Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kiki

Kiki

06-10-2009 om 21:19

Vraagje over kinderen met longproblemen

Na een werkelijk rampzalige rampennacht met mijn zoontje hebben we vanmorgen bij de huisarts te horen gekregen, dat we voortaan mijn zoontje ventolin moesten blijven geven.
Dus ook als hij nergens last van heeft. Elke verkoudheid slaat op zijn longen en de tijd tussen twee verkoudheden wordt steeds korter. Hij is iedere keer ziek, met hoge koorts en heel veel hoesten en dat hoesten blijft dan weer lang aanhouden. Peuterastma noemen ze dat tegenwoordig (hij is 19 maanden)

Maar hoe zat dat ook alweer met kleine kinderen en astmaklachten.

Ik heb gezien mijn eigen klachten die recent weer de kop opstaken een redelijk astma-vriendelijk huis op de katten na dan. Wat nou als mijn zoontje op de katten reageert, bij kleintjes kan dat toch ook zo weer weg zijn? Moet je dan gelijk de monsters verkassen?

Moest je nou alles krampachtig schoonhouden of moet je nou juist gewenning creeeren.

Is het nou verstandig om nu al met die ventolin in de weer te gaan. Ik ben zo bang dat je een gewenning aan die medicijnen in de hand wekt en dat hij er nooit meer vanaf komt. Zoals mijn broer en ik dus.
Eigenlijk heb ik een hekel aan het geven van medicijnen in het algemeen, maar in dit geval ontkom je er niet aan.

Ik ben tijdens het surfen op internet ook weer een artikel tegengekomen dat de helft van de kinderen die astma-aanvallen kregen, dit voorkomen had kunnen worden als de ouders niet op eigen houtje stopte met de medicatie.
Aan de andere kant lees je ook weer dingen over het geven van astmamedicijnen aan jonge kinderen, waar ik ook niet echt blij van wordt.

Hoe hebben jullie dat gedaan met jullie kinderen?

groetjes
Kiki


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Annet

Annet

06-10-2009 om 21:27

Alleen ventolin?

Je hebt nog een jong zoontje toch?
Ventolin is een verwijderaar. Die zorgt dat je zoontje meer lucht krijgt bij benauwdheid en zo. Ventolin voorkomt volgens mij geen complicaties bij verkoudheden, voorkomt geen longontstekingen, etc
Astmapatienten (of jonge kinderen met dergelijke klachten) krijgen hiernaast een ontstekingsremmer. Dit geneesmiddel kan wel complicaties voorkomen als er voldoende wordt toegediend. (uiteraard is het niet zo dat complicaties dan nooit voorkomen, maar in ieder geval doet dit geneesmiddel iets). Ventolin wordt dan daarnaast gebruikt tegen benauwdheid of om voorafgaand aan de ontstekingsremmer te geven, zodat de ontstekingsremmer optimaal op de goede plek terechtkomt.
Een ontstekingsremmer heeft ongever 10 dagen nodig om te gaan wekren. Vandaar dat je dit continue moet geven. Als je pas begint bij een verkoudheid, ben je te laat.
Mijn dochter kreeg als peuter/baby deze medicijnen en is er overheen gegroeid. Mijn zoon heeft uiteindelijk wel de diagnose astma gekregen. Hij is nu 7.

Hetty,*

Hetty,*

06-10-2009 om 21:31

Hier

Nou ik heb wel een positief verhaal voor je; Kian is tussen 1 en 2 jaar een paar keer 's nachts opgenomen ivm astmatische aanval. Uiteraard daarbuiten ook wel aanvallen gehad, maar minder heftig, thuis kunnen behandelen met Ventolin. Hij heeft een tijd Flixotide en Ventolin gebruikt en is nu 6 jaar en heeft al zo'n 2,5 tot 3 jaar nergens last meer van! We gebruiken dus ook al een paar jaar geen medicijnen meer.
Wat me trouwens opvalt in jouw verhaal: het moeten gebruiken van Ventolin. Volgens mij is de Ventolin meer voor de echte benauwdheid (dus te gebruiken bij verkoudheid en aanvallen) en heb je er Flixotide (of een ander medicijn) bij nodig voor het onderhoud, voor het echte dagelijkse puffen.
Kian reageerde trouwens met een astmatische aanval als hij een te drukke dag gehad had en daarbij verkouden was. Na een tijdje kom je er wel achter wat de trigger is denk ik.
Groetjes Hetty,*

