Home » Forum » Foto aan de muur

Foto aan de muur

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

115 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merpati
Foto aan de muur

Ik kijk vaak op Funda, zonet ook weer, een guilty pleasure. Ik zie vaak huizen met hele grote foto’s van (meestal) de kinderen pontificaal boven de eettafel of in de woonkamer.
Natuurlijk gefilterd voor de privacy. Ik vraag me al heel lang af: waarom je dat zou willen? Tenzij je je kinderen nooit ziet natuurlijk, alhoewel, ook dan lijkt het me nogal confronterend.
Hebben jullie dat soort foto’ s hangen? Mis ik iets dat ik daar echt niet aan moet denken?

@Emma
nee hier niet

Wel een paar bescheiden vakantiefoto's op mijn bureau. Ik heb dan weer het hele huis vol hangen met tekeningen door dochter gemaakt in allerlei levensfasen. Daar geniet ik elke dag van ;-), ze zijn dan ook wonderschoon.
Ik kan me dat van die foto's boven de eettafel wel een beetje voorstellen.

Ginny Twijfelvuur
Voor andere mensen

Zodat die die kinderen ook goed kunnen zien.

Dees
Terugdenken

Hier mooie vakantiefoto's met onze zoon erop aan de muur regelmatig kijken we ernaar ook samen met zoon om weer even terug te denken aan die mooie vakantie.

Sugaa
Ja

smaken verschillen en leven en laten leven. Waarom zou je daar bij stil staan en moet je laten weten dat jij er niet aan moet denken. Prima toch. Nu zou je denken dat ik het ook heb maar nee. Ik vind het zelf niet lelijk ofzo maar ben te lui om daar werk van te maken. Nu heb ik wel afgelopen zomer (voor het eerst) 2 hele mooie foto's van onze bijzondere vakantie groot laten afdrukken. Ik vind het prachting. Een ander zou het nooit doen. Prima. Ik heb zelf niet zoveel met abstracte kunst maar op de ene of andere manier gaat het daar nooit over. Maar foto's is not done waarschijnlijk en een beetje volks? Bedoel je dat? Dat je daar niet bij wil horen?

Ad Hombre
Teksten

Foto's OK, maar wat ik (met name bij het bekijken van huizen op Funda) echt irritant vind zijn van die teksten aan de muur in de keuken of slaapkamer:

https://www.pinterest.es/pin/504543964489091920/

En daar dan onder liggen als je een keer boos bent op elkaar...

Google eens op slaapkamer muurteksten, dat is echt te erg...

Pirata
Teksten

Oh, gruwelijk....
Foto's zijn prima wat mij betreft. Ik heb wel eens een collage van bv. vakantiefoto's. Nog even het vakantiegevoel terughalen.

Jippox
hier

Geen foto's in huis behalve in de wc, daar hangen alle muren helemaal vol met vergrotingen van de mooiste vakantie/kinderfoto's. Gasten blijven dan ook vaak lang weg bij wc bezoek :-)

Dendy Pearson
Geclustert

Ik vind een groep verschillende foto’s bij elkaar soms wel leuk.
Ik ken iemand die alle schoolfoto’s van de kinderen in het trapgat heeft hangen. En iemand die op een heel oude piano (erfstuk) oude foto’s van familieleden heeft. Dan is het een heel leuk compleet plaatje.
Zelf heb ik zo’n metalen fotolijstwandplank bij de eettafel. Daar staat van alles op en dat wisselt ook vaak. Daar staat ook wel eens een leuke foto van iets. Maar dat is dus ook in zijn geheel een kijkobject.

Teksten en grote foto’s aan de muur vind ik ook niet mooi, maar ieder zijn smaak toch?

wil40
Grootouders.

