Home » Forum » Lidl slecht

Lidl slecht?

171 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Juulia
Lidl slecht?

Ik woon in een Vinex wijk met een Appie en een C1000. Omdat manlief en ik weer even op de kleintjes moeten letten (even iets teveel uitgegeven de laatste tijd), zijn we gister op advies van de buuf naar de Lidl geweest (dorp verderop). Ik heb er alles kunnen vinden dat ik nodig had, en wat ik tot nu toe geproefd heb smaakt wat mij betreft prima, en heel belangrijk: was zomaar 20 euri minder kwijt dan normaal bij de Appie. Maar toch...ik blijf met een vreemd gevoel zitten dat ik allemaal 'slecht' spul in huis heb gehaald. Is de Lidl (en misschien geldt dat ook voor de Aldi) nu slechter dan de grote supermarkten als de AH, C1000, Plus e.d?

Juultje

amk
Goed juist

De lidl is een supermarkt die altijd heel goed uit smaak en kwaliteitstesten komt. Ook mbt bv de groenten en fruit en de resten bestreidingsmiddelen komt de lidl altijd al een van de schoonsten uit de bus.

Ze verkopen in tegenstelling tot de Aldi ook biologische en maxhavelaar producten.
De winkels zitten vaak niet op A-locaties, dus goedkoper, net als de winkel inrichting. Bij de Aldi zijn wel geluiden over het personeelsbeleid dat niet zo best is. Maar de producten zijn bij beide winkels gewoon goed, en voldoen aan de eisen die daaraan gesteld mogen worden.

Ellen
Verschil aldi-lidl?

Is er een wezenlijk prijs- of kwaliteits- of aanbodsverschil tussen Aldi en Lidl?
Ik ga altijd naar de Lidl omdat die dichter bij mij in de buurt zit, maar ik wil best wat verder rijden als Aldi goedkoper of beter zou zijn.

Puck2
Aldi-lidl

Voor het prijsverschil hoef je niet te kiezen tussen de Aldi en de Lidl. De Lidl heeft een ruimer assortiment verse groenten en vind ik toch iets meer "winkel" dan de Aldi. MAar ik weet niet of dat nu toevallig ligt aan de filialen waar ik kom.
Trouwens, als je bij de Appie de Euroshopper produkten neemt dan is het prijsverschil met de Aldi/Lidl al weer zo goed als weg, zeker als je ook nog de reis/benzinekosten naar een andere plaats erbij moet rekenen. En met de Euroshopper produkten is ook niets mis, net zoals er niets mis is met de produkten van de Aldi en de Lidl.

Kaaskopje
Herkenbaar

Ik moet eerlijk opbiechten dat wij ook zo dachten toen we nog nooit bij de Aldi of Lidl waren geweest, inmiddels alweer heel wat jaren geleden. Ik vreesde dat ik bij Aldi een winkel aan zou treffen met een naargeestige uitstraling en alleen maar bruine dozen waar je de spullen uit moest plukken. In de praktijk viel dat best mee en wij waren net als jij ondersteboven van de hoeveelheid boodschappen in ons karretje voor een veel lagere prijs. Als je op de kleintjes moet letten zou je wel gek zijn om er niet heen te gaan. Mijn persoonlijke mening is dat Lidl een prettigere winkel is dan Aldi. De keus is ruimer en inderdaad meer 'winkel'. Omdat Lidl voor ons dichterbij is dan Aldi gaan wij meestal naar Lidl. Veel van de producten zijn echt van hoge kwaliteit. Ik vind de koffie van Lidl bijvoorbeeld beduidend lekkerder dan de eigen merk koffie van C1000.

moppeke
Lidl

Bij ons zitten Lidl en AH naast elkaar.
Heel prettig, want ik ga de basisboodschappen (frisdrank, eieren, vlees, groente, koek) altijd bij de Lidl halen en wat de Lidl niet heeft (op dat moment of niet in het assortiment), dat ga ik vervolgens bij de buren (AH) halen. Dat scheelt gewoon enorm. En de Lidl is de laatste jaren qua assortiment ontzettend verbeterd.

