Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

emma43

emma43

25-01-2011 om 14:16

Tekst briefje buren ivm feest.

Mijn dochter geeft een verjaardagsfeest in de schuur,met muziek.Nu wil ik een briefje bij de buren in de bus steken ,maar ik kan geen leuke tekst verzinnen.Iemand een idee.Dochter wordt 16,het is een kleine sweet 16 party.
En hoever zou ik gaan,de overburen ook???We wonen in een lange straat,heel de straat hoeft toch niet???Een huis of 3 aan ieder kant??

Overlast

Ik erger me over het algemeen eigenlijk nergens over. Niet aan de kinderen van de buren en ook dus niet aan pubers. Zelfs niet aan de oude mensen aan de overkant (die best erge zeurpieten zijn en ook nog erg graag zeer lange praatjes houden als jij net erge haast hebt :)
En ik heb best zo nu en dan 'last' van de kinderen in de buurt, in de geest dat ik er wakker van word, niet ongestoord kan lezen etc.etc.
Maar eigenlijk maakt me dat niet zoveel uit. Ik draai me om denk dan wat fijn dat ze zo genieten van het mooie weer.
Zelfs de huilbaby van 2 huizen verder niet. Ik heb alleen heel vaak mijn gedachten bij die moeder....het moet toch niet makkelijk zijn voor haar.....
Het enige dat mij wél erg stoort is mensen die alles vanuit 1 gezichtspunt (het húnne!!!!) bekijken en vinden dat dan de hele wereld zich daar maar aan moet aanpassen.
En dus word ik vreselijk kriegel van als mensen vinden dat een verder best rustige zich keurig gedragende puber die niet van harde muziek of brommers houd niet eens 1 keer per jaar een feestje mag geven en die mensen zelf met regelmaat van de klok en ondanks hun goed bedoelde pogingen ook zélf overlast maken/veroorzaken.
Dan is het heel simpel, voor wat hoort wat.
Overigens hebben wij niet 30 buren (en weet ik wat voor aantallen hier genoemd worden) die 'last' van ons feestje hebben gehad. De naaste buren hebben wat gehoord...er niet eens wakker van gelegen en dat zijn er 3 (buren dus). Voor de rest heeft de een of de ander het een en ander aan wegfietsende pubers gehoord. Maar dat was het wel.
Ik kan me eigenlijk ook geen feestje voorstellen waarbij zoveel gezinnen zouden wakker liggen. Het lijkt me zeer overdreven qua aantal .
Ik vind jullie zeer ontolerant ten opzichte van andere leeftijdscatogorieën gewoonweg.
groeten albana

emma43

emma43

26-01-2011 om 18:46

Albana

Dank je wel.
Ik denk er precies zo over,als je wil en zoekt kun je van iedereen last hebben.

We hebben net proef gedraaid,buiten hoor je de muziek,maar bij ons binnen horen we niets,de schuur staat naast ons huis.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand wakker ligt.Meeste mensen hebben nu hun ramen dicht,onze rustige buren hebben rolluiken,dus horen zeker niets.

Fiorucci

Fiorucci

26-01-2011 om 19:08

Albana

Ik ben het erg met je eens, leven en laten leven.
Ik kan allen maar meevoelen met de moeder van de huilende baby.....

marie-laure

marie-laure

26-01-2011 om 20:33

Niks overdreven

"Overigens hebben wij niet 30 buren (en weet ik wat voor aantallen hier genoemd worden) die 'last' van ons feestje hebben gehad.

Ik zeg niet dat er bij jou 30 buren last van gehad hebben. Ik zeg dat als er bij mij rechts en links tot 5 huizen verderop een feestje hebben in hun tuin 's avonds met muziek en drukke mensen, dat ik dan niet kan slapen. Dan zit ik al op 10. En dat geldt ook voor de huizen van het rijtje achter ons waarvan de tuinen tegen onze tuinen aan liggen. Dan zit ik al op 20. Dan heb ik het nog niet over de andere kant van ons huis. Gewoon eengezinswoningen, nog niet eens 3 hoog achter. Niks overdreven! .
Maar als jij maar 3 buren hebben die jouw muziek uit jouw huis/tuin bij hun thuis kunnen horen, klinkt dat riant.

