Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

20-02-2010 om 16:25

Gemeenteraadsverkiezingen

Gaan jullie op 3 maart stemmen?
Op dezelfde partij als bij de landelijke verkiezingen?

Of zegt plaatselijke politiek je niets?

tonny

Plaatselijk wel

Ik vind juist de plaatselijke politiek belangrijker. Daar kan ik tenminste echt wat mee. Ik woon in een relatief klein dorp en hier is het dus echt wel belangrijk wie er aan het roer staat. Ik stem dus lokaal wellicht heel anders dan landelijk. Dat weet ik nog niet, namelijk en voor plaatselijk ben ik er voor 80% wel uit...

Jons

Brianna F

Brianna F

20-02-2010 om 16:51

Al gestemd

Vorig jaar voor een nieuwe gemeente.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

20-02-2010 om 17:35

Ik stem altijd

en meestal op GroenLinks. Ik heb net de Kieswijzer van onze gemeente ingevuld, en kom ook daarvoor wederom op GroenLinks uit. O ja, en ik stem altijd op een vrouw (van m'n moeder geleerd).

Biene M.

Biene M.

20-02-2010 om 17:35

Ja, ik ga zeker stemmen. Ik ben nogal GroenLinks georiënteerd, maar vul voor de zekerheid altijd de stemwijzer in. Resultaat is dit keer dat ik voor de centrale stad wel GL stem, maar voor de deelraad PvdA. Het bleek dat GL op deelraadniveau nogal VVD-ige opvattingen heeft.

Overigens heb ik niet zoveel met de gemeentepolitiek. Als ik die punten doorneem verbaas ik me erover hoeveel er speelt waar ik geen idee van heb. En geen interesse in heb ook. Bij de deelraad is dat heel anders, daar spelen vrij veel zaken die directe gevolgen voor ons hebben.

En jij, Tonny? Ik heb wel een vermoeden van je antwoorden, maar het is leuker als je ze zelf geeft :-)

Biene M.

Biene M.

20-02-2010 om 17:37

O ja

Ik stem ook altijd op een vrouw, bij voorkeur een allochtone vrouw (men, ik heb zelfs nog op Tara Singh Varma gestemd, aargh!) Dat doet mijn man trouwens ook.

Bastet

Bastet

20-02-2010 om 18:59

Ik stem meestal groenlinks,en de stemwijzer bevestigde dat.Zeker omdat zij alhier ondubbelsinnig erg begaan zijn met de natuur.
Groetjes,bastet

Zusenzo

Zusenzo

20-02-2010 om 19:37

Wil wel maar

Er valt hier weinig te kiezen. VVD, CDA, PvdA, D66 en een plaatselijke. Ben er nog niet uit wat 't gaat worden maar ga wel stemmen, eerst nog even goed nadenken welke partij.

Polly Shearman

Polly Shearman

20-02-2010 om 20:06

Dilemma

laten we zeggen dat ik bijna altijd op partij A stem.
nu heb ik de plaatselijke kieswijzer ingevuld en kom ik uit op partij D ( dus niet eens op B) nog een kieswijzer en weer kom ik op partij D en een beetje E
waar die partij landelijk voor staat, staat verweg van mijn idealen...
wat nu??

Vic

Vic

20-02-2010 om 20:31

Geen stemwijzer

Ik heb van mijn gemeente geen stemwijzer gevonden op stemkompas.nl. Zijn er nog meer sites? Eigenlijk stem ik altijd op dezelfde partij, zowel landelijk als gemeentelijk, maar het is toch leuk als blijkt dat mijn stem nog steeds klopt met het advies.

Lynna

Lynna

20-02-2010 om 20:46

D66

Plaatselijk ga ik D66 stemmen, omdat hier een hele goede lijsttrekker zit. Landelijk ga ik denkelijk ook maar D66 stemmen. Of misschien GL. De andere partijen vallen sowieso af.

Jippie

Jippie

20-02-2010 om 20:59

reina

reina

20-02-2010 om 22:12

Ik stem niet standaard hetzelfde, maar kom wel regelmatig uit bij GroenLinks, de partij waar ik ook 3 maart op ga stemmen.

tonny

tonny

20-02-2010 om 22:35

Antwoorden

Gaan jullie op 3 maart stemmen? Jazeker. En ik zit een groot deel van de dag op het stembureau.

