Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Poeha

Poeha

29-03-2011 om 21:38

Bezoek ja gezellig, maar hond mag niet mee....

Mijn ouders willen met hun nieuwe hond langskomen. Maar mijn man wil absoluut geen hond in ons huis. Dus hun hond is niet welkom. Het is een heel drukke pup. Maar ook al was het een rustige hond mijn man wil het echt niet. Wat moet ik hier nu mee?????


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Lastig

Mijn schoonouders hebben ook een hond die als pup erg druk was en nu gelukkig iets minder. Maar ik ben absoluut geen fan van honden. Ik snap ook niet waarom mensen een hond op visite meenemen. Ik vind alleen niet dat ik ze kan verbieden om de hond mee te nemen.
Dat ik het niet zo leuk vind, dat overleef ik wel. Het is voor hen lastiger om de hond niet mee te nemen (ze wonen niet vlakbij en dan is de hond te lang alleen thuis).

Heb je het al aan je ouders voorgelegd? En heeft je man goede argumenten?

dc

dc

29-03-2011 om 21:54

Snap het

Ik kan het me goed voorstellen van beide partijen.

Heb je niet een tuin, waar de hond kan blijven? Dan kun je misschien kijken of er een afdakje gemaakt kan worden voor het bezoek voorhetgeval het regent? Een beetje middenweg zoeken?

Vic

Vic

29-03-2011 om 21:59

Tja

Ik wil ook geen honden in huis. Nu ken ik gelukkig niet zoveel mensen met een hond, maar anders zouden ze een oppas moeten regelen of niet komen. In het verleden heb ik wel eens op de hond van mijn voormalig schoonouders gepast, als ze ergens op visite gingen waar de hond niet welkom was. Zo ongebruikelijk lijkt het me dus niet.

amk

amk

29-03-2011 om 22:05

Jammer dan

ze blijven maar in de hal die beesten of helemaal niet mee. Als er honden meekomen betekend dat dat mijn katten 3 dagen kotsend door het huis heen lopen. Wiens huis is het nu.

Hier komen dus geen honden binnen. En daarmee mijn ex-schoonouders ook een stuk minder.

Ach

een pup, nou die mag er wel in, dan doe ik de poes boven met een lekker bakje eten.

oregano

oregano

29-03-2011 om 22:42

Nooit over nagedacht...

In die zin dat ik het zou kunnen weigeren, als iemand met hond komt dan is dat voor mij gewoon een gegeven feit, maar weinig mensen die ik ken hebben een hond....Dus als jouw man het echt niet wil, lijkt me lastig...
Zou dan ook voorstellen in de schuur of garage denk ik.

Tirza G.

Tirza G.

29-03-2011 om 23:02

Auto

In de auto laten? Lekker een eind mee gaan wandelen en dan met eten en drinken in de auto, raam op een kier, auto op de oprit, lekker slaappies doen?

Tirza

koentje

koentje

30-03-2011 om 09:45

Maar

wat is de reden dat hij het niet wil?
Ik vind het nogal onhebbelijk overkomen, vooral als er geen redenen zoals allergieen zijn.
En pup moet nu eenmaal nog leren alleen thuis te zijn, bovendien kan ik me goed voorstellen dat hondenbezitters hun hond niet nog meer alleen thuis willen laten dan strikt noodzakelijk.
Moet je eens proberen aan te geven dat je geen kinderen in je huis wil....

Kan een compromi zijn dat je ouders een bench meenemen waar pupje in blijft?

klaver

klaver

30-03-2011 om 10:01

Hier heb je niet veel aan maar

bij mij in huis komen ook geen honden! En ik ga liever ook niet op bezoek bij mensen met (grote) honden, tenminste als ze in huis leven.

maan.

maan.

