Home » Forum » Ben ik nou vies douche niet dagelijks

Ben ik nou vies (douche niet dagelijks)

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

217 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
viespeuk (?)
Ben ik nou vies (douche niet dagelijks)

Afgelopen weekend op een feestje kwam dit ter sprake, wanneer douche je? In de ochtend of in de avond?
Ik douche om verschillende redenen niet elke dag, soms zit er wel 3 dagen tussen als ik niet heb gezweet.
Dat vond men dus erg vies... De belangrijkste reden dat ik me niet dagelijks douche is dat ik snel last heb van eczeem, en douchen is gewoon slecht voor mijn huid. Maar men begon meteen erover dat ik dan maar doucheolie moest gebruiken, dat kan toch ook.
Een andere reden is naar mijn idee besparing, je belast het milieu nogal met douchen dus hoe minder hoe beter. Mijn man doucht ook niet elke dag trouwens.
Ik zorg er wel voor dat ik niet stink, maar gebruik ook niet elke dag deo (ik krijg vaak eczeem onder mijn oksels van deo). dat was natuurlijk helemaal uit den boze.
Was ik nou op het verkeerde feestje (kennissen) of ben ik nou echt een viezerik??

ChrisH
Welnee

Hier zijn wel vaker draadjes over geweest en de meningen verschillen, maar in mijn ogen ben je echt geen viespeuk als je niet dagelijks douchet. Ik krijg zelf ook last van een hele droge huid als ik dagelijks zou douchen, daarom worden hier elke dag oksels, kruis en voeten gewassen bij de wastafel, met af en toe een douche. Dat ik daarmee het milieu spaar vind ik mooi meegenomen.

Verkeerde feestje?

Chris

mopperkont
Ik kan er ook niet tegen

Ik kan ook niet dagelijks onder de douche, ook exceem, en dat vind ik erg jammer want ik ben dol op douchen en badderen. Ik was mijn oksels en onder met een vochtig waslampje zonder zeep. Ik heb nauwelijks lichaamsgeur, en ik check dat bij m'n man. Ik douche als m'n haren gewassen moeten worden.
Ik vet mezelf wel minimaal dagelijks in.

Manda Rijn
Apart onderwerp

om op een feestje te bespreken, hoe kwamen jullie op dit onderwerp ?

Ik douche overigens alleen na het sporten, combi met sauna, thuis douche ik niet. Ik gebruik overigens ook geen deo of andere geurende producten. Verder ga ik zo'n 3x per week in bad. Vaker is ook niet goed voor je huid, ook als je geen droge huid hebt zoals ik overigens. Ieder zijn meug zou ik zo zeggen, tenzij je natuurlijk snel een onprettige geur hebt dan wordt het al anders.

klokje 2
Ook een viezerik

laat je niet intimideren door die idiote smetvreeswaan. je kunt je ook prima wassen aan de wastafel, niks mis mee. Je droogt uit als een gek van dat douchen, slecht voor je huid. (wordt oud)
En dan dan gesprenkel met soeplepels tegelijk (vooral mannen) met luchtjes, ik krijg er koppijn van. Liever iemand die gewoon naar zichzelf ruikt. En dan bedoel ik geen zweetlucht, dat is weer een ander verhaal.
Als je 's morgens hebt gedoucht is dat geen garantie dat je de hele dag niet gaat stinken, want dat hangt natuurlijk van je activiteiten af en het weer.
Elke dag wassen (aan de kraan) en schone kleren, dat is volgens mij het geheim. Ik douche om de dag en was dan ook mijn haar, maar ik zal dan ook wel als viespeuk worden gezien. Deze discussie is al vaker gevoerd en eindigt altijd in welles nietes. Doe gewoon wat je zelf denkt dat goed is en gooi het niet meer in de groep, het gaat ze geen bal aan. ja nee, toch wel goed eigenlijk dat je het hebt durven zeggen, want uit milieu oogpunt is het best goed om hier even over na te denken. het kost liters water, een douchebeurt, daaar heb je gelijk in.

fladder
Vroegâh...

