Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mamz1

mamz1

04-02-2016 om 21:07

Schoenenbeleid in huis

De een vindt het 'vies' en de ander vindt het normaal om met schoenen overal door het huis heen te lopen. Het gaat met name om mijn idee als visite langskomt in combinatie met een bepaalde vloer.
Bij iedereen is het verschillend, maar hoe kijken jullie aan tegen schoenen in huis? Wat doe je zelf en kan visite meeprofiteren?


Renée

Renée

04-02-2016 om 21:11

Uit!

Bij ons moeten de schoenen uit. Al vragen we dat niet van bezoek. Wel als kinderen komen spelen, die moeten ook hun schoenen uit.

Hanne.

Hanne.

04-02-2016 om 21:15

Hier ook

Wij hebben het zelfde 'beleid'. Spelende vriendjes hoef ik vrijwel nooit te vragen om schoenen uit te doen. Dat vertellen de kinderen wel.

Volwassen bezoek vraag ik het nooit. Sommigen doen het wel spontaan.

En als er wel iemand met schoenen aan loopt is het ook geen probleem. Vond het vooral vervelend bij nat weer/modderschoenen of kinderen (of volwassenen maar daar zie ik het nooit) die met de schoenen op de bank zitten.

40er

40er

04-02-2016 om 21:16

niet

Vrienden van zoon doen het vaak al vanzelf. Ik loop thuis meestal op sokken, man heeft altijd schoenen aan.

MamavanSenH

MamavanSenH

04-02-2016 om 21:40

Uit

Met spelende kleine kinderen op de vloer vind ik het niet fris als mensen met hun vieze buitenschoenen hier binnen gaan lopen. Bezoek vraagt gelukkig altijd of ze de schoenen uit moeten doen.

Schoenen op het werk

Vandaag iets heel vreemds meegemaakt op mijn werk. Ik werk bij een grote onderwijsinstelling, en daar lopen ook beveiligers rond. Toen ik met een buitenlands student naar een computerzaal liep, werd deze student aangehouden door een van de beveiligers. Een andere beveiligster vroeg aan mij of "hij bij mij hoorde". Ze legde uit dat hij zich moest legimiteren want er was aangegeven dat hij was verdacht was, vanwege zijn schoenen. Het waren bepaald geen bomschoenen die hij aanhad, want in Crocs kan je verdraaid weinig stiekem verbergen.
Ik vond het heel vreemd. Ik zou niet echt op het idee komen met deze temperatuur Crocs aan te trekken, maar misschien heeft hij dat wel gedaan omdat het vanmorgen hard regende. Ben je dan gelijk verdacht?

tonny

tonny

04-02-2016 om 21:50

schoenen uit, sloffen aan

en dat geldt uiteraard alleen voor gezinsleden. Ik vind het niet prettig binnen op schoenen te lopen. Loop ook wel op mijn sokken trouwens, of op slippers.

Toen de kinderen nog klein waren, was ik er streng in dat vriendjes niet met schoenen aan naar boven denderden. Modder, hondepoep - nee dank u.

Schoenen aan

Wij hebben overwegend de schoenen aan binnen. Man doet ze na het werk wel uit, net als zijn pak, en loopt dan vaak in een makkelijke broek en op sokken. Maar ik doe mijn schoenen pas uit als ik naar bed ga. Ik voel me meteen in de luiermodus staan als ik op sokken of sloffen loop. Op schoenen voel ik me gewoon actiever, wakkerder. Lekker takketakken met mijn hakken.

skik

Tijgeroog

Tijgeroog

04-02-2016 om 22:28

Uit

Hier gaan ze uit, hoewel ik m'n man, tot mijn ergernis, soms wel een tijd op z'n schoenen rondloopt voor hij ze uit trekt. Spelende kinderen ook uit, bezoek vraag ik het niet. Als ze het zelf vragen mogen ze ze van mij ook aanhouden, maar ik vind het ook prima als ze ze uittrekken.

Ely

Ely

04-02-2016 om 22:34

Geen beleid

Maar allemaal wel een voorkeur voor uit. Maar we zijn allemaal nogal van het buiten spelen en lopen vaak in en uit waardoor we toch ook vaak met schoenen lopen overdag. Kinderen die komen spelen vraag ik meestal de schoenen uit te doen maar ook dan: vaak spelen ze binnen en buiten dus dan stofzuig ik maar weer eens.

