Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Marleen

Marleen

12-11-2010 om 20:56

Dingen die ik me afvraag over amerika (in films en series)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nieuws

Mensen zijn hier inderdaad erg op zichzelf gericht. Het nieuwsaanbod is treurig. Alleen bij echt grote rampen, sijpelt er wat nieuws van buiten door. Je moet echt moeite doen om wat meer over de wereld te weten te komen. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig via internet Nederlandse tv kijken en Nederlandse kranten lezen. Toen we 15 jaar geleden net in het buitenland woonden, waren we aangewezen op een weekkrant van het NRC.

Temet, de huizen zijn inderdaad een stuk goedkoper hier in Texas, maar voor hetzelfde slecht gebouwde huis betaal je in bv California de hoofdprijs.

Muusje

Janna

Janna

19-11-2010 om 10:26

Alcohol

Toen ik op 30 jarige leeftijd met mijn man in een sportbar in NYC 2 biertjes wilde bestellen werd mij gevraagd of ik wel ouder dan 21 was...

Ik was wel gevleid hoor (zag er toen ook echt jonger uit)! Toen de barman mijn reactie zag heeft hij me niet meer om een ID gevraagd en zei verontschuldigend dat hij het bij twijfel altijd moet vragen.

Dat is wel even wat anders dan hier in de supermarkt waar ik vol verbazing zag dat een jongen van een jaar of 12 (echt niet ouder hoor) zonder problemen een blikje bier afrekende bij de kassa. Hij had hem al aan zijn lippen voor hij de supermarkt verlaten had. Ik stond echt versteld.

MCS

MCS

19-11-2010 om 11:09

Drank en zo

Waar wij woonden, New York state, wordt ook geen alcohol verkocht op zondag voor 12 uur. De kassa blokkeerde dan, dus als je je weekboodschappen deed, moest je daar wel rekekning mee houden. Verder wordt er in de supermarkten, en tankstations by the way, alleen bier verkocht. Voor wijn en sterker spul moet je naar de liquor store.
Wij hebben het op vakantie zelfs wel eens meegemaakt dat de kassameneer niet de fles wijn, verpakt in een bruine papieren zak, niet aan onze toen 6 jarige dochter wilde geven. Terwijl ik juist tegen haar had gezegd, "pak jij die fles even, dan hou ik de rest vast. "No ma'am, if you're not allowed to buy it, you also can't carry it out of the store...". Huh? En hij zei het op zo'n belerende toon, alsof ik die druivensap voor haar had gekocht.
Over de huizen, tja, daar kan ik een boek over schrijven. Wat mij altijd opviel, was dat mensen een 3-car-garage hadden, maar toch altijd de auto's op het pad hadden staan. Hun garages stonden dan ook helemaal tjokvol met spullen. Dan denk je met grasmaaimachines of 'snowblowers' of ander spul wat je nodig hebt om de enorme lappen grond te onderhouden. Maar daar laten ze mannetjes voor komen, zodra de eerste sneeuwvlok valt rijden de trucks met sneeuwploegen ervoor af en aan. Fietsen hebben ze er ook al niet staan, hooguit een verdwaalde crossfiets van de kinderen.
Kortom, ze hebben veel stuff, veel grotere huizen ook, maar die staan dan ook vol met grote banken, tafels, stoelen en big screen tv's. En dat alles in een wat traditionele stijl, als wij wat nodig hadden, reden we richting The Big Apple, want daar waren modernere meubels te koop.
Uit eten gaan vind ik daar een feest. De bediening is snel, ruime porties, vriendelijk voor kinderen, altijd open, veel betaalbaarder dan in NL, HEERLIJK!
OK, 'k heb heimwee...

Enorme lappen grond

Ja, die tuinen daar! Nederlanders hebben zulke tuinen niet, die hebben postzegels. In Engeland zijn de tuinen groter, en daar staan ze dan vol met bloemen en planten, en een grasveldje ertussen. En nog een terrasje ofzo. In Italië heb ik leuke tuintjes gezien: bloemen, courgettes, basilicum en een abrikozenboom etc.
En dan de VS. Grote lappen grond, inderdaad, met... gras. En nog meer gras. Vooral in Florida heb ik me daar enorm over verbaasd. Kom op jongens, zo'n klimaat, plant dan je eigen citrusbomen! Verbouw tomaten of spaanse peper. En zet toch in elk geval eens een bloemetje neer, zo links en rechts. Dan blijft er heus nog wel genoeg ruimte over voor Rover om een beetje rond te rennen.