...gingen we zaterdag en woensdag onder de douche. De rest van de week deden we warm water in de wasbak en poedelden we met een washandje. Een gewoontie die ik er graag in wil houden ;-)

Mashumi
Gedoe

Ik vind dat gemodder met een waslapje aan een wastafel een eindeloos gedoe, gespetter en het duurt langer dan even onder de douche staan. Ik gebruik geen zeep onder de douche alleen even snel wat water overal, ieg 1 keer per dag, maar vaker 2 keer per dag,'s morgens en 's avonds.
Ik associeeer dat washandjes gedoe echt met mijn opa en oma in Groningen en dat 2 keer per week in bad met Drenthe. Daar had ik ook klasgenootjes die 1 keer per week in bad gingen.
Vertel dit aan Surinamers of Antillianen en die willen never nooit meer naast je zitten, zo vies vinden ze dit "typisch" Hollandse (plattelands) gedrag.

albana
Nee hoor, mashumi

Ik heb zelfs letterlijk te horen gekregen van de huidarts waar ikzelf en mijn oudste in behandeling zijn dat als ik daar niet mee ophield (dagelijks douchen) dat ie me dan niet wilde behandelen want dan was het een verloren hopeloze zaak.
Dochter had het zelfs zo extreem dat die een periode (was toen baby en peuter) maar 1 keer per week onder de douche/bad mocht en om de week mocht haren wassen.
Onze huid droogt ervan uit...en ja ook van lauw water en wij kunnen ook niet tegen de meeste shampo's en duoche-creme's en olieén en vaak ook niet tegen die met een lage Ph waarde. En in bad gaan is helemaal desatreus.
Wij wassen ons dus gewoon door het gezicht, onder de oksels en in het kruis en voeten. En that's it en niet meer. Dat zijn ook onze minst gevoelige plekken qua huiduitslag dus dat kan wel...Ik zie me nog niet onder de douche precies op die zones mikken...zonder dat die anderen nat worden. En op die andere zones droogt onze huid gewoon uit.
Ik verdenk mensen die elke dag duochen er ook wel van dat áls je je dat eenmaal aanwend dat je huid vanzelf voor overstimulatie zorgt.En je inderdaad na 1 dag stinky. Ik moest laatst de hele dag (10 uur)werken met een collega die fris gedoucht en geschoren was en we hadden een superhectische dag met veel gedoe,gezweet en alllerlei onverwachte toestanden. Ik weet zeker dat hij meer stonk dan ik...Ik rook 'm duidelijk en ik merkte het ook aan anderen die hielpen. Die wilden liever met mij samen naast elkaar iets verplaatsen dan met hem..
Deo gebruiken we ook nooit...1 dag deo en ik kan een week ziek thuis zitten met m;n armen in de lucht. Nee dank je.
Het is gewoon slecht voor je huid. Simpel.
Maar misschien hebben Surinamers en Antilianen zulke huidproblemen niet? Dat die een vettere huid hebben van zichzelf? Dat alleen blanken dat niet hebben? (kan toch, wij (oudste en ik) zijn in en in-wit. Jongste die donkerder is qua huid heeft al die huidproblemen niet..die kan zo 2 keer per dag douchen als ze zou willen.
Ik zou het zelf trouwens ook wel willen..
Maar ik weet dat het dan weer helemaal mis gaat...Soms kan ik de verleiding ook niet weerstaan (vooral 's zomers) en spring ik er ook te vaak onder. Ik moet het na verloop van tijd altijd bekopen met allerlei rode schrale plekken...zucht.
Overigens ken ik genoeg surinamers en antilianen en het onderwerp is nog nooit ter sprake gekomen...Maar ze hebben me nog bij geen enkel feestje weggestuurd of niet naast ze laten zitten. Genoeg bewijs dus dat het een onzinverhaaltje is,een bakerpraatje.
En jullie krijgen het nog leuk als je ooit oud en afhankelijk bent. Hulp bij dat dagelijks douchen )of 2 keer per dag) krijg je helaas niet...1 keer per week wordt er maar vergoed. En dus de kattewasjes of je zou een ongelukje moeten hebben gehad dat het noodzakelijk maakt. Ik zou maar flink gaan sparen want als je dat dagelijks wil betalen moet je een zeer grote flinke buffer hebben. Groter dan je vrijstelling van de belastingen ben ik bang.
groeten albana