Op dezelfde partij als bij de landelijke verkiezingen? Dat weet ik nog niet.

Of zegt plaatselijke politiek je niets?
Jawel... Echtgenoot is actief in de lokale politiek.

tonny

Jakiro

Jakiro

20-02-2010 om 23:39

Mijn man/vriend

Wij hebben hier kieslijsten met voor de kandidaten hun foto's.
Mijn vriend stemt dus op de knapste vrouw op de kieslijst.
Heel verstandig vind ik :)
Jakiro

Kaaskopje

Kaaskopje

20-02-2010 om 23:41

Kieskompas

Grappig zo´n stemwijzer elke keer weer. Het klopt eigenlijk altijd met wat ik bij de betreffende verkiezing wil stemmen. De uitslag is nu bijna zoals ik het volgende kabinet wel eens zou willen zien: D66, PvdA, GL en SP. Bij de kieswijzer zitten er nog twee partijen tussn GL en SP, een plaatselijke partij en jawel... de NMP. De Nederlandse Moslimpartij dus:-)

Jakiro

Jakiro

20-02-2010 om 23:41

Tonny

Dus jij stemt op de knapste man van de kieslijst ?
Jakiro

Biene M.

Biene M.

21-02-2010 om 09:25

Kieskompas

Voor de volledigheid heb ik net ook nog het kieskompas gedaan. Die geeft een enigszins andere uitkomst: Partij voor Mens en Spirit(!) heeft 86,7% overeenstemming met mijn opvattingen. Denk dat ik daar toch maar niet op ga stemmen. Gelukkig staat GL gewoon op twee.

Kieskompas geeft trouwens ook nog een leuk overzicht waarin je kunt zien hoe links/rechts/progressief/conservatief je bent. Blijk ik toch veel linkser te zijn dan ik dacht, wat een verrassing.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-02-2010 om 10:56

Mijn gemeente

staat niet op die kieshulpsites :-( Ik zal dus zelf een keuze moeten maken (doe ik altijd wel....) WS kies ik maar weer voor de plaatselijke club....voelt beter dan die gevestigde partijen....

tonny

tonny

21-02-2010 om 14:19

Uiterlijk

Als ik puur op uiterlijk zou stemmen, werd het lastig: geen van de lijsttrekkers alhier in het dorp zou door de ballottagecommissie van de schoonheidswedstrijd komen.

Maar ik ken de gedrevenheid van mijn geliefde al dertig jaar en heb alle vertrouwen in hem.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-02-2010 om 14:31

Tonny

Dit doe je fout! Natuurlijk moet je nu antwoorden dat je uiteráárd op de knapste van de lijst gaat stemmen! Foei:-))

Kiki

Kiki

21-02-2010 om 14:45

Mmm nederlandse moslim partij

kom ik uit, niet helemaal wat ik gedacht had.

Maar PVV wel ver onderaan, dat streelt mij weer.

Ik stem altijd en ik ben momenteel bezig om iedereen in Den Haag, waarvan ik zeker weet dat ze nooit stemmen en tegen Wilders zijn, aan het stemmen te krijgen.
Ik jaag ze desnoods zelf het stemhokje nog in. Stemrecht? uhm stemplicht bedoel je zeker.
Wilhelmina Drucker heeft zich ingezet voor jouw stemrecht, dus stemmen zal je. Zoiets dus :)

Griezelig gewoon, die Wilders!

Zelfde

Ik stem SP, zowel in maart als in mei;)
Bij de stemwijzer kom ik uit bij SP en de plaatselijke AA/De Groenen, maar ik ken een aantal (deel)raadsleden van de SP persoonlijk en dat zijn echt mensen aan wie ik de stad wel toevertrouw.

