinatie moet voor eerste seksuele contact."

Dat lijkt me nou wel een voorbeeld van een onzinstelling. Vaccinatie moet natuurlijk voor de eerste besmetting en je wordt niet besmet voordat je seks hebt. Maar als je maagdelijke dochter het met haar eveneens maagdelijke vriendje heeft gedaan ben je echt niet te laat met je vaccinatie.

Ze hebben berekend dat je bij vaccinatie op het 12e of 13e levensjaar 9x.xx% van de meisjes bereikt voordat ze besmet kunnen zijn. Vandaar waarschijnlijk die richtlijn.

Vaccinatie moet liefst voor eerste seksuele contact. Zo...

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 15:21

Vaccinatiecircus

Ik was deze maand bij het vaccinatiecircus in mijn woonplaats omdat mijn jongste zoon moest worden gevaccineerd. Grote rijen bij de DKTP/BMR vaccinatie en aanzienlijk minder drukte bij de HPV (zelfs niet als je er rekening mee houdt dat het alleen meisjes betrof).

Daarom, alle achting voor de ouders die zich niet van de wijs zullen laten brengen. Reken maar dat je dochters er later blij mee zullen zijn dat ze met aanzienlijk minder bibberende knietjes naar het bevolkingsonderzoek kunnen.

Vrijwillig

Gelukkig hoef je hier de overheid nog niet blind te volgen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3546773/

Vooropgesteld dat ik beslist voor vaccinatie ben, zijn er redenen om vaccinatie uit te stellen of af te stellen.

De HPV was voor mij te onzeker wat de uitkomsten zouden zijn. Elke vaccinatie is voor mijn kinderen een extra belasting.

Inderdaad geloof ik dat ze meer last hebben van metalen, ook in vaccinatie, dat je niet oraal inneemt maar inspuit. Wat je er ook van mag vinden.

Mijn kinderen eten om die reden, vermoed ik, ook nauwelijks vis. Er is een extra gevoeligheid.

Bij noodzakelijke vaccinatie is het extra belangrijk om de schade zoveel mogelijk te beperken doordat in een stressarme tijd te doen en het zonodig uit te stellen of te zorgen dat je bij voorkeur een enkele dosis, en geen gecombineerde dosis laat inspuiten. Bij combinatie heb je meer vulstoffen nodig die problemen kunnen opleveren.

Het Lareb bestaat niet voor niets en ik ben blij dat de overheid zich bezig houdt met mogelijke schade. Want elke ingreep kent ook bijwerkingen.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 15:33

Agnus Dei

AnneJ:

"Vooropgesteld dat ik beslist voor vaccinatie ben, zijn er redenen om vaccinatie uit te stellen of af te stellen."

Kijk daar is ze al. Voor de duidelijkheid, zo begint AnneJ al haar antivax praatjes. Want antivax, dat is ze.

Dat kun je zien aan het feit dat ze desgevraagd altijd bereid is Andrew Wakefield (disgraced British former gastroenterologist and medical researcher who was struck off the UK medical register for unethical behaviour and other misconduct surrounding his fraudulent 1998 research paper) in bescherming te nemen. Die heeft nl. ooit beweerd dat vaccins autisme veroorzaken en aangezien AnneJ autistische kinderen heeft wil ze maar wat graag horen dat dat niet aan haar ligt.

Dat twijfel zaaien over vaccins levens kost vindt AnneJ minder belangrijk.

Los

Altijd fijn om even los te gaan op iemand die anders in het debat staat nietwaar?

Er zijn niet alleen voor- en tegenstanders. Al lijkt dat soms wel zo gezien de heftigheid waarmee het debat vaak gevoerd wordt.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 15:46

AnneJ

Hoezo debat? Voor mij hebben jij en de andere antivaxxers straks doden op je geweten. De lage opkomstcijfers (ca. 50%) bij de vaccinatie zijn rechtsstreeks te wijten aan mensen als jij. Je kunt uitrekenen hoeveel levens dat gaat kosten. Het is geen fucking grap!

De antivax 'Vereniging Kritisch Prikken' beweert ook 'niet tegen' te zijn, maar ondertussen...

Ik wens je van harte toe dat er over een jaartje of 10, 20 iemand verhaal bij je komt halen. Maar helaas, dat zal wel niet gebeuren, dit soort shit kun je ongestraft uithalen en forumbeheer zal er waarschijnlijk ook niets aan gelegen laten liggen.

Integendeel goede kans dat *mijn reacties* verwijderd worden als je weer eens gaat klagen. Verkeerde toon, weet je...