30-03-2011 om 10:20

Wat is jouw mening?

hallo poeha, ik lees de mening van je ouders en van je man. maar ik heb geen idee hoe je hier zelf tegenover staat..

aan mijn mening zul je ook niks hebben, hier komen gewoon geen honden binnen punt uit. man is zwaar allergisch en dochter (sinds gebeurtenis als peuter) enorm bang voor honden.

maar even terug naar jouw vraagstelling: willen ze alleen langskomen om de hond te laten zien? dat kan ook bij de voordeur en dan lekker doorlopen om uit te laten ofzo. of willen ze echt op visite komen met hond, kan de hond misschien in de keuken of buiten zodat ie er wel is maar niet in je huiskamer of is dat ook geen optie?

pff.. lastig hoor.

Maxime.M

Maxime.M

30-03-2011 om 10:39

Het is jullie huis

Mijn schoonzus heeft een hond, daar heb je geen kind aan, gaat in een hoekje liggen slapen, je merkt amper dat hij er is. Maar vriendin heeft ook een hond en daar heb je de hele visite lang 'last' van. Moet regelmatig gecorrigeerd worden, probeert dingen uit de keuken te stelen, als je niet op let knaagt ie aan de poten van de stoel. Zo'n hond, tja, dan heb ik liever dat ze de bench meeneemt ofzo. In de winter kan je een hond natuurlijk niet de hele tijd in de tuin laten en ook niet in de auto, is veel te koud. (ik heb geen garage)
De ouders/schoonouders moeten dus zelf maar een oplossing bedenken, misschien willen hun buren op het hondje passen? Het is sowieso wel handig om een oppas achter de hand te hebben, er zullen wel vaker momenten zijn dat de hond niet mee kan (restaurantbezoek ofzo, of ziekenhuisbezoek)

wendelien

wendelien

30-03-2011 om 10:42

Reden bezoek?

Als ze willen komen om de hond te laten zien, is het misschien een idee het om te draaien. Jij/jullie gaat/gaan dan naar je ouders om het hondebeest te bewonderen. Het lijkt me sowieso geen goed idee met een verse pup ergens op bezoek te gaan voordat-ie de puppytraining heeft voltooid. En verder zou ik duidelijk maken dat het bij jullie problemen geeft. Volgens mij ben je geen verdere uitleg verschuldigd.

Krin

Krin

30-03-2011 om 10:58

Honden en kinderen

Ik ben geen fan van honden. Er heeft er ooit een aan mijn houten vloer zitten knagen, dat vond ik niet leuk. Als het niet anders kan, mag zo'n beest mee, maar als het niet hoeft, liever niet. En dan vind ik niet dat ik me daarvoor hoef te verontschuldigen.
Er zijn ook mensen bij wie ik beter zonder (klein) kind op bezoek kan gaan. Omdat ze bang zijn voor hun spulletjes, zich geen raad weten met iets jongs waar ze geen gesprek mee kunnen voeren, of liever rustig met mij praten. Dan laat ik als het even kan mijn kind dus thuis.
En inderdaad, een drukke hond (of druk kind) trekt alle aandacht naar zich toe. Als dat het doel van het bezoek in de weg staat, moet je daar nee dank je tegen kunnen zeggen.

Rieke

Rieke

30-03-2011 om 13:32

Hmm

Wij hebben zelf een grote lieve hond, maar die neem ik nooit mee op bezoek. Zou er niet over peinzen, daar zitten de meeste mensen niet op te wachten is mijn ervaring. Alleen als mensen erom vragen of de hond mee gaat; schoonzusje, schoonmoeder. Zelf hou ik ook niet van vreemde honden in huis.

Wilma

Wilma

30-03-2011 om 17:08

Andersom

Ik vind het juist raar als je verwacht dat je overal op bezoek kan gaan met je hond. Ik zie dat om me heen toch echt nergens. Heb behoorlijk veel vriendinnen met honden, maar die gaan nergens op bezoek met hun hond.

Ikzelf ben allergisch, heb dus een gegronde reden om absoluut geen beesten in huis te willen, maar ik vind de vanzelfsprekendheid dat je overal welkom bent met je huisdier een beetje krom.