Hier zie ik het vaak hangen bij de grootouders, van die familiefoto's gekregen van de kinderen voor een speciale gelegenheid. Allemaal in de dan passende trend.
Als je dat liefdevol krijgt moet je ze wel prominent ophangen. En aangezien een extra afdruk niet de wereld kost zie ik dezelfde foto in meerdere huizen hangen:-)

Mijn kind heeft een hekel eraan om op de foto te gaan dus ik moet het doen met een stiekem gemaakt kiekje uit de oude doos. Op de slaapkamer mag iets hangen.

Merpati
Leven en laten leven

Zeker! Ik vraag me alleen af hoe het komt dat ik elke keer als ik zo’n grote foto zie ik een soort rilling krijg, inderdaad ook als ik grote borden met “in this house..” “live love eat ” zie hangen, mijn brein vat die woorden op als een bevel en dat is onprettig.
Ik voel de rilling niet bij collages van foto’ s of fotolijstjes of altaartjes. Het is een bijna fysieke reactie.. iemand noemde een mooie vakantiefoto, maar dat is niet precies wat ik bedoel; van die grote kinderhoofdjes, vaak in drievoud.
Ik ken ook een paar mensen die het hebben en die ik erg onaardig vind als ik erover nadenk. Misschien probeer ik een verband te vinden dat er niet is..

Kopzorg
Geen portretten

In het trapgat hangt bij ons en collage die we bij ons huwelijk hebben gekregen en 3 foto's van de kinderen als peuter en baby. Ieder apart en een broertje zusje foto.
Dat is de max. In de huiskamer zou ik geen portretten ophangen. Ik wil wel een vakantie foto van vorig jaar op canvas laten afdrukken en die in de huiskamer hangen. Dat is een uitzicht uit onze vouwwagen genomen. Het Noorse fjord met wolken die heel laag boven het water hangen. Alleen natuur, geen kampeermiddelen van anderen of huizen .
Ik kom wel eens bij een tante waar een afdruk op canvas hangt van al haar kinderen en kleinkinderen. Giga groot, 90 bij 90 minstens een dan recht tegenover de huiskamerdeur. Iedereen die binnenkomt ziet dat schilderij. De schattige kleuters van toen zijn inmiddels de puberleeftijd al aardig voorbij. Als er iemand komt en iets zegt over de foto dan wordt er uitgebreid verteld over de schattige meisjes en stoere jongens alsof ze niet wil weten dat de kleinkinderen al groot zijn.

Jesse_1
Ja

Wij hebben hier een schoolfoto van de kinderen waar ze allemaal leuk op staan op canvas. 30x20 cm denk ik. Al eh.... een jaar of tien geleden gemaakt denk ik. Ik geniet er nog elke dag van als ik die vrolijke gezichtjes zie.
Hangt niet midden in de woonkamer, want daar past het niet echt.

En bij iemand anders gezien de foto's van kinderen en dan van elk schooljaar, zodat je ze ziet veranderen. Vond ik leuk om te zien. Bij ons niet mogelijk omdat de kinderen er niet altijd leuk op staan - dus ik mis verschllende jaren.

Bij mijn ouders hangt een grote foto aan de wand met alle kinderen en kleinkinderen. We wisten dat het de wens was van mijn moeder om zo'n foto te hebben, dus als verrassing voor haar 75e verjaardag laten maken. Dus toen had ze inderdaad geen keus meer :)

Als mensen de rillingen over het lijf lopen als ze dat zien, dan blijven ze maar buiten.

Ik vind het dan weer raar/apart dat mensen daar 'de rillingen' van krijgen.

Phryne Fisher
Zelf niet

Ik heb wel foto’s van de kinderen als achtergrond op mijn telefoon en iPad en eentje aan de achterkant van mijn doorzichtige telefoonhoesje (daar sta ik zelf ook op, dat is wel erg). Geen foto’s aan de muur dus, maar ik vind het wel leuk als ik bij mijn vader ben en mezelf als 16-jarige op A4-formaat zie hangen. Mijn moeder heeft de hele kast volstaan met allerlei fotolijstjes met foto’s van alle kinderen, kleinkinderen, haar eigen ouders en overleden huisdieren.