Noet

Noet

04-02-2016 om 23:39

uit

is veel fijner voor mijn beneden buren

Half a twin

Half a twin

05-02-2016 om 08:38

skik help! ben jij mijn buurvrouw?

Die loopt ook van 's morgens 7.00 tot 's avonds laat op haar hakken te takketakken. Door haar hele hut ligt laminaat (woningen uit de late jaren 50 snel gebouwd, weinig geluidsisolatie) dus we horen alles
Ik loop thuis altijd op mijn Birkenstocks kinderen meestal op sokken, visite mag schoenen aanhouden maar kinderen die hier komen spelen en meegaan naar de slaapkamers vsn de kinderen moeten de schoenen uit.

Half a twin

Nee, ik heb het geluk in een supergeïsoleerd huis te wonen met maar één stel buren, waar wij de buren niet horen en zij ons niet. Als ik in een gehorig huis zou wonen zou ik niet lopen stampen hoor, omdat ik zelf heel gevoelig ben voor geluidsoverlast wil ik het zelf niet veroorzaken.

skik

Plien

Plien

05-02-2016 om 09:47

schoenen uit

en sloffen aan.

Paddington

Paddington

05-02-2016 om 10:01

Bij ons

beneden maakt het voor ons niet uit. Met de honden blijft de vloer beneden sowieso niet schoon. Voordat je de trap opgaat: schoenen uit. De oudste puber vindt dat vaak maar onzin, maar na wat gemor trekt hij ze meestal ook wel uit.

Lou

Lou

05-02-2016 om 11:13

Niet fijn om te vragen

Ik houd zelf erg van schoenen uit en dikke sokken aan (bij wijze van sloffen), maar zal het nooit vragen van volwassen bezoek. Zo veel maakt de vloer me niet uit. Zelf doe ik het ook niet vanwege de vloer, meer voor het fijne thuisgevoel.

Ik vind het gewoon niet fijn om te vragen. Misschien vindt iemand het wel vreselijk genant omdat hij stinkvoeten heeft of zo. We hebben ook geen vloerverwarming dus zonder schoenen of sloffen is het ook best koud aan je voeten.

Kinderen vragen het meestal zelf, of ze hun schoenen uit moeten. Het mag, maar het hoeft niet.

Jamie

Jamie

05-02-2016 om 13:03

eens met Lou

Aan volwassen bezoek zal ik het nooit vragen maar kinderen (pubers nu) die komen doen het omdat mijn kinderen het tegen ze zeggen. Eens ga je natuurlijk in een fase dat die pubers ook volwassen zijn maar ik denk dat het stopt als ze niet meer boven komen. Wij dragen nooit schoenen in huis en zeker niet als je de trap op gaat. Volwassen bezoek komt daar natuurlijk maar zeer zelden dus als ze beneden blijven vind ik het geen probleem. Pubervrienden gaan nog veel naar boven en als er eentje een zoon van mij komt halen wachten ze gewoon beneden en houden dan hun schoenen aan. Tegenwoordig loopt onze aanloopkat ook met natte poten in de woonkamer dus wie ben ik om iemand nu nog te zeggen dat de schoenen uit moeten.

Als je een vloer hebt gekozen waar je zelfs volwassen bezoek niet op schoenen op durft te laten lopen heb je in mijn ogen een verschrikkelijk verkeerde en een beetje domme keuze gedaan. Er is zoveel te kiezen, dat doe je niet als je bezoek wil ontvangen (of je moet moslim zijn: schoenen uit vanwege het geloof).

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-02-2016 om 13:44

Uit

Uit praktisch oogpunt en voor het thuis gevoel.

Vriendjes van jongste doen schonen ook uit. Ook omdat hij altijd op sokken loopt en het weleens gebeurd is er eentje lomp over zijn voet houden kloste.

Vriendinnen van puberdochter doen uit zichzelf hun schoenen uit. Of na aandringen van dochter. Dat zou zomaar kunnen.
Vrienden van oudste niet. Die klossen gewoon naar de bank. En daar vraag ik het ook niet van.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

05-02-2016 om 14:09

Niet

Zelf draag ik mijn schoenen door het hele huis, de rest ook. Alleen als het baggerweer is buiten of de kinderen hebben in zand gespeeld vraag k of ze ze uit willen doen. Maar dat wordt ook vaak vergeten, dus ik stofzuig regelmatig

Ik heb door het hele huis gladde vloeren en 2 honden en cava, dus ik kijk niet meer zo nauw.

