Off-topic discussies
Silone
01-06-2012 om 07:47
Boter op brood
Ik zat vanochtend naar de boter te kijken op de ontbijttafel en dacht: is dat nou niet vreselijk achterhaald, dat brood beboteren? Uit de tijd dat we nog minder vet en vlees aten dan nu en boter een goedkope vetbron was? Behalve het argument van "anders rolt de hagelslag van m'n brood" kan ik niet zoveel zinnigs zeggen over boter. Het lijkt me nogal noordeuropees ook. Eerst boter en dan pesto/tzaziki/brie heb ik nog nooit van gehoord.
Silone
08-06-2012 om 21:09
Ook muisjes
bij ons thuis heten de vruchtenhagels 'gekleurde muisjes'. Ik moet ook altijd weer goed denken hoe ze nu werkelijk heten. Vruchtenhagel dus.
mix
08-06-2012 om 21:56
Silone ot
bij ons feestverlichting omdat mijn broer vruchtenhagel blijkbaar niet kon onthouden en er dat maar van maakte vroeger
Vertigo
08-06-2012 om 22:06
En voor de mariniers
'vroeger' was het 'gekleurd verdriet', heeft mijn moeder me verteld.
elsje78
09-06-2012 om 21:20
Boter en
Pindakaas met hagelslag, heerlijk. Haal het zelden in huis, te lekker!
tonny
11-06-2012 om 19:51
Ook voor de statistieken
van het weekend hadden we duitse logé's. Die smeren boter én beleg. Royaal. Doen ze al zolang we hen kennen, jaar of 15