Dank je Pelle, jij snapt het.

Hibiscus

Hibiscus

26-01-2011 om 21:58

Bewonderswaardig

Vind ik het, echt. Dat jullie zo goed kunnen slapen door allerlei herrie. Of dat jullie echt geen last hebben van anderen en dat je na maanden iedere nacht wakker liggen nog steeds alleen maar met veel gevoel aan de arme moeder kunt denken. Het was trouwens geen huilbaby hoor, dat heeft iemand er hier van gemaakt, maar dat heb ik geen enkele keer gezegd. Het was een gewone baby, niks mis mee, maar ze lieten hem wel huilen in de kamer naast ons. Ze wilden hem op die manier zo snel mogelijk van de nachtvoeding afkrijgen. Kijk, zo heeft ieder verhaal een achtergrond.

En jullie hebben misschien geluk dat jullie nooit in een buurt hebben gewoond waarbij het in de zomer bijna iedere avond op zaterdag wel ergens feest is. En dan niet om middernacht afgelopen, maar tot diep in de nacht. Ik woonde niet in een vinexwijk, maar in een jaren dertig wijk, daar staan de huizen ook flink dicht op elkaar en zijn gehorig.

Zoals Emma het omschrijft, valt dat feestje best mee, en woont zij zo te horen niet in een soort buurt waar ik woonde.

Hibiscus

Hibiscus

Hibiscus

26-01-2011 om 21:59

Moet natuurlijk

bewonderenswaardig zijn.

En laten we deze discussie maar afsluiten toch, we verschillen nou eenmaal van mening.

Emma, veel plezier op het feestje

Hibiscus

Vic

Vic

26-01-2011 om 22:16

Buren

Ik ben redelijk vaak verhuisd en heb heel eigenaardige buren gehad. Ooit eens buren die we de 'familie Flodder' noemden. Die mensen zaten op zomeravonden tot een uur of 2 met een groepje vrienden bier te drinken in de voortuin, elke avond. Het was niet het soort mensen waar je nu eens even de politie op af stuurt, dus we deden maar gewoon het raam dicht als we niet konden slapen. Overigens waren ze zelf wel vroeg op 's morgens, want om 7 uur werden hun zoontjes al naar buiten gestuurd om te wachten op de schoolbus. En die jochies waren ook niet stil ;-) Ze waren verder wel heel vriendelijk, en als je auto het niet deed kreeg de buurman hem wel weer aan de praat.
Ik heb nu 80+ ers als buren. Daar hoor ik eigenlijk weinig van, behalve een paar weken geleden toen ze allebei bronchitis hadden. Ik heb regelmatig op het punt gestaan aan te bellen om te vragen of ik een dokter moest bellen.
Oh, en ook eens onderburen gehad die élke zaterdagochtend aanbelden of ik wat later kon stofzuigen. Dat was om 10 uur, en dat vind ik een prima tijd om te stofzuigen. Maarja, daar bel je gelukkig niet de politie voor.
En on topic. Ik heb wel eens een briefje gekregen over een feestje van de buren. Reuze attent vind ik dat, maar als je het zonder doet vind ik het ook prima. Dan denk ik 'goh, de buren hebben een feestje', draai me nog een keer om en val weer in slaap. Ik heb een week per jaar een kermis in mijn achtertuin, dus ik ben wel wat gewend ;-)

Jesse_1

Jesse_1

26-01-2011 om 22:36

Ach een feestje

Persoonlijk (!!!) kan ik altijd wel slapen als er lawaai is, zolang het lawaai maar min of meer constant is. Dus als er steeds muziek is gaat het goed, maar als de muziek opeens uit gaat en even later opeens weer aan dan is het minder fijn.
Ik heb liever een feestje waar ik geluid uit de afgesloten ruimte hoor, dan buren die gezellig (laat) in de tuin zitten te praten (met lachende uithalen en zo), dat stoort mij meer.
Maar eigenlijk hebben wij vrijwel nooit last van onze buren. Uitgezonderd de verbouwing waar ze nu al een maand of 4 mee bezig zijn, en die ook grotendeels door onze tuin heen gaat, maar dat terzijde ;-).
Jesse

Maar dan nog wat over puberfeestjes

Wat doen jullie met rokers?
Mogen die binnen roken of moeten ze naar buiten (waar ze dus, mede dankzij het bier, lawaaiig zijn)?

