Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Brexit

http://www.bbc.com/news
De BBC houdt de stemmen bij. Er is een voorsprong voor Leave.

http://www.bbc.com/news/business-36611512
De waarde van het Engelse Pond gaat op en neer naar gelang de uitslagen.
"The pound fell after a narrower than expected Remain vote in Newcastle.
Losses accelerated dramatically after a strong Leave vote in Sunderland, with the pound falling to $1.4319."

Aandelen stegen aanvankelijk toen vroeg in de avond de uitslagen leken te wijzen op een Remain.
"The biggest riser on the London market was British Airways owner IAG, whose shares rose 3.6% to 528p as traders expected aviation to be helped by a remain vote."


Inaya

Inaya

24-06-2016 om 06:45

goede zaak

Sinds de EU de manier van besluiten nemen heeft veranderd van unaniem naar een meerderheid van 75 %, is de EU van samenwerking overgestapt op dicteren. En dat is slecht.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2016 om 06:55

Logisch

Europa gaat een kant uit die veel van de Europeanen niet willen. Ik moet zeggen dat het me verbaast dat de Britten na alle bangmakerij het toch lijken aan te durven.

Ik hoop dat het een heilzame werking zal hebben op de rest van Europa en zo niet dan wordt de optie om er zelf ook uit te stappen haalbaarder. Misschien moet er een samenwerkingsverband *naast* de EU regelbureaucratie ontstaan.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

24-06-2016 om 06:57

Wat een sukkels

Ja dapper, maar ook een beetje dom. Ik ben heel benieuwd wat Schotland nu gaat doen.

Kowalski

Kowalski

24-06-2016 om 07:11

heerlijk

Wat was dat lekker wakker worden vanochtend, Brexit gewonnen, yes!
Hopelijk het begin van het einde van de EU in deze vorm.
Op naar Nexit,en hopelijk zijn wij dan net zo slim als de Britten.

Inaya

Inaya

24-06-2016 om 07:11

ach

De meeste EU-landen zullen graag met Engeland zaken blijven doen. Dus worden er op landen-niveau gewoon akkoorden gesloten, die lijken op de EU-akkoorden maar dan zonder de zaken die Engeland niet wil. Engeland gaat heus niet ten onder.

Nagg-sit

" Ik moet zeggen dat het me verbaast dat de Britten na alle bangmakerij het toch lijken aan te durven."
Nou nee.
Ze willen er namelijk niet meteen uit (in twee jaar).
Ze willen eerst onderhandelen. Het mag allemaal wel langer duren.

Dat Brexit kamp wil geen Brexit maar een Nagg-sit.
Heel lang zitten zeuren.

Ik hoop dat de grote marktpartijen (die feitelijk de uitkomst gaan bepalen) de knoop snel doorhakken en dit verwende kind snel afduwen.

Inaya

Inaya

24-06-2016 om 08:52

m lavell

De burgers willen er wel meteen uit. Alleen de bestuurders willen nog even onderhandelen. Dat is een groot verschil.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 09:04

Niet goed

Ik moet zeggen dat ik nog niet volledig kan overzien wat het allemaal betekent, maar bij mij overheerst het gevoel dat dit niet goed is. Het gaat er niet alleen om of Engeland al dan niet ten onder gaat, maar wat het betekent voor de diverse partijen die nu niet meer zaken doen met een EU-land. Ik begrijp dat Gibraltar er ook niet op zit te wachten. Het is niet zomaar wat. En zoals ik het begrijp gaat het vooral om de instroom van immigranten, dus ik vind het echt niet zo fraai.

Ik vind het zorgelijk. We hebben stabiliteit nodig en niet dit 'gedoe'.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2016 om 09:08

Inaya

"De meeste EU-landen zullen graag met Engeland zaken blijven doen. Dus worden er op landen-niveau gewoon akkoorden gesloten, die lijken op de EU-akkoorden maar dan zonder de zaken die Engeland niet wil. Engeland gaat heus niet ten onder."

Natuurlijk, misschien worden ze er zelfs wel beter van. Die economen denken het natuurlijk allemaal wel te weten, maar iedereen weet dat dat nogal tegenvalt.

Engeland blijft gewoon deel van Europa en deel van de wereld maar krijgt meer vrijheid om zijn eigen positie te bepalen. Volgens mij past dat veel meer bij de moderne trends dan die bureaucratische kolos die maar van allerlei bevoegdheden en territoria op blijft slokken.

"Ja dapper, maar ook een beetje dom."

Ah, jij bent gevoelig voor de bangmakerij, blijkbaar...

"Ik ben heel benieuwd wat Schotland nu gaat doen."