Prettige winkel, prettig personeel. En vooral: volle schappen. Daar kan de AH niet tegenop :-)

Tirza G.
Het enige waar ik wel eens op let

Is op de exacte inhoud van producten. Ik kan zo gauw geen voorbeeld noemen, maar bij mengingen (zoveel vet, zoveel suiker, zoveel kleurstof oid) vergelijk ik wel eens de ingredientenlijsten. En daar zit wel eens verschil in. Alhoewel de pindakaas van Aldi als enige net zoveel of meer pinda's bevat dan Calve :-)

Tirza

Kniekous
Niet vers

Mijn ervaring met de Lidls in de buurt is dat groente en fruit na aanschaf nog maar zo kort houdbaar zijn. Niet vers dus in vergelijking met andere (biologische) winkels en markten.

Het kan aan de logistiek van de Lidl in deze regio liggen maar ik koop er niet veel. Ik vind de Lidl met veel producten duurder dan andere supermarkten. Je moet opletten wat je er koopt, sommige dingen zijn goedkoop en goed, andere producten slecht en duur.

Juulia
Niet vers?

Niet vers? Ik heb nu ook alle groente en fruit daar gekocht, maar het is kakkeltje vers. Kan inderdaad aan de locatie liggen maar ik zal er eens op letten. Ik koop overigens alleen groente (en deels fruit) uit Nederland. Waarom? Geen idee maar mijn moeder zegt dat dat beter is (tja of dat zo is; geen idee).

Het is gewoon zo'n vreemde gewaarwording om beduidend minder geld kwijt te zijn voor hetzelfde als je bij de Appie koopt (ik kocht bij de Appie overigens altijd het eigen huismerk van de Appie). Dan moet het toch wel bijna slecht zijn, althans dat ging ik me dus afvragen (vandaar dus ook de vraag aan jullie).

We hebben nu besloten dat we de volgende keer de Jumbo eens gaan testen. Kwam ook goed uit de bos heb ik gelezen qua prijs-/kwaliteit.

Het is dus ook best een beetje leuk om tijdelijk minder geld uit te mogen geven ;)

Juulia

madelief
Prima juist!

Ik vind het juist een heerlijke winkel! Ik ga er eens in de paar weken heen voor basisdingen als; limonade, wasmiddel, w.c. papier etc. Maar ook voor de lekkere dingen als: schoolkoeken, nootjes, worstjes etc.
Fruit en groente scheelt enorm en de red pearltomaten zijn de lekkerste die ik ken!
Aldi vind ik zelf minder prettig, veel minder uitgebreid assortiment.
Jumbo ken ik helemaal niet, dus daar weet ik niks van...

groetjes!

Nasha 1st
Lidl

heeft prima produkten, onlangs nog lekker brood gekocht daar, veel goedkoper. vlees enzo is ook prima.....maar niet alles....de vla en yoghurt van de lidl vind ik niet zo heel lekker, maar ook wordt hij vrij snel dun...eigen merk van bijv de Bas van de Heijden blijft langer stevig.

Minet
Lidl-jumbo

Ook ik doe eens in de paar weken de grote boodschappen bij de Lidl. Limonade, bubbeltjeswater, koekjes, toiletpapier, keukenrollen, kaasjes, diepvrieshapjes (garnalen/loempia's etc.) en pakken light sap.

Naar de Jumbo ga ik niet omdat het goedkoop is, maar omdat ze een gigantisch assortiment hebben. Daarnaast erg lekkere filet americain :) en zalige witte bolletjes die ik in de vriezer gooi. De Jumbo is voor ons een soort van luxe luilekkerland, de Lidl een prima winkel waar je goedkoop terecht kunt voor prima kwaliteit.

dirksmama
Jumbo=duur

Ik vind de Jumbo qua prijspeil vergelijkbaar met Albert Heijn. En te vol, te veel.
Ben erg te spreken over kwaliteit van Lidl, ook de bioproducten e.d.
Ik lees trouwens ook graag ingredientenlijstjes en dan komt Lidl/Aldi er vaak beter uit dan Eurostopper.

100%mama
Vlg mij

Heb ik overigens ergens gehoord, maar klinkt wel zinnig,ze kunnen de prijzen laag houden omdat ze weinig tot niet met schappen werken (veel pak je zo uit de doos) en daarom betaal de de schapprijs ook niet en de vakkanvullers zijn er ok een stuk minder voor nodig. Ook halen ze merken elders (veel Duits bij Aldi bv) en dat is inkoop vele malen goedkoper. Alles bij elkaar opgeteld geeft ons dus de korting. Ik vind het helemaal super en heb gelukkig beide in de buurt!

Nasha 1st
Jumbo goedkoper dan ah hoor

Consumentenbond test dat regelmatig. Jumbo is zelfs een tijdje goedkoper dan Bas van der Heijden geweest!