Groetjes,
Wilma

Massi Nissa

Massi Nissa

30-03-2011 om 17:21

Liever niet

Mijn man heeft een hekel aan de meeste honden en ik word zelf niet gelukkig van beesten die vrolijk mijn gloednieuwe keukenvloer kapot knagen of gezellig in de hoeken van mijn woonkamer gaan plassen (allebei al gebeurd hier). Ik vraag dus heel brutaal of gasten een bench willen meenemen voor de hond. Helemaal weren vind ik gastvrijheidtechnisch gezien geen optie (tenzij medische of psychische bezwaren), maar je mag best voorwaarden stellen.
Groetjes
Massi

Bench mee

of in de garage of zo. In de auto. In de tuin.

Ik vind dat je helemaal geen zwaarwegende argumenten hoeft te hebben om geen hond - en dan ook nog een drukke pup - in huis te ontvangen als medegast.

Het lijkt mij ook niks - heb ook nog nooit visite-met-hond gehad. Die laten ze altijd thuis.

Jammer als ouders dat niet snappen.

Poeha

Poeha

30-03-2011 om 21:43

Het zit zo.....

Eerlijk gezegd zie ik het ook niet zo zitten. Dit met name omdat ik 2 hoogbejaarde katten heb die wel erg snel gaan kotsen van de stress, hi,hi herkenbaar. Verder 2 kinderen waarvan er een ADHD heeft en door het dolle raakt van enthousiasme voor dieren, maar er helaas niet mee om weet te gaan. De kinderen rennen dan de hele tijd achter de hond aan. Ik moet ze dan wel op de gang zetten. Toen ik laatst met mijn twee kinderen bij mijn ouders langs ging, werd de hond helemaal wild van de kinderen. Mijn zoons konden er niet van afblijven zo leuk vinden ze de hond. Hond werd toen in de bench gedaan en zoon laat hem dan stiekem vrij, zucht. Hij heeft de hond ook in de kast opgesloten. Dit doet hij snel als ik even op de wc zit. Oma en opa op balkon een sigaret roken. Zoon voor straf op de gang. Gillen huilen Het was een heel vermoeiend bezoekje, ook voor de arme pup.

Ze willen met de pup op mijn verjaardag langskomen.
Ik voel me bezwaard om nee te zeggen dus ik dacht inderdaad om of uit gastvrijheid de hond accepteren of aan hond in de bench. Maar mijn man ziet ook dit niet zitten, wil absoluut geen hond in huis. Zo'n pup maakt onze meubels kapot en onze katten overstuur zegt hij dan. Het is wel een heel leuk beestje maar hij is erg wild en springt op de bank, kauwt op je schoen, jas etc. Verder heeft hij ook wel scherpe tanden, doet eigenlijk best pijn die speelse bijtjes in mijn hand. Mijn ouders zijn nu beledigd, zien de hond als hun kind zeggen ze, en mijn man is de zondebok en ik zit er een beetje tussenin. Het liefst maak ik iedereen blij maar dat gaat niet lukken.....

Poeha

Poeha

30-03-2011 om 21:52

Bromvlieg

Ja, het is inderdaad te gek dat ik voor mezelf allemaal zwaarwegende argumenten ga opnoemen waarom niet.... Soms denk ik waar ben ik mee bezig
Oja, ik kan helaas niet op alle berichtjes reageren, maar ben wel blij met al jullie reacties.

Hanne.

Hanne.

30-03-2011 om 22:41

Hier ook niet

Hier komen er ook geen honden in. Nu kan ik me gelukkig achter de allergie van m'n oudste verstoppen (al is dat vooral voor katten haren, maar als het uitkomt voor 'dierenharen' ).

Een tweede argument is dat ik kinderen en honden een slechte combinatie vind. Vooral als ze niet aan elkaar gewend zijn. Dan ben je alleen maar aan het opletten.

Hier gaat het meestal in overleg. Bij een beetje mooi weer kunnen ze in de tuin, bij slecht weer regelt het bezoek meestal een oppas.

