Huis, Tuin en Keuken
cakey
09-09-2011 om 09:22
Wat eten we vandaag?
Omdat ik het zo leuk vind om te lezen wat iedereen eet en ik hier vaak nieuwe recepten tegenkom, de vraag; wat eten jullie vandaag?
Vanwege het herfstachtige weer hebben wij deze week al een keer rode kool met hachee gegeten en heb ik ook al een lekkere crumble gemaakt.Een grote pan soep met brood en een simpele salade heeft ook al op het menu gestaan.
Vanavond wordt het hier lekker makkelijk met kip krokant-snitzels met aardappels uit de oven (a la nigella met griesmeel)en een simpele salade met veel tomaat, bieslook en feta en mischien als ik zin en puf heb een appel-crumble (ook a la nigella, de crumble dan..)
Ben benieuwd om te lezen wat er bij jullie op tafel komt in deze herfstige tijden.
Cakey
(heeft al helemaal zin in stoofpeertjes)
jippa
25-11-2011 om 21:52
Boerenkool
Hmmmmm, eindelijk weer eens lekkere boerenkool met vegarookworst en piccalilly.
Triple
27-11-2011 om 18:08
Spinaziepakketjes
Bladerdeegpakketjes met spinazie en kruidenroomkaas en daarbij een gehaktballetje.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app
knevel
27-11-2011 om 19:37
Triple...ben je er al uit ? (off-topic: stoomoven)
Triple, ik zag je laatste vraag pas vandaag. In het archief. Ontdooien, daar gebruiken we 'm hier niet voor. De oven wordt wel heel snel heet. Vooral met een hoger stoompercentage.
Ben benieuwd wat het nu geworden is...
knevel
Triple
27-11-2011 om 20:52
Ot knevel
Keuken is nog niet besteld, maar die stoomoven gaat er wel komen!
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app
Rafelkap
28-11-2011 om 18:52
Bonenprutje met rijst
a la jamie oliver, maar zonder vlees. En jongste heeft na 1,5 geen avondeten meer gegeten te hebben zowaar een paar hapjes rijst, wat kikkererwten en een stukje paprika geproefd. Hoera! Dat mag wel in de krant! (of op het net)
Nowee
29-11-2011 om 13:27
Rijst met gevulde paprika's
denk ik. Daarvoor heb ik alles in huis, anders moet ik nog op pad.
Fély
29-11-2011 om 15:40
Streekgerecht
Gekookte aardappelen, hardgekookte eieren en groene saus. Da's een typisch frankfurts gerecht. Moest er ff aan wennen, maar nu hmmmm. En lekker makkelijk.
Fély
29-11-2011 om 16:08
Ingrid
Ziedaar . Het is een frisse saus op basis van mayonaise (of zure room, of joghurt, of een combinatie daarvan) met verse heeeeel fijn gehakte groene kruiden erdoor.
http://www.duitsland-reisgids.nl/espresso/frankfurt_recept_groene_saus.html
cakey
29-11-2011 om 18:38
Knoflookkip
een hele kip, gevuld met rozemarijn en flink wat tenen knoflook, gepofte knoflook onder het vel en dan in de oven. Gepofte aardappels met een knoflook-yoghurtsausje en een salade erbij...Heerlijk, het hele huis ruikt naar knoflook en echt alles gaat op...
Cakey
jippa
29-11-2011 om 21:35
Spruitjes
En vandaag bij ons : Spruitjes (omdat ik er gek op ben), boontjes, verse puree en bladerdeegpakketjes die ik heb gevuld met een mengseltje van gebakken ui, knoflook, cajunkruiden, een restje pesto en een restje gerookte kaas. Goed gelukt experimentje al zeg ik het zelf.
Eigenlijk vind ik dat het leukste koken, met wat er in huis is iets verzinnen.
IngridT
30-11-2011 om 11:51
Hmm fely
...het klinkt heerlijk, maar
zuring, esdragon, peterselie, lavas, bieslook, citroenmelisse, kervel, salie, bernagie, dille, tuinkers, bevernel / kleine pimpernel
Phiew. Dat wordt nog een hele zoektocht.....