Tink
Lidl is prima

Aldi hebben we hier ook, alleen daarvoor moet ik een stuk verder rijden én betaald parkeren. Lidl zit zo ongeveer om de hoek. Bovendien heeft onze Aldi nogal chagrijnig personeel en de Lidl niet :)
Ik vind het een prima winkel. Sommige dingen zijn zelfs lekkerder dan uit de 'gewone' supermarkt (muesli, schoolpauzekoeken, sommige vleessoorten). Fruit en groente is meestal uitstekend. Aardappels verkopen ze hier helaas alleen in zakjes van 2½ kilo, dat vind ik onhandig met mijn grote gezin, maar verder zijn het prima aardappels. Zuivel koop ik er ook, ze hebben alleen geen magere melk (houdbare wel maar die vinden wij vies). Diepvriesdingen zijn ook prima. Ze hebben ook lekker sap.
Andere ook weer niet, brood haal ik er niet en de pindakaas viel ook erg tegen. Ook cola en sinas haal ik er meestal niet. Spa-water weer wel.
Wc-papier, makeupremoverwatjes, luiers (!!), keukenpapier, al dat soort dingen is er prima en spotgoedkoop.

Kaaskopje
Tink

Het is jou dus ook opgevallen dat ze bij Lidl iets meer werkplezier lijken te hebben dan bij Aldi.:-)
Bij ons in de stad zijn twee Aldi's. Eentje in het centrum en een in een wijk. Die in de wijk is wel plezieriger dan uit het centrum. In het centrum lijden ze duidelijk aan ruimtegebrek. Het is me ook opgevallen bij de centrumwinkel dat op maandagochtend zodra de poort opengaat alcoholverslaafde stadsgenoten komen inslaan. Tja, ook voor die mensen is Aldi goedkoop...

Het moet je smaak zijn uiteraard, maar de cola van Lidl is ooit heel goed uit een test gekomen.

albana
Werkplezier

Hier is het net andersom, in de aldi is het personeel altijd vrolijk en maken grapjes en kennen je zélfs. Ooit riep iemand in de aldi een collega van: "kom je? De koffie staat klaar...." Ik stond vlak bij de geroepen collega dus reageerde met: " Ja, lekker!" en kreeg prompt ook koffie. Dit is al wel meer dan een jaar geleden, maar ze maken er nu nog grapjes over. Als ik afreken zegt de casiëre b.v. : "ooo, nu zijn we de koffie helemaal vergeten voor u..." ofzoiets. Of ze zeggen als ik net binnen kom dat ik te vroeg ben, want het is nog geen koffietijd. Bij de liddl is het hier altijd maar erg stil qua personeel...meestal zie je d'r behalve de casiéres niemand...En het is een grote liddl dus de casiéres zie je niet eens als je achterin bent. Er is hier nóg een aldi, maar daar kom ik eigenlijk amper. De keren dat ik er was (omdat ik er toevallig langs kwam) zat er élke keer een fout in de bon en moest ik terug. Daar houd ik niet van dus ik ben er al lang niet meer geweest, dan rijd ik liever om en ga naar de andere aldi waar ze áltijd een keurige kloppende bon maken. Ik ga wel naar beiden én de aldi en de liddl. Bij de liddl vindt ik de zuivel en de groente beter en uitgebreider. Bij de aldi hebben ze meer keuze in houdbaar spul en persoonlijk vindt ik dat daar weer beter. En ik vind beide winkels erg 'duits geörienteerd' , zo zijn alle chips 'anders' dan wat wij hier in nederland gewend zijn, gewone paprika chips zijn er b.v. niet te vinden of wokkels (en daar houden wij nu juist van) en ook de pizza's b.v. vinden wij van beide winkels niks. Voor dit soort zaken ga ik (of gaan wij) dan alsnog naar de A.H. of soms naar de Jumbo of soms naar de plus. 't is maar net hoe het uitkomt, hoewel de A.H. mijn voorkeur heeft qua smaak. De A.H. en de Jumbo kom ik vaak zat langs als ik naar m'n werk ga of kinderen heen en weer moet brengen en de plus is vlak bij huis, dus qua afstand geen probleem met alledrie. Bij de A.H. vinden wij het verse vlees erg lekker, hoewel het duur is, dus als er iets 35% is afgeprijsd sla ik mijn slag en vries het meteen in thuis of we eten het die dag nog. En de europshopper merkproducten zijn ook prima. Zoals de chips en borrelnootjes en helemaal niet duur. De groente dat maakt niet uit, die kan bij alledrie wel en is vaak afhankelijk van wat in de aanbieding is. Idem met pizza's etc. De jumbo vindt ik duur en dat is vooral omdat ze er alleen dure merkproducten hebben. Als je per sé dat merkproduct wil is het prima en in vergelijking met andere supers weer wel goedkoop.
tsja, 't is niet eenvoudig om lekker en goedkoop te eten.
groeten albana