Kiki

Kiki

06-10-2009 om 21:53

Mmm ja alleen ventolin inderdaad.

Dat is gek zeg.
Ik moet zeggen, ik dacht ook al dat Ventolin alleen voor benauwdheid was en niet voor dagelijks gebruik.
Ik had de huisarts in opleiding, zou ze een vergissing gemaakt kunnen hebben?

Ik heb verder niets anders nieuws gekregen. Alleen dus het advies om door te puffen met Ventolin. In zo'n baby-haler, je weet wel, zo'n toeter.

Ik ben zelf ook over de kinderastma heen gegroeid, nou ja rond mijn zestiende pas dan.
Vervolgens ben ik 10 jaar relatief klachtenvrij en ineens kwam het vorig jaar ineens weer opzetten. Ik heb mezelf dus nooit echt verdiept in astma-medicatie en astma-klachten en weet er dus ook niet zoveel vanaf

Annet

Annet

06-10-2009 om 22:03

Terug naar de huisarts dus

Toevallig waren wij vandaag met zoon bij huisarts omdat hij enorm hoest. Dat is op zich niet zo erg, maar ik laat dan toch even naar de longen luisteren.
We hadden ook een arts in opleiding. Zij was duidelijk niet goed op de hoogte van de medicijnen. Ze kon de medicijnen wel zien in het dossier maar wist niet vanzelf of dat de ontstekingsremmer of de verwijderaar was. Dat moest ik haar vertellen.
Zo'n toeter is voor jonge kinderen prima, als ze maar goed uitleggen hoe die gebruikt moet worden.

Zou ff bellen

Alleen langdurig ventolin is erg ongebruikelijk. Hier ook ervaring met ontstekingsremmers (dagelijks), en ventolin zo nodig sinds zoons 3e. Over astma groeien ze niet heen (wel kun je hele perioden klachtenvrij zijn), maar er zijn wel veel jonge kinderen die klachten hebben die sterk op astma lijken, en die wel over kunnen gaan.
Maar op zo'n jonge leeftijd is astma nog niet goed vast te stellen.
Wb medicatiegebruik: een benauwdheidsaanval (of andere klachten als fors hoesten) richt veel meer schade dan dan wat medicijnen aan evt. bijwerkingen veroorzaken.
Ik zou morgen ff bellen om na te vragen of je geen ontstekingsremmer moet gebruiken, en als je zoontje hoest en/of benauwd is, zeker die ventolin geven. Als het goed is, geeft dat snel (binnen 10 minuten of zo) verlichting.
Beterschap voor hem!

Tirza G.

Tirza G.

06-10-2009 om 23:00

Even voor de goede orde

Ventolin is geen luchtwegverwijderaar. Dat zou niet best zijn, wel afdoende. Het is een luchtwegverwijder.

Bij astma-piepen-benauwdheid verkrampen de longblaasjes zich. Door Ventolin te puffen ontspannen de verkrampte longblaasspiertjes. Echter: er blijft dan wel slijm achter, als reactie. Astmatici zijn doorgaans sowieso gevoelig op slijm en veel slijn kan ook weer leiden tot te weinig lucht. Ventolin puffen als er niks aan de hand is, is zinloos. Je kunt Ventolin wél inzetten als je bijv. weet dat je kind lijdt aan inspanningsastma (zoals de mijne), je puft dan vóór de inspanning.
In de perioden dat er geen aanvallen zijn, puf je een ontstekingsremmer. Die houdt de boel van binnen rustig, om het maar even simpel te zeggen. Het vele slijm en de gevoeligheid voor iedere langskomende bacterie of virus geeft namelijk heel snel ontstekingsverschijnselen in de longen. De ventolin houd je dan achter de hand voor als er toch een benauwdheidsaanval komt.
En: geef alsjeblieft die medicijnen. Niet geven beschadigt en invalideert.