AnneJ

Even voorop gesteld dat ik het volledig eens ben met Ad Hombre - en ja mijn dochter is voor HPV gevaccineerd, dat wilde ze overigens ook zelf graag -, maar ik heb wel een vraag hoe uit dat last hebben van metalen zich bij jouw kinderen?

mijk

mijk

21-03-2018 om 16:28

Hier 3 vriendinnen

met slechte uitslagen op bevolkingsonderzoek gelukkig niet helemaal mis maar wel behoorlijk. Allemaal HPV-gerelateerd en ik ben dan ook heel blij dat dochter voor prik gekozen heeft..

Mijk

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 16:49

Statistieken

Op het Vivaforum loopt momenteel een soortgelijke discussie. Daar werden aantallen genoemd, gevallen baarmoederhalskanker en vrouwen die overlijden. Best wel schokkend, per jaar 700 nieuwe gevallen en 250 vrouwen die overlijden. Ik weet niet of je daaruit kunt concluderen dat 35% eraan dood gaat, maar in dat geval is het geen fijne ziekte.
De afgelopen jaren hebben twee mensen in mijn nabije omgeving de ziekte gekregen. Een van hen had twee jaar daarvoor nog een uitstrijkje gehad waarbij niets was gevonden. Toen klachten, en heel veel ellende later had ze geen baarmoeder meer (dag kinderwens). En onlangs een vriendin bij wie tijdens het bevolkingsonderzoek HPV was gevonden en bij nader onderzoek kanker.
Dat wil je niet voor je dochters. Daarbij is het ook niet kiezen tussen twee kwaden. Bij alle testen is er nog niets gevonden waaruit blijkt dat de antivaxers gelijk hebben, dus je kiest voor een vervelende prik versus de kans op een heel nare potentieel dodelijke ziekte.

vlinder72

vlinder72

21-03-2018 om 17:03

Geen twijfel

Mijn dochter twijfelde zelf helemaal niet. En ze is echt geen held. Lange rij trouwens en ik begreep van haar dat bijna alle meisjes uit haar klas gegaan zijn. Een paar twijfelende meisjes en ouders zijn later alsnog gegaan.

Zeetakje

Zeetakje

21-03-2018 om 17:03

Ad?

"Die heeft nl. ooit beweerd dat vaccins autisme veroorzaken en aangezien AnneJ autistische kinderen heeft wil ze maar wat graag horen dat dat niet aan haar ligt."

Los van het voor- of tegenstander zijn van vaccineren. Lees ik dit nou verkeerd? Je wil toch niet zeggen dat AnneJ en daarmee ook andere ouders met kinderen met autisme, er wel iets aan kan doen als het niet aan de vaccins ligt?

Kopzorg

Kopzorg

21-03-2018 om 17:07

ja, wel vaccineren

Onlangs bijna een kind verloren aan een zeldzaam virus. Komt te weinig voor om onderzoek naar te doen, en is geen vaccinatieprogramma voor.
Alle vaccinaties die er zijn krijgen de kinderen. Ook als dat nieuwe vaccin voor hersenvliesontsteking er komt.

damesbril

damesbril

21-03-2018 om 18:06 Topicstarter

Misschien afwachten?

Bedankt allemaal voor jullie reacties!

Wat jij zegt Anneque, over vermoeidheid van je dochter herken ik wel.
En dat mensen dat misschien kunnen koppelen aan de vaccinatie.
Onze dochter zit in het eerste jaar van het gym en het is ook allemaal wennen. Ze begint ook te puberen, haar lichaam veranderd, is vaak moe.

IK heb de folder en de site van het RIVM doorgelezen.
De informatie komt positief op mij maar als ik dan b.v. kijk naar de uitzending van zorg.nu, dan twijfel ik weer.
Ik vraag mij af of wij het even af moeten wachten, op latere resultaten van het RIVM?

Het is ook lastig om het met onze dochter te bespreken,ze beseft goed waar het voor is, dat het goeed is, ze wil alleen niet vanwege de injecties.
Het is trouwens aankomende zaterdag al.
We nemen uiteindelijk zelf als ouders de beslissing.

Lou

Lou

21-03-2018 om 18:20

Injecties

Mijn dochter wilde wel graag maar was ook bang voor de injecties, omdat ze bij elke prik flauwvalt. We hebben een aparte afspraak gemaakt waarbij ze kon liggen en alle tijd kreeg om bij te komen. Misschien zou zoiets voor jouw dochter de drempel wat lager kunnen maken?

Guera

Guera

21-03-2018 om 18:56

Wij wachten

Dochter van 12 gaat niet. Ze wil zelf niet vanwege de injecties. Wij willen wachten ivm resultaten en nadere verdieping/inlezen. En ik wacht tot de jongens ook geent gaan worden. Ik zie door de commerciële belangen de ware noodzaak niet goed meer eerlijk gezegd.
Preventieve screening blijft belangrijk. Het geeft ook schijnzekerheid zo'n enting, die niet alle vormen van hpv/kanker voorkomt.
Het ontslaat je niet van screening.