Astrid
Ik word depri van de lidl

Ik word meteen depri zodra ik de Lidle binnenstap. Ik vind het echt een armoedige uitstraling hebben. Het publiek vind ik armoedig en de kassieres ook. Een buurman verderop is er bedrijfsleider, maar ik kan niet snappen dat je daar kan werken. Geldt overigens voor de Aldi ook. Omdat ik ook op de kleintjes moet letten kom ik er weleens (althans ik neem me voor om er wat te kopen), maar behalve Apenkoeken voor de kinderen koop ik er helemaal niks. Allemaal merkloze artikelen, althans voor mij zegt het niks. Ik ren er dus altijd heel snel doorheen en ben weer blij als ik buiten ben. Helaas moet ik dan als nog elders boodschappen gaan doen. Dan maar wat duurdere artikelen bij de AH (wel meeste Euroshopper, maar ook veel merkartikelen, omdat die toch lekkerder zijn). Een beetje sfeer mag ook wel.

Anneque
Goh astrid

Vertel eens....hoe zien al die armoedige mensen er dan uit?

IngridT
Ik zal binnenkort ook maar weer eens bij de lidl gaan kijken dan

na al deze lovende woorden in dit draadje.

Ik ben er eerlijk gezegd in geen jaren geweest, maar moet wel eerlijk bekennen dat mijn herinneringen aan de lokale lidl wel in de richting waren die Astrid beschrijft. Ik werd er ook wat depri van. Van die sfeerloze verlichting waardoor iedereen er gradaties minder gezond uitziet dan gemiddeld, en kassa-meisjes die uit hun ogen keken alsof ze liever vandaag dan morgen ontslag zouden willen nemen (en met een tint jasjes aan die zo generiek onflatteus was dat het het het ongezonde tl-buis-effet nog minstens verdubbelde). En dan een productenpakket met dusdanig obscure merken dat ik bij een volgend bezoek al niet meer wist wat vorige keer nou best lekker of juist vies was 9okee, da's wennen, dat snap ik). Ik herinner me ook ranja waar de kinderen erg blij van werden, maar waarvan ik toch iets minder vrolijk werd als ik de ingredientenlijst vergeleek met de Karvan Cevitam

Okee, ik weet heus wel dat boodschappen doen in principe een noodzakelijk kwaad is, en niet perse het gezelligste uurtje van de ochtend, maar desondanks...nee, ik werd er niet vrolijk van.

Maar wie weet is dat allemaal veranderd. Volgens mij heeft de lokale lidl net een megaverbouwing achter de rug, ik zal er deze week heen, en kom braaf verslag doen, beloofd?

Ingrid

Tirza G.
Ingrid

Wij wachten hier op je. Ik ben ook geen Lidl-fan, ik ga liever naar de Aldi. De Lidl heeft hier een abonnement op chagerijnig personeel, de Aldi op de vrolijkerds. En om het daar dan toch eens even over te hebben: dat heb ik nou ook bij de V&D versus de Hema. Alle V&D's die ik ken hebben súf personeel. Die je aankijken of je van Mars komt, áls ze je al aankijken. Bij de Hema hebben ze altijd veel toegankelijkere meiden. Raar he?
Ik lig in een deuk om Astrid: geen dingen bij de Lidl kopen wánt onbekend merk - maar wel van Euroshopper? Wat is dáár het merk van dan? En het publiek: ach ja. Ik meng mij net zo makkelijk tussen de creme-de-la-creme bij de Appie als tussen de sloebers bij de Aldi.