Maar mijn kinderen weten dat het bij anderen anders kan zijn, dus ze vragen het altijd als ze ergensspelen.

Jaina

Jaina

05-02-2016 om 14:58

Uit

Wij dragen zelf geen schoenen in huis. Vrienden van de kinderen doen hun schoenen ook uit. Van volwassen bezoek vraag ik het niet maar ik heb het liever wel. De meeste mensen doen uit zichzelf hun schoenen uit als zien dat wij geen schoenen dragen. Als mensen het vragen dan zeg ik dat ik het liever wel heb. Echter als ze het niet vragen dan vind ik het vervelend om te zeggen dus dat doe ik dan niet. Maar dat komt eigenlijk alleen voor bij mensen die hier niet vast over de vloer komen zoals een keer een ouder van school of zo. En als het een monteur is of zo dan heb ik er alle begrip voor want het is dan ook niet veilig om te werken zonder schoenen aan.

Henriette123

Henriette123

05-02-2016 om 16:30

Wat ligt er op jullie vloer

Wat ligt er dan bij jullie op de vloer, dat je ook bezoekers hun schoenen uit laat trekken?
Wij hebben novilon, en ik vind dat zonder sloffen of schoenen veel te koud

Grappige vraag

Schoenen gaan uit en zwerven onder de bank of op de gang. We zijn niet van de sloffen, we gaan op de sokken verder. Als er maar even tijd zit tussen binnenkomst en weer naar buiten met het hondenvolk, dan blijven de schoenen aan. De zwerfplekken zijn min of meer vast per persoon.

Bezoekers mogen het zelf weten. De meeste jonge mensen doen de schoenen spontaan uit. Verder ligt er Novilon beneden, parket op de 2e etage en helemaal boven weer Novilon en plavuizen. Het enige tapijt ligt in de ouderslaapkamer (niet zo praktisch achteraf gezien) en op de trap.

Grappige vraag

Schoenen gaan uit en zwerven onder de bank of op de gang. We zijn niet van de sloffen, we gaan op de sokken verder. Als er maar even tijd zit tussen binnenkomst en weer naar buiten met het hondenvolk, dan blijven de schoenen aan. De zwerfplekken zijn min of meer vast per persoon.

Bezoekers mogen het zelf weten. De meeste jonge mensen doen de schoenen spontaan uit. Verder ligt er Novilon beneden, parket op de 2e etage en helemaal boven weer Novilon en plavuizen. Het enige tapijt ligt in de ouderslaapkamer (niet zo praktisch achteraf gezien) en op de trap.

Hortensia

Hortensia

05-02-2016 om 17:42

hier

Laminaat. Ik gooi mijn schoenen/laarzen uit zodra ik door de voordeur ben, ik vind het niet prettig. Hygiëne speelt een rol daarbij, maar ik lig er ook weer niet wakker van als anderen met schoenen aan binnenkomen. Het is vooral het gemak: als ik thuiskom gaan de schoenen uit en trek ik mijn "simpele broek" (meestal een joggingbroek of zo) aan. Dan ben ik pas echt thuis

Ik draag sloffen of sokken. Heb zelfs "binnensloffen" en "buitensloffen", de laatste voor als ik even snel de tuin in moet om iets in de kliko te gooien. (voor tuinwerk heb ik weer, niet schieten, crocs).
In de zomer heb ik slippers of blootvoets.

mamz1

mamz1

05-02-2016 om 17:56

vloer

Ik loop dus zelf ook gewoon met schoenen binnen, want ik doe er niet moeilijk over verder en de vloer moet ergens tegen kunnen. Wel heb ik liever geen naaldhakken, sportschoenen en modderschoenen niet in de woning (vrij logisch). Aangezien er dan boze gezichten komen denk ik vaak, visite kan je dat niet verplichten. Door de ligging is het hier bijna onmogelijk behalve in de zomer om de vloer een beetje netjes te houden, maar mij valt de laatste tijd op dat er een hele zandbak ligt bij mijn zoon als vrienden zijn langsgeweest, tot in de tapijtvloer boven bij zijn gamehoek erin getrapt. Mijn zoon belooft er steeds op te letten, maar zonder resultaat..

zebra

zebra

05-02-2016 om 17:59

meestal gaan onze schoenen uit

als we thuis komen en dan gaan er crocs aan, lopen we op sokken of soms op blote voeten (zoon en ikzelf). Als we thuiskomen maar vrij kort erna weer de deur uitgaan, dan blijven de schoenen vaak aan.