In Texas begreep ik dat er initiatieven zijn om de burger ertoe over te halen niet maar steeds gras aan te planten, dat in het Texaanse klimaat waanzinnig veel schaars water vraagt. Maar het heeft de bevolking er nog niet toe gebracht massaal tomaten en gazania's te telen geloof ik, terwijl dat toch veel leuker zou zijn.

Groeten,

Temet

Oh ja

Leuk draadje, wij hebben 1 jaar in Richmond VA gewoond. Ik vind wel dat veel dingen in films en serie's overeen komen...
Het gras is daar letterlijk ook groener haha en bij ons was het ook altijd schoon, vele herinneringen komen naar boven, de goeie oude tijd....

Marleen

Marleen

19-11-2010 om 21:31

Opvoedpolitie

Ha leuk, het draadje gaat nog door! Wat ik me afvroeg (over al weer een paar opmerkingen naar boven) , ik begrijp dat men niet aan tafel eet met de kinderen enzo, maar komt de 'opvoedpolitie' daar niet tegen in opstand? Als je zoiets hier elke dag doet moet je je wel schuldig gaan voelen, is daar geen oprah Winfrey die zegt dat je toch echt samen aan tafel moet? Of vind iedereen het gewoon prima?
Ik ben trouwens altijd jaloers op die grote huizen en die grote tuinen. Zelfs niet heel erg rijke mensen (in films dan) hebben toch al een aardig houten huis met een tuin. Vroeger leek Amerika me sowieso veel leuker dan hier, highschool en zo, nu weet ik dat niet meer zo Groetjes, MArleen.

Af en toe wordt er wel eens op tv gezegd dat het heel goed is om met zijn allen aan tafel te eten, maar de meeste mensen denken daar geen tijd voor te hebben. Net zoals heel veel mensen dat het teveel tijd kost om te koken.

Hier mag je inderdaad op zondag niet voor twaalven alcohol kopen en mogen kinderen in een kroeg niet aan de bar zitten, ze mogen niet binnen een aantal meters van de bar komen. Ze mogen overigens wel op een shooting range komen en gerust gaan jagen met hun ouders.

Wij wonen in een planned community, waardoor we ons aan allerlei regels moeten houden wat betreft het onderhoud van de tuin. Als je je gras niet netjes maait, krijg je een brief dat je dat toch binnenkort moet doen. Veel mensen besteden hun tuin dus uit. Wij hebben overigens een citroenboompje (met wel 3 citroenen, want nog heel jong. Helaas is onze limoenboom afgelopen winter bezweken aan de kou, vorig jaar hadden we bakken vol met limoenen) en ben ik heel blij met mijn kruidentuin. In de zomer mag je trouwens vaak niet sproeien, vanwege het gebrek aan water. Het gras dat we hier hebben is daar wel tegen bestand. Het is niet van dat mooie zachte frisgroene gras, dat zou hier door de zon verbranden, maar van dat brede stevige gras.

Haha, MCS, inderdaad al die spullen die in de garage worden opgeslagen! En die oubollige inrichting!

Muusje

Rare titel

Haha, beetje vreemde titel van mijn vorige stukje. Ik was begonnen met typen in de titelbalk en dacht 'die verander ik nog wel voor verzending...'

Muusje

Is zo'n planned community dan ook met een hek erom? In zoiets woont mijn zwager. Het ziet er harstikke mooi uit. Maar als je een ommetje wilt maken (tja, die gekke Europeanen ook) dan bots je, in welke richting je ook loopt, na 15 minuten op een hek. En buiten het hek is het nou niet direct voetgangersvriendelijk.

Maar goed, voetgangersvriendelijk zijn in de VS geloof ik alleen New York en misschien Washington DC ofzo, maar dan heb je het wel gehad neem ik aan.

