

Huis, Tuin en Keuken

Bea2
10-03-2013 om 20:51
Kapotte broeken: hoe doen jullie dat?
Ik vraag me al langer af of ik nou zulke uitzonderlijke jongens heb en zo niet, hoe andere ouders dat oplossen. Mijn jongens zijn 8 en 6. Broeken zijn vaak al snel door op de knieën. Bij ons op school (rijke wijk, witte school) zie ik zelden kinderen met gerepareerde broeken. En veel kinderen dragen wel merkkleding. Hoe gaat dat daar dan? Doen die zo veel langer met een broek? Ik wissel zelf tussen verschillende oplossingen en ben nergens tevreden over: de broeken toch repareren, alleen goedkope broeken kopen (10 a 15 euro), toch duurdere broeken kopen. Ik vind duurdere broeken vaak wel echt mooier zitten, maar als die dan stuk zijn, baal ik toch. Gerepareerde broeken vind ik zelf prima, maar soms ben ik bang dat mijn kinderen er op school op aangekeken worden. Hoe pakken jullie dit aan?
En dan over het repareren: hoe doen handige ouders dat? Ik heb al van alles geprobeerd. Er plaatjes op strijken (die laten los in de wasmachine), plaatjes erop strijken + vastnaaien (een rotklus want het is dikke stof en laat soms alsnog los in de wasmachine), speciaal ervoor gemaakte spijkerstof-lapjes van de markt erop strijken (laat los in de wasmachine en is wat armoedig gezicht omdat het vaak net niet de goede kleur is), en nu heb ik oude broeken aan stukken geknipt en die erop genaaid. Tot nu toe de beste oplossing maar ook dit gaat niet lang mee omdat de randjes gaan rafelen of de boel loslaat bij het spelen.
Ik kan toch niet de enige zijn met dit probleem???

margje van dijk
23-03-2013 om 13:54
Inderdaad
Mazen is een breisteek nadoen, het zijn 'V'tjes op elkaar gemaakt. Stoppen is meer zoals weven: je maakt spandraden in 1 richting en dan weef je met je naald in de andere richting daar doorheen.
Ik kan het allebei wel en ik vind het ook niet moeilijk. Maar ik doe het bijna nooit, alleen als het echt een lievelingstrui is o.i.d.
'Lijmen, het been' is mijn nieuwe motto tegenwoordig.
Margje

Stenna
24-03-2013 om 22:35
Tip
Ook handig: van te voren bij nieuwe broeken al een lapje aan de binnenkant lijmen (of onzichtbaar naaien). Voorkomt een tijdje langer de gaten aan de buitenkant (door minder druk van de knie erop). Deden wij vroeger ook met ellebogen van onze lamswollen truien, in de kakperiode. En later met broeken van zoon ook. Helpt een beetje.

heli
25-03-2013 om 12:56
Naadje op knie
Dank voor de lijmtips! Zo simpel, zo doeltreffend! 'K ga meteen aan de slag.
Wat mij altijd opvalt bij gaten in de knieën van broeken is dat dat veel eerder gebeurt bij broeken met een naadje op de knie. Zo vanuit de buitenkant van de pijp naar binnen toe. Dat naadje eindigt dan ergens op het midden van de knie. Juist daar heeft zoon altijd gaten in zijn broek. Sinds ik broeken met z'n naadje niet meer koop heeft hij ineens veel minder snel een gat er in. Misschien een tipje.

Jessica O
27-03-2013 om 08:11
had ook leuke tips,
Van een oude broek een kontzak op de knie maken. Eerst gat ditht stikken/plakken en dan een zak erop maken, stond heel leuk.
Of een kniemonster ervan maken http://refashionco-op.blogspot.ca/2011/11/cute-fix-for-hole-in-knee-of-jeans.html

dere
27-03-2013 om 14:11
Geweldig!
Heb ik er toch gewoon een nieuwe hobby bij!!!!!!
Terwijl de kinderen hier stickers plakken ben ik met eerder genoemde bison lijm (die niettextiel) aan het spelen om broeken te repareren.
Eerder deed ik het met naald en draad maar dat is toch altijd veel werk en nu met lijm heb ik weer helemaal het kleuterschoolgevoel te pakken. Leuk hoor. Mocht het uiteindelijk geen succes worden dan heb ik er zelf toch even veel lol van gehad
Bedankt voor de tip.

Anne
27-03-2013 om 22:14
Broekzakken inderdaad
Dat wou ik net zeggen: ik heb drie jongens en ruime ervaring met het repareren van broeken. Ik bewaar van oude spijkerbroeken de broekzakken en ook wel reepjes stof van de onderkant en die naai ik er vervolgens op, met de naaimachine. Ik rijg ze eerst vast en dan naai ik ze er netjes op met dezelfde kleur garen als de broek heeft. Lijm laat op een gegeven moment altijd weer los, zeker na wassen.

Marianne
17-12-2013 om 20:59
oplossing voor kapotte broeken
Ik heb laatst een breakid broek gekocht omdat ik gek werd van al die broeken met kapotte knieën. Deze broeken hebben slijtvaste kniestukken. Maar het zijn vooral ook hele mooie broeken. Vroeger ging ik nog wel eens een broek maken. Dat ga ik mooi niet meer doen!