Die hebben al gekozen om bij Engeland te blijven, misschien hebben sommigen daar nu wel spijt van.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

24-06-2016 om 09:13

Studenten

Ik vraag me af hoe het nu gaat met studenten uit de EU die een deel van hun studie in Engeland willen doen. Nu geldt voor non-EU studenten een veel hoger collegegeld dan voor de EU'ers. Het lijkt me dat Britse universiteiten niet die inkomsten van EU-studenten willen missen maar met veel hoger collegegeld zullen er veel afhaken. Ook bij de uitwisseling van personeel zullen ze tegen problemen aan gaan lopen.
De meerderheid aan brexit-stemmers is oud en/of onopgeleid en heeft voornamelijk op onderbuikgevoel gestemd. Ze hebben geen idee wat ze zichzelf hebben aangedaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 09:19

Ad Hombre

Schotland heeft vorige keer besloten om te blijven, maar dat kan bij een volgend referendum anders liggen.

Leen13

Leen13

24-06-2016 om 09:21 Topicstarter

Ook Nederland

In de commentaren van de Engelsen werd ook Nederland genoemd als land dat, nu Engeland uit de EU gaat, zelf ook een Nexit gaat doen. Ik ben benieuwd of dat domino effect er gaat zijn.

Hoe weet je dat?

Inaya"De burgers willen er wel meteen uit. Alleen de bestuurders willen nog even onderhandelen. Dat is een groot verschil."
Hoe kom je daar nu bij?

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2016 om 09:26

Vesper

"De meerderheid aan brexit-stemmers is oud en/of onopgeleid en heeft voornamelijk op onderbuikgevoel gestemd. Ze hebben geen idee wat ze zichzelf hebben aangedaan."

Misschien oud genoeg om te weten dat het ook heel goed werkte toen de EU-bureaucratie nog niet zo machtig was.

En onopgeleid, ach, ik zeg het wel vaker. Ik ben persoonlijk wel hoogopgeleid en ik ga dagelijks met veel hoger opgeleiden om. Als hoogopgeleid (of hoog IQ) betekende dat je alles beter wist waren alle wereldproblemen allang opgelost. Nee, helaas betekent het hoogstens dat je denkt dat je alles beter weet dat de 'oude onopgeleide onderbuikers'. (klikt bekend Vesper?)

De meeste mensen investeren hun intelligentie slechts in bedenken wat henzelf het beste uitkomt. En zelfs daarin slaan ze vaak de plank mis.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-06-2016 om 09:27

AnneJ

"In de commentaren van de Engelsen werd ook Nederland genoemd als land dat, nu Engeland uit de EU gaat, zelf ook een Nexit gaat doen. Ik ben benieuwd of dat domino effect er gaat zijn."

Ik zie niemand zo'n referendum uitschrijven, op Wilders na. Dus schat maar in hoe groot de kans is dat Wilders premier wordt. Dan kan nog wel even duren, lijkt mij.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 09:28

Cameron treedt af

Boris Johnson komt? Moet men dat willen?

Paddington

Paddington

24-06-2016 om 09:44

ik denk

dat de UK hiermee een verkeerde keuze heeft gemaakt. Daarmee zeg ik direct dat ik niet hoop dat er ooit een Nexit komt.

Wat gevolgen precies zijn, is afwachten. Wel ben ik van mening dat de voordelen die je hebt om als land aangesloten te zijn bij de EU zo snel mogelijk gestopt moeten worden. Zij willen eruit, dan gaan ze er ook uit. Geen jarenlange onderhandeling over welke voordelen ze wel willen houden. Gewoon direct stoppen ermee.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

24-06-2016 om 09:51

In de toekomst kijken

Wie weet wat voor verrassende ontwikkelingen er nu zullen ontstaan. Men reageert nu teleurgesteld, geschokt. Ja, want opeens zijn er een boel onzekerheden. De euro en pond zakken als bakstenen, het ziet er eng uit.

Of... Ontstaan er nu juist kansen en mogelijkheden die we nu nog niet kunnen zien?

Ik hou niet van somberen. Ik hou van kijken naar mogelijkheden. Dat doe ik in real life ook (en geloof me, ik heb met heel wat onverwachte wendingen te maken gehad).

Ik hoop dat we allemaal in staat zijn hier een positieve draai aan te geven, ipv te blijven hangen in ach en wee en hoe nu verder en we zijn verloren.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

24-06-2016 om 09:54

Ad Hombre

Daar ben ik wel van overtuigd ja, dat ik het beter weet dan de gemiddelde onderbuikstemmer zoals we die ook in Nederland hebben rondlopen.
Ga jij nu niet vertellen dat jij er niet van overtuigd bent dat je het - altijd - beter weet

Anders

Anders

24-06-2016 om 09:55

Hmmmm

Ik heb helemaal geen verstand van economie en vind er daarom ook weinig van.

Wel jammer dat op 1 juli mijn spaarplan afloopt en ik daar vorige week nog een heel mooi bedrag van kon verwachten. Ben bang dat dat over een week heel anders is.