Maylise
Hangt er vanaf

Ik douche wel elke dag, soms zelfs twee keer per dag maar in dat geval is een van beide keren alleen maar even afspoelen. Ik vind mensen die niet elke dag douchen niet persé vies. Sommige mensen hebben het wel echt nodig om zich elke dag te wassen maar er zijn ook mensen waarbij je niet merkt als ze zich een paar dagen niet gewassen hebben dus dan lijkt het me geen probleem. Zolang mensen je niet lijken te vermijden vanwege lichaamsgeuren lijkt het me geen probleem om niet elke dag te douchen :)

Zelf hou ik erg van het frisse gevoel als ik gedoucht heb dus ik sla eigenlijk nooit een dag over. Dat dit in bejaardentehuizen niet gebeurd weet ik en dat lijkt me nou niet iets om als standaard van wat goed is te zien. De zorg voor oudere mensen is onze maatschappij nou niet iets waar we ons op voor kunnen laten staan.

Maylise

albana
Je hebt gelijk berber

Ik wilde eigenlijk op mashumi reageren die schreef dat dat washandjesgedoe door veel mensen maar typisch Hollandse (plattelands) gedrag was.
Ik geloof dat niet omdat zulke probleemhouden zowel op het platteland alsook in de stad voorkomen.
En dat 'jullie' was eigenlijk meer bedoeld voor de 'groep' Antilianen en Surinamers waar mashumi over schreef. Maar natuurlijk geld het ook voor alle anderen die er ooit komen.
Er wordt namelijk alleen 'noodzakelijke zorg' vergoed.
En elke dag douchen is dus niet noodzakelijk (geeft al aan hoe de medische wereld er over denkt).
Overbodig kan ook. Het is wel lekker. Maar vies ben je dus ook niet zonder...Anders was het wel noodzakelijke zorg. Dat was meer bedoeld.
gr. albana

waskatje
Boiler

Wij hebben een 80-liter boiler en moeten daarom behoorlijk zuinig zijn met het warme water. Ik vind dat overigens ook een goede zaak, want het is behoorlijke verspilling, al dat drinkwater dat we met ons allen staan weg te spoelen.
Wat ik daarom mijzelf heb aangewend, is om me in de doucheruimte met een washand helemaal te wassen en vervolgens in ongeveer een minuut even af te spoelen met lauw-warm water. Het is niet zo lekker /luxe als echte lange warme douche (dat doe ik ongeveer eens per week), maar ik ben dan volgens mij wel op mijn allerschoonst en frist. Verder zijn er ook dagen dat ik echt alleen maar een kattewasje aan de wastafel.
Ik vind het trouwens helemaal geen raar onderwerp voor een feestje en vraag me meteen af waarom dat nou weer zo zou zijn...
Groeten, Maw.

dc
Uitzondering

Ik vind dat men een beetje is doorgeslagen met hygiëne. Ik douche om de dag, want ik heb zeker een half uur jeuk na elke douchebeurt, en als ik elke dag douche wordt dat enkel maar erger. En daar kan geen doucheolie of wat dan ook tegenop. Ik gebruik al speciale spullen van de dermatoloog en die vond dat ik eigenlijk maar 1 keer per week moest douchen. Dan stink ik echt, dus ik doe maar wel ietsjes vaker...

Maar het milieu word ik echt een beetje boos over hoe makkelijk we met liters water omgaan onder het mom van hygiëne. Als je nou inderdaad de hele dag staat te bouwvakken, of met dieren werkt, maar met een kantoorbaantje heb je echt niet elke dag een douche nodig!

