Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tessa

Tessa

21-02-2020 om 14:18

Koffie zetten

Mijn laatste koffiedrinkend kind gaat op zichzelf wonen en krijgt het koffiezetapparaat mee.
Mijn visite drinkt in het algemeen thee of fris maar ik wil de incidentele koffiedrinker best tegemoet komen. De vraag is alleen hoe ik dat het makkelijkste en smakelijkste kan doen.
Ik schat dat ik hooguit een keer of 5 per jaar 1 of 2 koppen koffie ga maken. Dat betekent dat een pak koffie erg lang staat wat mij niet lekker lijkt. Uiteraard kan ik een aangebroken pak ook meegeven aan het bezoek en ik heb begrepen dat je koffie ook in de vriezer kunt bewaren?
Maar wat ga ik aanschaffen om een acceptabele kop koffie te zetten? Een Senseo, zo'n drukkoffiepotje, ik zag een apparaat wat met cupjes werkt?
De kosten zijn niet zo'n punt. De aanschaf is eenmalig en het verbruik laag. Maar ik wil wel mijn gasten een lekker kopje koffie serveren.
Welke koffiedrinker weet raad?


rode krullenbol

rode krullenbol

21-02-2020 om 14:31

Wat dacht je van ...

Een klein espressokannetje van Italiaanse makelij? Een goed afgesloten pak bonen in de diepvriezer en daarvan bij gelegenheid een portie malen met een (al dan niet elektrisch aangedreven) koffiemolen die in staat is om de juiste grofheid/fijnheid aan te houden.

Zo'n kannetje neemt weinig plaats in beslag, vergt geen enkel onderhoud en kun je dus makkelijk wegzetten in een kast. De koffiebonen blijven vers en ontdooien tijdens het malen.

Rode krullenbol

Ad Hombre

Ad Hombre

21-02-2020 om 14:37

Tessa

Ik zou denk ik voor een nespressoapparaat gaan. De capsules zijn per stuk verzegeld en blijven (waarschijnlijk) lang goed.

bieb63

bieb63

21-02-2020 om 14:41

lekker en simpel

Een cafétierre. Goedkoop in aanschaf. Simpel te zetten, én, niet onbelangrijk, lekkere koffie. Je moet dan natuurlijk wel een pak koffie kopen (en ja, dat kan in de vriezer). Let er wel op dat je grove maling koopt. Die heb je iig van DE, rood pak.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-02-2020 om 15:08

In het kader van 'Over smaak valt goed te twisten'

Koffie uit een cafetiere vind ik veel te slap. Zo'n ding heeft wèl als voordeel, dat je er ook thee in kan zetten.

Een mengsel van oranjebloesem, lindebloesem, lavendel, melisse en salie bevordert een goede nachtrust. Zo'n mengsel kun je het geheel naar eigen smaak en behoefte samenstellen indien je losse thee koopt. Dergelijke mengsels zijn ook te koop in theezakjes, maar wie daarvoor kiest, is aanmerkelijk duurder uit.

Rode krullenbol

Watervrouw

Watervrouw

21-02-2020 om 15:16

Nespresso

Daar zou ik ook voor gaan, is ook geen groot apparaat. Cupjes zijn wel slecht voor het milieu, maar als het om zo weinig kopjes gaat zou ik me daar niet aan storen.
Ik heb er al jaren één en de koffie is lekker. Ik gebruik apparaat ook het alleen voor bezoek.

Lente

Lente

21-02-2020 om 15:19

Ook Nespresso

Je kunt ze vast ook op marktplaats vinden.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-02-2020 om 15:24

Niet om een doemdenker te willen lijken, maar ...

Een Nespresso-apparaat vergt stroom. Stroom kan uitvallen. Een aluminium of roestvrijstalen espressokannetje kun je daarentegen desnoods op een kampvuurtje aan de praat krijgen!