Fiorucci

Fiorucci

27-01-2011 om 07:16

Bromvlieg

Die mogen fijn naar buiten, want mijn dochter heeft er last van. Mijn eigen visite rookt ook buiten.

Vooringenomen en buiten........

Buiten in de tuin en met de deuren open.......
Zien jullie dan zelf niet hoe vooringenomen jullie zijn over pubers??
Tuurlijk élke puber houd van harde rampetampmuziek en ál die pubers zijn allemaal op de warmste dag in het jaar jarig en vieren dat bij voorkeur in de tuin mét die harde rampetampmuziek erbij!
Toen mijn dochter haar verjaardag vierde was het zo ongeveer -15 graden en ik denk ook niet dat vragenstelster haar kind dat feestje nu in deze periode in de schuur houd met de deuren open.
De enige muziek die er op pubers feestje is gedraaid is de standaard c.d. van de A.H. die al járen bij ons word gedraaid en nou niet bepaald 'mooi' is maar wel lollig en die duurt ongeveer 7 minuten (lang zal ze leven en er is er 1 jarig) en ik vermoed dat de kans beduidend groter is dat die om 8.00 uur is gedraaid dan om 12.00 uur.
Het geluid word al grotendeels gedempt dus. Jullie hebben geen idee van vragenstelsters plek,tuin,wijk of schuur. En dus hoeveel mensen er 'last' van zouden kunnen hebben.
Het zijn allemaal 'aannames' en vooringenomenheid.
En daar kan ik dus slecht tegen.
Overigens ook als het andere leeftijdscatogorieën betreft. Ik heb laatst die oudere buren ook afgekapt toen ze in mij een medestander zochten om te 'klagen' over de huilbaby(zij wonen ernaast).......Na hun verhaal (dat ik braaf heb aangehoord,zo aardig ben ik dan weer wel) en klachten heb ik gezegd : "Erg hé voor die moeder....?" en "Die moet toch amper nog slapen niet?" En ja dát konden ze alleen maar beamen......En aan hun gezichten kon ik wel zien dat ze het zó nog niet bekeken hadden....Ze dachten vooral aan zichzelf. En aan hun eigen situatie, zonder rekening te houden met de situatie van die ouders.
En tja, dat proef ik hier ook.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

27-01-2011 om 09:19

Klopt albana

Een puberfeest is hier met zijn allen zitten, kletsen, vooral veel de slappe lach hebben,dit alles afgemaakt met veel chips,pizza en een paar melige films.

Waar wij wonen

Nou heel gewoon in een woonwijk uit de jaren 70. In een 2 onder 1 kap dat dan weer wel. Maar wij hebben in deze zelfde wijk ook een rijtjeshuis gehad en daar was het niet veel anders.Deze 2 onder 1 kaps staan ook gewoon in het gelid (op rij dus) en de garages grenzen aan elkaar.
Maar wij zijn slimme mensen en hebben áltijd nét zolang gezocht tot we een handige hoekwoning hadden.Zonder inkijk van achter en voorburen dus en zonder aangrenzende percelen....Gewoon openbaar terrein voor en achter dus.
Maar dat is niets nieuws....ons eerste huis (huur, jaren 30 woning) was al zo, achter een speelterrein en voor de straat en aan 1 kant een steeg. Wel erg gehorig, maar eigenlijk dus maar van 1 buur. Zo'n beetje de goedkoopste huurhuizen die er hier te vinden zijn...dat moest ook wel want ik studeerde nog en man had alleen een baantje van 60% toen. Ons 2de en 3de huis idem qua ligging,dat waren dan weer wel koopwoningen.
Zelfs in een vinex-wijk (dat is de wijk naast onze wijk) zijn hoekwoningen die zo gesitueerd zijn. Want ergens houd die wijk toch écht op en kom je aan de zijkant van de wijk.
Vanaf onze zolderkamer (waar puber slaapt) kijk je uit op de vinexwijk....en ik zie toch écht elke avond als ik puber instop (ja dat willen pubers ook nog) de lichtjes branden in die huizen die grenzen aan dezelfde weg als die achter ons loopt. En dat zijn ook gewoon rijtjeshuizen...wel met postzegeltuinen dus,maar grenzend aan de openbare weg.
groeten albana