Dat kruidentuintje, ben je daar de enige mee, of was ik veel te zwartgallig in mijn ideeën over Amerikaanse tuinen en doen meer mensen er wat mee?

Groeten,

Temet

Hek

Nee, gelukkig hebben wij er geen hek om heen staan, dan woon je helemaal in een reservaat Er zijn wel wijken die een 'gated community' zijn, maar dat zijn meer de huizen van een paar miljoen. (Maar smaak valt hier niet te kopen, dat zijn me toch een wanstaltige kasten!)

Wel ziet het er hier allemaal heel erg verzorgd uit, er mag absoluut geen rommel rond je huis liggen, geen caravans op je oprit enzo.

Er zijn wel meer mensen met een kruidentuintje, maar niet heel erg veel. Er wordt hier weinig 'from scratch' gekookt. Veel potten, blikken, kant en klaar maaltijden en vooral heel veel fast food. Toch valt het bij ons nog wel mee met het aantal dikke mensen, er wordt best veel gesport en de paden worden veel gebruikt door joggers en wandelaars. Lopen is hier wel echt een sport, men loopt niet even naar de supermarkt, bv. Maar daar is het hier ook vaak gewoonweg te warm voor.

Maar zodra je buiten de planned community komt, ben je gelijk echt op het platteland, compleet met cowboy hoed, grote ranches, maar ook met trailer trash en armoede.

Wij wonen dus in een reservaat zonder hek De meeste mensen hier hebben een goede baan en hebben een college opleiding. Veel slimme kinderen, weinig diversiteit. Maar ook daar wen je aan...

Groeten, Muusje

mirreke

mirreke

21-11-2010 om 16:55

Tirza, leuke site!

~Ik lees het draadje nu pas, maar die site van Tirza met die fietsen, en dan vooral het commentaar (NO Helmet!!!) vind ik geweldig. Ongelooflijk leuk!

mirreke

mirreke

21-11-2010 om 17:24

Hartelijke mensen...

Ik las in enkele commentaren hierboven dat de mensen zo hartelijk en aardig zijn. Mijn moeder was ooit in de VS, alwaar zij idd zich helemaal warm onthaald voelde, iedereen was oh, zo hartelijk! We love you, welcome etc. etc. Totdat ze erachter kwam, dat ze naar iedereen toe zo waren, het was helemaal niet persoonlijk bedoeld, het was gewoon een manier van doen. Toen ze dat merkte, vond ze het helemaal zo fijn niet meer. Het werkte eerder vervreemdend op haar.
Ik vind Amerika een fascinerend land, maar niet fascinerend leuk, eerder fascinerend vreemd. Ook die grote, energie-vretende auto's zo vreemd. Vreselijk boos vanwege de stijgende energieprijzen, en als je dan kijkt hoe duur het is (2,80 dollar per gallon, een gallon is 3,78 liter), begrijp je ook waarom een auto zoveel benzine kan slurpen, het kost gewoon niets. Ik lees regelmatig Amerikaanse kranten, vanwege die fascinatie (ook Britse trouwens, en Duitse).

Chippie

Chippie

21-11-2010 om 22:34

Mirreke

"Totdat ze erachter kwam, dat ze naar iedereen toe zo waren, het was helemaal niet persoonlijk bedoeld, het was gewoon een manier van doen."

En toch, als ik bij ons in de rij van de AH sta en er nog geen 'goedemorgen' vanaf kan bij de kassiere, denk ik toch vaak terug aan de USA met haar service with a smile!

MCS

MCS

22-11-2010 om 09:05

Chippie; ik ook!

Dan maar een beetje nep, maar ik heb veel liever een aardige serveerster/ober, die wellicht aardig doet vanwege de fooi, dan dat ik een tafeltje toegezwaaid wordt, "ga daar maar zitten", een kwartier moet wachten voordat er uberhaupt gevraagd wordt wat ik wil drinken en vervolgens 70 euro moet afrekenen voor een simpele maaltijd in een freaking pannenkoekenrestaurant!