Lou

Lou

21-03-2018 om 19:22

Guera

Wat een raar argument, die schijnzekerheid. Schijnzekerheid is als iets zeker lijkt maar het niet is. De HPV-vaccinatie voorkomt niet alle vormen van kanker. Maar wel een deel. Heeft dus niets met schijn te maken. Of dacht je misschien eerst dat deze inenting (dat 'in' hoort er overigens bij, enten is iets anders dan inenten) 100% zekerheid zou bieden? Dat zegt niemand.

Kopzorg

Kopzorg

21-03-2018 om 19:27

zekerheid

Dat dochter waarschijnlijk geen baarmoederhalskanker krijgt van HPV. Andere vormen van kan ze wel krijgen. Dat is dan domme pech. Die ene vorm hebben we dan voorkomen door een inenting.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 20:51

Zeetakje

Het is heel menselijk om oorzaken en verbanden te zoeken, zelfs als die er niet zijn of als niemand er iets aan kan doen. Natuurlijk is niemand 'schuldig' aan een autistisch kind.

Maar als je dan leest dat iemand als Robert de Niro, ook met een autistisch kind *ook* naar vaccinaties kijkt voor de oorzaak begin ik me af te vragen of er niet zozeer een link is tussen autisme en vaccinaties maar een link tussen autisme en antivax-ouders.

Om de verwarring compleet te maken:

http://smbc-comics.com/comic/autism-and-vaccines

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 21:06

Guera

"Ik zie door de commerciële belangen de ware noodzaak niet goed meer eerlijk gezegd."

Je logica is volstrekt onnavolgbaar. Dat geeft niks, we zijn niet allemaal Nobelprijsmateriaal, maar doe je dochter een lol en luister naar de mensen die er voor doorgeleerd hebben.

Geen enkele verantwoordelijke ouder accepteert 'bang voor de prik' als reden om niet te vaccineren. Heb je enig idee waar je dochter doorheen moet als ze ooit een pap 4 of 5 score krijgt?

Guera

Guera

21-03-2018 om 21:12

Ach

Ze is 12. Ik wacht nog even 3 jaar als je het niet erg vindt.

Pennestreek

Pennestreek

21-03-2018 om 21:17

Hier dochter ook zonder twijfel gevaccineerd

Geen twijfel bij haar, en zeker geen twijfel bij ons. De meeste meisjes uit haar klas gingen (is nu 2,5 jaar geleden). En destijds hebben wij ook al vooruitlopend op het rijksvaccinatieprogramma de inentingen tegen hersenvliesontsteking aan beide kinderen gegeven. Je vergeeft het jezelf toch nooit als ze zoiets krijgen en je had het kunnen voorkomen??

Ik schrik er trouwens van dat ouders gevoelig zijn voor het argument 'bang voor de injectie'. Dat is nou net het enige argument dat imho geen argument kán zijn. Dan val je maar flauw. Daar zijn ook allerlei mouwen aan te passen, bijvoorbeeld inderdaad plat liggen. Mijn dochter is ook geen held, maar daar heeft ze zich echt geen seconde druk over gemaakt. Ze wil later ook bloeddonor worden, dat zijn nog eens naalden... Nee, pijn of flauwvallen van zo'n prik zwaarder laten wegen dan de mogelijke ellende die je ermee kunt voorkomen, ik vind dat echt een no-brainer hoor!

Pennestreek

Pennestreek

21-03-2018 om 21:18

Oh warempel

ik ben het eens met Ad

Eens met Ad

We stappen elke dag in de auto en sturen onze kinderen de straat op, maar niet laten vaccineren??? Mensen zijn zo dom!

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 21:27

En toen...

Bang voor de prik is misschien geen argument, maar hoe gaat die prikzuster ermee om als een kind ter plaatse ineens weigert? Bij de inenting met 9 jaar hebben we, zoals ze dat zo mooi zeggen, doorgepakt en onder milde dwang de prik laten geven, maar je gaat een 13-jarige natuurlijk niet meer in de houdgreep nemen.

V@@s

V@@s

21-03-2018 om 21:30

dat kan ook niet

Die dertienjarige mag namelijk weigeren. Over die negenjarige mag jij als ouder nog beslissen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

21-03-2018 om 21:43

Hier vaccinaties zonder twijfel

Het beschermt niet tegen alle vormen van hpv, maar alles waartegen ze beschermd kunnen zijn is meegenomen. Daarnaast een goed gesprek over veilig vrijen in het algemeen en manieren waarop het virus zich kan verspreiden.

En moeheid als bijwerking van de vaccinatie...... volgens mij is moeheid vooral een bijverschijnsel van puber zijn en daarmee zie ik op die 12-jarige leeftijd een grotere link dan met de vaccinatie.

Aagje

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 21:48

Pennestreek

Beter ten halve gekeerd

Ik ben serieus blij dat ik voor de verandering eens een *meer*derheidsstandpunt inneem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.