Vic

Vic

30-03-2011 om 23:11

Goede redenen

"Ik heb iha een bloedschurft aan honden, kan er nauwelijks iets anders inzien dan een kakfabriek op pootjes, walg van eeuwige gesnuffel in je kruis, ben vandaag weer bijna van mijn fiets gevallen omdat mijn gemijmer verstoord werd door plotseling pokkegeblaf."
Ik vind dat uitermate goede redenen. Als je daaraan nog toevoegt dat ze stinken, en vieze kwijlvlekken overal achterlaten, hoef je verder niets meer te zeggen. De meeste honden worden ook heel slecht opgevoed, mogen op schoot zitten, op de bank springen of door het huis rennen.

Maxime.M

Maxime.M

31-03-2011 om 09:11

Sowieso wachten

Als je ooit al overweegt je ouders de hond mee te laten nemen, dan niet nu al. Het beestje is een pup en nog erg ondeugend. Vaak gaat het met een wat oudere lobbes een stuk beter, die zijn ook rustiger.
Mijn vriendin komt hier wel eens langs met haar hond, deze is nu 8 maanden oud en nog heel stout, mijn schoonzus heeft een hond van een paar jaar oud, en dat gaat prima, daar heb je geen kind aan.
Ik zou dus dat ook als argument uitleggen aan je ouders, zeker niet met een verjaardag meenemen, daar heeft niemand wat aan, alles en iedereen over de rooie (jouw kinderen, de katten) en voor de pup zelf lijkt het me ook een verschrikking. Dus ik zou je ouders zeggen dat als de pup wat ouder is, en na puppy training, tenzij het uit zichzelf al een hele braverd is, dat ze dan best mogen komen, (met bench) tenzij jouw katten dat echt niet trekken, dat zijn jullie kinderen weer (moeten je ouders toch begrijpen als ze met hetzelfde argument komen)

Puck

Puck

31-03-2011 om 09:12

Snap je ouders eigenlijk niet

Eigenlijk snap ik je ouders gewoon niet. Zoals Pelle al zegt had die pup toen jullie daar waren al geen leven en nu willen ze het arme dier meenemen naar een verjaardag meenemen waar het nog drukker en onoverzichtelijker is? Sorry hoor, maar ik vind het erg onnadenkend en kortzichtig van je ouders en nu niet echt getuigen van goed voor je dier willen zorgen. Arme dier heeft er niets aan en wordt helemaal knettergek. Als ze het dier als hun kind zien gaan ze wel erg raar met hun kind om vind ik.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-03-2011 om 11:47

Jong

Een pup is nog niet in staat om lang alleen te zijn en moet voor de socialisatie ook op visite om te leren zich te gedragen en het niet eng te vinden. Tot zover redenen om een pup wél ergens mee naar toe te willen nemen. Maar als de situatie zo is dat het erg veel ongemak oplevert, kun je je pup niet opdringen. Een bench zou wel uitkomst kunnen bieden vind ik. Maar dan moet er gewoon iemand bij blijven zodat niemand het deurtje kan opendoen of de hond niet door het dolle kan raken.
Met onze 5 katten laat mijn zus het ook wel uit haar hoofd om haar hond(en) mee te nemen. Maar die zit meer over haar honden in dan ik over de katten Ik verbaas me een beetje over de gemiddelde houding ten opzichte van honden in dit draadje. Ik zou mijn hond liever thuislaten dan ergens op te moeten sluiten, of dan maar niet samen op visite gaan. En een paar hondenharen zijn na een stofzuigbeurt ook weer verdwenen, maar dat is mijn mening.

100%mama

100%mama

31-03-2011 om 14:22

Tja

ik kan mij voorstellen dat ze de pup niet alleen willen laten, daar is tenslotte ook training voor nodig. Maar als ik dan lees dat eerdere bijeenkomst niet zo goed verlopen is aan weerskanten en zij hun pup als hun kind zien....wat is dan goed voor de pup he. Een drukke bende waar hij helemaal hieper van wordt en continue gecorrigeerd gaat worden? Ik denk het dus niet, maar begrijp dat dit niet iets is wat je ouders willen horen. Ik zou idd in het midden gaan zitten en voor de bench op een rustig plekje zorgen. Vereiste moet dan wel voor de pup zijn dat deze een bench gewend is. Of anders kunnen ze misschien voor oppas zorgen?