mirreke

mirreke

22-11-2010 om 09:55

Maar dat is weer wat anders

Ik vind ook dat het met de normale vriendelijke hartelijkheid in Nederland wel wat beter kan. Dus groet ik zelf altijd, ook bij kassa's. En dan krijg ik altijd een groet terug.
Ik denk dat die kassières ook een sik krijgen van al die mensen in de rij die misschien niet teruggroeten, of heel onaardig doen zelfs.
Mijn kinderen mopperen altijd over de buschauffeurs. Die gedragen zich heel onaardig, volgens hen. Vind ik ook niet kunnen.
Maar ik bedoel het iemand zich ontzettend welkom doen voelen bij een bbq of zo, vreselijk hartelijk onthalen alsof je iemands beste vriend bent, terwijl je gewoon een vreemde bent. En dan voel je je heel gestreeld, en dan doen ze bij de volgende totaal vreemde net zo. Dat vond mijn moeder heel typisch.

MCS

MCS

22-11-2010 om 10:23

300 miljoen amerikanen

Er wonen 300 mensen in Amerika, dat jouw moeder dat heeft meegemaakt is jammer, maar dan hoef je dat toch niet gelijk over alle amerikanen te denken?
Ik denk dat amerikanen over het algemeen gewoon spontaner zijn, hun taal leent zich er ook voor. In NY hoor je de hele dag: "How ya doin'?", hoef je alleen maar te lachen en zeggen "Great, thanks!", klaar. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, hun 'spirit' is gewoon positief. Dat moet ook wel, Amerika is echt een land waar je het zelf moet maken, maar als je het ook maakt, dan is het leven erg goed daar! En als je het gemaakt hebt, laat je dat graag zien, soms met wanstaltige McMansions of héle grote auto's, maar vaak ook door het delen van je succes met mensen dichtbij je. Door wildvreemden uit te nodigen voor een BBQ bijvoorbeeld, dat is toch ontzettend aardig, waarom dan die twijfel achteraf, dat het niet gemeend is?

mirreke

mirreke

22-11-2010 om 12:09

Maar ik zeg ook niet

Dat driehonderdmiljoen amerikanen zo zijn. Ik gaf een ervaring weer.

Chippie

Chippie

22-11-2010 om 14:44

Anna

"Wel vind ik het raar dat mensen op individueel niveau zo hoffelijk zijn, maar als natie best asosiaal. Ik heb met heel wat mensen gebabbeld, maar als het over milieu of sociale zorgzaamheid gaat denken ze echt alleen aan zichzelf."

En ook dat is heel erg van de persoon afhankelijk. Twee jaar geleden trokken wij de door de USA. Ik herinner me een gesprekje met de taxichauffeur én met een ouder stel waarin ze heel duidelijk aangaven dat zij zich schaamden voor hun president en voor het politieke beleid.

En ook de energieverspilling heeft hun aandacht. Bv het lichtjesgebeuren in Las Vegas. Maar Aan de andere kant; wat kun jij zeggen over de energieverspilling van de Amerikanen als je zelf de oceaan overvliegt met je hele gezin en 5000 km rond gaat rijden in krap een maand.

(dit is namelijk mijn spagaat; ik ben best milieuvriendelijk maar ik reis graag naar verre landen en ik rijd ook auto. Ja, ook voor kleinere stukjes. Ik zie het namelijk niet zitten om iedere dag op de fiets te stappen voor de booschappen en ook niet om 3 km te fietsen met drie kinderen (heen-terug-heen-terug = 12 km in 1,5 uur)

Verkeer

Na 9 jaar word ik toch soms wel gillend gek van dat vriendelijke... Je wordt geacht van andermans winkelwagentje af te blijven, je moet soms dus bijna 'excuse me' gillen als er mensen/karretjes in de weg staan. Dan kan ik af en toe wel verlangen naar dat heerlijke Nederlandse doortastende, zodat je gewoon even dat karretje aan de kant kan duwen Dat doe ik soms weleens en dan kijken ze je toch echt wel heel vreemd aan. Gelukkig blijven ze dan ook nog beleefd en zeggen ze er helemaal niets van.

En als je haast hebt, is dat vreselijk voorkomende gedrag in het verkeer ook wel irritant. Wil je lekker opschieten, laat de auto voor je langzaam verkeer voorgaan, grrrr.

Hahaha, ben duidelijk weer toe aan een bezoekje aan NL...