Ineens weet ik het. Ik ben gewoon een simpel mensje. Ik doe alleen boodschappen bij winkels met een A. Verder ben ik nog niet in het winkel-alfabet :-)

Tirza

Puck2
Anneque

Ik denk dat armoedige mensen eruit zien zoals jij en ik. Als ik voor mezelf spreek vandaag: spijkerbroek, sneakers en een dubbellaags t-shirt met "kak"-ruitjes. Zoooooo armoedig. Ik kan me echt niet voorstellen dat je als je zelf op de kleintjes moet letten alsnog kiest voor dure merken en al helemaal niet dat je je laat afschrikken door de uitstraling van een winkel. Ik word altijd juist enorm graaierig als ik niet uitkijk. Ik zie allemaal dingen die ik eigenlijk niet nodig heb, maar die zo goedkoop zijn dat ik ze toch sneller koop. Hebben jullie dat niet. Ik kom altijd met meer thuis dan dat er op mijn lijstje staat. Idem dito bij de Action. Bij Appie heb ik dat nauwelijks.

ChrisH
Ik mis iets in deze draad

Waarom hoor ik niemand over de arbeidsvoorwaarden bij discounters als Aldi en Lidl? Daar wordt toch regelmatig over bericht en je wordt er niet vrolijk van als je leest hoe er met het personeel wordt omgegaan.

Maar misschien is alles geoorloofd als je een paar centen kunt besparen?

Chris

Vic
Sfeer in supermarkten

Ik ga het liefst naar AH. Daar zitten caissieres die ik ken van het schoolplein en er komt prettig publiek. Waarschijnlijk denken ze van mij 'daar heb je die sloeber weer' want als ik niet hoef te werken zou je me zo een euro voor een kop koffie geven ;-) Omdat onze AH heel klein is doe ik nu ook wel eens boodschappen bij andere supermarkten (Dekamarkt, C1000). Het publiek daar is veel meer divers en met de caissieres heb ik minder dan met die van de AH. Ik heb wel het gevoel dat ik goedkoper uit ben dan bij AH en dat vind ik wel prettig. Mijn volgende uitdaging is de Aldi. Daar ben ik al jaren niet meer geweest, dus ik ben benieuwd hoe het bevalt. Over de arbeidsvoorwaarden maak ik me niet zo druk. Je hóeft er niet te werken, die mensen zitten daar allemaal vrijwillig.

Puck2
Huh, chris

Ik zie werkelijk geen reden om niet naar een winkel te gaan omdat de arbeidsvoorwaarden er niet goed zouden zijn. De mensen die er werken zijn vrij om een andere baan te zoeken als het ze niet aanstaat. Om te spreken van "alles is geoorloofd" als je daar wel je boodschappen doet slaat echt als eentang op een varken. Overigens zijn de arbeidsomstandigheden bij onze plaatstelijke Appie ook erg slecht. En daar gaan de mensen bijna allemaal na korte tijd alweer weg. Dat kunnen ze bij de Aldi/Lidl ook. En toevallig heb je gehoord dat de arbeidsomstandigheden bij de Aldi/Lidl niet zo goed zijn, maar als jij dat niet weet: vraag je dan eerst voor je afrekent bij de cassière hoe haar CAO eruit ziet? Misschien zijn er wel bedrijven met nog slechtere omstandigheden waar je het niet van weet.

Mathilde
Bevalt me prima

Sinds een half jaar doen we weer boodschappen bij de Aldi, net zoals in de vorige crisistijd (volgens mij vijf jaar geleden). Jammer genoeg zit de Lidl te ver weg (als ik met de auto boodschappen moet doen, bespaar ik nog niks), want ik zou best eens de groentenafdeling daar willen zien. In ieder geval kom ik bij de Aldi altijd juichend door de kassa, haha. Want met een beetje opletten ben ik 1/3 tot 1/2 van mijn wekelijkse boodschappenbudget minder kwijt. Ik koop er niet alles, want ik let ook op etiketten en mijn man is een zeurpiet met eten (dus geen bonen-in-tomatensaus van de Aldi, maar wel erwtjes). Maar het wc-papier is onovertroffen :-).
Eerlijk gezegd erger ik me de afgelopen jaren juist steeds meer aan die perfect uitstalling bij grutters als AH, die nog even de plantenspuit over de prachtig uitgelichte tomaten halen, zodat je er pas bij thuiskomst achter komt dat ze angstwekkend dicht bij de uiterste houdbaarheidsdatum zitten. Dan heb ik liever dozen en een neutrale verlichting. Voor een vriendelijk praatje ga ik daarna naar de Turk :-). Laatst overheerlijke maiskolven gekocht bij de Turk, voor 35 cent per stuk. Kijk dan nu eens voor de grap op het prijskaartje bij AH. Kijk vervolgens in de verpakking en zie dat er al schimmel op staat. Bah.

mara72
Personeel ed

Ik kan niet zeggen hoe de arbeidsvoorwaarden bij de aldi zijn, maar bij de lidl werken ze gewoon met een cao, waaraan de bedrijfsleiding zich te houden heeft.