Li

Li

24-06-2016 om 09:56

shock

Dit had ik nooit gedacht. Ik hou van Engeland en wil ze erbij hebben! Voor mij is het dus puur emotioneel, stom natuurlijk. Want de EU is inderdaad een monster geworden terwijl er niks mis was met de EEG, dus ik snap ze wel een beetje. Maar moet wel even bijkomen zeg.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 09:56

Wilders wrijft in zijn handjes

Hij zinspeelde op een referendum. Het zou me echt niets verbazen als die er komt. Als mensen al voor Oekraïne naar de stembus gaan, waarom dan niet voor een vertrek uit de EU?

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 09:58

Kan iemand eens op een overtuigende wijze

uitleggen waarom de EU een 'monster' is geworden? Wat zie ik niet, wat er wel is?

Charles de Gaulle

Charles de Gaulle

24-06-2016 om 09:59

Gewoon

netjes afhandelen, net als een scheiding. Er zijn twee zijden aan die medaille. Er was ook sprake dat de Britten meteen stoppen met impupolaire maatregelen (migratie...) Gewoon artikel 50 volgen.

Leen13

Leen13

24-06-2016 om 10:02 Topicstarter

Nexit nog niet zo eenvoudig

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/en-nu-een-nexit-nou-dat-nog-niet-zo-makkelijk

"Rutte kan voorlopig gerust zijn: de Nederlandse referendumwet staat in de weg van een volksraadpleging over de Nexit. Op basis van de huidige referendumwet kan een Nexit-referendum niet worden gehouden, zegt politicoloog Martin Rosema (Universiteit Twente). Een referendum kan volgens hem alleen worden aangevraagd over nieuw aangenomen wetten en verdragen.

Dit was het geval bij het Oekraïne-referendum, omdat Eerste en Tweede Kamer zich bogen over een wetsvoorstel van het kabinet om een samenwerkingsverdrag met Oekraïne aan te gaan. Voor een Nexit-referendum ontbreekt zo’n nieuwe wet waarover een referendum kan worden gehouden."

Tonny

Tonny

24-06-2016 om 10:10

ah nee

geen referendum hier.
Laten alle Europese bestuurders zich ernstig bezinnen op de koer;, laten de vertegenwoordigers van alle lidstaten het belang van samenwerking serieus nemen. Goed communiceren met de kiezers wat de waarde van de EU is.

Gedoe, waardeloos!

Reageren uit angst helpt ons niet verder. Neezeggers geven voor mijn gevoel nauwelijks heldere alternatieven naast hun 'dit niet!' Terug naar vroeger is onzin, hoe aantrekkelijk nostalgie eruit kan zien als je je verward voelt. Tijd komt nooit terug.

Ik heb kleinkinderen. Die gun ik een goede, sociale samenleving, geen akelige polarisatie en wederzijdse stekeligheden (om maar niet te spreken van veel ernstiger zaken. Binnen de EU hebben we nu al vele jaren geen oorlog meer, ik hoop zo dat dat zo kan blijven!!!)

Leen13

Leen13

24-06-2016 om 10:23 Topicstarter

Brexit gaat nog jaren duren

http://uk.businessinsider.com/eu-referendum-interview-peter-catterall-on-eu-brexit-2016-6

"I think that most Leave voters expect to wake up on the 24th no longer in the EU if there is a Brexit vote," Catterall told Business Insider. "Well, they’re going to be in for a shock."

"Catterall said: "It's not just pro-EU Tories who have talked about delaying Article 50. People like Michael Gove have said that they wouldn't want to implement the Article 50 procedure until at least 2018 because they think it would take a very long time to get things sorted"

Hebben zich wel in een wespennest gestoken die engelsen.

Li

Li

24-06-2016 om 10:37

referendum

Het is ook een raar referendum eigenlijk. Meestal gaat een referendum over iets nieuws dat wel of niet moet worden ingevoerd. Maar een referendum om alles op zijn kop te zetten, dat dan moet worden uitgevoerd door politici en ambtenaren die daar helemaal geen zin in hebben....lastig. Want iets zegt me de UKIP echt geen meerderheid gaat behalen in het Britse parlement.

Half a twin

Half a twin

24-06-2016 om 10:46

Jammer

Ik ben helemaal niet heel erg pro Eu op sommige punten zelfs een beetje tegen Eu. Ik vind vooral het tijdstip om te gaan voor een Brexit erg onhandig gekozen. De hele situatie in Europa is al zo wankel, dat gedoe met Griekenland, de dreiging van terrorisme, allemaal factoren die de mensen tegenover elkaar zetten. Door dit ja zullen ook in andere landen ideeën gaan leven om te gaan voor uittreding met nog meer destabilisatie als gevolg.
Ik word er niet blij van.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2016 om 11:16

Half a twin

Ik heb de indruk dat juist die onrust de Brexit-kant zo groot heeft gemaakt, dat het kon winnen. Weer veilig terug achter de eigen grenzen en asielzoekende, werkzoekende migranten buiten kunnen houden zonder EU-bemoeienis. Dat aan de ene kant en aan de andere kant de boeren die de EU-regels zat waren.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.