Even serieus: het verkeer vind ik hier soms erg onoverzichtelijk, zeker bij de grote steden. Allerlei snelwegen die opeens bij elkaar komen en dan moet je van de rechterbaan helemaal naar de linker om de afslag naar de goede snelweg te kunnen nemen. En aangezien men hier links en rechts inhaalt, is dat soms best lastig. In Europa rijdt men tenminste meestal keurig rechts en word je niet vaak rechts ingehaald. Dat maakt het een stuk overzichtelijker. Bovendien is het moeilijker om in NL een rijbewijs te halen, wat het inzicht en het rijgedrag toch wel erg ten goede komt. Vooral tieners rijden hier erg slecht, lekker sms-en en bellen tijdens het rijden (alhoewel brave huismoeders dat ook veelvuldig doen), je ziet het meteen aan de rijstijl. En niemand heeft hier handsfree.

Overigens ken ik Amerikanen (noorderlingen) die het af en toe ook wel gehad hebben met dat overmatig vriendelijke van de Zuiderlingen. Zitten we hevig te verlangen naar een botte opmerking, die we elkaar dan maar geven.

Muusje

Rembrand

Rembrand

24-11-2010 om 09:21

No phone pledge ! ( muusje).

Kijken de Amerikanen niet naar Oprah ?
Ik heb onze zoon ( die vorige week zijn rijbewijs haalde) de "no phone pledge" van Oprah Winfrey laten ondertekenen.
M.

Marleen

Marleen

24-11-2010 om 20:16

My gyneacologist

Hoi. Geen idee of ik het goed heb geschreven, maar er schoot me ineens weer een vraag te binnen! In vrouwenseries/films heb ik regelmatig het iemand over 'my gyneacologist' horen hebben, alsof het over de tandarts gaat! Gaat zoiets niet gewoon via de huisarts? Hetzelfde met'dat ieder kind een eigen 'pediatrician' heeft, een eigen kinderarts? Groetjes, MArleen

Gynaecoloog

Dat klopt, ik heb een gynaecoloog voor mijn uitstrijkjes enzo. Nu was ik twee maanden zwanger toen we hier kwamen en had ik dus sowieso een obstetrician/gynaecologist nodig voor de begeleiding van de zwangerschap. Diezelfde dokter doet nu (ruim acht jaar later) nog steeds mijn jaarlijkse controle. Ik was daar al aan gewend, de eerste twee kinderen heb ik in Latijns Amerika gekregen en in beide landen had ik ook een ob/gyn ipv een verloskundige. Ik ben ook wel blij dat ik die had, zwangerschap is dan wel geen ziekte, maar er kunnen zoveel complicaties optreden dat ik liever een expert aan mijn zijde heb...

De kinderen hebben een kinderarts, de meeste mensen gaan hier jaarlijks, die van ons niet, alleen als ze echt heel ziek zijn (gelukkig bijna nooit.) Vaccinaties gaan ook via de kinderarts.

We hebben ook wel een huisarts, maar die is meer voor de griepjes, kleine kwaaltjes (va mijn man en mij, de kinderen gaan altijd naar de kinderarts) en om je aan de juiste specialist door te verwijzen. Dit gaat veel makkelijker dan in NL, je hoeft hier niet doorverwezen te worden, je kan ook rechtstreeks een afspraak met een specialist maken. De huisarts kan ook wel uitstrijkjes ed maken, maar ik heb daar toch liever een specialist voor. Die vertrouw ik toch net iets meer (zeker omdat mijn ob/gyn erg pro-actief is.)

Er zijn heel veel verschillende verzekeringen, met verschillende dekkingen Die van ons is vrij goed, maar bij elk bezoek aan de huisarts moeten we $10 betalen en bij elk bezoek aan een specialist $30. Bij opname in het ziekenhuis moet je ook een eigen bijdrage betalen. Medicijnen idem dito. Dat kan aardig oplopen en is bovenop je premie (en bovenop de premie die de werkgever betaalt.) Dus ook als je een goede verzekering hebt, is gezondheidszorg behoorlijk prijzig. Vandaar dat veel mensen het risico nemen en onverzekerd rond lopen. Er zijn heel veel schrijnende verhalen van mensen met bv kanker die enorme schulden oplopen en dat zijn dan gewone werkende mensen met een goede verzekering.