Ik-bemoei-me-er-niet-mee :-)
17-12-2013 om 22:10
Ik bemoei me er niet mee
Ooit heb ik hier zo op mijn lazer gehad dat ik in een kledingdraadje überhaupt probeerde aan te geven dat je voor jongens toch minimaal wel 6 lange broeken per jaar nodig hebt. Gewoon omdat ze na een half jaar allemaal versleten zijn. Ik heb 4 (spijker)broeken per kind gekocht in september en ik weet gewoon dat ergens rond de tweede week van januari binnen twee weken alle broeken versleten zijn. Er gaan hier nog wel eens kleren naar neefjes/nichtjes. Maar echt nooit een broek.
Maar heel veel mensen probeerden mij te laten geloven dat kinderen prima met 1 - 2 broeken per jaar konden. Duh!
Ik koop voor mijn smalle kinderen 'smal fit' broeken van WE of broeken van Name It. Vaak leuke modellen voor ongeveer 25 euro per stuk. Duur maar mijn spijkerbroeken kosten het veelvoudige.
Repareren doe ik niet meer. Kostte 6 euro per knie, twaalf euro per broek. Zelf knoeien was ook nooit zo'n succes (liet vaak los in was). Dan koop ik liever een nieuwe. Gemakzucht. Ja, prima.

Knutselkei
18-12-2013 om 12:39
ik deed bij manlief...
ja die zat toendertijd als bouwvakker altijd op 1 knie...
tornde de broek los bij de enkele naad en zette van een echt oude broek het achterbeen erop( dat was t enige wat netjes bleef), aan de dubbele naadkant( bij hem vaak aan de binnenkant been) vouwde ik m om en stikte m zo vast. Zo dat je een worker kreeg zeg maar dus van kuit tot halverwege bovenbeen. Stond netjes en hij kon er weer een paar weken tegen.

Moniek
18-12-2013 om 13:11
kapotte broeken
Ik koop altijd broeken gewoon bij de Hema. Maar ja, alle broeken gaan zo door. Maakt niet uit in welke prijsklasse. Ik lees hier dat er slijtvaste broeken bestaan. Waar haal je die dan?

Tango
18-12-2013 om 14:26
Trainingsbroeken
Ik nam het me altijd voor, mijn kind gaat niet met een joggingbroek of trainingsbroek naar school. Maar ja, dat was voordat ik een kind had dat elke pauze staat te voetballen. De broeken zijn niet alleen snel kapot maar worden ook vreselijk vies van al die modder op die voetbalveldjes. Dus krijgt zoon gewoon een (goedkope) trainingsbroek aan naar school. Hij heeft er 3 in de kast liggen en meestal draagt hij ze 2 dagen, behalve als ze echt heel vies zijn. Ik moet alleen oppassen dat hij ook nog iets heeft om aan te trekken naar de voetbaltraining, maar ook dan is een beetje vieze trainingsbroek niet zo'n probleem.
Zelf vindt hij het prima, voetbalshirt erbij aan, helemaal mooi. De enige die commentaar heeft is mijn dochter van 12: 'daar ga je toch niet in lopen?', zei ze vanmorgen.

Elinde
18-12-2013 om 15:08
Wasdroger
Broeken die in de wasdroger gaan slijten ook harder is mijn ervaring. Die krijgen veel eerder dunne plekken op de knieen.

Marianne
18-12-2013 om 15:31
wasdroger
Klopt! Dat heb ik ook ervaren. Niet in de droger is het beste. Misschien een beetje laat, maar op reactie hierboven, die broeken kun je kopen bij breakid ( http://www.breakid.com ). Alleen online geloof ik maar dat weet ik niet zeker. Maar als je een beetje verder zoekt zijn er ook nog meer te vinden hoor. Ik heb natuurlijk ook nog gewone broeken ernaast!

Rafelkap
18-12-2013 om 17:38
Marianne en strijkbare
Jammer genoeg gaat het tot maat 122-128, mijn zoon zou het net passen maar niet lang meer (nu maat 128). Ze zien er wel heel leuk uit, wel wat prijzig maar ze zullen lang meegaan.
Er zijn ook strijkbare kniestukken, maar dat lukt mij nooit. Ik zal ook eens textiellijm uitproberen.
En dan vandaag weer een wollen trui die was blijven haken!

dc
19-12-2013 om 22:33
lijm wasdroger - ja!
Ik lijm regelmatig broeken, en die gaan gewoon de was en droger in, zonder problemen.

Knurf
20-12-2013 om 17:38
2 broeken per jaar?
'Maar heel veel mensen probeerden mij te laten geloven dat kinderen prima met 1 - 2 broeken per jaar konden.'
Mijn dochter groeit niet hard, maar ik red het echt niet met 2 broeken per jaar hoor. Als er een gat in gevallen is (ja, ook meisjes spelen buiten), of er motorolie opzit (ze helpt haar vader graag met het repareren van auto's), of er grasvlekken opzitten die er niet meer uitkunnen (witte broek), of ze tomatensoep heeft gemorst (gek genoeg ook meestal op een lichte broek) gaat de broek weg. Niks stapeltje voor het buitenspelen en stapeltje voor op school, dat is me veel te onoverzichtelijk.
Vesten waarvan de rits kapot is, truien met een gat of rare vlekken, alles gaat meteen weg.

Emine
20-12-2013 om 18:18
Hier ook...
Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen in schone en hele kleding lopen, maar kinderen blijven kinderen. Ik koop staaaaapels broeken en andere kleding op rommelmarkten.kledingbeurzen/internet, ik ben zuinig/netjes op mijn was, dus er slijt er niets aan verwassing enzo en blijft de stapel groot. Maar als er dan eens iets kapot gaat hebben we daar een mooi woord voor: JAMMER. Ik lijm/naai of stop nooit iets.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.