Tirza

Jakiro

Jakiro

07-10-2009 om 00:29

Inderdaad ook ontstekingsremmer

Mijn oudste dochter heeft vanaf haar 4e tot haar 10e 2x daags Pulmicort gebruikt en alleen indien nodig (verkoudheid, oorpijn, keelpijn, veel hoesten) de ventolin tot 4x daags 1 a 2 pufjes en een pulmicort verhoging naar 2pufjes.
Onze jongste dochter gebruikt sinds dat ze 1 jaar is 2xdaags 1 pufje Pulmicort en indien nodig 4x daags max 1 pufjeventolin.
Dus wel hele lange tijden allen de pulmicort, maar nooit alleen de ventolin.
Ik zou het inderdaad nog maar eens navragen.
Jakiro

Inderdaad opnieuw vragen

Tirza legt het al uit, Ventolin heeft alleen nut op het moment zelf.
Hier ook verwijder bij benauwdheid en ontstekingsremmers als de boel weer de kop op dreigt te steken.

Dochterlief krijgt trouwens Ventolindrankje. Werkt erg snel en is makkelijk toe te dienen, het helpt trouwens ook bij hoestende mama's.

Minet

Minet

07-10-2009 om 08:28

Alleen ventolin is achterhaald

Alleen Ventolin geven is al jaren geleden achterhaald. In het verleden gebeurde dat vaak, maar daar is men van teruggekomen. Een ontstekingsremmer is de juiste manier om de longen rustig te houden, Ventolin is daarbij een middel wat bij benauwdheid genomen wordt om direct verlichting te geven.

Kiki

Kiki

07-10-2009 om 08:49

Na jullie woorden heb ik vanmorgen gelijk gebeld

en de assistente vond het ook een vreemd verhaal en ik moet vanmiddag terugbellen. Dan heeft ze het met de huisarts (de echte dan) besproken en kunnen ze me meer vertellen.

Nou lekker is dat zeg. Ik vond het al zo vreemd, maar ja als de huisarts zoiets zegt dan denk je toch dat het wel goed zit. Dus als ik dit niet op het forum had gevraagd had ik gewoon nutteloze ventolin zitten geven. Ik moet dat duidelijk nog leren, twijfelen aan je huisarts.

Ik had zelf, voor ik zwanger werd, symbicort. Dat was volgens mij een combinatie van een luchtwegverwijderaar en een ontstekingsremmer.

Ik ben benieuwd waar ze vanmiddag mee aankomen.

marie

marie

07-10-2009 om 09:29

Astmafonds

Hallo
heb je al even op de site van het Astmafonds gekeken?
www.astmafonds.nl
of op
www.mijnkindheeftastma.nl
Daar vind je ook heel veel informatie en ervaringsverhalen.
En ook wij hebben ervaring met Astma bij jonge kinderen. Ook onze meid heeft van haar 1e tot 7e astmamedicijnen gebruikt - Flixotide en indien nodig Ventolin.
succes

Altijd zelf blijven nadenken idd

Toen mijn zoon zijn eerste ontstekingsremmer kreeg, vertelde de ha dat hij die éérst moest nemen, en vervolgens de luchtwegverwijder. Precies verkeerd om! (volgens mij ben ik er ook via OO achter gekomen dat dit niet klopte). Na 3 kinderen, met verschillende kwalen/problemen etc., is me wel duidelijk geworden dat je al-tijd zelf moet blijven na- en meedenken. Ook bijv. in het ziekenhuis, waar ook gewoon fouten gemaakt worden.