Bastet
He gelukkig

met drie katten en 20 reptielen mag ik vast wel douchen...

Puck
Viespeuk

Of er waren in die groep een aantal mensen die net als jij dachten dat ze een viespeuk zouden zijn als ze niet iedere dag douchten en daar niet voor uit durven koemen en dus braaf het "politiek correcte antwoord" geven.
En voor wat het waard is: ik douche ook niet iedere dag.

Mashumi
Voor mijn statistiek

even voor mijn eigen statistiek: wie van die niet-iedere-dag-douchers woont er in Rotterdam/Amsterdam/DenHaag?
Ik ken hier in mijn omgeving echt geen mensen die en dag overslaan onder de douche. En ja, dat is wel een gespreksonderwerp soms. Als het gaat over ochtendritmes/avondritmes met kinderen onder collega's of uitjes met vrienden/vriendinnen, sporten met collega's of vrienden.
En nog een nieuwsgierige vraag: droogt water alleen de huid ook zo uit als je dat met niet al te warm water doet en niet te lang? Want met zeep, heel heet water en lang staan kan ik me daar alles bij voorstellen, maar met alleen water en daarna goed invetten met olie oid, droogt je huid dan ook zo uit?
En nog een nieuwsgierige vraag: Wat doen jullie dan met al die washandjes van al die gezinsleden? Iedere dag 4 washandjes? Gaan die dan gelijk met de handdoeken mee? Of herbruiken jullie die nog een dag?
En praktisch: kleden jullie je dan helemaal uit voor zo'n wastafel om je met een washandje te wassen? En wassen jullie met een washandje onder een stromende kraan? Of laten jullie een bakje vollopen net zoals mijn opa en oma? En doen jullie dat washandje dan steeds in dat bakje? (deze vraag vanuit vermeend milieuvoordeel).
en over 80 liter boilers: ik heb jaren met 4 personen met zo'n 80liter boiler gedaan en wij douchten ons iedere dag allemaal en soms 2 keer. Dus heel milieuvriendelijk douchen kan ook.

waskatje
Berber

Dat ligt eraan hoe vaak je moet solliciteren ;-)
Groeten, Maw.

waskatje
Mashumi

Ehm... ik woon wel in de jandstad, als je dat soms bedoeld. Heb in Amsterdam gewoond en daar douchte ik inderdaad elke dag! Ik ben vooral minder gaan douchen toen ik een kind kreeg en ik er gewoon geen tijd voor had / voor wilde vrijmaken.
Wastafel: geheel naakt, washandje steeds even uitspoelen onder een stromende kraan of in het water. Ik spoel het washandje altijd na afloop uit voor hergebruik, manlief gooit ze vervolgens in de was. Washandjes van de kinderen worden de hele dag door gebruikt om toeten mee af te vegen.
In het weekend warmt onze boiler de hele dag door en kunnen we allevier volop douchen. Doordeweek warmt de boiler alleen om 12.00 uur op, om 22.00 uur en om middernacht. Dan merk je na 2 uitgebreide douchebeurten (met haren wassen enzo) dat er voor nummer 3 niet veel meer over is.
Groeten, Maw.

reina
Gewoonte

Het heeft met gewoonte te maken, ik ben al tientallen jaren gewend elke dag te douchen, daardoor voel ik me niet fris als ik dat niet doe en ik vind het ook een gemier bij een wastafel:-), maar iemand die zich goed wast bij de wastafel is natuurlijk net zo goed fris. Soms vind ik mensen niet fris ruiken, maar dat kan net zo goed komen van muffe of niet vaak genoeg gewaasen kleding ( ook een leuk itam, hoe lang draag jij je shirtjes ....)

frisjes
Bekentenis

nog zo'n aparteling die maar een keer of twee drie per week douchet (en dan meteen haren wast.)