Feesten in cemtrum of buitenaf

Dát soort feesten hoor je hier ook goed. Er is achter ons huis wei, sportterrein en dan nog bos en dan een groot recreatiegebied (met veel water) daar worden in de zomer regelmatig 'beachparty's' georganiseerd. En daar heeft de hele straat méér overlast van dat van dat ene feestje van puber. Dan trillen onze ruiten gezellig mee in het ritme van de bassen. Als het dan ook nog 's zo warm is dat de ramen eigenlijk niet eens dicht kunnen is dat best erg vervelend. Ook omdat die party's niet ophouden om 00.30 uur, maar doorgaan tot 02.00 uur! En dan daarna hoor je de (wat oudere,want toegansprijzen onbetaalbaar..)jeugd weggaan over het fietspad achter ons huis. Kortom je weet zeker dat je voor 04.00 uur niet slaapt. Voordeel is wel dat ze in het weekend zijn, wanneer de meeste mensen wat langer kunnen slapen.
Maar ook daar went een mens aan. Meestal dommel ik wel wat heen en weer tot dus die mensen die weggaan over het fietspad komen en dan constateer ik opgelucht van ergens ver weg dat het dan nu écht écht over is en dan slaap ik weer verder.
En ach, dat is ook niet wekelijks.
Vanwege die overlast mag dat maar 4 keer per jaar.
Ik baalde wel als een stekker toen wij nét met een vroege vlucht weg zouden gaan op vakantie (05.00 uur opstaan) en de avond ervoor nét zo'n beachparty was....
Maar ja,dat hadden we in de planning niet helemaal meegenomen(ook dom,dom,dom van ons). We hebben zelfs nog overwogen ernaar toe te gaan. Konden we zó al feestend naar de vertrekhal door...
groeten albana

Voorstellen

Ik kan me dat best voorstellen.......Ik kan me alleen niets voorstellen als ik zou moeten bedenken dat mijn puber (of emma's puber) zó erg luidruchtig zou zijn en dat dan ook nog bij voorkeur in de tuin.
Ik (en ik denk ook emma en ik denk ook het grootste gedeelte van de reageerders hier) zou nóóit toestaan dat mijn puber zoveel overlast zou veroorzaken als dat bij jullie gebeurd.
De pubers die ik ken géven niet eens zulke feestjes. Dat zie je ook aan de reactie's van puberouders hier.
Dat je van 30 buren last zou kunnen hebben van een feestje kan dus best, zéker als ze dat ook nog in de tuin doen.
Maar van de gemiddelde puber zul je zéker in de winter niet zoveel last hebben. Dan is het vooral het aan en af fietsen dat je zult horen, een brommert hier en daar (of scooter), veel gegiebel en misschien wat te luide stemmen.
En that's it.
Om daarmee dus de gemiddelde pubers die een feestje geven te vergelijken met luidruchtige tuinfeestende gevende buren met luide muziek vind ik nogal wat....
Daarmee wrijft iedereen ze nogal wat aan...
En dát vind ik dus vooringenomenheid.
En dat is het enige waar het me om gaat.
En ik denk ook dat jullie allemaal er over een paar jaar vanzelf wel achter komen...en dan misschien beseffen dat het toch écht klopt wat ik zeg. Want ik zie jullie kinderen die dan pubers zijn óók niet zulke feesten houden. En die gáán ze willen houden. Dat kan ik jullie nu al voorspellen. En dan prakezeren jullie ook over een briefje en eindtijd en hoe houd ik het in de hand qua geluidsoverlast....Diezelfde kinderen die nu soms zo hard schreeuwen..wat jullie ook vervelend vinden,maar waar je nu eenmaal niks aan kan doen. Nou en aan deze wens van pubers kan je ook niet zoveel doen. Het is een heel gewone wens...verwachting.
Zó zijn pubers nu eenmaal.
groeten albana