Massi Nissa

Massi Nissa

22-02-2010 om 08:52

Ook gedaan (stemwijzer gemeente)

En bijna 1 op 1 hetzelfde als GroenLinks. Enorme verrassing :-p. Heb vorige keer ook GL gestemd bij de kamerverkiezingen, maar dat doe ik in juni misschien niet. Ik overweeg dan een pure anti-Wilders-stem. Maar helemaal eruit ben ik nog niet. Het hangt ook af van wat partijen gaan voorstellen m.b.t. de bezuinigingen.
Groetjes
Massi
PS: Bij mij kwam er ook een totaal onbekende lokale partij als derde uit. Lijst Laskari ofzoiets. Heb even gegoogled en die meneer struikelde in zijn introductiefilmpje al over de naam van de gemeente. Ik zou dan dat filmpje opnieuw hebben opgenomen, het wekt niet echt vertrouwen.

Massi nissa

Daar kwam ik ook op uit! Heb nog op hun site gekeken en de campagnefolder gelezen maar ik vond het weinig concreet.Jammer want ik denk dat de beste man best goeie ideeën heeft, maar het is mij te vaag..
Ik denk dat het bij mij GL wordt dit keer.

Damajo

Wat ik me vooral afvraag

We hebben een fraaie informatiekrant met de standpunten van de partijen ontvangen en her en der zijn ook wel wat informatiefolders opgedoken. Een aantal partijen heeft zeker wel positieve standpunten en zijn van plan zaken aan te pakken die ik belangrijk vindt. Alleen vertellen ze allemaal wèl waar ze geld in willen stoppen en níet waar ze dat geld dan wel vandaan willen halen... Ik ga maar 'ns wat vragen stellen.

Massi Nissa

Massi Nissa

22-02-2010 om 13:43

Izar/damajo

Izar, klopt hoor, GL is ook anti-Wilders en PvdA ook. Ik twijfel tussen GL (stem ik meestal op, niet altijd); PvdA (inderdaad om te zorgen dat er een grote linksige niet-met-Wilders-partij is die deel kan nemen aan de regering) of D66 (om Wilders maar ook om de nadruk op onderwijs - dat gedoe met referenda is dan weer niet mijn ding). Ik wacht eerst maar eens af wat de programma's worden - ongetwijfeld is daar al een legertje mensen mee bezig sinds vrijdagnacht vier uur.
Damajo, grappig dat jij ook op die LL uitkwam. Sympathiek, maar vaag, inderdaad.
Genista - die geldstromen houden mij ook bezig, zowel lokaal als nationaal. En iedereen roept inderdaad maar waar ze geld aan willen uitgeven (hier in Amersfoort peperdure projecten als tennistoernooi, kunstijsbaan, verplaatsing theater, camping, disco, weet ik veel). Ik hoor hier ook niet veel over waar er dan bezuinigd moet worden, terwijl dat ook voor alle gemeenten onontkoombaar is.
Groetjes
Massi

De plaatselijke politiek

Het is hier werkelijk een aanfluiting. Men gaat rollebollent door de maand Februari heen.

Zoals de partijen op elkaar afgeven, het is beschamend.

Via een internetsite spelen ze op de man en doen absoluut aan karaktermoord. Heel naar en het draagt niet bepaald bij aan vertrouwen in de capaciteiten van de mensen binenn de plaatselijke politiek.

Uiteindelijk moet je het als inwonder wel hebben van de gemeente politiek dus zaak is dat je wel gaat stemmen....maar op wie???

Biene M.

Biene M.

22-02-2010 om 20:28

Femke for prime minister

DWDD gezien?

Roos

Roos

22-02-2010 om 20:54

Biene

Ja! En ze was goed! En nog wat, ze is zo vreselijk constant, ze heeft werkelijk niets anders gezegd dan wat ze altijd gezegd heeft. Ik stem niet op GL maar ze zou het best doen als minister president denk ik. In ieder geval denk ik dat haar optreden weer wat stemmen/zetels waar dan ook heeft opgeleverd.

Oja Nikus, dat rechtse was natuurlijk voor onze peroxide junk bedoeld, als die niet rechts is dan weet ik het niet meer en heb jij volgens mij een iets vreemde kijk op wat hij allemaal roept. Niet elke niet allochtoon is verkeerd (wist je dat ook hij zelf niet helemaal autochtoon is?) en niet elke autochtoon is goed. Wat hij allemaal blaat en roept gaat alle grenzen over. De mijne iig wel.

Roos

Huh?

Ik begrijp deze freactie in dit draadje niet.
Het ging om gemeente politiek toch? Daar reageer ik op en noem Wilders niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.