Phryne Fisher
Oh

Die overleden huisdieren staan op die foto’s natuurlijk nog wel gewoon in blakende gezondheid, ze heeft geen foto’s van dode dieren staan.

Ad Hombre
Dendy

"Teksten en grote foto’s aan de muur vind ik ook niet mooi, maar ieder zijn smaak toch?"

Het is meer dan smaak. Het is alsof je wilt pronken met een kunstmatig belichte en gepresenteerde realiteit in plaats van de dagelijkse werkelijkheid.

Het is gewoon niet helemaal gezond net als die Instagrammers die elkaar de ogen uitsteken met opgepoetste neplevens en nepvakanties die in het teken staan van eindeloze rijen volstrekt uitwisselbare selfies.

Het zou me niks verbazen als het aantal echtscheideningen correleert met het aantal gelukkige gezinsfoto's aan de muur. ;-)

Dendy Pearson
Ad

Volgens mij is het gewoon een modeding. Door Riverdale op de markt gebracht. Op ieder item in je huis een tekst. Zelfs op hondenmanden.
Net als twee dezelfde vazen in de vensterbank of heel erg, jaren geleden die houten ganzen. Ook twee.
Hier staat alleen op de beschuitbus en koffiebus een tekst. Wat erin zit. Da’s handig, aangezien het dezelfde bussen zijn.

@Emma
Funda

Toen ik mijn huis te koop zette werd mij aangeraden om persoonlijke spullen weg te halen. Niet alleen bij bezichtigingen maar ook voor de fotosessie. Wat je aan de muur hangt moet je natuurlijk zelf weten, foto's van je kinderen op Funda zou ik niet doen.

IngridT
Op een of andere manier denk ik altijd....

...dat iemand dood is, als ie ergens op een foto’ aan de muur hangt of op een bureau staat. Dus ik moet altijd even bedenken dat dat vast niet t geval is als ik ergens binnenkom en er zo’n kleuter-groepsportret hangt...

Bij ons is de wc ook de foto-plek. Ik heb rondom op de muren 3 niveaus soort v smalle wandplankjes, en die staan echt helemaal vol met foto’s. Oude, nieuwe, rare, mooie....idd een paar dode huisdieren ertussen....zona en toe komt er wat nieuws bij of verdwijnt er weer een iets.

Oh, en mijn man heeft in zijn kantoor een kastje waarop denk ik wel 20 fotolijstjes staan. Met foto’s van alle auto’s die hij ooit heeft bezeten....Hahaha. Ieder zijn ding zeg maar....

Ingrid

Kyana
Nee

Hier ook geen grote foto's op de muur. Dat vind ik zelf ook niet zo mooi. Vaak vind ik die geposeerde foto's ook sowieso niet zo mooi. Wij hebben een paar keer een foto shoot gedaan bij een professionele fotograaf (twee verschillende) en het zijn best mooie foto's maar eigenlijk vind ik veel van de spontane foto's die we in de loop der jaren hebben gemaakt veel leuker. Ik kijk er altijd naar als ik bij anderen kom en ook dan vind ik de geposeerde foto's meestal niet zo mooi, zeker niet mooi genoeg om enorm groot aan de muur te hangen.

Foto's hebben we wel in huis maar gewoon in het klein, in de boekenkast een plankje met foto's. Op de werk/studeerkamer staan ook nog wat foto's.

We hebben wel twee spreuken in huis hangen, beiden uit de Bijbel. Niet heel groot en prominent want dat vind ik niet passend.

Triva
Hier

Wij hebben op de benedenverdieping bijna alleen maar ingelijste kaarten (plattegronden). Als je naar boven gaat kom je álle schoolfoto's van de jongens tegen (in lijstjes van 3 stuks van de Ikea). Heel toevallig kwam het voor beide jongens uit dat de laatste ook net het derde lijstje vulde. Als baby heb ik er ook een paar foto's bij. De paar gezamelijke foto's (van beide dus op school) heb ik er ook hangen en daarvan hangt er eentje in de woonkamer.