Volwassenen

Van wat ik begrijp uit de overlast-verhalen (luide muziek tot heel laat) komt dat met name (of alleen?) bij volwassenen vandaan. Heel raar dat dan een puberfeestje als de "schuldige" wordt aangewezen.
V.w.b. ik zelf als overlast ervaar: bezoek wat met de auto is gekomen luiddruchtig gedrag zeggen, kinderen die eigenlijk te moe zijn om op dat tijdstip nog wakker te zijn (en gillend over straat rennen/stampen) en als klap op de vuurpijl de auto stationair laten draaien terwijl nog niet iedereen in de auto zit (die gillende en rennende kinderen die eerst bij de kladden gepakt moeten worden) en toeterend wegrijden.
En op zondagochtend kinderen die voor dag en dauw buiten lopen te gillen (er woont hier in de buurt ook een dreumesje die werkelijk áltijd heel indringend loopt te gillen. (Stoort mij dus ook als ik lekker in mijn tuin zit om drie uur 's middags) Maar ja, ik zeg er niets van want anderen zullen ook wel eens last van mij hebben.
Verder ben ik het helemaal met Albana's postings eens.

gr. Poezie.

emma43

emma43

27-01-2011 om 12:20

Hibiscus

Dank je wel.

Zoals je misschien gelezne hebt,gisteren hebben gekeken hoe hard de muziek kon,dat hoor je buiten wel,maar binnen in ons huis hoorde we niets.Ik kan me niet voorstellen dat de buren het dan wel horen.
Als wij in een rijtjeshuis hadden gewoond met een houten tuinhuisje als schuur,hadden we dit niet zo bedacht.Maar dit gaat hopelijk goedkomen.
Dochter heeft vrienden van 14 tot 19 jaar,de afspraak is,dat de jeugd onder de 16 om 1 uur opgehaald wordt en dan kan de rest naar het dorp.Daar was de jeugd onder de 16 het mee eens...

emma43

emma43

27-01-2011 om 12:28

Albana

Wij hadden ook ooit zoiets,Dcohter kreeg een dyslexie-onderzoek,ze was toen 9 jaar en had altijd veel slaap nodig.Buurjongen gaf net de avond ervoor zijn ezamenfuif,buiten bij het zwembad.Helaas geen briefje,want dan had ik dochter bij oma laten slapen.
Maar ik heb er niets over gezegd,dacht ook,die ene keer,verder nooit geen last van de buren.Dochter had de andere dag wel blauwe randjes onder haar ogen en moest constant geeuwen.Dyslexie dus taal is niet haar stekste kant,ze had wel verteld dat ze moe was ,omdat er een feestje was.Maar er niet bij verteld dat het bij de buren was.Het was netjes vemeld in het rapport,dat dochter een vermoeide indruk maakte,dat dit door een feestje kwam.Bij de bespreking werd ik ook even aangekeken,kon het niet laten me te verdedigen.

emma43

emma43

27-01-2011 om 12:40

Buren-ergenissen

Ik erger me inderdaad ook meer aan dingen die iedere week ,of dag,terug komen,dan aan een keer een feestje tot laat.
Als ik in een buurt zou wonen waar elk week-end een feestje was,zou ik snel verhuizen vrees ik,ik moet er niet aan denken.Is ook waarom wij nooit voor een nieuwbouw wijk zouden kiezen.Lijkt ons veel te klef.Misschien ook wel een verkeerd beeld.....