Triva

Triva

21-02-2020 om 15:30

Als de stroom uitvalt

is iedere koffiedrinker in paniek, ik geloof niet dat TS dat probleem hoeft vóór te zijn. Gebeurt maar weinig trouwens in Nl

Bo

Bo

21-02-2020 om 15:34

Nespresso

Ik zou ook voor een klein Nespresso apparaat gaan en een net 2e handsje op Marktplaats kopen. Hebben wij ook gedaan als reserveapparaat (wij hebben bonen - inbouw apparaat in de keuken) maar zo'n klein Nespresso apparaat nemen wij mee op vakanties en weekendjes weg. Je hebt prima, z.g.a.n. exemplaren op Marktplaats.

Ik weet niet waar jij woont rode krullenbol, maar waar ik woon hebben we geen last van stroomstoringen.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-02-2020 om 15:53

Ter aanvulling / nadere uitleg

Over stroomstoringen. Die komen in twee soorten: algemene en door jezelf veroorzaakte.

Stel nou eens dat je iemand op bezoek krijgt net nadat je zo suf bent geweest om één van je huisdieren permissie te geven zich vrijelijk te begeven in je woonstede, terwijl het een nogal ondernemend dier is dat zich met alle graagte op stroomkabels werpt in de veronderstelling dat het voedsel betreft en waardoor een enorme kortsluiting de meterkast ontregelt. Ga jij dan met goed fatsoen eerst alles in orde brengen of benut je even de barbecue die toch nog gebruiksklaar - want onafgeruimd - op het dakterras staat weg te roesten om je gast gastvrij te ontvangen met een heerlijk smakend kopje espressokoffie uit een authentiek - en dus bij voorbaat nostalgisch - espressokannetje van Italiaanse makelij?

Rode krullenbol

wij hebben na een Senseo

die we in een weekend aan mijn moeder meegegeven hebben omdat die van haar kapot was. nu een DolceGusto overgenomen van iemand.
Ik zet ook heel weinig koffie( zoon soms een kopje, wij drinken het nooit) en de mensen die komen lusten graag cappucino. Vandaar deze keuze en de cupjes blijven vaak een jaar goed.

Aaaargh! (RK)

"Een mengsel van oranjebloesem, lindebloesem, lavendel, melisse en salie bevordert een goede nachtrust."

Maar niet als dat mengsel als thee wordt gezet in een cafetière die gewoonlijk wordt gebruikt voor zijn hoofddoel, namelijk koffie zetten.Dan jaagt het de bloeddruk waarschijnlijk tot gevaarlijke hoogten op.

Ik vind maar weinig dingen zo vies als thee, gezet in een koffiepot (of bewaard in een thermoskan die ook voor koffie wordt gebruikt), en zo denken meer mensen erover.

Tessa is kennelijk zelf een theedrinker, dus die heeft ongetwijfeld al een theepot. Er is dan ook geen enkele reden, lijkt mij, om daar de cafetière voor te gebruiken. Gelukkig maar.

Zelf hebben wij overigens een ouderwets filterapparaat, dat we ook maar een handvol keren per jaar gebruiken. Ik hoop maar dat het bezoek het te drinken vindt. Ze klagen niet, maar dat kan ook beleefdheid zijn natuurlijk..

Groeten,

Temet

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-02-2020 om 16:44

Oploskoffie

Ik krijg bij een vriendin altijd oploskoffie en ik vind het goed te drinken. Veel beter dan Senseo.

Wij drinken erg veel koffie en na het ter ziele gaan van ons luxe bonenapparaat zijn we weer terug bij een heel simpel koffiezetapparaat van Melita met gewone snelfiltermaling. Was goedkoop en we zetten er prima koffie mee.

Ik zou niet te ingewikkeld gaan doen en gewoon een klein koffiezetapparaatje of een pot oploskoffie aanschaffen.

Dees

Dees

21-02-2020 om 17:02

Oploskoffie

Thermoskan en koffiefilter die je erop zet. En dan kleine pakken koffie.