Al iets bekend?

Ik sluit me aan bij de vorige sprekers: ventolin als onderhoudsmedicatie is bijzonder eigenaardig omdat het alleen de symptomen van een aanval bestrijdt. Heeft je kind echt astma, dan zal het een ontstekingsremmer moeten krijgen.
Overigens zou ik niet meteen de katten de deur uitdoen: ik heb begrepen dat allergie voor huisdieren pas op latere leeftijd (vanaf 4 jaar of zo) een rol kan spelen bij luchtwegproblemen. Voor die tijd zijn het vooral verkoudheidstoestanden in combinatie met eczeem die tot astma kunnen leiden.
n@nny

Jacoline29

Jacoline29

07-10-2009 om 20:06

Ontsteking remmer

dochterlief moet flixotide erbij gebruiken = ontstekingsremmer,alhoewel ik vermoed dat het heel iets anders is dan astmatisch.

Kiki

Kiki

07-10-2009 om 21:39

Nou vanmiddag dus de huisarts gebeld

en kreeg dus de echte huisarts aan de telefoon. In plaats van degene in opleiding.
Hij wilde alleen over de telefoon niets anders voorschrijven, hij wilde mijn zoontje eerst zelf even zien. (met andere woorden, hij vertrouwde de huisarts in opleiding niet) Maar hij zei inderdaad ook dat niet nuttig was om ventolin als onderhoudsdosis te geven.

Ja waarom dat dan gezegd werd? Nou toen bleef het een beetje stil aan de andere kant.
Toen werd ik dus een beetje geirriteerd, want als jullie hier op Ouders Online me hier niet op geattendeerd hadden, had ik mijn zoontje dus nutteloze medicatie gegeven.
'Nou, nou nutteloos, zo moest ik het niet zien'
'Hoe moest ik het dan wel zien'
Nou toen kreeg ik weer een sociaal wenselijk antwoord.

Toen vroeg ik me af hoe wenselijk het dan was om een huisarts in opleiding zulke kleine kinderen te laten behandelen.
'Ja het is niet wenselijk daar een onderscheid in te maken, want alle aspecten moesten natuurlijk in zo'n leerperiode aan bod komen'
grrrr, aspecten, mijn kind is geen aspect en zeker geen proefkonijn en waar was dan zijn begeleiding aan de huisarts in opleiding. Want dat had ze duidelijk nog nodig.

Kortom, ik kwam er geen steek verder mee. Hoewel het natuurlijk geen groffe medische fout is, maakt het me boos dat jullie meer weten als iemand die er 6 jaar voor gestudeerd schijnt te hebben.

Maar goed, lesje geleerd, weer een stukje naiviteit kwijt. De huisarts heeft niet altijd gelijk en ik ga nooit meer met mijn zoontje naar een huisarts in opleiding.
Ondertussen kan ik me morgen weer in het spreekuur storten dit keer om de gewone huisarts te zien en om te kijken of hij nou een ontstekingsremmer krijgt.

Annet

Annet

07-10-2009 om 22:15

Nuancering

Je moet de momenten met de arts in opleiding een beetje uitkiezen. Ik wilde vooral dat er naar de longen van mijn zoontje geluisterd werd. Ik wist zelf al niet zeker of ik niet te vroeg was. Als de arts in opleiding dan luistert en ze zegt dat de longen schoon zijn, dan wil ik dat best aannemen. Voordeel van deze arts is dat er altijd op dezelfde dag plek is. Gelukkig weet ik zelf meer van het pufgebeuren dan zij (geleerd van de astmaverpleegkundige die ook veel meer weet dan zij hierover) dus daar ga ik mijn eigen gang in.
Heb ik een moeilijker onderwerp dan vraag ik om de 'echte' huisarts. Of ik geef aan bij de arts in opleiding dat ik niet overtuigd ben van haar diagnose en vraag om bijstand van huisarts. Maar dat is zelden nodig. Op die momenten gaat ze zelf backup vragen bij de huisarts.
En zoals je zelf ook zegt, ook huisartsen (ná opleiding) kunnen zich vergissen. Je moet als patient/ouder altijd blijven opletten.