Onze buurman is vrachtwagenchauffeur,heeft zijn truck achter staan,wat officiel niet mag,volgens mij.Als hij 's morgens vroeg weggaat,moet de moter warmlopen en dan laat hij hem een kwartiertje draaien,dan mopper ik weleens ,als ik zie ,dat het nog maar 4 uur is.Hij spuit zijn vrachtwagen iedere zondag af met een hogedrukspuit,een heel vervelend geluid ,hij is dan heel de dag bezig.Niet fijn,als ik achter met een boek zit.Ze hebben ook een hond,die 's avonds niet uitgelaten wordt,maar even in de tuin mag.Ben ik net in slaap,word ik wakker omdat de buurvrouw de hond staat te roepen.
Maar ik word ook weleens wakker omdat onze geit staat te mekkeren,dat zullen de buren ook wel horen.
En het is prcies wat albaba zegt,wat kun je verdragen van je buren.Onze achterburen ,met de paarden,hoor ik ook vaak,waarom erger ik me niet aan hun geluiden en wel aan de geluiden van mijn buren.Omdat onze buren,altijd moeilijk doen,problemen zoeken,lastig zijn en zeuren.Dus van hun kan ik niet zoveel verdragen op het moment.

Pelle

Pelle, er zijn ook mensen (wij en emma dus) die zelfs bij gewone feestjes waar het helemaal niet zo uit de hand loopt als in jullie buurt tóch het belangrijk vinden om e.a. te melden bij de buren. Zodat ze buren erop voorbereid zijn, dat ze er rekening mee kunnen (als hun kind b.v. net de dag erna een dyslectieonderzoek moet ofzo) en ook weten om zo en zo laat is het afgelopen.
Dat die overlastveroorzakende buren dat niet doen geeft denk ik al wel aan dat ze bepaald niet erg sociaal zijn naar de buurt toe qua rekening houden met elkaar.
Dat emma er wél over nadenkt en zelfs emma's puber geeft al wel aan dat ze dus héél wat socialer zijn dan die buren die jij voor je ziet.
Als ik had gemeld dat mijn bejaarde vader een live-muziek feestje zou willen geven had je dan ook die niet-sociale-tuin-feestende buren voorgesteld? Had je dan daaraan gedacht? Het daarmee geasocieerd?
Dat denk ik dus niet. Dan had je meer die niet overlastvoorzakende huis-feesten voor je gezien. En een bejaarde man die geniet van een kortdurend klassiek concertje ofzo en om 23.00 uur aangeeft naar bed te willen want morgen is hij weer vroeg wakker :) En vast en zeker niet in de tuin, want daar 'tocht' het en daar hebben bejaarden meestal last van....
En dat is nu precies wat ik bedoel.
En voor die geluidsoverlast gevende feestburen van je, kan je die niet eens op het idee brengen dat ze een briefje rond doen? Dat je als je ze eens tegenkomt vraagt ofzo,voor mij part met de smoes dat jij een luidruchtig feestje wil geven misschien of ze dan een briefje willen zodat ze er rekening mee kunnen houden? Wie weet brengt ze het op de gedachten dat óok te doen?
Ik denk dat het het proberen waard is.
Of anders gééf je eens een feestje?? Ik wil wel komen hoor! Maken we flink kabaal, zal ik puber ook meenemen? En de c.d. dan meteen maar ook? Draaien we die lekker 10 keer snoeihard! Misschien wil emma ook komen? En hossen we de hele straat door op lang zal ze leven. Ik kan mijn bejaarde vader ook wel vragen? Die speelt goed accordeon, vinden de buren ook vast leuk, kunnen ze in hun bed meedeinen.En doe je ze een briefje vooraf weten ze meteen hoe prettig dat is.
groeten albana
(ik zie ons al deinen door de straat! Mijn puber ligt in een deuk!)