Of je doet zoals ik, je haalt oploskoffie in huis.

Paasei

Paasei

21-02-2020 om 17:23

Precies, oplossen!

Onze senseo slijt er doorgaans in een jaar of 3 door heen, zo vaak wordt ie gebruikt.. mijn man leeft op zwarte koffie. Maar als wij op vakantie gaan gaat er een kleine waterkoker mee, en een pot oploskoffie. Vindt ie beter dan espresso's e.d. in het buitenland.... Ik zelf drink veel minder koffie en als ik drink dan graag cappuchino of wiener melange of zo. Komt uit zakjes.

Kortom, ik zou ook oploskoffie aanraden. Komt in allerlei soorten, in zakjes, dus lang houdbaar. En je kunt je gasten de keuze geven.

Jo Hanna

Jo Hanna

21-02-2020 om 18:16

Oploskoffie

Voor tien kopjes per jaar zou ik er niet over piekeren een apparaat aan te schaffen en dat op mijn aanrecht of ik mijn kast ruimte te laten innemen. Ik ben zelf een echte koffiedrinker en ik drink thuis verse bonenkoffie maar ik heb totaal geen moeite met een kopje oploskoffie. Een vriendin van mij schenkt die standaard (vindt ‘t zelf het lekkerst) en het is zelfs nog nooit in me opgekomen dat ik daar iets van zou moeten vinden. Als ik het niet lust, drink ik toch wat anders? In jouw geval zou ik dan gaan voor oploskoffie in zakjes voor 1 kopje. Dat zijn dezelfde soort zakjes als voor suiker en poedermelk. Dat blijft dus lang vers.

Groet,
Jo Hanna

bieb63

bieb63

21-02-2020 om 19:29

"Koffie uit een cafetiere vind ik veel te slap"
Die snap ik even niet..... Je bepaalt toch zelf hoeveel koffie en water je erin doet. De verhouding dus. En hoelang je het laat trekken.

Maar idd, oploskoffie is ook een prima oplossing (legerlijk en figuurlijk... 🤣)

Kleine zetter

Op marktplaats zijn koffiezetapparaten te koop voor maximaal 8 kopjes. Misschien zelfs nog minder. Die nemen amper plaats en kosten weinig.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

21-02-2020 om 19:46

Bieb!

Urgh, oploskoffie dat is toch geen koffie!

Snobs

Oploskoffie, vooral Goudmerk van diverse merken, is gewoon heerlijke koffie. Maar voor veel mensen is het pas echte koffie als het niet uit een automaat komt of als oploskoffie maar als het op een, liefst speciale manier, gezet wordt.

Ik drink zelf een goede kwaliteit oploskoffie, maar met het kerstdiner zet ik zogenaamde 'echte' koffie om discussie te vermijden en niet armoedig te willen doen.

Snobs?

Oploskoffie is een misdaad tegen de menselijkheid. Het is eigenlijk gecremeerd afwaswater. Eén zo'n potje in huis nemen en je doet er een leven lang mee, want als je dat aanbiedt zegt een beetje koffiedrinker "weet je wat, doe maar lekker thee". Met een Nespresso daarentegen behoud je wel je koffieminnende vrienden.

skik

Ad Hombre

Ad Hombre

21-02-2020 om 20:54

Lilian

Dolcegusto voldoet ook prima, net als nespresso met een cupsysteem wat handig is voor incidenteel gebruik. Wij hadden er vorig jaar een in een vakantiehuis.

Dees

Dees

21-02-2020 om 21:05

Oploskoffie

Tja de oplos capouchibo wordt door de mensen uit mijn omgeving zeer gewaardeerd de standaard oploskoffie overigens ook.

En niemand neemt er een kopje minder om.

Flavia

Flavia

21-02-2020 om 21:38

Oplossing of thee

Als je geen oploskoffie wil drinken bij mij heb je nog de keus uit thee, water of misschien melk.