Jesse_1

Jesse_1

07-10-2009 om 23:47

Kinderen met astma en medicijnen

Het is heel belangrijk om kinderen met astma juist wèl medicijnen te geven. Door de longen rustig te houden, krijgen ze de kans om goed te groeien i.p.v. te beschadigen en daar heeft een kind op oudere leeftijd juist profijt van.
Anders gezegd: door nu de juiste medicijnen in de juiste dosering te geven hoef je op latere leeftijd minder medicijnen te geven (want dan minder klachten dan het geval zou zijn geweest zonder goede medicatie).
Jesse

Jesse_1

Jesse_1

07-10-2009 om 23:50

Kiki haio

"Hij wilde alleen over de telefoon niets anders voorschrijven, hij wilde mijn zoontje eerst zelf even zien. (met andere woorden, hij vertrouwde de huisarts in opleiding niet) Maar hij zei inderdaad ook dat niet nuttig was om ventolin als onderhoudsdosis te geven."
Je mag dit zelf niet 'vertalen', een willekeurige andere arts zou hij ook niet 'vertrouwen'. Een arts zal nooit zomaar medicijnen uitschrijven. Zeker ook in het geval van astma zal hij zelf de patiënt willen horen (is ook niet zo urgent dat er meteen medicijnen uitgeschreven moeten worden).
Jesse

Boosheid gezakt?

Kiki, ik kan me je boosheid wel voorstellen hoor, maar het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat een arts in opleiding (of zelfs een echte arts) een fout maakt. Ik vind dat je huisarts verstandig heeft gereageerd: hij/zij is de betreffende aio niet afgevallen maar heeft de fout toegegeven en gaat gewoon het juiste medicijn voorschrijven.
Tuurlijk hebben we als huisarts het allerliefste deskundige mensen met al 30 jaar ervaring. Laten de nieuwkomers maar op andere mensen oefenen, niet op ons en onze kinderen!!
Maar zo werkt het niet. Je huisarts heeft gelijk: je kunt geen onderscheid maken in patiënten en de één wel door de aio laten behandelen en de ander niet. Wel mag je verwachten dat de huisarts stand by is en bij twijfel er even bijkomt om de diagnose en het behandelingsvoorstel van de aio te checken. Dan moet er natuurlijk wél twijfel zijn, en dat was bij jouw aio (helaas) niet het geval.
n@nny

amk

amk

08-10-2009 om 13:37

Die controle

kan ook 1x per week of 2 weken plaatsvinden aan de hand van de consult regeistraties, daar was het vast boven tafel gekomen en dan doorgesproken.

Dat is althans mijn ervaring met artsen in opleiding en begeleiding daarvan. Zeker als ze al wat verder in de opleiding zijn krijgen ze meer zelfstandigheid. Hetzelfde als met stages in het bedrijfsleven.

Jakiro

Jakiro

08-10-2009 om 14:40

Nutteloos; nee niet echt

Tuurlijk is ventolin geen nutteloos medicijn. Als je zoontje écht helemaal vol zit en de longen uit z'n lijf hoest en er blijft toch slijm achter omdat hij niet alles kan ophoesten,is het zeker niet nutteloos.
Hij zal zich er op dit moment zeker beter door voelen.
En ach een Haio moet toch ooit eens kleine kinderen gaan behandelen, wanneer is dan wel het juiste moment ? Het is wel gewoon een arts, die er hoogstwaarschijnlijk wel een heleboel praktijkuurtjes op heeft zitten, waaronder op een hectische spoedeisende hulp.
Maar bovenal was ik benieuwd wat de huisarts vanmorgen te vertellen had ?
Jakiro

Kiki

Kiki

09-10-2009 om 09:32

Geen ontstekingsremmers gekregen

maar antibiotica
En we moeten zo naar het ziekenhuis om een longfoto te maken, ze vermoeden nu longontsteking.
Het gaat nog niet beter, sterker nog het gaat alleen maar slechter.