Nee hoor ik beticht je nergens van pelle

Bijna alle reacties zijn meer gericht op de 'algehele' noemer van het geheel. Niet aan jouw persoonlijk, alleen de laatste en dat is dus ook de enigste.
Ik dacht werkelijk dat je die briefjes wél op prijs zou stellen. En ja hier sturen we die ook voor 'valt-wel-mee-qua geluidsoverlast' dat wil zeggen: Emma stuurt ze en wij zeggen het (mondeling, nou ja puber zegt het, het is háár feestje tenslotte). Van buren verderop heb ik ook wel eens een briefje gehad en daar hoorde ik ook niks van die avond.
Waar ik denk dat de buren van emma en die van ons het meeste last van zullen hebben is de vertrekkende pubers.(ik neem niet aan dat als ze aankomen het dan in de hele buurt al zo stil is).
Die zul je horen. Zeer zeker en zelfs als ze op hun állerzachts doen. En ik denk niet dat een buur dat leuk vind om daar zich rot van te schrikken. Want áls je al in bed ligt en al slaapt schrik je daarvan. Allemaal jonge stemmen, wat is dat? Inbrekers? Vechtpartij?Onder je slaapkamerraam? Dat soort dingen zul je slaapdronken denken. En dat voorkom je dus simpelweg door ze op de hoogte te stellen.
Dan weten ze : 'o....een feestje bij die en die' en slapen weer verder zonder zich zorgen te maken.
Ik zei dat zo stellig pelle omdat ik reageerde op hibiscus, die zélf zo stellig zei dat háár kinderen geen enkele overlast veroorzaakten (later kwam ze hierop terug hoor). Dus niet op of tegen jouw.
Ik denk namelijk over het algemeen dat alle leeftijscatogorieén wel eens overlast veroorzaken op hun manier op tijden die voor andere misschien niet écht uitkomen. Baby's, kinderen, pubers en volwassenen,zelfs bejaarden. Ik denk dat het voor de yuppenburen van mijn vader helemaal niet zo leuk is dat hij altijd om 7.00 uur al wakker is, hij is ook nog 's een beetje doof en doet dat hoor-apparaat pas later in en gaat graag meteen naar buiten, schuiferdeschuif met de stoelen, ontbijtje maken, nog wat schuiven om de buitentafel open te trekken zodat het ontbijt erop kan.Schuif, schuif piepende poten op de stenen. Ook op zondag, want tja álle dagen lijken op elkaar als je niet meer werkt:)
Ik vind ook eigenlijk nog steeds dat het niet een doodzonde is zelfs als een puber een zeer luidruchtig feestje zou geven. Het staat allemaal in verhouding met elkaar. Als diezelfde luidruchtige feestgevende puber b.v. de rest van het jaar alle jongere kinderen met liefde en plezier oppast ziet iedereen het al héél anders. Wedden? En echt de meeste pubers maken over het algemeen stukken minder kabaal als toen diezelfde pubers zelf kind waren. De luidruchtigste pubers waren hoogstwaarschijnlijk als kind nog erger.
En nee ik snap je best.
En volgens mij snap jij mij ook prima! Jij trekt je alleen dingen aan die niet voor jouw bedoeld zijn of je vat ze persoonlijk op! En dat is niet de bedoeling hoor.
groeten albana

Hibiscus

Hibiscus

27-01-2011 om 15:20

Pelle

Albana heeft een probleem met mij, niet met jou. Dat is duidelijk. Albana leest naar mijn gevoel heel erg wat ze wil lezen en haalt uit mijn berichtjes die dingen die haar bevestigen over haar gedachtes over mij. En dat is oa dat ik een hekel heb aan pubers.
Dat is niet zo, maar als Albana dat nu denkt heeft het heel weinig zin voor mij om daar nog verandering in te brengen. Albana heeft haar mening over mij gevormd. Daarom doe ik ook niet meer mee in deze discussie.

Hibiscus, die dol is op mijn oude buurpubers, mijn nieuwe buurpubers, baby's in het algemeen, mijn oude buren die ik nog steeds mis en de buurkinderen van vroeger en nu. Alleen niet als ze me uit mijn slaap houden.

marie-laure

marie-laure

27-01-2011 om 15:55

En ik ook niet

Ik kap er ook mee. Er wordt toch niet geluisterd bleh.

Ik houd van níemand die mij uit mijn slaap houdt

of dat nu binnen- of buitenshuis is, familie of visite, van mezelf of van de buren. Als ik wil slapen wil ik slapen.

Maar ja, er zijn van die momenten dat je je stoort aan anti-slaapgeluid. De enige remedie is oordopjes en je mentaal afsluiten van de overlast.