Alle andere ochtenden sta ik voor de wasbak. Ik begreep dat de dagelijks-douchers daarnaar benieuwd zijn. Nou, hier komt mijn biecht, let op.

Onderbroekje nog aan. Een flinke plets koud water over mijn gezicht, hals, borsten.
Handen inzepen, daarmee oksels, armen, borsten, hals en nek wassen. Geen washandje dus.

Dan even iets smerigs: ik veeg de benedenboel even langs met het onderbroekje van de voorbije nacht. Oeioei wat een bekentenis. Geen water dus, tenzij ik ongesteld ben, dan ga ik even wassen. En dan schoon onderbroekje, elke drie dagen schone BH.

's Avonds grijp ik een schoon washandje van de stapel, ik doe mijn kruis - met water- en mijn voeten - met zeep- en dat is dan weer dat.

Na nachtelijke erotische recreatie ga ik niet wassen, afschuwelijk zeg, je warme bed uit. Ik veeg even met dat onderbroekje en doe een schoon aan, ze liggen onder handbereik.

Oh ja, inlegkruisjes gebruik ik zelden (alleen maar als ik een menstruatie verwacht of op de laatste dag van dit maandelijkse evenement zit); als ik die dingen gebruik is wassen zeeer noodzakelijk want je gaat er enorm van stinken. Dat is tenminste mijn ervaring.

Maylise
Wastafel

Aan een wastafel wassen vind ik heel onhandig. In dezelfde tijd kan ik me ook even onder de douche wassen.

Overigens als het enigszins kan vind ik het sowieso fijn om naar elk toiletbezoek me even te wassen van onderen.

Ik douche of 's ochtends of 's avonds maar ook regelmatig vaker als dat zou uitkomt. Na seks bijvoorbeeld douche ik altijd even voor ik ga slapen. Of als het heel warm is dan ook vaker of als ik gesport heb. Nou is dat laatste meer hypothetisch want ik sport tegenwoordig zeer zelden meer.

Maylise

frisjes
Douchen na seks?

Mén, dan ben je toch weer helemaal wakker??? Na seks wil ik slapen. Misschien ben ik wel een man :)

Kaaskopje
Te laat berber:-)

Albana: Het is gewoon slecht voor je huid. Simpel. ===
Het is slecht voor júllie huid. Een ander kan er misschien wel tegen.
Ik kom uit de tijd dat eenmaal douchen genoeg moest zijn. De rest ging bij de wastafel. Als kind sjoemelde ik daar nogal mee. Ik liet de kraan lopen en deed ondertussen erg weinig. Eenmaal op mijzelf leerde ik dat sobere gedrag van eenmaal douchen niet gelijk af, maar langzaam maar zeker werd dat meer. 3 Keer per week en daartussen aan de wastafel. Tot ik me afvroeg wie ik voor de gek hield. Net als o.a. Mashumi vind ik het helemaal niet zo'n besparing in tijd of water en materiaal om bij de wastafel te wassen. Even onder de douche, inzepen, afspoelen... het gaat veel vlotter onder de douche. Ik heb door mijn spataderen een paar plekjes op mijn benen die ik na de douche in moet smeren. Ik doe dat met babyzalf. Ik gebruik ook dagcrème voor mijn gezicht. Ik was mijn gezicht nooit met zeep, maar het voelt na het wassen altijd wat trekkerig aan. Dat zal vast ook met mijn leeftijd te maken hebben en niet persé met de douche. Ik spuit een keer deo en kan daar de hele dag mee toe. Ik heb niet het idee dat ik door overbewassing eerder stink.
Ik verbaas me echt over sommige verhalen, die van Frisje in het bijzonder. Misschien is mijn reukvermogen erg verfijnd, maar stel dát ik een keer naar zweet ruik en ik spoel alleen met water, dan is de vieze geur van dat zweet niet altijd weg. Hetzelfde met ´van onder´. Het kan best zijn dat talg een bepaalde geur met zich meebrengt, maar er blijven ook restjes urine hangen en daar gaat je niet beter van ruiken. Water alleen haalt die geur niet weg. Vinden de waterwassers dat dan misschien niet van belang?
Welke mate van schoon verwachten jullie eigenlijk van je man?