Jullie hebben trouwens helemaal gelijk, een huisarts in opleiding moet gewoon haar werk kunnen doen en die fouten zijn niet voorbehouden aan een opleiding.

Ik was gewoon nijdig, bezorgd, hormonaal en ik ben over 10 dagen uitgerekend van mijn tweede en kan dus eigenlijk echt geen doodziek kind erbij hebben.

Dus ik reageerde wat feller dan ik normaliter zou doen.
Plus ik had op dat moment (en nog niet) nachtenlang niet geslapen. Noem het maar ontoerekeningsvatbaar.

Maar ze gaan zijn longen nu wel in de gaten houden, maar we gaan nog niet met ontstekingsremmers beginnen. Hij wacht het nog even af

Bedankt!

Hè jakkes

Wat naar, longontsteking. Sterkte!

Mayte*

Mayte*

09-10-2009 om 13:43

Ach kiki

Ik lees nu pas dit draadje. Wat een verhaal! Ik hoop zo dat de AB aanslaat en Noah snel opknapt!! Arm jochie....en ook arme mamma, want jij kan nu ook wel wat meer rust gebruiken.

Sterkte daar!!

Asa Torell

Asa Torell

09-10-2009 om 20:29

Kiki

wat ontzettend rot zeg, en juist nu! Sterkte en beterschap voor je jochie.

Merel78

Merel78

09-10-2009 om 22:27

Kiki

Mijn dochter (bijna 2.5) tobt sinds februari met behoorlijke benauwdheden bij verkoudheid, keelontstekingen etc. 2 keer AB kuur gehad, met laatste keer daarbij ventolin tegen het piepen. Daar is idd. wel bij gezegd dat het voor de acute benauwdheid (luchtwegverwijderaar) is. Een week later kreeg ze er ook nog flixotide bij die we dan 2 weken moesten gebruiken. Wat wij toen nog niet wisten en dat heeft de huisarts ook niet gezegd dat we er mss. langer door moesten gaan. We beschouwden het toen nog meer als pech, een keelontsteking die naar binnen was geslagen. Vervolgens kreeg ze in augustus weer hetzelfde. 3e of 4e keer binnen 6 maanden. Tot mijn schrik werd ze doorgestuurd naar de kinderpoli en vervolgens opgenomen met het vermoedens van longontsteking en daarbovenop nog forse benauwdheid.Ze was overigens niet ´heel ziek´ volgens de arts (jouw zoon klinkt een stuk zieker), maar ze reageerde goed op de ventolin(vernevelaar, uit het ziekenhuis) en haar saturatie was niet goed (te weinig zuurstof in het bloed), vandaar dat ze haar wilden houden. Naar huis gestuurd met ventolin voor zolang als nodig en een controleafspraak voor een maand later, mede om te bekijken of het meer toevallig was en dus pech of dat het mogelijk toch astmatische problematiek is (want zit in de familie). Net op de controleafspraak bleek ze weer verkouden en pieperig. Kinderarts heeft toen naast de ventolin die we als nodig kunnen gebruiken een zelfde soort pufje als flixotide (qvar`of iets dergelijks, het ligt boven weet de precieze naam niet uit mijn hoofd). dit is dagelijks 2 keer, en ter onderhoud en hopelijk voorkomt dit dat elke verkoudheid op de longen slaat. Over een maand moeten we weer op controle, ze gaan haar nu in de gaten houden.