Ik heb 2 honden die mij beide super lief zijn, maar mee naar een verjaardag....No way dus. De ene vind al die heisa maar te druk en de ander wordt er idd hieper de pieper van. Ze gaan trouwens ook niet mee op bezoek, de kleinste links en rechts een uitzondering. Het zijn in dat geval mijn honden, maar het huis van iemand anders.

Fiorucci

Fiorucci

31-03-2011 om 14:43

Kaaskopje

Mijn katten raken hevig overstuur, en zeker de oudste van 13 wil ik dat niet aandoen, hij bewaakt zo dapper ons huis en zijn jongere maatjes.

Maylise

Maylise

31-03-2011 om 15:04

Prima

Honden zijn hier van harte welkom mits ze niet de katten achterna zitten. Na de zomer krijgen we zelf ook weer een hond dus ik heb sowieso geen bezwaren tegen honden. Echter als we straks ons hondje hebben zal ik hem zeker niet ongevraagd meenemen naar anderen. Toen we vroeger honden hadden deden we dat ook niet. De honden bleven thuis tenzij we naar iemand gingen die er geen bezwaar tegen had. Honden kunnen best een middag/avond alleen zijn. Bij een jonge pup zou ik voor een oppas zorgen.
Overigens is mijn ervaring dat zeker een pup bij veel mensen wel welkom is want lief en schattig.
Ik kan me ook voorstellen dat je er geen zin in hebt want allergisch of bang voor honden maar verder vind ik sommige reacties wel overdreven als of na afloop je huis dan een rotzooi is.
We krijgen regelmatig mensen met honden op bezoek en het is echt niet zo dat het huis na afloop dan vies is of dat er overal haren liggen. De meeste honden die hier komen zijn redelijk opgevoed, slopen de boel niet en gaan gewoon rustig in een hoekje liggen na de eerste opwinding over de nieuwe omgeving. Menselijk bezoek is over het algemeen aanweziger en veeleisender dan dierlijk bezoek.

Fiorucci

Fiorucci

31-03-2011 om 16:53

Maylise

Het probleem is dat mijn katten al in de stress schieten van de hond an sich, ook als die gewoon braaf ligt te liggen.. Dus al gedraagt de hond zich voorbeeldig, liever niet.

+ Brunette +

+ Brunette +

31-03-2011 om 23:49

Man heeft laatste woord (vgl. niet-roker)

Heb ook een hekel aan honden in huis. Bij een bepaalde buurvrouw kom ik liever niet langs vanwege haar zenuwachtigmakende hond. Hondenbezitters moeten er maar begrip voor hebben dat niet iedereen hun smaak deelt. Net zo irritant als roken e.d.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-04-2011 om 01:01

Pelle

Ik geef toe dat het idee van Tirza een goed idee is. Maar dan moet je wel een auto hebben. Voor ons betekent dat dus dat we met een jonge pup niet altijd op visite kan gaan, of kort of alleen kunt gaan zodat de hond thuis kan blijven.Ik zou dat zonder morren doen overigens. Dat is nu eenmaal een consequentie als je een pup in huis haalt. Als ik wel welkom ben met een pup ben ik daar wel blij mee, want het is nuttig als een hond zich ook bij anderen leert gedragen. Wij konden met gemak onze boxer meenemen naar restaurants. Hij ging onder tafel liggen tot we klaar waren en niemand die er last van had. Uiteraard in restaurants die daar toestemming voor gaven.
Gooi het op overgevoeligheid, maar ik zou een hond nooit in de schuur of (denkbeeldige) garage zetten omdat er visite komt. Als je een goed onderkomen in de tuin hebt, waar je wel contact kunt maken met de hond, dan heb ik daar geen moeite mee. Wij hebben een 'tweedehands' hond gehad waarvan de eerste eigenaar een prachtig hondenhok in de tuin had gebouwd. Dat vonden de honden (ze hadden er 2) heel plezierig. Maar ze konden weer naar binnen als ze daar zin in hadden. Dit was overigens een geweldig getrainde hond, die vast braaf in de schuur was gaan liggen, maar ik hou daar niet van.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.