Ik snap niet waarom iemand de rillingen krijgt van een grote foto. Smaken verschillen. Ik heb mij geërgerd dat ik blijkbaar 'te laat' in de familie kwam voor de groepsfoto bij mijn schoonmoeder ;) Groepsfoto's deden wij in mijn familie overigens nooit behalve die ene keer in de tuin vlak voor mijn ouders een grote reis gingen maken. Heel toevallig stonden daar alle kleinkinderen op en ruim een jaar later is mijn moeder overleden. Heel bijzonder dus. Gelukkig ook geen scheidingen geweest dus iedereen die er op staat hoort nog bij mijn gezin met aanhang en kinderen. Die hangt ook boven de trap.

wil40
Dood.

Bij een groepsfoto heb ik dat niet, maar als ik iemand niet goed ken en er hangt een foto van één kind, duidelijk een oude foto, denk ik ook dat dit een overleden kind is.
Bij ons thuis hingen daarom ook geen foto's van ons aan de muur. Mijn moeder zei ook letterlijk:"nee, dat wil ik niet, jullie leven nog".
Het is niet meer dan een gevoel, geen oordeel verder.

Zonne
nee

Ik hou niet zo van opgehangen of neergezette foto's. We hebben ze wel jarenlang gekregen want mijn schoonouders waren wel enorm fotogericht en die drukten ze op alles af.

Er staat nu een kast dus er hangt niks meer. Bovendien waren de canvasfoto's enorm vervaagd en niet eens de mooiste ooit gemaakt (zelfgemaakte ongeposeerde huis tuin en keukenfoto's). Maar ik heb de kinderen hier dagelijks rondlopen, dus ik zie ook niet echt het nut van een momentopname groot aan de muur. Zeker niet eentje die ik niet zelf gekozen heb.

Jesse_1
Gewoon daarom

Waarom heeft iemand een schilderij aan de muur. Of een letterbak. Of een landschapsfoto. Of kunst. Of een plankje met snuisterijen. Of een tekst. Of een foto van een huisdier.

Omdat iemand dat mooi vindt? Of het gewoon fijn vindt om naar te kijken?

Kenfan
Overleden kinderen

Door die opmerking van Wil moest ik aan de opa van mijn eerste vriendje denken. Daar hingen de vergeelde portretje van Henkie1, Henkie 2 en Henkie3 aan de muur
Nomen was net iets teveel omen in dit onfortuinlijke gezin. Daarna zijn ze maar vernoemingsprotocol afgestaptHier hangen wat schoolfoto's van me wondertjes in IKEA lijstjes tegenover de eettafel. Af en toe werp ik daar een blik op en denk ik toen waren ze nog leuk.

Merpati
Ja dat

Als je de kinderen dagelijks hebt rondlopen, waarom hang je ze dan ook nog eens heel prominent aan de muur. Zo van..mijn kinderen zijn mijn prinsjes/prinsesjes, dat gevoel. Dit leg ik trouwens helemaal bij mezelf hoor, ik ben ook opgevoed met het idee niet heel erg belangrijk te zijn, zeg maar. En foto ‘s bij opa’ s en oma’ s, groepsfoto van de familie...allemaal leuk.
Bij een grote foto van een bruidspaar boven het bed krijg ik dan inderdaad wel weer de kriebels. En inderdaad, de onbewuste gedachte dat het onderwerp op de foto overleden is..

Kenfan
Merpati

Volgens mij zit het ongeveer zo: vroeger waren er nog wel eens "moetjes" of "ongelukjes" Tegenwoordig wordt meer dan de helft van de eerste kinderen in dit land voor/buiten het huwelijk geboren, van moetjes is dus geen sprake meer . Noodlottige ongelukjes worden voortijdig de pas afgesneden, de overige zijn nu verrassingen of zelfs kadootjes.