Kortom, heel verhaal, maar ik vond het vooral fijn dat ze haar in het ziekenhuis goed in de gaten gingen houden. mss. is het dan ook goed als je nu bij een kinderarts onder behandeling en controle komt. Ik heb het idee dat zij toch wat meer weten en specialistischer zijn dan de huisarts. Hopelijk gaan ze je zoontje nu in gaten houden, knapt hij gauw op en krijgt hij wat hij nodig heeft. En hopelijk groeit hij er nog overheen, maar ja, daar is het nog wel heel vroeg voor he...Wij hopen in elk geval hetzelfde, maar ja d´r oma heeft ook forse astma en behoorlijke longproblemen, dus het kan maar zo dat ze het wel heeft.

sterkte ermee!!

Merel

Kiki

Kiki

12-10-2009 om 13:01

Even een ander vraagje

Ik plak het gewoon achter mijn andere draadje, dat staat hier toch nog.

Mijn zoontje heeft dus longontsteking en nu 4 dagen antibiotica en hij vlak na de antibiotica leek hij toch wel wat op te knappen.
Alleen blijft zijn koorts onverminderd hoog, hij start de dag met rond de 39 graden en eindigt de dag met bijna 40 graden koorts, dat is dus met paracetamol-zetpillen.
Dit is nu trouwens al 8 dagen zo, eerst had hij zelfs 41 graden koorts. Maar dat was dus voor de antibiotica.

Ook is hij onwijs veel afgevallen en eet nauwelijks en hij was al zo iel.
Drinken doet hij wel gelukkig, dus ik loop continu achter hem aan met sapjes en smoothies en kippenbouillon.

Toen ik vanmorgen, weer, met hem naar de huisarts ging waren ze dus ook niet tevreden over zijn progressie en om eerlijk te zijn ik ook niet echt. Ik heb dus een verwijzing gekregen voor de kinderarts en hij (de huisarts dus) zou wel even bellen voor een spoed-afspraak.

Nu kan ik dus vanmiddag al terecht, is dit normaal of moet ik me nu gaan zorgen maken. Het is toch niet gewoon dat ik bijna direct terecht kan.

Kortom, ik kwam een beetje tot rust toen hij leek op te knappen, maar nu maak ik me toch weer enorme zorgen.

Hoe lang duurt een longontsteking gemiddeld bij kleintjes en hoe lang voor de koorts weg is.
Is het normaal dat ik zo snel al terecht kan bij een kinderarts of doen ze dat alleen als ze iets anders, ergers vermoeden.

cqcq

cqcq

12-10-2009 om 14:21

Tasje mee...

De enige keer dat ik een dergelijke spoedafspraak kreeg volgde er inderdaad een opname. Daar zou ik dus als ik jouw was wel rekening mee houden. In ons geval bleek het RS te zijn. (en viel uiteindelijk de ernst wel mee, maar in ons geval was wel een paar dagen zuurstof via een slangetje in de neus nodig).

Aangezien de koorts blijft is de antibiotica niet echt aangeslagen. (longontsteking bij ons was na de antibiotica nog 2 dagen flink ziek, daarna echt aan de bterende hand).

Sterkte kan me voorstellen dat je nu al helemaal niet op een opname zit te wachten.

Vera*

Vera*

12-10-2009 om 15:42

Spoed

Als een huisarts zelf belt is het spoed, als de assistente belt is het redelijke spoed en als je zzelf mag bellen kun je nog wachten.

Kiki, sterkte met je zoontje en de laatste loodjes.

Merel78

Merel78

12-10-2009 om 20:06

Kiki

Kiki, hier was het bij ons ook zo: spoedafspraak en daarna opname. Ik had daar dus helemaal geen rekening mee gehouden, dacht meer dat het voor het zekere/ onzekere was (ze was minder ziek dan jouw zoontje) en dacht meer aan controle + kuurtje. Toen bleek het dus longontsteking en verminderd zuurstof in het bloed + benauwd (en heel goed reageren op sterke dosis ventolin). Dus ik zou er zeker rekening mee houden en gooi voor de zekerheid gewoon een tasje met spullen in de auto.

Sterkte ermee, meid, en ik hoop dat de bevalling nog even op zich laat wachten!

Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.