Rembrandt, die no phone pledge doet me eerlijk gezegd ook een beetje denken aan de 'chastity ring' denken, een ring die tieners om doen als ze beloven om geen seks voor het huwelijk te zullen hebben. Een beetje een loze belofte, lijkt mij. Ik heb het niet gezien, ben geen Oprah fan, dus ik weet er niet veel van. Maar ik vind het heel goed dat je afspraken met je zoon maakt over telefoongebruik in de auto. Voor mij persoonlijk is het vooral een kwestie van voorleven, ik telefoneer in principe niet in de auto en als ik het wel doe, wijs ik mijn kinderen erop dat dat eigenlijk heel erg dom van mij is. Net als telefoneren onder het avondeten, ben nog steeds mijn man aan het opvoeden, in de hoop dat er iets van blijft hangen bij onze (pre-)pubers

Groetjes, Muusje

Polly Shearman

Polly Shearman

25-11-2010 om 09:20

Jaarlijkse controle?

waarom moet je na een bevalling jaarlijks op controle blijven bij je gynacoloog??!?!? mis ik iets??

Proactieve artsen

Muusje, ik geloof best dat die specialisten jouw elk jaar willen zien en zeer proactief onderzoeken: elke keer weer kassa! namelijk.

Een van de redenen dat in Nederland de meeste mensen wèl gebruik kunnen maken van gezondheidszorg is ons systeem van eerstelijnszorg met een huisarts als poortwachter. Door de marktwerking in de zorg staat dit systeem wel steeds meer onder druk. We gaan wel zien waar het ons brengt.

Chris

Puck

Puck

25-11-2010 om 11:45

Tjonge muusje

Wat een wantrouwen heb jij in de niet-specialisten. Kennelijk is in Amerika een specialist heilig ofzo.
Je schrijft: "in beide landen had ik ook een ob/gyn ipv een verloskundige. Ik ben ook wel blij dat ik die had, zwangerschap is dan wel geen ziekte, maar er kunnen zoveel complicaties optreden dat ik liever een expert aan mijn zijde heb... "
Nee.... een verloskundige is geen expert op het gebied van zwangerschappen? Ik denk dat een gemiddelde verloskundige meer expert is op het gebied van zwangerschap en geboorte dan een gyn omdat een verloskundige zich alleen daar mee bezig houdt en een gyn maar voor een deel van zijn/haar tijd.
"De huisarts kan ook wel uitstrijkjes ed maken, maar ik heb daar toch liever een specialist voor. Die vertrouw ik toch net iets meer "
Tja, als je al een simpele handeling als het maken van een uitstrijkje al niet toevertrouwt aan je huisarts dan zou ik maar voor iedere scheet die dwarszit naar de specialist gaan.
Nu snap ik ook waarom de gezondheidszorg zo duur is in Amerika, als je voor alles dat een (goedkopere) huisarts kan doen naar een (duurdere) specialist wil.

mirreke

mirreke

25-11-2010 om 11:46

Hier in duitsland ook per soort arts

Het is hier ook heel normaal om direct naar een neuroloog (jaja), een gynaecoloog, een internist enz. te gaan, net zoals je in Nederland ook rechtstreeks naar de tandarts gaat. Ik heb zelf juist heel lang gezocht naar een huisarts, die er ook zijn maar die moet je zoeken. Nu heb ik een goede, die ook nog homeopaat is, wat hier juist in hoog aanzien staat overigens, en ik ga dus bv. niet naar de kinderarts maar naar hem. Tot nu toe niet geweest trouwens, alleen maar om kennis te maken.
Mijn dochter heeft de pil, en die moest wel naar een gynaecoloog daarvoor. Voortvarend (en geldverdienend) als die zijn had die vrouw direct een onderzoek in gedachten, maar dat ging natuurlijk niet door, daarvoor zijn wij wel te mondig.
Overigens lopen hier in Duitsland juist de kosten van de gezondheidszorg gigantisch uit de klauwen (verzekeringen zijn hier veel duurder dan in Nld) en gaan er steeds vaker stemmen op om juist een systeem zoals Nld heeft te gaan hanteren. Omdat alle Duitsers zo veel betalen voor de verzekering willen ze waar voor hun geld, en gaan ze heel veel. Een Duitser gaat gemiddeld elke twee weken wel naar een arts. Als een kind verkouden is (snotteren) gaan ze al naar een kinderarts. Mensen weten ook erg weinig over ziektes, en nemen nauwelijks medicijnen zonder dat ze zijn voorgeschreven (dus ook paracetamol en zo).

