Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

lennest

lennest

26-03-2012 om 14:52

Wie hangt er nog was op?

Het is prachtig weer en behalve dat ik er mateloos van geniet, vind ik het ook prima weer om de was buiten te hangen. Het valt mij wel op dat er bijna nergens meer was buiten wordt gedroogd, tenminste niet in mijn buurt. Droog jij je was nog buiten?

groet, Lennest


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

26-03-2012 om 14:55

Binnen

Ik hang nog wel was op, maar op een rekje binnen. Als je het buiten hangt komen er spinnen en andere beestjes in.

+ Brunette +

+ Brunette +

26-03-2012 om 14:58

Maar ik woon dan ook op een mooiweer-eiland. Een wasdroger is hier vrij belachelijk.

Ik!

Ik heb een royaal rek dat in de winter in het washok staat, maar met mooi weer gaat het zo hoplakee door de hal naar buiten!

Ik twijfel nog steeds over een droogmolen. Vind het zo'n truttig ding, en mezelf kennende staat dat dan dus altijd in het zicht in de tuin. Maar wel fijn om er in de zomer ook dekbedovertrekken en zo aan te drogen. Die gooi ik nu dus standaard in de droger.

Ingrid

Chippie

Chippie

26-03-2012 om 15:11

Ik hang wel was op...

Ik hang wel was op maar niet buiten. Vee te veel gedoe: was boven wassen, helemaal naar beneden om daar in tuin te hangen, droogmolen opzetten, droge was weer naar boven, oppassen voor regenbuien etc.
Gewoon op droogrekje naast wasmachine met raam open droogt ook als een tierelier en dan zonder spinnetjes en andere buitentroep. Sowieso kijk ik liever niet tegen zo'n droogmolen aan.

Julia64

Julia64

26-03-2012 om 15:18

Ik ook!

Ik vind niets lekkerder ruiken dan buitengedroogde was, dus zodra het kan hang ik het buiten op. Wel op het balkon, want een droogmolen in de tuin gaat me net iets te ver. Overigens nog nooit last van spinnetjes of beestjes in mijn buitenwas gehad, of is dat alleen in de tuin? Dan nog vraag ik me af wat er erg is aan een spinnetje in de was, maar dat terzijde.

Soms

Als het op wasdag (woensdag, zaterdag, zondag) mooi weer is, en de verwachting is dat het mooi blijft dan hang ik het op. Milieu enzo. En het ruikt lekker.

Anders de droger.

Door het ontwerp van onze tuin kan er geen droogmolen in, maar ik heb de mogelijkheid twee droogrekjes op te hangen en daar kan best veel aan, ook heb ik een staand uitklaprek voor het korte spul.

Voel me altijd reuze deugdzaam als mijn wasje daar zo in de zon hangt

Groeten,

Temet

Rosase

Rosase

26-03-2012 om 16:12

Nee nooit.

Allergie-technisch schijnt het niet zo handig te zijn om je was buiten drogen. En aangezien ik daar nogal gevoelig voor ben hang ik m'n was of boven op, of stop ik 'm in de droger.

Conference

Conference

26-03-2012 om 16:19

Ik!

Als er droog weer wordt voorspeld, gaat alle was naar buiten om te drogen, of ik nu werk of niet, het risico van een regenbui neem ik dan voor lief.

Fiorucci

Fiorucci

26-03-2012 om 16:36

Ja, binnen en buiten, en ik ben niet de enige in deze buurt. Ben nog nooit beestjes tegen gekomen in mijn was, overigens. Ik heb ook een droger, die ik vooral\in de wintermnd. gebruik.

tonny

tonny

26-03-2012 om 16:55

Ja hoor

Heerlijk buiten! Niks lekkerder dan fris buitengedroogde was. En dan dit weer - joepie!

(Heb nog nooit een droger gehad, ook niet toen we nog met ons zessen waren, en nooit gemist zelfs. )

tonny

tonny

26-03-2012 om 16:57

Waarom 'allergie-technisch gezien' beter niet buiten?

Droog is toch droog?

Of denk je dat het wasgoed door pollen wordt verontreinigd? Ik ben oprecht benieuwd naar de argumentatie.

Ja heerlijk

niets lekkerder dan een buitengedroogde was.
s,nachts wassen,smorgens aan de droogmolen,s,avonds opgevouwen de kast weer in,ideaal.
als het regent hang ik de was in het trapgat ,kleine stukken zoals sokken en ondergoed + handdoeken gaan in de droger.Kleding hang ik op kleerhangers ,meestal nat genoeg zodat ik niet hoef te strijken.

Engelandvaarder

Engelandvaarder

26-03-2012 om 17:53

Mmmm....

Hoewel ik ook niet vindt dat droogmolens een designprijs verdienen vraag ik me af of het niet ook een beetje truttig is om de was NIET in de tuin te willen hangen omdat het je tuin ontsiert?

Engelandvaarder

Engelandvaarder

26-03-2012 om 17:58

O ja

wel even de vraag beantwoorden: ja, ik hang als het kan de was buiten op. Als het echt verschrikkelijk pollenweer is droog ik het beddengoed van onze hooikoortsige zoon binnen. Ik verbaas me ook over de zorg over spinnetjes en beestjes, die zie ik echt nooit!

Ja! vandaag de plaswas

... dus de zeiltjes kunnen weer op het bed voor ons parttimezindelijke basisschool kind.
In een paar uur droog.

Altijd

Hetzij binnen, hetzij buiten. Ik heb geen droger, dus alles hangt hier te drogen.