ChrisH
Berber, niet kijken

Kaaskopje, ik was me vanonder met speciaal daarvoor ontwikkelde zeep. Goh, gek hè, dat je je ook bij de wastafel kunt wassen met zeep.

Chris

waskatje
Washandje / nick

tja... daar gaan we al. Ik had voor de gelegenheid maar eens een andere nick aangenomen (dank je, Berber), want ik verwachtte al dat het richting intimiteiten zou gaan. Maar dan moet ik natuurlijk niet met mijn eigen Maw. gaan ondertekenen.

Ik vind eigenlijk dat ik alweer veel te veel heb verteld. Straks gaat iemand mij op het schoolplein vragen: "en... washandje hergebruikt? Of heb je gedouched vandaag?" Dus nee... ik ga niet verder met mijn ontboezemingen over mijn persoonlijke hygiëne, maar ga er maar vanuit dat ik geen domme dingen doe!
Groetjes, Maw.

Mashumi
Nog even in detail

Dat washandje blijft intrigeren. Net als dat sopje in een bak. Ik begrijp dat bij sommige mensen die washandjes hergebruikt worden dus ik heb dezelfde vraag als Pelle: je wast je van onderen (of je kinderen) en daarna gebruik je dat washandje om hun snoeten te poetsen? Of jouw washandje wordt door je man gebruikt en die wast zijn gezicht en zijn oksels en zijn van onderen?
En frisjes, douche jij dan ook niet 's morgens nu sex?

Emmawee
Vraagje terug

Sorrie, net afgehaakt, maar toch nog een vraagje aan de douchers. Hoe wassen jullie je onder de douche? Met je blote hand inzepen? Met een spons? Een scrub-ding? Een washand?
Groetjes, Maw.

waskatje
Ik ben er ook echt niet goed in!

Een schuilnick gebruiken...

Tihama
De 3 w's

maar met de blote handen onder stromend water, verwijder je lang niet zo effectief zweet en vuil als met een washandje, hoor.

Wrijving, water en wasmiddel. Dat zijn de 3 W's voor schoonmaken. Waarbij wrijving het krachtigste is. Eenvoudige natuurkunde.

Je wordt schoner van een washandje dan van stromend water.

Tihama

Tihama
Berber

Huh? Als ik uitleg waarom een washandje een heel effectieve manier van schoonmaken is, effectiever dan stromend water, dan zeg jij dat ik jou een viezerik vind.
Er is nog een heel lange weg tussen heel schoon en een viezerik wat mij betreft. Gelukkig wel.

Tihama

Maylise
Emmawee

Onder de douche gebruik ik een washandje of zo'n fluffy bol. Na afloop gaat het gebruikte was voorwerp in de was.

Maylise

Vic
Goh

Zolang ik iemand niet ruik maakt het me niet zoveel uit hoe vaak hij doucht, maar ik had niet verwacht dat er zoveel mensen niet dagelijks douchen. Uit onderzoeken blijkt ook altijd dat meer dan de helft van de mensen dagelijks doucht. Mijn kleuterdochter gaat twee keer per week onder de douche, puberdochter elke dag (en dat is echt wel nodig). Washandjes gebruik ik alleen voor jongste. Na het wassen/douchen gaan die in de was. Oudste en ik gebruiken geen washandjes (ik heb er ook maar 5 ;-)
Nog even een wijze raad voor degene die na de seks gelijk gaan slapen. Het is beter om eerst te plassen, anders kun je blaasontsteking krijgen. Verder vraag ik me heel erg af hoe je dan voorkomt dat je je bed nat lekt. Doe je dan een onderbroek aan, die dan 's morgens tegen je billen aan geplakt zit?
Nu bedenken of ik nog een valse nick ga gebruiken....

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.