Gebeurt dat niet, dan is er voor het personeel een vertrouwens persoon waar je met je klachten terecht kunt.

Wat betreft personeel dat niet vriendelijk is, en je je hier echt aan stoort, is er een gratis telefoonnummer om je klacht te melden, hier wordt naar je geluisterd en wordt er actie ondernomen.

Wel leuk om te lezen dat er zoveel positieve reactie's op de lidl zijn.

groetjes een tevreden lidl- medewerkster

Millenia
Publiek en zo

Hier ook een Lidlgangster. Ik woon in een wat duurder buurtje en ik moet toegeven dat ik mijn buurtgenoten nooit ontmoet bij de Lidl. Weet iemand of het bij sommigen not-done is om je daar te vertonen?
Zelf komen wij er iedere week. En ik meen ook net als Astrid dat het publiek er toch gemiddeld wat meer richting beneden-modaal uitziet dan dat van de AH (die om de hoek zit). Bij de AH meen ik wat meer boven-modale kleding en kapsels te ontwaren dan bij de Lidl. Nou is dat van dat TL-licht he-le-maal waar. Blij dat ze geen spiegels hebben hangen, volgens mij wordt iedereen grauw in zo'n winkel.
Ons boodschappenpatroon: enkele zaken die verder lastig te krijgen zijn bij de Megagrote AH die hier zit. Wekelijkse hardware zoals frisdrank, mineraalwater, afwastabletten, keukenrollen, enz. enz. bij de Lidl. en een aantal zaken die als beste getest zijn bij de Lidl zoals sommige groenten en rundergehakt bijvoorbeeld. Verder vlees bij de ambachtelijke-slager-met-eigen-boerderij. Groente en fruit op de markt, bij de fruittelers hier om ons heen en bij de groenteboer, eieren bij de boerderij in de buurt en kaas weer op de markt.
En helemaal ontopic: Lidl is een prima winkel, maar je moet soms uitkijken wat je koopt. De stroopkoeken zijn bijvoorbeeld niet te pruimen, maar het bier is prima, ik vind de krentenbollen er smerig, maar de gerookte zalm is als beste getest. Van die dingen.
De marketeers bij de Lidl halen deze draad w.s. juichend binnen trouwens. Wat een gouden info.

Vic
Pelle

Dat zeg ik niet! Ik zeg alleen maar dat ik de caissieres bij de AH ken en daar een gezellig babbeltje mee kan maken. Bij de Dekamarkt zitten allemaal van die jonge meiden waar ik niet zo gezellig mee kan beppen. Ik ga er dus wel heen, maar de ervaring van het boodschappen doen is minder prettig dan bij AH. Over de diversiteit, dat heeft niets te maken met gezien willen worden. Meer met het feit dat sommige mensen zo verschrikkelijk aanwezig zijn met opvallend gedrag, geschreeuw en kinderen die Wesley en Kayleigh heten. Ja sorry hoor ;-)

IngridT
Hahaha...dit draadje is leuk! en lidl-tips gevraagd..

zal ik jullie opbiechten dat ik bij de Jumbo 2 vaste cassieres heb, die altijd even blij kijken als ze me zien? En dat ik stiekem mijn best doe om in 'hun' rij te gaan staan (Hun korte rijtje, want lange rijen kennen ze nioet bij de jumbo)? En dat de ene favoriete cassiere mij regelmatig een gratis bos bloemen toestopt die (wegens de beroemde jumbo 7 dagen garantie) niet meer verkocht mag worden? En die bij mij dan nog fijn 6 dagen staan? En dat we zelfs wel eens een receptje uitwisselen naar aanleiding van wat er op de band ligt? Hele lekkere, van haar marrokaanse schoonmoeder, die ze dan handgeschreven voor me meeneemt?

Geen idee of ik dat allemaal bij de Lidl ga aantreffen.

Maar goed, ik GA. Beloofd! Maar ik hoor graag de favorieten en drama's van jullie. gerookte zalm dus wel, en stroopwafels niet. En verder??? Dan ga ik met een lijstje op pad, en dan maar eens zien hoe blij ik weer buiten kom..

ingrid

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.