Holiday

Holiday

26-03-2012 om 19:03

Ja buiten

Bij zonneschijn gaat de was naar buiten. Goed voor het milieu en ruikt lekker. Bij regen gebruik ik de droger of mijn rekje binnen.

Ik heb geen droger, dus ik hang altijd de was te drogen Plaats voor waslijnen is er helaas niet in de tuin, maar een flink klaprek kan daar wel staan. Wij zijn ook nog nooit beestjes tegengekomen in buitengedroogde was (alsof je het over zongedroogde tomaten hebt...), wel handjes zand in bijvoorbeeld BH-cups, toen de jongsten nog tamelijk klein waren .

Rosase

Rosase

26-03-2012 om 19:12

Tonny

Je geeft het antwoord zelf al. Blijkbaar is natte was extreem gevoelig voor de opslag van pollen. En daarmee dus een No-go voor mensen zo als ik, die nogal hevig reageren op die dingen.

Annet

Annet

26-03-2012 om 20:03

Hier ook niet in verband met de pollen

Het hooikoortsseizoen is weer begonnen en daar heeft de helft van het gezin last van.
Het buiten hangen van beddengoed en ander wasgoed is vragen om problemen.
Met beestjes/spinnetjes hebben wij geen problemen.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2012 om 20:15

Ja hoor

Als ik vrij ben en overdag tijd heb voor de was. En als de temperatuur zo aangenaam is dat ik zeker weet dat de was droog is als het naar binnen moet. De rest van het jaar hangt het binnen.

Yta Chalne

Yta Chalne

26-03-2012 om 20:30

Nooit

Alle was gaat rechtstreeks vanuit de wasmachine de droger in, een incidenteel te gevoelig kledingstuk daargelaten. Geen zin, tijd, ruimte en belangstelling voor buiten of binnen te drogen hangen.

Gijsbertha

Gijsbertha

26-03-2012 om 20:51

Ja,

zeker met mooi weer. Vaak was ik 's nachts een was en hang ik die 's morgens vroeg op. Wanneer ik moet werken was ik vaak aan het eind van de middag en hang het dan 's avonds op, dit doe ik alleen als ik zeker weet dat het droog blijft 's nachts. Vind het een beetje zonde van de energie om de droger te gebruiken als het droog is. Hier in de omgeving droogt bijna iedereen buiten, misschien net een paar oudere alleenstande dames/ heren niet.

Engelandvaarder....

over die truttige droogmolen...het gaat me niet om de buren hoor...ik heb zelf gewoon geen zin om de hele tijd tegen zo'n oerlelijke droogmolen aan te kijken. En ik ken mezelf...als zo'n ding er staat dan laat ik hem ook altijd staan. Niks leuk opruimen als er geen was aanhangt. Dus hou ik het fijn bij mijn rekje. Die vind ik leuker om naar te kijken, en die haal ik gek genoeg WEL naar binnen 's avonds!

Ingrid

Gale (volslagen ot)

Laatst las ik een opmerking van je dat je nu minder reacties kreeg dan onder je oude nick (oid). O jé, dacht ik toen, weer zo'n stamgast die van naam veranderd is en die ik niet herkend heb (ik ben daar geen ster in). Maar nav die opmerking over de geur van buitengedroogde was viel er een kwartje. Waarmee maar weer blijkt dat ik werkelijk de idiootste trivia onthoud (als ik nou eens namen en gezichten goed zou leren onthouden ...).

Hè, nu weet ik tenminste weer (denk ik) waar ik met eventuele vragen over beestjes terecht kan.

Groeten,

Temet

bibi63

bibi63

26-03-2012 om 21:33

Haha

Ik geniet van m'n vorig jaar gekochte droogmolen. Heerlijk ouderwets! Hoor nu pas dat het truttig zou zijn, haha.
gr. Bibi

ody

ody

26-03-2012 om 21:35

Hier ook buiten

Binnen bijna geen plek om het op te hangen, alleen klein lijntje in het was hok. Hang het liever niet daar ivm het vocht wat er dan in huis komt. Bij goed weer buiten, hebben grote tuin en bij slecht weer in de droger. Hier ook nog nooit beestjes en spinnen tegen gekomen van het buiten hangen

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

marjanne

marjanne

26-03-2012 om 22:11

Zo vaak mogelijk

Buiten! Alles behalve de handdoeken (want de heren houden niet van harde handdoeken, dus die gaan in de droger) Als het redelijk weer is hangt dus alles op mijn truttige droogmolen en bij regens veel mogelijk op een rekje in het trapgat en de rest in de droger
Voor mij is het extra genieten als de boeren aan het gieren zijn. Dan heeft mijn hele was een gratis geurtje dat ik erg lekker vind ( sorry, mijn afwijking. ik wilde zuster of boerin worden en heb voor het eerste gekozen)
marjanne

Margriet*

Margriet*

26-03-2012 om 22:17

Gedver

Ik fietste net nog in de gierlucht. En dat in je was....brrr. Hier de was op een uitklaprek op zolder, veel gaat bij ons niet de droger in (alle t-shirts bijv. die worden een stuk korter). En als het lekker weer is aan het franse balkon op zolder. En dan als het net niet droog is in het trapgat en dan er door heen lopen heerlijk die lucht! Droger is voor handdoeken, sokken ed en in de winter voor het beddengoed.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

26-03-2012 om 22:27

Nee

Bijna alles gaat van de wasmachine direct de droger in, op een paar dingen die echt mooi moeten blijven na. Toevallig gister wel twee truitjes over de stoel in de zon gehangen, maar zo'n heel wasrek optuigen vind ik veel te veel moeite. Ga liever zelf in de zon zitten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.