Maylise

Maylise

25-11-2010 om 23:39

Specialisten

Als ik zwanger ben heb ik ook liever een gynaecoloog dan een verloskundige. Dat heeft misschien met onervarenheid van mij met de verloskundige te maken. Ik ben tijdens mijn zwangerschappen altijd door een gynaecoloog begeleidt. Bij mijn laatste zwangerschap heb ik wel de controles door een verloskundige laten doen maar de bevalling was wel weer bij de gynaecoloog. Om de een of andere reden heb ik daar inderdaad meer vertrouwen in. Dat kan ook wel een gevoel zijn want niet op de realiteit is gebaseerd maar een specialist voelt inderdaad in dat opzicht beter aan.

Maylise

Maylise

Maylise

25-11-2010 om 23:42

Pelle

Een kinderarts is in Frankrijk eigenlijk gewoon een huisarts maar dan voor kinderen. Ik vind dat ook niet persé noodzakelijk omdat ik denk dat voor gewone kwaaltje een goede huisarts ook prima is en voor de wat ingewikkelder kwalen zoek je het al vlugger bij een wat gespecialiseerde iemand. Ze houden hier nu eenmaal erg van artsen en van medicijnen. Soms (vaak) is dat goed, soms schiet het iets door.

Maylise

Maylise

Maylise

25-11-2010 om 23:46

Berber

Inderdaad bij vroeg geboorte is het anders. Mijn dochter (met nog net geen 28 weken geboren) heeft de eerste 10 jaar van haar leven jaarlijks controle gehad bij een KA. Dat was overigens in Nederland.

Puck

De gezondheidszorg in het buitenland is niet te vergelijken met die in Nederland. Waar ik in Nederland vertrouwen had in mijn huisarts, ging ik in de meeste landen waar wij gewoond hebben, toch echt veel liever naar een specialist. In sommige landen kennen ze überhaupt het fenomeen huisarts niet. En hier in de VS is het heel normaal om direct naar de specialist te gaan.

Overigens heb ik inmiddels zoveel horrorverhalen van vriendinnen in Nederland gehoord over hun bevallingen dat ik toch echt blij ben dat ik met mijn redelijk ongecompliceerde zwangerschappen en bevallingen onder begeleiding van een gynaecoloog ben geweest. Ik heb drie kinderen gebaard in drie landen, ben in vier landen zwanger geweest en ben elke keer blij geweest met de goede en alerte begeleiding. Dankzij het feit dat er twee hele goede gynaecologen aan mijn bed stonden, is mijn tweede bevalling niet op een drama uitgelopen, iets waar ik niet zo zeker van was geweest met een verloskundige in Nederland. Ik heb persoonlijk dan wel geen ervaring met verloskundigen (en er zullen werkelijk hele kundige bij zijn), maar sorry, ik heb meer vertrouwen in mijn gynaecologen, die overigens erg veel bevallingen doen en dus wel degelijk gespecialiseerd zijn in bevallingen. Dankzij hun kennis kunnen zij beter reageren op complicaties.

De huisarts in Amerika is trouwens niet goedkoper, alleen mijn eigen bijdrage is minder bij een huisarts. Hier betaal je voor elke medische handeling, bovenop je premie. Het ligt aan je verzekering hoe hoog de eigen bijdrage is, maar die eigen bijdrage kan erg oplopen. Mijn voetblessure heeft ons dit jaar zo'n 800 dollar gekost. En wij hebben een hele goede verzekering. Moet je nagaan wat je eigen bijdrage is als er kanker oid in het spel is. Dan kun je dus ondanks een goede baan en goede verzekering in de problemen komen. Laat staan als je niet verzekerd bent.

Groetjes, Muusje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.