Voor 5-10 kopjes per jaar ga ik geen apparaat of andere spullen aanschaffen en mijn kastruimte laten innemen.

Ely

Ely

21-02-2020 om 22:33

Senseo

Vind ik niet te pruimen, als ik die bespeur vraag ik thee of water, mocht het onafwendbaar zijn zoek ik een geschikte bloempot 😬
Goeie oploskoffie daarentegen kan ik prima op draaien, zwart, heet en sterk graag

Kaaskopje

Kaaskopje

21-02-2020 om 22:48

Heb je aardige buren?

Zo ja, dan zou je kunnen overwegen om een klein pak snelfilterkoffie te kopen en na je visite aan de buren te geven. Oploskoffie kan in sommige situaties, waarin een bakkie warm drinken belangrijker is dan de kwaliteit, handig zijn, maar als ik ergens op visite ben, vind ik versgezette koffie wel zo lekker. Er zijn hele kleine koffiezetapparaatjes. Wij hebben deze https://www.bol.com/nl/p/bestron-acm8007be-filter-koffiezetapparaat/9200000052201399/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DXlBI3o9UQZTxyrK1fRCzJAAAB6U%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D1%26itm_id%3D9200000052201399 . Omdat ik elke dag koffiedrink, ging dit formaat mij toch irriteren. Inmiddels hebben we na jaren met senseo's, espressomachine en minizetter, een groter koffiezetapparaat. Een prachtig ding van boven de 100 euro, maar tweedehands voor maar 20. Hij was overtallig en nog in goede staat mazzel voor ons. Ik vind het tóch lekkerder dan Senseo.

o ja, koffie over

De koffie die over is van het kerstdiner gebruik ik ook om een keer op de mat te strooien als de kat er een ongelukje heeft gehad of een bakje in de badkamer als er te erg zwetende sokken in de mand hebben gezeten.
Ik gooi een handje door de afvoer omdat mijn loodgieter vind dat dat vet meeneemt door de leidingen en de leidingen van binnen 'schuurt'.
Helaas kan het niet meer naar buren en vrienden. Die hebben allemaal dingen met cupjes en pads.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-02-2020 om 01:45

Dan maar een snob

Ik ben nog nooit blij geworden van oploskoffie en ook voor automatenkoffie haal in mijn neus op. Ik wil filter, bonen, pads of cups en niet per se in die volgorde.

En anders doe thee.

Gecremeerd afwaswater, inderdaad.

Oploskoffie

Dat is niet wat je gasten verwachten als je ze koffie aanbiedt. Als je vraagt of ze een stukje taart willen leg je toch ook geen wortel op hun bord?

Dan nog liever thee.

Evelien

Evelien

22-02-2020 om 08:34

Delen is het nieuwe hebben

We gaan naar een maatschappij waarin je niet meer allee zelf hoeft te hebben, bijv deelauto’s, deelbakfietsen etc.

Bij ons in de buurt worden via de buurtapp (de kletsapp, niet de buurtwachtapp) ladders, kruiwagens, aanhangers etc aan elkaar uitgeleend (soms wordt een vergoeding aangeboden zoals met de aanhanger).

Als je zo weinig keren koffie hoeft te maken, is het dan niet mogelijk van een van de buren een apparaat te lenen waarvoor je dan cupjes of filterkoffie aanschaft en restant naar die buren (tenzij je het kunt bewaren)?

Dan bespaar je kosten en ruimte op je aanrecht, voelen de koffiedrinkers die oploskoffie slootwater vinden (of wat ook al weer) zich niet geschoffeerd en help je het milieu. Ben je goed en modern bezig.

Ik hoop dat je relatie met je buren en met jezelf (als je je snel schaamt omdat je bang bent om als een sloeber over te komen terwijl dat nou precies niet de reden is), zodanig is, dat je dat zonder schroom kunt vragen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.