Ingird
Fély
30-11-2011 om 16:05
Ingrid
Jeetje, ik koop het gewoon in een emmertje bij de Aldi. En als ik echt ijverig ben een kant-en-klare kruidenbos op de markt. Ik heb me nooit verdiept in de namen van het groen. Kleine pimpernel? Wist niet eens dat dat bestond.
purk
30-11-2011 om 16:21
Geheel ot - boer zoekt vrouw
dat streekgerecht dat je beschrijft Fély. Volgens mij maakte die Duitse vrouw die bij de Nederlanse Limburgse boer was uitgenodigd dat klaar bij hem thuis.
Goed, waarschijnlijk heb jij dat programma helemaal niet gekeken, maar anderen weten herkennen het wellicht wel.
groetjes van Purk
Fély
01-12-2011 om 10:16
Purk (o.t.)
Nee, ik heb die uitzending niet gezien. Zuiver toeval hoor, want ik kijk via de satelliet alleen maar naar Nederlandse zenders, publiek en commercieel. 'k Zal eens via uitzending gemist kijken. Overigens heb ik geen grüne sauce gegeten, want die heeft in de schappen plaats moeten maken voor tzaziki.
F
Fély
01-12-2011 om 10:17
Weer on topic: varkenshaas met mangochutney-roomsaus
Daarbij lintpasta en een salade.
cakey
05-12-2011 om 15:10
Spaghetti
met flink wat knoflook en pesto, gehalveerde kerstomaatjes en parmezaanse kaas erover, jammie...
Cakey
Fiorucci
05-12-2011 om 15:12
Fondue
Wij gaan fonduen, met flensjes met appel,kaneelijs en slagroom toe.
Netel
06-12-2011 om 10:08
Meedoen
Ik zit al een tijdje mee te lezen en gebruik af en toe wat tips, dus wil ik ook graag ons menu met jullie delen.
Vandaag hebben we tomatensoep met peterselie/gehaktballetjes, knoedels met champignon/roomsaus, slavink, erwtjes en ijs na.
jons
06-12-2011 om 15:41
Broccoli-ragout-ovenschotel
gisteren een broccoli-ragout-kip ovenschotel met gebakken aardappeltjes, vanavond even voor het gemak gekozen met pizza en stokbroodjes kruidenboter.
Silone
06-12-2011 om 19:08
Rijst, boontjes, kip
Witte rijst met sambal gaoreng boontjes en semoor djawa van kip. Toe: fruit met chocoladedip. Ik heb gisteren van een hulpsint met eigenbelang een chocoladefonduutje gekregen
Massi Nissa
07-12-2011 om 11:01
Witte-bonen-tajine
Wij aten gisteren en vandaag witte-bonen-tajine. Heel lekker, goedkoop en voedzaam. Ingredienten: een pot witte bonen in tomatensaus, een courgette, 250 gram champignons, een handje diepvrieserwten, sjalotjes, knoflook en een blik tomaten in blokjes. Sjalotjes en knoflook fijnhakken en fruiten in olijfolie, tomaten erbij, laten pruttelen. Groente in brokken snijden en bijvoegen (erwten uit de zak ook). Kruiden erbij (kan Marokkaans, maar Indiase kruiden zijn ook heel goed, als er maar kurkuma inzit en koriander enzo). De laatste vijf minuten de bonen erdoor roeren en meewarmen. Intussen Turks brood of stokbrood even verwarmen in de oven. Je eet het met warm brood. Echt heerlijk.
Groetjes
Massi
Meike
07-12-2011 om 14:20
Walnotenpesto
En hier 'verse' ravioli van AH met walnotenpesto en wat kaas erbij. En kropsla met tomaten en een balsamico dressing. geen haute cuisine maar wel in 5 minuten op tafel en dat is vandaag noodzakelijk. Een mandarijn als toetje omdat ik toch nog wat vitaminen wil toevoegen.
pooh bear
07-12-2011 om 14:51
Rode kool ovenschotel
Ik maak vanavond een ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt. Erg lekker.
Heb het 1 keer eerder gemaakt maar dochter lust geen rode kool en man vond het niet zo heel erg lekker.
Maar vanavond eet ik alleen dus kan ik het maken zonder de rest ermee lastig te vallen
Massi Nissa
07-12-2011 om 19:14
Liora
Nee, geen vlees. Al is dit ook erg lekker met wat stukjes kipfilet erdoor, hoor.
Groetjes
Massi