Bezoek mag de schoenen gewoon aanhouden, pubers trekken soms wel en soms niet hun schoenen uit. We hebben beneden plavuizen en boven tapijt.

mamz1

mamz1

05-02-2016 om 18:06

vloer2 *

**In mijn vorige bericht, tweede zin een 'niet' te veel..
Maar deze situatie is dus ook de reden waarom ik overweeg om mijn zoon en vrienden standaard schoenen te laten uitdoen als ze hier komen. Hij ziet natuurlijk weer niks in dit voorstel.

Jaina

Jaina

05-02-2016 om 18:14

Vloer

Wij hebben boven deels tapijt en deels laminaat (en tegels in de badkamers en WC). Beneden deels plavuizen (keuken, bijkeuken hal, wc, hangruimte/speelkamer), deels laminaat (woonkamer, studeerkamer, logeerkamer) en een paar losse kleden in de woonkamer. Van alles wat dus. Het gaat mij ook niet zo zeer om de vloer maar ik vind het vooral wat schoner. Mijn kleindochter is hier ook veel en zij is nog op de leeftijd dat ze op de vloer speelt. Daarnaast weet ik van de kinderen en hun vrienden dat ze soms ook met hun voeten op de bank zitten en zo als ze hangen. Allemaal prima verder maar wel liever zonder schoenen.
Maar ik vraag het liever verder niet aan volwassen bezoek al doen de meeste van onze vrienden dat uit zichzelf wel.
Ik heb ook redelijk wat vrienden met schoenen uit regels dus ik doe het ook bij anderen thuis.

Schoenenvragen

Wij hebben overal houten vloeren, op de benedenverdieping is het altijd koud aan je voeten dus op sokken lopen is dan niet echt aangenaam. Op sloffen voel ik me meteen sloffig, grappig dat sommigen dat juist prettig vinden, een thuisgevoel, maar ik kak er direct van in, ik associeer dat met ziek zijn of lekker luieren.

De meesten van ons houden hun schoenen gewoon aan, 's avonds gaan ze wel vaak uit en vind ik ze overal terug en niet in onze ruim bemeten schoenenrek in de gang. Doen de schoenenuittrekkers hun schoenen altijd direct bij de deur uit, ook als je weet dat je over een half uurtje de deur weer uit moet?

Zanderige- of modderschoenen moeten hier ook uit natuurlijk, maar wij dragen over het algemeen schoenen met gladde zolen dus als de voeten geveegd worden bij binnenkomst vind ik schoenen schoon genoeg om gewoon mee rond te lopen in huis. Vinden de schoenen-uittypes dat ook nog te onhygiënisch?

skik

Noet

Noet

05-02-2016 om 19:26

skik

bij ons liggen de schoenen in de garderobekast (ow dat is zo fijn, deurtje dicht en je ziet de berg schoenen en de jassen niet) de routine is echt jas uit, ophangen, schoenen uit en in de kast gooien, als dochterlief tegelijk thuis komt zorg ik dat ik achter haar loop zo'n schoen komt hard aan.
Ga ik 10 minuten later weer weg trek ik mijn schoenen weer aan, je jas trek je toch ook uit?

Ik heb echt een kast van 80*80 was ooit een doorgang naar een slaapkamer. Met verlichting dus alle spullen zijn makkelijk te vinden.

mamz1

mamz1

05-02-2016 om 19:37

reactie skik

Doen de schoenenuittrekkers hun schoenen altijd direct bij de deur uit, ook als je weet dat je over een half uurtje de deur weer uit moet? > Op de deurmat lijkt mij wel het beste.

Zanderige- of modderschoenen moeten hier ook uit natuurlijk, maar wij dragen over het algemeen schoenen met gladde zolen dus als de voeten geveegd worden bij binnenkomst vind ik schoenen schoon genoeg om gewoon mee rond te lopen in huis. Vinden de schoenen-uittypes dat ook nog te onhygiënisch? > Dat kan gewoon vind ik, daarom draag ik ze zelf ook meestal onder in huis. Ik ga niet met een loep kijken als vrienden meegekomen zijn hier thuis. Het gaat vooral erom dat een zandpad rondom het huis als het geen zomer is in combinatie met regen een grote troep wordt. De eethoek ligt dan vaker vol met stukjes zand enzo, de trap/overloop en vooral op zijn kamer is het een smeerboel. Als je daar loopt hoor je ook gekraak, dus niet hygiënisch als je dat zelf opeens eronder hebt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.