Kortom, kinderen overkomen je niet, maar zijn een bewuste keuze. Een hele gunstige ontwikkeling. Alleen keuzes impliceren dat je ook iets anders, of zelfs iets leukers had kunnen doen met je leven. Uit de behoefte de keuze kracht bij te zetten hebben we tegenwoordig niet gewoon kinderen meer, maar 'prachtige' kinderen (OSM) of wondertjes en prinsesjes (eerste drie letters van de naam vaak Jay)

Paasei
Nu ik er over na denk..

.. hebben wij eigenlijk best wel wat foto's in huis. In de huiskamer een natuurfoto van een vakantie (net als Kopzorg) en boven het dressoir hangt een foto-collage met foto's van overleden (groot)ouders. Ik vind zo'n collage mooier dan allemaal losse foto's in een lijstje. In de gang hangen de laatste schoolfoto's van de kinderen. Al zijn die al van behoorlijk lang geleden..;-) Er hangt ook een tekening gemaakt van een foto van de kinderen samen, toen ze nog klein waren. Dat is een dierbare herinnering die ik kreeg op een speciaal moment. En ja, in de slaapkamer hangt een trouwfoto. Niet boven het bed trouwens. Tis dat we geen teksten in huis hebben, anders waren we wel heel standaard..:-))

Ik heb wel iets met foto's. Maak altijd 1x per jaar een fotoalbum van de vakantiefoto's van dat jaar. Maar dan blijven er altijd zoveel foto's over.. wat je door het jaar heen allemaal wel niet opgestuurd krijgt via Whatt's App of zelf maakt met je mobiel! Toch zonde om niets mee te doen? Dus gebruik ik de leukste foto's elk jaar voor een maandkalender, die we toch altijd aan de keukenmuur hebben hangen, waar we afspraken op schrijven. Aan het einde van het jaar wordt de kalender 'gedemonteerd' en hang ik de losse bladen met de foto's op in de 'rommelkamer'. Kan ik er nog naar kijken als ik de was sta op te hangen.

Evenzo
Mmmm

Ik vind de schoolportertten niet ophangwaardig. Dat zou ik nooit doen. Maar wij hebben strandfoto close up met de kids toen ze klein waren lekker zanderig op plexiglas laten afdrukken. Dat geeft gaaf effect. Hangt niet in woonkamer maar in de gang.
Daarnaast een mooie tekening van kind gemaakt op montmartre als schilderij. En dan nog mooie landschapsfoto met kinderen op de rug waardoor foto tijdlozer en kinderen onherkenbaarder zijn.
Ik vind het heel tof mijn huis op die manier persoonlijk te maken. Alles is tegenwoordig zo kill en vt wonen.
Doe mij maar personal met foto's tekeningen en kunst

Ginny Twijfelvuur
Voor de herinnering denk ik

Dat doe je met vakantiefoto's toch ook. Als je de foto ziet waan je weer terug in de tijd.
Foto's van de kinderen toen ze nog klein waren laten je dus teruggaan naar die tijd. Weemoed, weemoed.

Foto's van nu zijn dus of voor later of om mee te pronken.

Ik heb er verder ook niet zo heel erg veel moeite mee. En het kan ook gewoon. Mijn zus heeft een canvas van haar kind boven de bank hangen waar hij echt geweldig op staat. Van die foto genieten wij dus iedere keer weer. En zij ongetwijfeld dus ook.

bieb63
Uiteraard is het een kwestie van smaak

.... en daar valt niet over te twisten.... ;-)

Toch heb ik vaak het gevoel bij mensen die grote kinderfoto's en/of van die Riverdale spreuken prominent hebben hangen, dat ze eigenlijk geen idee hebben wát ze nou op die lege muur moeten hangen. Dus dan maar dat. Vaak zijn het dan ook woningen die, in mijn ogen hè, kraak nog smaak hebben. Netjes vaak, keurig, maar voor mij vaak smakeloos. Dat geeft niks natuurlijk, hun huis. Maar toch heb ik het idee dat dat vaak mensen zijn die niet echt gevoel hebben voor 'mooi'.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.