Puck

Puck

27-01-2011 om 19:46

Dat is 'm bromvlieg: mentaal afsluiten

Ik denk dat dat heel belangrijk is Bromvlieg: dat mentaal afsluiten. Des te meer je je irriteert en ergert aan de muziek van de buren des te meer last heb je ervan. Als je je er niet druk om maakt dan heb je er gewoon minder last van. Dan heb ik het niet over structureel lawaai-overlast, maar 1x een feestje van de buren tot diep in de nacht. Ik vind het sneu als je je daardoor zo op de kast laat jagen.

Nee hoor geen probleem

Ik heb met helemaal niemand problemen (wat een bizarre opmerking trouwens!) ik heb alleen een andere mening en jullie ook. En that's it.
Zowiezo ben ik geen mens dat érgens problemen mee heeft of van maakt. Blijkbaar zijn jullie anders en zelfs dat maakt me niet uit. Dat mag ook.
Maar daarom hoef ik het nog steeds niet met jullie eens te zijn toch?
Dus iedereen die een andere mening is toegedaan dan jullie heeft een 'probleem' met jullie???
Ik kan er met de kop niet bij....................
Wat bromvlieg en puck zeggen lijkt me een goede raad en die pas ik ook meestal toe bij lawaaioverlast.
Bij onzinnige beschuldigingen lijkt het me ook een goede tactiek.
groeten albana

Wij snurken allebei

volgens onze dochter, ze kan het soms op de overloop horen.

We hebben nooit last van elkaar :)

Ilva

Ilva

29-01-2011 om 23:02

Vreselijk

Ook ik heb een hekel aan feestjes van buren. Ik kan gewoon niet slapen. Manlief wel, ik niet. Zelfs bij 1 nachtje kamperen in Drenthe en verderop was een groot feest. Hoogtepunt een optreden van Jeroen v.d. Boom. Geweldige zanger hoor maar niet als ik wil slapen.

Ik zou dus zeggen: hou het een beetje rustig. Tot max. 11 uur en dan ook echt stoppen en niet nog een half uurtje uit laten lopen. Leuk als jullie een feestje hebben maar ik wil slapen.

Niet alleen pubers

Gisteren vierde de achterbuurman zijn 46ste verjaardag. Met een tuinfeest! Het vroor 5 graden, hij liever dan ik. Ze hadden grote vuurkorven in de tuin gezet en er werd keiharde muziek gedraaid en geschreeuwd tot 5 uur in de ochtend.
Gelukkig had ik in de zomer geïnvesteerd in een set bijzonder goede oordoppen, omdat er toen bij iedere wk-wedstrijd enorm werd gefeest. Iedere dag dus en dat wekenlang, compleet met vuvuzela's, tot diep in de nacht. Ik heb in de zomer enorm moeten wennen aan die doppen, want je hoort je eigen ademhaling en elk geluidje dat je zelf maakt enorm versterkt.
De doppen zijn gisteren ingegaan en de luiken en ramen dicht en toen heb ik kunnen slapen tot 5 uur, toen iedereen schreeuwend en toeterend naar huis ging, ladderzat. Alle honden in de buurt sloegen aan. Dat duurde een half uur en daarna ben ik weer in slaap gevallen. En nee, ik heb niet 's morgens om half negen aangebeld om een kopje suiker te lenen :-)
Het zijn dus niet alleen pubers die herrie maken, deze middelbare 'heer' kan er ook wat van. Mijn eigen puber houdt trouwens helemaal niet van herrie, heel bijzonder is dat. Ik kan haar niet zieliger krijgen dan door tegen haar te schreeuwen. Doe ik dus ook maar zelden, alleen als ze haar irritante eigenschappen allemaal tegelijk laat zien en ik er even niet mee om kan gaan. Onze directe buurvrouw denkt dat we hier altijd maar gezellig tegen elkaar zijn, omdat ze nooit wat hoort. Gelukkig horen we van haar ook nooit wat, de lieverd. Alleen de achterburen tellen voor tachtig.

Nounou

een tuinfeest bij min vijf en tot vijf uu in de ochtend, dat lijkt me geen feest. En dan de hele nacht, poe. Daar zou zelfs mijn mentale afsluiting het tegen afleggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.